Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Vize türü için extension of stay onayından sonra overstay durumu

• Öncelikle Merhabalar, Muslu Hukuk Bürosu olarak, çok değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.(başlık açmadan yazabileceğim bir kategori vardı -B1/B2 vize süre aşımı- adı altında yalnız ileti bölümü kilitli olduğu için yeni başlık açmak zorununda kaldım.Yanlış bişey yaptıysam kusura bakmayın lütfen.)

Eşimle Eylül 2017 de B1/B2 türü vizemiz onaylandı ve Ekim 2017 de abd ye giriş yaptık ve extension of stay başvurusunda bulunduk.(sebep olarak daha fazla gezmek istediğimizi bildirdik ve gerekli finans dökümü ile destekledik.) ikinci 6 ay bitti ve hala bir cevap gelmedi biz de çıkış yapmadık ve bekledik. Ve başvurumuz abd de 1 senemizi doldurduktan 3 ay sonra onaylanmış ve kargoya verilmiş yani resmi olarak kaçak durumuna düşmüşken.Ve sürekli state değiştirdiğimiz için haberimiz 2-3 ay sonra oldu. Güvendiğimiz bir adres vermiştik ama malesef bize geç bildirdiler. Hamileliğimden ve doğumdan dolayı 5-6 ayda öyle geçirdik bebeğimizin pasaport işlemlerinden hemen sonra kasım 2019 da tr ye döndük. Çıkış yaparken gümrükte herhangi bi durum yaşamadık yada herhangi bir mail almadım. Vize durumumuzu merak ediyorum. konsolosluğu arayamıyoruz malesef kapalılar. Konsolosluğun sitesinde check visa status durumunda ise hala 2017 de veriliş bilgisi yazmakta. herhangi başka bir iptal v.s gibi kayıt yok. Tekrar Abd ye girmek istiyoruz yaz sonu gibi. Bebeğimiz abd vatandaşı ve giriş çıkış yaptırmak istiyoruz. Eşim bu arada askeri personel subay. Yani geri dönmek zorununda olduğumuzunda göstergesi. Sadece izin belgesindeki süre kadar kalabileceğimizi bu şekilde kanıtlayabiliriz ve başka destekleyici belgelerle de. Sizce vizemizin akibeti ve gümrükte vize iptal edilme,geri gönderilme durumumuz nedir? aynı zamanda ceza uygulanması durumumuz nedir? Bize neler önerirsiniz şimdiden çok teşekkür ederim... Saygılar...

• " Konsolosluğun sitesinde check visa status durumunda ise hala 2017 de veriliş bilgisi yazmakta."

konu dışı olacak ama bu infoyu nereden check ediyorsunuz. link atabilir misiniz?
    konu dışı yorumum için tekrar özür dilerim.

• Merhabalar @zLucas

https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx

Buradan vize türünüze göre bakabilirsiniz. Sadece konsolosluğun sitesinde gezinirken farkettim ve kontrol ettim durumumu. Net bir bilgim yok sistemle alakalı. Daha çok tracking sistemi gibi görünüyor. Sizde eğer durumunuzu check ettikten sonra benimle paylaşırsanız somut çıkarımlar edinebiliriz.

• Ayrıca, durumum ile ilgili sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum. @crazycells
    Teşekkürler.

• @seda09, içinde söyledi: B1/B2 Vize türü için extension of stay onayından sonra overstay durumu

Ayrıca, durumum ile ilgili sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum. @crazycells
    Teşekkürler.

Bu bolumu sadece Muslu Hukuk Burosuna soracaginiz genel sorular icin kullanmalisiniz. Ben veya diger uyelerin bilgileri icin forumun diger bolumlerindeki uygun basliklari kullanabilirsiniz.

• @crazycells Bilgi için teşekkürler.

• @seda09, içinde söyledi: B1/B2 Vize türü için extension of stay onayından sonra overstay durumu

Öncelikle Merhabalar, Muslu Hukuk Bürosu olarak, çok değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.(başlık açmadan yazabileceğim bir kategori vardı -B1/B2 vize süre aşımı- adı altında yalnız ileti bölümü kilitli olduğu için yeni başlık açmak zorununda kaldım.Yanlış bişey yaptıysam kusura bakmayın lütfen.)

Eşimle Eylül 2017 de B1/B2 türü vizemiz onaylandı ve Ekim 2017 de abd ye giriş yaptık ve extension of stay başvurusunda bulunduk.(sebep olarak daha fazla gezmek istediğimizi bildirdik ve gerekli finans dökümü ile destekledik.) ikinci 6 ay bitti ve hala bir cevap gelmedi biz de çıkış yapmadık ve bekledik. Ve başvurumuz abd de 1 senemizi doldurduktan 3 ay sonra onaylanmış ve kargoya verilmiş yani resmi olarak kaçak durumuna düşmüşken.Ve sürekli state değiştirdiğimiz için haberimiz 2-3 ay sonra oldu. Güvendiğimiz bir adres vermiştik ama malesef bize geç bildirdiler. Hamileliğimden ve doğumdan dolayı 5-6 ayda öyle geçirdik bebeğimizin pasaport işlemlerinden hemen sonra kasım 2019 da tr ye döndük. Çıkış yaparken gümrükte herhangi bi durum yaşamadık yada herhangi bir mail almadım. Vize durumumuzu merak ediyorum. konsolosluğu arayamıyoruz malesef kapalılar. Konsolosluğun sitesinde check visa status durumunda ise hala 2017 de veriliş bilgisi yazmakta. herhangi başka bir iptal v.s gibi kayıt yok. Tekrar Abd ye girmek istiyoruz yaz sonu gibi. Bebeğimiz abd vatandaşı ve giriş çıkış yaptırmak istiyoruz. Eşim bu arada askeri personel subay. Yani geri dönmek zorununda olduğumuzunda göstergesi. Sadece izin belgesindeki süre kadar kalabileceğimizi bu şekilde kanıtlayabiliriz ve başka destekleyici belgelerle de. Sizce vizemizin akibeti ve gümrükte vize iptal edilme,geri gönderilme durumumuz nedir? aynı zamanda ceza uygulanması durumumuz nedir? Bize neler önerirsiniz şimdiden çok teşekkür ederim... Saygılar...

Sayın @seda09 ,
    ABD’den çıkmak genelde hiç bir zaman problem çıkarmaz. Problem ve risk ABD’ye girişte yaşanır. Siz ABD’de yasal surenizi geçirmişsiniz. Her ne kadar geçerli nedenleriniz olsa dahi, bu durum yasal surenin dışına çıkacağınız gerçeğini değiştirmiyor. Bu durumda ABD’de ne kadar hukuka aykırı sure geçirdi iseniz cezanız da o kadar ağır oluyor. Eğer ABD’de 180 günden az bir hukuka aykırı sure geçirdi iseniz, ABD’ye bir giriş yasağınız olmuyor. Ancak yine de girişteki yetkili ABD’de hukuka aykırı bir sure kaldığınızı görebildiği için bunu girişte sorgulayacaktır. Eğer bunu iyi açıklayamazsanız vizenizi iptal edip sizi uçağa koyup geri gönderebilir. Bu nedenle girişte hazırlıklı olup bir dosya ile gelmeniz gerekecektir. Ancak daha da önemlisi ABD’de hukuka aykırı kaldığınız sureyi doğru tespit olmuş olmanız gerekecektir. Bunu bir avukatla çalışarak öğrenebilirsiniz. Eğer ABD’de hukuk dışı kalma sureniz 180 gün ile 1 yıl arasında ise ABD’ye 3 yıl için giremiyorsunuz. Eğer ABD’de hukuk dışı kalma sureniz 1 yıldan fazla ise ABD’ye 10 yıl için giremiyorsunuz. Cezaların devamını burada açıklamıyorum. Uzatma talebinize cevap almadığınız sure genelde hukuka aykırı kalma durumu yaratmaz. Uzatma talebiniz red edildiği tarihten itibaren hukuk dışı duruma geçmiş olursunuz
    Teşekkürler.

• Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle..
    Gümrük kapısından gönderilmek ve giriş yasağı almak oldukça mümkün olabilir bizim için.
    Peki bu durumda,konsoloslukla görüşmemizi önerir misiniz?
    Yani b1 vizemiz 2027 de bitiyordu eğer ihlal edilmemiş olsaydı fakat şuanda vizemizde bir işlemde yok. Herhangi bir yasak da yok. Yani bu durumda durumumuzu kabullenip, geçerli gerekçeler ile onlarla iletişime geçmek olumlu bir yaklaşım olur mu sizce? Konsolosluklar normal sürece geçtiğinde tekrar bir randevu alıp bu durumla yüzleşmemizi önerir misiniz? Çünkü yasalarda geçen yasak süresi 10 yıl diyor. Böyle bir zamanı beklemek çok uzun bir süreç. Ayrıca bu durumda istenen koşulları sağladığımızda yatırımcı vizesi alabilme durumumuzu merak ediyoruz. Eğer durumumuz ile ilgili olumlu bir sonuç alma olanağımız var ise bu süreçte kesinlikle hukuki destek alarak ilerlemek istiyoruz.Tekrar turist vizesine başvurmaktansa böyle bir vizeye başvurmak bizim için daha olumlu bir sonuç doğurur mu?
    Teşekkürler...

• Muslu Law Firm

@seda09, içinde söyledi: B1/B2 Vize türü için extension of stay onayından sonra overstay durumu

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle..
    Gümrük kapısından gönderilmek ve giriş yasağı almak oldukça mümkün olabilir bizim için.
    Peki bu durumda,konsoloslukla görüşmemizi önerir misiniz?
    Yani b1 vizemiz 2027 de bitiyordu eğer ihlal edilmemiş olsaydı fakat şuanda vizemizde bir işlemde yok. Herhangi bir yasak da yok. Yani bu durumda durumumuzu kabullenip, geçerli gerekçeler ile onlarla iletişime geçmek olumlu bir yaklaşım olur mu sizce? Konsolosluklar normal sürece geçtiğinde tekrar bir randevu alıp bu durumla yüzleşmemizi önerir misiniz? Çünkü yasalarda geçen yasak süresi 10 yıl diyor. Böyle bir zamanı beklemek çok uzun bir süreç. Ayrıca bu durumda istenen koşulları sağladığımızda yatırımcı vizesi alabilme durumumuzu merak ediyoruz. Eğer durumumuz ile ilgili olumlu bir sonuç alma olanağımız var ise bu süreçte kesinlikle hukuki destek alarak ilerlemek istiyoruz.Tekrar turist vizesine başvurmaktansa böyle bir vizeye başvurmak bizim için daha olumlu bir sonuç doğurur mu?
    Teşekkürler...

Sayın @seda09,
    Sizin durumuzda tam ne kadar hukuka aykırı sure ile ABD’de kaldığınızı bilmeden ne kadar yasaklı olduğununuz bilmek mümkün değildir. Bu konuyu konsolosluk ile konuşmaya çalışmanız pek bir yarar sağlamaz. Zaten su aşamada TC’de ABD konsolosluklarının da normal çalışmaları başlamadı. Ancak sizin için preclearance (önceden onay almak ) denen prosedür yararlı olacaktır. Preclearance olan yerlerden ABD’ye uçarsanız, uçağa binmeden ABD’ye gidip gidemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz çünkü orada ABD gümrük yetkilileri siz gitmeden incelemeyi yaparlar. Türkiye’den gelecekseniz Irlanda veya Abu Dhabi veya Birleşik Arap Emirliklerinde preclearance kontrolleri vardır ve sizin için yararlı olabilir. https://www.cbp.gov/border-security/ports-entry/operations/preclearance Ancak COVID surecinde buralarda da bir takım değişiklikler olmuş olabilir, ve bunları da ayrıca değerlendirmek gerekir. Yatırımcı vizesi ayrı bir vize turu olduğu için onun başvuru koşulları farklıdır. Sizin durumunuz da yatırımcı vizesi için farklı olacaktır.
    Teşekkürler.

• Sayın @Claudia-J-Muslu,
    Bilgilendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
    Durumumu değerlendirip, bana vakit ayırdığınız için size minnettarım..
    İyi çalışmalar.

Benzer Başlıklar

• Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    201 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sinemveomer, içinde söyledi: Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor? Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik. Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz. İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz. 1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal? 2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu? 3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi? Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler. Sayin@sinemveomer, birinci ihtimalde bir sirket sponsorlugu gerekmektedir. Sirketin maddi durumu ve sizin bu sirkete uygunlugunuz sonucu direkt etkileyecektir. Ikinci ihtimal ise bir yatirimci vizesine benzemektedir. Detaylara hakim olmadan hanginsinin daha yuksek ihtimal oldugunu soylemek mumkun olmaz. Ikinci durum yatirimci vizesi ise yine de genelde bir yatirim gostermeniz gerekir. Bunu yapmanin alternatif yollari vardir. Surec, vize turune gore ve nereden basvuru yapildigina gore, ABD mi veya TCmi daha hizli veya daha yavas isleyebilir. Oncelikle vize turune emin olmak onemlidir.
  • I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

3
    1 Oy
    3 İleti
    297 Bakış
    tubasemraT
    @Claudia-J-Muslu Cevap için çok teşekkür ederiz biz araştırdık bulduk birşeyler I-130 formunda 61 ve 62 ci soruların ikisini de cevapladığımız için bizden böyle birşey istemişler bizde formu doldurup uscis a postaladık bakalım ne olacak şimdi bekliyoruz
  • B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

4
    0 Oy
    4 İleti
    469 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım. Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir? Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır? Siz ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler şimdiden Sayın @metin1985, Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir. Teşekkürler.
  • B1/B2 den F1 vize turune gecis

6
    1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @kirik sayin kirik, sordugunuz soru cok kisisel oldugundan, sizi once ilgili konuya yonlendirmek istiyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme Bu konuyu gozden gecirin, sonrasinda islemleri ilgilendiren genel bir sorunuz varsa bu bolumde yeni bir baslik acarak sorabilirsiniz. Cok kisisel sorularinizin kisitli bilgiyle bu bolumde sorulmasi uygun degil maalesef, boyle sorular yanlis anlasilmalara ve yanlis yonlendirmelere acik olabilir; cok detayli sorulariniz icin ya forumun diger bolumlerini kullanin, ya da Muslu Hukuk Burosu'na direkt ulasin. Sizin durumunuzda da en dogru yolu bulabilmek veya onerebilmek icin -tahmin edebileceginiz uzere- esinizin vize/statu durumunu bilmek oldukca onemli olacak. F1'den F1'e fark var
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k