Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Haber de geçen kişi ile irtibata geçerseniz belki sizlere yardımı dokunabilir.


  • yani bt sektöründe şu an iş bulmak zor


  • @lopsuzaydo hocam it mi demek istediniz? Eger oyleyse mulakatlara cok iyi hazirlanmak lazim,is bulunur ama cok kolay degil.


  • Selamlar,

    Daha once Amerika'dan hatri sayilir bir okulundan Computer Science and Engineering bolumu mezunuyum. Sonrasinda meslegimden uzakta 8 yillik ust duzey yoneticilik yaptim ve alanimdan bir hayli uzaklastim. Green Card'i kazanmam ile birlikte meslegime biraz daha yogunlasip kendimi gelistirmeyi planliyorum. Hatta tasinma planlarim en az 3 yil sonra olacagindan belkide uzaktan calisma veya freelancer olarak da calisabilirim. Henuz bilemiyorum 😕 Post'un 23K goruntulenmesine bakilacak olursa burda kucuk capli bir ekip kurabiliriz. Hem birbirimizi gaza getirip hemde yenilikleri paylasabiliriz. Ilgi duyan en az 10 kisi toplanabilirsek bir platform olusturacagim, ne dersiniz?


  • @YollardakiAdam hocam ne icin ekip kurmak istiyorsunuz? O kismi aciklarsaniz daha iyi olur 🙂


  • @aliarmgn Hem birbirimizi gaza getirip hemde yenilikleri paylasabiliriz yazdim mesajin icinde, belki odev destegi felan olur ama... hazirladigim parali kurslar felan yok beklenti oysa 😆


  • @YollardakiAdam Haha:) hocam ben hala kurs ogrencisiyim.Bitince is bulabilirsem bu konuda bilgi almak isteyen olursa, genel olarak,elimden geldigince yardimci olabilirim.Bu forumun amaci bu zaten herkes sorularinin cevabini ariyor,bilgisi olan da yardimci oluyor sagolsun.Ozel bi gruba gerek var mi emin degilim 🙂


  • Austin tarafina gelirseniz burada sehre ozel oyle bir grubumuz var. Herkes kisisel olarak da tanistigi icin (pandemi oncesi periyodik olarak da toplaniyorduk) bu tarafa gelecek olursaniz sizi de ekibe almaktan memnun oluruz.

  • ⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Austin tarafina gelirseniz burada sehre ozel oyle bir grubumuz var. Herkes kisisel olarak da tanistigi icin (pandemi oncesi periyodik olarak da toplaniyorduk) bu tarafa gelecek olursaniz sizi de ekibe almaktan memnun oluruz.

    Merhaba @caglaror
    Kaç kişisiniz, grup üyeleri ne zamandır orada, IT alanında iş bulabildiniz mi, ne kadar sürdü? Anonim de olsa detay paylaşırsanız sevinirim. Austin benim de listemde ön sıralarda.

  • ⭐⭐⭐

    @goblis, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Austin tarafina gelirseniz burada sehre ozel oyle bir grubumuz var. Herkes kisisel olarak da tanistigi icin (pandemi oncesi periyodik olarak da toplaniyorduk) bu tarafa gelecek olursaniz sizi de ekibe almaktan memnun oluruz.

    Merhaba @caglaror
    Kaç kişisiniz, grup üyeleri ne zamandır orada, IT alanında iş bulabildiniz mi, ne kadar sürdü? Anonim de olsa detay paylaşırsanız sevinirim. Austin benim de listemde ön sıralarda.

    Aynı sorular benim için de geçerli @caglaror Merakla bekliyorum 🙂


  • @caglaror 18 kisiyiz. Bildigimiz kadariyla cok daha fazla TR yazilimci Austin'de ama cok fazla iletisimde degiller. Bu arada Austine gelmek icin buradaki populasyonu arti puan olarak dusunmeyin. CA Bay Area da cok daha buyuk bir grup vardi.:)
    Sehirdeki pahalilik artiyor ve competition da artiyor.
    Buyuk firmalarda calisiyorlar cogu. Web development, gomulu sistem, mobile, etc. calisanlar var. 14 yildir burada olan var. En son gelen arkadas 10 aydir burada. Is icin numbers game derler. Biraz sans, network ve yetenek meselesi. Gelmeden bulan, geldigi hafta ise giren ve 2 yil sonra bulan var bildigim.
    Ben hala issizim, pandemi oncesi Lyft yapiyordum. Bunu da dip not olarak yazayim.
    Sehir tercihinde kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @caglaror teşekkürler bilgi için. Size de bol şans, umarım gönlünüze göre bir iş bulabilirsiniz en kısa zamanda.


  • Selamlar,

    Tecrübelerini aktaran arkadaşlara teşekkürler. Çok faydalı bir konu açılmış.Benim tr'de yazılımcılık deneyimim var.İlk etapta SF'e gitmeyi planlamıyorum masraflardan dolayı fazla geleceğini düşündüğümden. Bilmiyorum tavsiyelere açığım bu konuda 🙂 ilk seçim için Austin,Houston,Orlando gibi şehirlere odaklandım.

    Merak ettiğim konu orta düzey startup şirketlerde işe alım politikası da aynı google veya apple gibi global firmaların ki gibi benzer midir?
    TR'de süreç ik uzmanı ile görüşme,teknik mülakat(çok fazla algoritma vs sorulmuyor US standartları kadar değil) ardından belki bir proje yapılması.Son olarakta teklif süreci geliyor zaten 1 ayda bitebilen bir işleyiş.

    US'te bu orta düzey firmalar,ajanslar da tecrübe edinenler oldumu. Büyük firmalarda çok uzun sürüyor hazırlanmakta fayda var firmalarda görüşmeler için.Benim planım ilk etapta ülkeye ısınmak için düşük maaşta olsa bir işte çalışmak.Tabi bu işi bulmadan önce uber, amazon flex gibi işleri yapmayı planlıyorum ama uzun vadede kendi alanımda web development, full stack alanda 1-2 yıl idare edebilmek. Varsa tavsiyeler açığım, yazılımcı olup gelecek/gelmiş olanlarda tecrübelerini yazarlarsa çok iyi olur. Başvuran arkadaşlarada bol şanşlar.


  • @aarda Merhaba ne alanda kac yil tecrubeyle basvuru yapacaksan youtubea yazarsan ortalama bir interview ornegi cikarir.Ona gore de calisirsin.Kendini hazirlamak icin mock interview yapan firmalar var,onlarda hazirlanmanda yardimci olur,nerede eksigin var gorursun en azindan.


  • Merhaba. bende açıköğretim web tasarım ve kodlama bölümüne kayıt oldum. elimde 2 yıllıkta olsa bir diploma olması iyi olur diye düşündüm. ilk başta php ile .net arasında kaldım. iş ilanlarında .net daha çok kurumsal firmalara hitap ediyordu, yada bana öyle geldi. seçimimi .net den yana kullandım. udemy den aldığım kurs ile html kısmını bitirdim. sırasıyla css, js, angular, Asp.Net Core Mvc devam edecem. bol pratik yaparak ilerliyorum. biraz da elim hızlansın. bundan sonrası programlama için c# mı python mı kurslar bitince karar verecem artık. ama hedefim yavaş ilerleyip, özellikle web kısmında tek başıma bol proje yaparak ilerlemek olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba.
    Umarım herkesin keyfi yerindedir.

    Birçoğumuz gibi benim de yeni bir başlangıç yapmaya ihtiyacım var. 2.5 yaşında bir kızım var ve açıkcası burada kendisine iyi bir gelecek sunabilme inancından günbegün uzaklaşıyoruz.

    Benim bu alanda tecrübesi olanlara mümkünse sorum olacak;

    35 yaşındayım. Yaklaşık 3 ay önce Html-CSS ve JS çalışmaya başladım. Şuan da halen Javascript öğrenmeye devam ediyorum:)

    Bundan sonrası için bu alanda kendimi geliştirip devam etmek istiyorum.

    Öğrenmenin yaşı yoktur evet; ancak şunu merak ediyorum; her ne kadar kişiden kişiye ve çalışma disiplinine göre değişecek olsa da, sizce bu girişimim çok vakit gerektirecek riskli bir plan mıdır?

    Uzun zamandır forumu takip ediyorum; bu sektörde yıllarını harcayan kişilerin GC kazanıp iş bulamaması ile ilgili yazıları okuyunca ne yazık ki biraz umutsuzluğa kapılıyor insan.

    Vakit ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @kronos Merhaba,
    Ben 46 yaşındayım. Uzun yıllardır yazılım ile uğraşıyorum ve bir kamu bankasında Yazılım Geliştirme Müdürüyüm. 2 senedir ABD ye giriş çıkış yapıyorum. Eşim ve oğlum ABD de yaşıyor. Ben de istediğim işi bulamayanlardanım. Bu biraz şans işi. Gerçi 2 senedir diyorum ama pandemi döneminde tamamen Türkiyedeydim ve hiç iş aramadım. Pandemi başlamadan önce de UPS ten resmi bir iş teklifi aldım. Kolay olmadı 4 mülakattan geçtim. Nisan 2 2020 THY den biletim vardı, 1 Nisan da uçuşlar kapandı ve UPS ben gelemeyince yine resmi bir yazı ile iş teklifini geri çekti. 2 gün önceye bilet alsaydım şu anda belkide 1 senedir çalışıyor olacaktım. Şimdide biriken izinlerimi kullanmaya karar verip 3 aylığına ABD ye geldim. Zaten burada bir evimiz vardı bari boşuna kira vermeyelim dedik. Tekrar başladım iş aramaya.
    Gelelim iş bulma konusundaki sıkıntılara,

    • Yaş hiç problem değil ama sizi değerlendirirken kariyeriniz boyunca hangi projelerde görev aldığınızı inceliyorlar. Sizde böyle bir handikap olabilir.
    • Bölge handikapları var. Örneğin biz DC bölgesindeyiz. Burada bir çok IT firması var ama çoğunun amacı hükümetten iş alabilmek. Bu durumda biz GC lilerin pek şansı olmuyor. Clearence diye bir sertifika istiyor çoğu. Bunun için burada 5 sene yaşamış olmanız ve 180 günden fazla ABD dışında kalmamanız gerekiyor.Özellikle benim gibi kariyeri database programlama ile geçmiş insanlar için ciddi bir handikap bu. Çünkü verilere ulaştıracağı kişiler konusunda daha hassaslar. Diğer bölgelerde böyle bir hassasiyet yok. Ben de Nisan başından itibaren rotamı NY ye çevirdim. Ne zaman NY deki işlere başvurmaya başladım aramalar ve mülakatlar başladı. Bu hafta bir mülakata daha gireceğim.
    • Yazılım Dili handikapınız olabilir. Bahsettiğiniz diller özelinde rakibiniz çok olur. Türkiye de de aynı handikapı yaşarsınız. Nacizane tavsiyem biraz alt seviyelerden veya direkt olarak ileri düzey kodlama gerektirmeyen konulara bakın. Örneğin Tester olmayı düşünün. Yazılım testi nasıl olur bu konuları inceleyin. Yada veri biliminde spesifik bir konu seçin. Örneğin veri görselleştirme veya iş zekası ürünleri. Power BI gibi.
      Selamlar,

  • @arnblt, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @kronos Merhaba,
    Ben 46 yaşındayım. Uzun yıllardır yazılım ile uğraşıyorum ve bir kamu bankasında Yazılım Geliştirme Müdürüyüm. 2 senedir ABD ye giriş çıkış yapıyorum. Eşim ve oğlum ABD de yaşıyor. Ben de istediğim işi bulamayanlardanım. Bu biraz şans işi. Gerçi 2 senedir diyorum ama pandemi döneminde tamamen Türkiyedeydim ve hiç iş aramadım. Pandemi başlamadan önce de UPS ten resmi bir iş teklifi aldım. Kolay olmadı 4 mülakattan geçtim. Nisan 2 2020 THY den biletim vardı, 1 Nisan da uçuşlar kapandı ve UPS ben gelemeyince yine resmi bir yazı ile iş teklifini geri çekti. 2 gün önceye bilet alsaydım şu anda belkide 1 senedir çalışıyor olacaktım. Şimdide biriken izinlerimi kullanmaya karar verip 3 aylığına ABD ye geldim. Zaten burada bir evimiz vardı bari boşuna kira vermeyelim dedik. Tekrar başladım iş aramaya.
    Gelelim iş bulma konusundaki sıkıntılara,

    • Yaş hiç problem değil ama sizi değerlendirirken kariyeriniz boyunca hangi projelerde görev aldığınızı inceliyorlar. Sizde böyle bir handikap olabilir.
    • Bölge handikapları var. Örneğin biz DC bölgesindeyiz. Burada bir çok IT firması var ama çoğunun amacı hükümetten iş alabilmek. Bu durumda biz GC lilerin pek şansı olmuyor. Clearence diye bir sertifika istiyor çoğu. Bunun için burada 5 sene yaşamış olmanız ve 180 günden fazla ABD dışında kalmamanız gerekiyor.Özellikle benim gibi kariyeri database programlama ile geçmiş insanlar için ciddi bir handikap bu. Çünkü verilere ulaştıracağı kişiler konusunda daha hassaslar. Diğer bölgelerde böyle bir hassasiyet yok. Ben de Nisan başından itibaren rotamı NY ye çevirdim. Ne zaman NY deki işlere başvurmaya başladım aramalar ve mülakatlar başladı. Bu hafta bir mülakata daha gireceğim.
    • Yazılım Dili handikapınız olabilir. Bahsettiğiniz diller özelinde rakibiniz çok olur. Türkiye de de aynı handikapı yaşarsınız. Nacizane tavsiyem biraz alt seviyelerden veya direkt olarak ileri düzey kodlama gerektirmeyen konulara bakın. Örneğin Tester olmayı düşünün. Yazılım testi nasıl olur bu konuları inceleyin. Yada veri biliminde spesifik bir konu seçin. Örneğin veri görselleştirme veya iş zekası ürünleri. Power BI gibi.
      Selamlar,

    Sayın @arnblt öncelikle detaylı bir şekilde tüm süreci belirttiğiniz faydalı cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Dediğiniz gibi; birazda şansın yardımcı olması gerekiyor ancak yine de yazılım alanında bu kadar geçmişiniz ve tecrübeniz olmasına rağmen bu zorlukları yaşamanız üzücü gerçekten ve benim için de düşündürücü 🙂

    Biraz da oluruna bırakacağım sanırım, ortalama günde 3-4 saat vakit ayırabiliyorum, elimden geldiğince yapabildiğim kadar sürekli öğrenmeye devam edeceğim.

    "Tester, Power BI" konularını hiç bilmiyorum 🙂 muhakkak araştıracağım teşekkür ederim. Aslında en başta işin biraz temelini anlamak için Html, CSS ve JS üzerine bilgi sahibi olmak istemiştim ama şimdi detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorum ki asıl içinde kaybolduğum ve kaybolmaya da devam edeceğim JavaScript için öğrenmek hiç bitmeyecek onu anlıyorum 🙂

    Diğer yandan, "UI / UX Design" , "IOS development" alanları, elle tutulur bir meslek sahibi olabilme aşamasında acaba daha mantıklı ve hızlı bir yol mu diye de düşünmüyor değilim.

    Umarım bir an önce siz de, kendi alanınızda dilediğiniz, mutlu olacağınız bir işe girersiniz 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum