Kimseye karsi cevap vermedigim icin alintisiz yazayim...
Zaten normalde telegram gruplarinin olusturulma amaci forum bulusmalarina destek olmak idi, fakat son 1.5 yildir malum nedenlerden oturu -hakli olarak- o gruplar daha cok hukuk savaslarindaki dayanisma icin kullaniliyor.
Ben de gruba fayda saglamayan kisinin grupta kalmamasi taraftariyim, sayin @gucarslan ve gruplardaki pek cok kisi bu konuda buyuk savas veriyor. Bu konulari sadece kendi dosyasini kurtarma amacli takip eden arkadaslar bence hem forumdan, hem de o gruptan uzak olmali. Dolayisiyla olaylarin ayrintilarini haiz olmasam da genel olarak tavrin dogru oldugunu dusunuyorum.
Genel bilgi ve yonlendirmeleri herkes zaten forumdan takip edebiliyor, bunun yanisira uzerine bir vazife dustugunde bunu yapmayan arkadaslarin ise forumda yeri oldugunu dusunmuyorum. Bundan 1.5 yil once bir grup DV2020'li arkadas bana ulasip sadece "cekilis talihlilerinin bulundugu" bir bulusma yapmak istediklerini soylediklerinde, hic dusunmeden bu 3 arkadasi hem forumdan hem de facebook grubundan engelleyerek cikardim. Bu kisiler bulusmaya baskalari katilinca kendi sorunlarini konusamiyorlarmis, ve baska insanlarin sorularini cevaplayarak vakit kaybetmek istemiyorlarmis. Yani sizin de anlayacaginiz uzere bazi arkadaslar, tum dunyanin ve tum forum aktivitelerinin kendi etraflarinda donmesi gerektigini dusunuyor 
Sorusu olan veya yardima ihtiyaci olan kisiler icin vakti olmayan kisilere, bizim de ayiracagimiz vakit yok maalesef
Burasi herkese acik bir forum, fakat herkesin ogrendigi bilgilerle ve tercubelerle baskalarina da yardimci olma gibi bir sorumlulugu oldugunu idrak edebilmesi lazim.
Forum ruhunu ayakta tutan ve corbada tuzunu eksik etmeyen tum arkadaslara saygilar ve tesekkurler.