Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Bu yaz Green card ile ilk girişimi Chicago üzerinden yapacağım. Kısa bir süre orada kalıp, green card ve SSN'i teslim aldıktan sonra Chicago'dan ayrılmayı planlıyorum. Gitmeyi düşündüğüm yerler arasında New York'da var. Ancak malumunuz New York'da ev kiraları inanılmaz yüksek. Bu nedenle West New York, Guttenberg, Cliffside Park, Edgewater gibi NJ bölgelerinde yaşayıp Manhattan'da çalışırsam zorluk yaşar mıyım bunun yanıtını arıyorum. Bu vermiş olduğum lokasyonlara ek tavsiyelerde bulunursanız ayrıca çok mutlu olurum. Ev kiraları olarak %50 ye yakın bir tasarruf söz konusu. Araştırdığım kadarıyla NJ-NYC arası ulaşım ağı da oldukça kuvvetli. Türkiye'de hala öğrenci oluşum, ve bu gidişimin 3 aylığına olacağından ötürü vasıfsız olmam sebebiyle hizmet sektöründe iş arayışında olacağım. Manhattan, amelelik işlerinden ziyade, ele avuca gelir, iyi para kazanabileceğim, hizmet sektörü veya benzeri iş alanları için müsait bir ortam mıdır? Ayrıca Central Park ve çevresinde iş imkanları nasıldır? Bu sorularıma yanıt verirseniz çok ama çok mutlu olurum.

    Unutmadan ekleyeyim, 3 aylık bir süre için NY da bulunacağımdan dolayı araç, park yeri, sigorta vs. işlerine girmek istemiyorum. Bu nedenle ulaşımımın toplu taşıma ile olacağını da göz önünde bulundurursanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sizin de dediginiz yontemi pek cok kisi kullaniyor. New Jersey kira ucretlerinin daha uygun olmasindan ve New York'a cok yakin olmasindan dolayi tercih ediliyor.

    Manhattan'in ozellikle midtown ve downtown bolumlerinde calisan pek cok kisi her gun New Jersey'den gelip gidiyor.

    Gecici olarak hizmet sektoru icin NYC'de oldukca fazla is imkani mevcut. Ozellikle yaz aylarinda pedicab ya da fayton surucusu (Central Park cevresinde ozellikle bu isleri rahatlikla yapabilirsiniz) olabilirsiniz. Ayrica yine turk restoranlarina garsonluk icin basvuru yapabilirsiniz. Bu Central Park cevresinde calisan arkadaslar arasinda cok fazla Turk de oluyor.


  • @Edelweiss Massachusetts'te yasiyorum ama az cok bilgim var NYC civarindan. Oncelikle NY'ta calisicaksiniz zaten araba sizin icin fazlasiyla masraf olur. Dediginiz NJ bolgeleri mantikli tek onemli olan dedigin gibi subway-otobus e yakin olmasi. NJ 'de cok pizzacisi pidecisi olanTurk bulabilirsin, Central Park cevresinde de oyle. @crazycells Cumartesi gunu karsilastigimiz fayton surucusu Turk'tu ornegin. Tavsiyem craglist gibi yerlerden oturdugun yere yakin olan is ilanlari takip ederek ya da calismayi dusundugun yerleri gidip direk konusman. Saatlik min $10'dan baslatiyolar genelde. Calisma iznin, ve ingilizcen de varsa artirabilirsin de. Yasamasi gecinmesi biraz zor bir bolge hayat seciyosun ama umarim iyi kisilerle karsilasirsin 🙂

  • ⭐⭐

    @usstory Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Konu ile biraz alakasız ancak sizi yakalamışken sorayım 🙂 Peki Boston için düşünceleriniz neler? Hatta daha genel konuşayım, Massachussets için hizmet sektöründe iş durumları, konaklama vs. ne durumda acaba? Eyaletin sağladığı faydaların çok yüksek olduğunu duydum. Sağlık sigortası olsun, food stamp olsun gayet sosyal-demokrat bir eyalet olarak biliyorum. Massachussets i de bir yandan istiyor olmamın sebebi Türkiye'deki eğitimimi tamamladıktan sonra master işini ABD de çözmek istiyor oluşum. Boston da bu imkanları en iyi şekilde sunan şehirlerden birisi malum. 🙂


  • @Edelweiss Ben Amherst sehrinde yasiyorum. University of Massachusetts Amherst campusunun oldugu yer olarak bakabilirsin. Master dusunuyorsan kesinlikle dogru bi yer bu eyalet, egitim seviyesi yuksek, insanlar gerektigi kadar mesafeli, saygili yasamin oldugu bir yer. Tabii ki sehre kalabaliga-Boston'a gittikce bu biraz kirilabilir ama Massachusetts genel olarak refah seviyesinin yuksek ve tax oranin zirvelerde gezen eyaletlerden biri 🙂 Ben eyaletin saglikli huzurlu ortam disinda dedigin faydalarini pek bilmiyorum acikcasi, bir de birsuru vergi ve sigorta parasi verdigimi biliyorum 😃 Eger dedikleri gibiyse guzelmis. Burada da cok Turk bulabilirsin, Springfield, Agawam Turk pizzacilarin yogun oldugu yerler, Amherst'te de birkac tane var...Boston merkezi degil de biraz daha uzak bir yerde ulasimi saglayabilecek bi yer yasayip yine bir yerde calisarak gecinebilirsin. Ama bu subway otobus uzakliginda olmali diger uzak noktalarinda toplu tasima cok rahat degil herkesin arabasi var... Onun disinda NYC'yle karsilatirildiginda Boston her zaman gezmesi dolasmasi favori sehrimdir 🙂

  • ⭐⭐

    Çok teşekkürler @usstory 🙂 Toplu taşıma benim için birinci öncelik. Buna uygun bir yerleşke ve iş imkanı bulabilirsem Massachussets yaşamayı istediğim eyaletlerin başında geliyor. Tüm opsiyonları değerlendirip bir not defterine kaydediyorum. Umarım en doğru kararı en iyi zamanda vererek rahat bir adım atmış olurum ABD'ye 🙂


  • Selam @Edelweiss arkadaşım

    Nj Edgewater kalmış biri olarak söylemem gerekirse tavsiye ederim eğer işin newyorkda manhattan da ise 20 dk sürüyor otobüsle sorun yok gelmek gitmek konusunda zaten benım gördüğüm genelde yaşamak için ideal bir yer çalışmak içinde oyle eğer iş bulursan neden olmasın ilk gittiğin için restorantlarda iş bulursun git konuş bir sürü Türk restorant var 3 4 aylık ihtiyaclarını giderebilceğin kadar çalışırsın onda sorun yok .

    Ama green kartlı ve uzun süreli kalmaksa başka eyaletler tavsiye ederim. çok güzel yerler var bak gör tax vergisnie suç oranına gibi gbi bide mesleğin ne bilmiyorum ama ona göre bir yerler bakmak lazım.

    Başarılar şanlısın unutma kartın var . 🙂

  • ⭐⭐

    Açıkcası ABD'de bulunacağım bu 3 aylık süreçte yaşam giderlerimi karşılamanın yanı sıra, ABD'ye geliş ve green card süreçleri için harcamış olduğum paraları da amorti etmeyi istiyorum. Bu nedenle hangi eyalete, hangi şehire gitsem bir türlü karar veremiyorum. Ne zor işmiş bu eyalet seçimi arkadaş :))


  • Newyork tavsiye ederim o zaman .


  • @serkanist New Jersey'de yaşayıp, Manhattan'da çalışmak? içinde söyledi:

    Selam @Edelweiss arkadaşım

    Nj Edgewater kalmış biri olarak söylemem gerekirse tavsiye ederim eğer işin newyorkda manhattan da ise 20 dk sürüyor otobüsle sorun yok gelmek gitmek konusunda zaten benım gördüğüm genelde yaşamak için ideal bir yer çalışmak içinde oyle eğer iş bulursan neden olmasın ilk gittiğin için restorantlarda iş bulursun git konuş bir sürü Türk restorant var 3 4 aylık ihtiyaclarını giderebilceğin kadar çalışırsın onda sorun yok .

    Ama green kartlı ve uzun süreli kalmaksa başka eyaletler tavsiye ederim. çok güzel yerler var bak gör tax vergisnie suç oranına gibi gbi bide mesleğin ne bilmiyorum ama ona göre bir yerler bakmak lazım.

    Başarılar şanlısın unutma kartın var . 🙂

    Serkan bey GC ile gelecek birisi için nereyi tavsiye edersiniz. Ben NJ düşündüm başlangıç olarak. 32 yaşındayım ingilizce var ama alışma süreci olacak dil bakımından.


  • Evli bekar degisir ama bence buyuk sehir olmali is bakimindan hemen kucuk sehirle baslamamak lazim die dusunuyorum kucuk yerler nj newyork neden olmasin yardim edecek kisiler versa tercihini oraya kullan sicak iliman sehir istersen tam batiya gidedeksin ama ben sf california gitmek bence iyi degil , miamide baslangic olarak iyi degil , ilk uc yil herzaman diyorum zor ama sonra alisirsin dostum 🙏 ingilizce bilmem cok iyi .


  • @edelweiss NJ de oturup Manhattan da çalışarak başlamış arkadaşım var. kesinlikle uygundur.


  • nyc de mühendislik iş potansiyeli fazla mıdır? sanırım mühendislikte başı california çekiyor .


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar
    Eşim ve ben şu an Astoria'da yaşıyoruz. Önümüzdeki yaza New Jersey taraflarına taşınmayı planlıyoruz. Aslında Astoria'dan memnunuz ama burada ödediğimiz kiraya New Jersey'de daha iyi bir evde kalabiliriz diye düşünüyoruz.
    Manhattan midtown a toplu taşıma ile 30-45 dakika uzaklıkta @Edelweiss in bahsettiği bölgeler dışında önereceğiniz yerler var mı?


  • @ozancanan

    cliffsidepark veya west newyork guttenberg


  • @ozancanan

    newark - Somerset hattında (tren güzergahında) yeni yapılan sıfır apartment lar var . Tren ulaşımı ile manhattan a gidebiliyorsunuz, kiralar 1400-2000$ arasında ama cocugunuz varsa , okul kaliteleri ve puanları düşük.


  • @blackeagle82 Teşekkür ederim.

    @sash Çocuk yok. Kriterimiz Manhattan'a gidiş gelişi kolay olsun ve güvenli bir yer olsun. Bir de bahsettiğim gibi Astoria'yadaki evlere kıyasla daha iyi bir ev bulmak.

    Astoria'da en büyük sorunumuz neredeyse hiç bir evde laundry unit yok. Hepsinde dışarı gitmek zorundasın. İlk zamanlarda sorun olmasa da işler yoğunlaşmaya başladıkça hem çok vaktini alıyor hem de New Jersey'de daha ucuz bir evde daha rahat yaşamak varken bununla uğraşmak insana zor geliyor. Bir de şu an ki evimizin ısıtma sisteminden memnun değiliz. Bu kışı geçirip evi değiştirmeyi düşünüyoruz. Değiştirmişken adam gibi bir ev bulalım dedik.


  • dışarıdaki laundry den nefret ediyorum , hem zaman kaybı hem hijyen sorunu.
    adını hatırlamıyorum geçen ay sıfır yapılan bir site bulmuştum adını hatırlamıyorum , ilk kiracısı olacaksın , tren istasyonuna(aktarmalı gidiyorsun) yakın güvenli bir bölge , 12 ay ilk ay hediye 1400 dolar 1+1 kurutma ve çamaşır içinde , çok güzel yeni bir site idi , HArrison da da apt lar var PATH ile manhattan dasın.


  • @sash Adını hatırlarsan paylaşabilir misin?


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 18
  • 26
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum