DV2022 Bekleme Odası
-
Elbette aynı nezaketi göstermek gerek. Size katılıyorum. Ama bu biraz tartışmaya açık bir konu maalesef. Çünkü, sokakta ben gayrimüslimim (şu dine mensubum) diye gezmeyecekleri için, bilmek biraz zor. Ben bu konuya olan yaklaşımımı bölgeye indirgiyorum. Örneğin bir bölgeye seyahat edeceksem o bölge ve insanları hakkında olabildiğince bilgi edinmeye çalışıyorum. Onların değerlerine aykırı olabilecek hareketlerden kaçınıyorum. (Sadece inanç değil, yaşam tarzlarına da saygı göstermek gerekiyor.)
Kavala ile Selanik arasında kalan bir Macar köyünde arabamı köy merkezine çekip, yürüyerek bütün köyü gezdim. İlginç bir deneyimdi. Çok güzel hatıralar edindim.
Bir evin kapısının önünde oturdum. Susadım ama suyum yok. Yakında bir market felanda yoktu. Artık köy merkezine dönene kadar idare edecektim veya bir markete denk gelmeyi bekleyecektim. Kapısının önünde oturduğum evin sahibi kadın bahçeden beni takip ediyormuş. Bana sürahiye benzer bir şey ile su ve bardak getirdi. Elleriyle doldurarak ikram etti. Susamışsın belli, afiyet olsun gibi bişey söyledi. Pek anlamadım ama böyle bir çıkarım yaptım. Sonra elindeki kağıdı bana verdi. Eşi bahçeden bana bakıyor. İngilizce bir şeyler yazmış kağıda. Rahatsız olduklarını anladım ve su için teşekkür edip ayrıldım.
Eksiksiz çevirebilmeyi başardığında kağıtta şunlar yazıyordu. “ Turist olduğunu anlayabiliyorum. Bizim geleneklerimize göre genç kız yaşayan evlerin etrafında dolaşan erkeklere hoş bakılmaz. Suyunu iç ve lütfen kapımın önünde bekleme “
Gelenekle felan alakası yokmuşta abi bir kız babası olarak benden rahatsız olmuş gibi hissettirdi. Ancak; kendisi kalkıp gelerek bir münakaşaya sebebiyet vermeyecek ve eşiyle su ikram edecek kadar da nazikti.
İnsanlar kurdukları cümle ve yaklaşımlarıyla, karakterlerini belli ediyorlar. Bu kadar kin barındırmaya gerek yok bence.
-
@Ping-PONG
“Bu kadar kin barındırmaya gerek yok bence. Kindar bir birey olmak, namlusu kendine çevirmiş bir silah tutmak gibidir. O tetik bir gün bir şekilde çekilir.“Bu tam olarak neyi ifade ediyor anlamadım?
-
Seninle alakası yok onun,
birileri üstüne alınabilir diye sildim ama seninle hiç bir alakası yok. 
-
@Boris-İvanoviç ne saçmalıyorsun pardon ? gayri müslim im ama gayet iyi et yerim.
-
@Boris-İvanoviç cümleyi biraz yanlış kurmuşsun düzeltirsen yanlış anlaşılmaz
-
Moruk ben de gayet iyi et yerim ama gayri miyim müslim bilmiyorum. Öyle mi oluyor

Demedi deme İbrahim, şirk e düşürüyorlar bizi
-
@Melih-Tokal
Benim aslan kardeşim, foruma giriyor ama bekleme odasına gelmiyor. Neden acep, kim üzmüş olabilir kine
-
@Boris-İvanoviç durduk yere eksi atacağına cevap ver.
-
Ilkel insanlar atesi kesfedip et yemeye baslayinca, vucutlarina protein girisi artiyor ve bu sayede beyinleri evrimlesmeye ve gelismeye basliyor.
-
@Boris-İvanoviç daha gayri müslim ne vegan ne vejeteryan ne bilmiyorsun yanlış bir yazı yazmışsın düzgün bir yorum yapmışım "yanlış anlaşılacak yazı yazmışsın" diye düzeltirsen yanlış anlaşılma gider demişim ortaya laf atıp gitmesini biliyorsunuz.
-
@MySea abi vücudun temel yapı taşı protein ee en kolay ve en iyi miktarda ette var daha ne

-
ben de diyorum niye genius um 

-
@Ping-PONG hiç sorma

-
Müslümanların bu kadar saygı beklemesi, başka hiçbir görüşe saygı göstermemesi ve her şeyden nem kapmaları da bana entersan geliyor.
Her orucu islamiyete bağdaştırmak da ayrı bir konu ya neyse.
@Calibraturbo kardeşim beraber açarız orucu ama ben alkol tüketmeyi uzun süre önce bıraktım, boşta Hatorade kalırsa ondan içerim artık

-
Burası yakında çok değerlenir.
100 usd'ye reklam alırım

-
@Batuhan-X ilk sayfa mesajını satayım

-
@Sui, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Müslümanların bu kadar saygı beklemesi, başka hiçbir görüşe saygı göstermemesi ve her şeyden nem kapmaları da bana entersan geliyor.
Her orucu islamiyete bağdaştırmak da ayrı bir konu ya neyse.
@Calibraturbo kardeşim beraber açarız orucu ama ben alkol tüketmeyi uzun süre önce bıraktım, boşta Hatorade kalırsa ondan içerim artık

Helal kesim tabirini islamiyet dışında ne için kullanıyorsun acaba sen?
Helal kesim domuz eti diye cümle kurarsan ben buna islamiyet ile dalga geçmek derim. Aksini iddaa edenin de ya zihniyetinden şüphe eder ya da tek amacının sataşmak olduğunu düşünürüm.Kurduğun 3 cümlenin 3 ünde de bana sataşıyorsun.
3 ünde de savunman saçma sapan.İslamiyetle bağdaştırmış olmama laf söylüyorsun ama helal kesim yazdığını görmüyorsun bile çünkü tek amacın sataşmak.
Saygı bekleyip saygı göstermediğini düşündüğünü söylüyorsun (müslümanların) ama saygının müslümanlık ile alakası olduğunu savunmadım ve baştan sona sadece nezaketten bahsettim.
Hatorade ise gatorade den iğrenenlerin hitap şeklidir. Yazan kişi bunu ironi olarak kullanmış. Ama bilmediğin bir konu üzerinden sataşmaktan da geri kalmamışsın.
Seninle daha önce de böyle ufak bir tartışma yaşadık ama sonucunu tatlıya bağladık diye hatırlıyorum. Konuyu tam olarak hatırlamıyorum ama kesin benim ılınlı davranmam söz konusudur. Çünkü; kindar olduğunu hissediyorum. Umarım öyle değilsindir ve ben yanılıyorumdur.
Bu saçma sapan diyaloglara cevap vermek istemediğim ve iyi niyetimi kaybetmeme sebep olabileceğini düşündüğüm, enerjimi sömüren insanların varlığından dolayı ileti yazmayı bırakıyorum.
Bu bekleme odası paylaşımda bulunmak ve arkadaşlıklar kurmanın ötesine geçti.
-
Bu ileti silindi! -
@Rhonster okuduğunu anlamayanlar için gayet de açık bir entari yazmıştım ama buna rağmen anlamayan çıkmış.
Google dan faydalanmak zor olmazsa gerek. -
Gerçekten buradaki bazı insanlara şunu söylemekten başka bir şey gelmiyor içimden

https://www.youtube.com/watch?v=ipcXmYiAHOw&ab_channel=TalhaYerlikaya
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum