Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @arnblt DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Ayrıca Sn @sash kızınızı DS260 eklemek değildi daha önceki cevapta kastım. Geçen sene Kasım da Green Card çekilişine başvururken eklediniz değilmi ?

Evet tabiiki ekledim o da var . yasal ve gerceklere uygun olarak tum cocukları bildirmek ve eklemek durumundayız , ama sonrası işte ...

• @crazycells CEMII olarak yazıyor

• @arnblt DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Ayrıca Sn @sash kızınızı DS260 eklemek değildi daha önceki cevapta kastım. Geçen sene Kasım da Green Card çekilişine başvururken eklediniz değilmi ?

peki daha şu banimle gelmeyecek , daha sonra gelecek (basvuracağım) dediğim zaman , yakın gelecekteki interview e yine de gelmesi gerekecek mi ?

• F2A vizesine başvurması gerekiyor o zaman. O da yanılmıyorsam bir kaç yıl sürüyor. Aşağıdaki başlığa bakabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak?page=1

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sash DS260 ve surecle ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari

• @jammel DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells CEMII olarak yazıyor

DS260 formunda cemii olarak mi yaziyor? O durumda sanki siz L harfi degil de I girmissiniz basvuru yaparken?

• şu an dört bir koldan amerikada ulaşabildiğim herkesi aramaya veya onlarla irtibat kurmaya çalışıyorum. forumda yazılanlarda müthiş derecede orda bizi nelerin beklediği konusunda aydınlatıcı, bence burada yazılanlar toparlanarak güzel bir kitapçık yapılmalı ve gc talihlilerine dağıtılmalı :)
    görüştüğüm herkesin çeşitli tavsiye ve fikirleri var, herkesin ortak olduğu nokta ise kesinlikle abd ye taşın şeklinde. umarım bu sayfadan terfi edip amerikaya ilk gidiş ve orda yaşam tavsiyeleri konusuna geçerim :)

• Allah rızası in giderken beni de biri götürsün

• Yasaklı

Merhaba,
    DV2019' lotaryasının şanslılarından biriyim. (2019EU00005xxx)
    Ancak DS260 formunu doldururken sürekli "invalid name" hatası veriyor.
    Üniversite adı, şehir adı, işyeri adı hiç farketmiyor sürekli aynı terane.
    Kentucky ofise yazdım başvurunuz ilgili bölüme gönderildi diye cevap geldi.
    Acaba çok mu acelecilik ediyorum?

• @grslarc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Merhaba,
    DV2019' lotaryasının şanslılarından biriyim. (2019EU00005xxx)
    Ancak DS260 formunu doldururken sürekli "invalid name" hatası veriyor.
    Üniversite adı, şehir adı, işyeri adı hiç farketmiyor sürekli aynı terane.
    Kentucky ofise yazdım başvurunuz ilgili bölüme gönderildi diye cevap geldi.
    Acaba çok mu acelecilik ediyorum?

DS260 formuyla ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/

• @grslarc
    klavyeyi ingilizceye çevirin bence en çok sorun oradan çıkıyor

• klavyeyi ingilizceye çevirdim buyuk harf basıyor ve İ basıyor noktalı ve kabul de ediyor anlamadım

• @sash DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

klavyeyi ingilizceye çevirdim buyuk harf basıyor ve İ basıyor noktalı ve kabul de ediyor anlamadım

valla biz kıza Amerika'dan alınmış macbook'a el koyup doğrudan ingilizce klavyesi olan makine ile girene kadar çözemedik, maalesef o zamana kadar Admin'in büyük emeği ile hazırlanmış bu forumu da zaten bilmiyorduk
    en çok tarih silsilesi ile oturulan adreslerde oyalandık ne çok i harfi varmış yaşadığımız adreslerde :)

• @freelander klavye türkçe olmasına rağmen bende sorun çıkmadı birtek türkçe karakterinin kullanılmaması ve büyük harf ile yazılması yeterli olacaktır. Sorun capslock açık olmamasıdır. Sistem kücük harf ile de yazsan bile sistem büyük yazıyor. Eğer caplock açık olmadığı zaman bazen error veriyor.

• @crazycells merhaba arkadaşlar. DS 260 formunu doldurdum submit etmeden aklıma takılan birkaç şey var, onları da netleştirip submit etmek istiyorum.
    1 - benim ağustos 2020 ye kadar geçerli pasaportum var, foruma bu pasaport bilgilerini yazdım. Eşimin ve kızımın şuan geçerli pasaportları yok.
    Formu doldururken eşim ve kızım için OTHER TRAVEL DOCUMENT seçip devam ettim. Mülakata girmeden onlar için pasaport almış oluruz.
    Benim pasaportumun süresi ve eşimle kızımın pasaport durumları sorun olur mu?
    2- Açıköğretim üniversitesinde devam eden bir eğitimim var. Bunun için bir bitiş tarihi yazmam gerekiyordu 01 JUN 2018 yazdım, girmiş olmak için. bu sorun olur mu?
    3- Silah eğitimi aldınız mı gibi bir soru vardı. Ben de "Zorunlu askerlik hizmetinde temel silah eğitimi aldım" gibi bir şey yazdım, ingilizce olarak. bu bilgi sorun çıkarır mı?
    4- Ben askerliğimi jandarma olarak yaptım. "Branch of Service: TURKISH GENDARMERIE" "Rank/Position: GENDARME PRIVATE" olarak yazdım. bu bilgi doğru mudur?
    5- Daha önce çalıştığım yerlerde, geriye dönük 10 sene önceki bilgiler isteniyor. Doldurduktan sonra farkettim ki ben 15 sene önceye gitmişim. 10 sene sonrası için girdiğim bilgileri silmeme gerek var mı?
    6- 1 yaşında bir kızım var, aşı karnesi mevcut. Forumda aşı karnesi var olarak işaretledim. Soruda ABD kanunlarına göre geçerli gibi birşey yazıyor. Bizim aşı karnemizi geçerli kabul ederler mi?
    Sorularıma yanıt bulabilirsem sevinirim.
    Bu sitedeki bilgilendirmeler için emeği geçen herkese teşekkürler, çok faydalı bir hizmet veriyorsunuz.

• @lilsam DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells merhaba arkadaşlar. DS 260 formunu doldurdum submit etmeden aklıma takılan birkaç şey var, onları da netleştirip submit etmek istiyorum.
    1 - benim ağustos 2020 ye kadar geçerli pasaportum var, foruma bu pasaport bilgilerini yazdım. Eşimin ve kızımın şuan geçerli pasaportları yok.
    Formu doldururken eşim ve kızım için OTHER TRAVEL DOCUMENT seçip devam ettim. Mülakata girmeden onlar için pasaport almış oluruz.
    Benim pasaportumun süresi ve eşimle kızımın pasaport durumları sorun olur mu?
    2- Açıköğretim üniversitesinde devam eden bir eğitimim var. Bunun için bir bitiş tarihi yazmam gerekiyordu 01 JUN 2018 yazdım, girmiş olmak için. bu sorun olur mu?
    3- Silah eğitimi aldınız mı gibi bir soru vardı. Ben de "Zorunlu askerlik hizmetinde temel silah eğitimi aldım" gibi bir şey yazdım, ingilizce olarak. bu bilgi sorun çıkarır mı?
    4- Ben askerliğimi jandarma olarak yaptım. "Branch of Service: TURKISH GENDARMERIE" "Rank/Position: GENDARME PRIVATE" olarak yazdım. bu bilgi doğru mudur?
    5- Daha önce çalıştığım yerlerde, geriye dönük 10 sene önceki bilgiler isteniyor. Doldurduktan sonra farkettim ki ben 15 sene önceye gitmişim. 10 sene sonrası için girdiğim bilgileri silmeme gerek var mı?
    6- 1 yaşında bir kızım var, aşı karnesi mevcut. Forumda aşı karnesi var olarak işaretledim. Soruda ABD kanunlarına göre geçerli gibi birşey yazıyor. Bizim aşı karnemizi geçerli kabul ederler mi?
    Sorularıma yanıt bulabilirsem sevinirim.
    Bu sitedeki bilgilendirmeler için emeği geçen herkese teşekkürler, çok faydalı bir hizmet veriyorsunuz.

DS260 formuyla ilgili sorularinizi surada sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari

• @redsat2000
    evet tespitiniz doğru
    capslock açık olmadığında ingilizce klavyede de ufak tefek sorunlara sebep oldu...

• Arkadaslar Merhaba,

Sesiniz odanin disina kadar geliyordu, kapidan gecerken kulak misafiri oldum ve konustugunuz konulara bende katilmak istedim :). Oncelikle sunu soylemek isterimki forumun adi yesilkart ama yesil karttan cok cok daha fazlasi sitede mevcut emegi gecen herkese cok tesekkur ederim. Izninizle bende ortaya bir soru sorup yorumlarinizi ve fikirlerinizi paylasmanizi rica ederim.

Benim esim Iran vatandasi, kendisi yaklasik 4 senedir Turkiye'de yasiyor (Elbette zaman zaman Iran'a gidip geliyordu) . Yuksek lisansini burada okudu. 2017 Agustos ayinda evlendik. 2018 Subat ayinda Iran'a 2 haftaligina seyahat ettik. Belli ki AP'ye dusmek farz oldu bizim icin :). Okudugum bir cok form'da Travel Ban uygulanan ulke vatandaslarindan genelde hanimlarin erkeklere oranla AP sureci daha az surmekte veya AP'ye hic kalmamakta. 21*** olan case numaram olurda 2019 Haziran Temmuz gibi Current olur ve biz uzun bir AP surecine tabi tutulursak yandı canım keten helva :). Benim durumumda olan veya benim durumuma yakin arkadaslarin degerli yorumlarini okumaktan mutluluk duyarim. Bu arada GC talihlisi benim ve Turk vatandasiyim.

Herkese mutlu gunler.

• @alfredo DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Arkadaslar Merhaba,

Sesiniz odanin disina kadar geliyordu, kapidan gecerken kulak misafiri oldum ve konustugunuz konulara bende katilmak istedim :). Oncelikle sunu soylemek isterimki forumun adi yesilkart ama yesil karttan cok cok daha fazlasi sitede mevcut emegi gecen herkese cok tesekkur ederim. Izninizle bende ortaya bir soru sorup yorumlarinizi ve fikirlerinizi paylasmanizi rica ederim.

Benim esim Iran vatandasi, kendisi yaklasik 4 senedir Turkiye'de yasiyor (Elbette zaman zaman Iran'a gidip geliyordu) . Yuksek lisansini burada okudu. 2017 Agustos ayinda evlendik. 2018 Subat ayinda Iran'a 2 haftaligina seyahat ettik. Belli ki AP'ye dusmek farz oldu bizim icin :). Okudugum bir cok form'da Travel Ban uygulanan ulke vatandaslarindan genelde hanimlarin erkeklere oranla AP sureci daha az surmekte veya AP'ye hic kalmamakta. 21*** olan case numaram olurda 2019 Haziran Temmuz gibi Current olur ve biz uzun bir AP surecine tabi tutulursak yandı canım keten helva :). Benim durumumda olan veya benim durumuma yakin arkadaslarin degerli yorumlarini okumaktan mutluluk duyarim. Bu arada GC talihlisi benim ve Turk vatandasiyim.

Herkese mutlu gunler.

Sayin @Alfredo hosgeldiniz. Dediginiz gibi sizin dosyanizda pek cok bilinmez var. Maalesef esinizin vize alamamasi (direkt red almasi), uzun ya da kisa sureli AP'ye kalmasi ve DV2019 sureci bittigi takdirde hakkini kaybetmesi veya hic sorun olmadan vize almasi mumkun. Benim tahminim direkt onay almayacagi ve en azindan bir AP durumu soz konusu oldugu yonunde, ama ne olacagini zaman ve daha da onemlisi konsolos gosterecek :) Daha once ABD vizeleri var mi esinizin? Cok kesin olmasa da belki bu durum yardimci olur. Bilginize.

• @crazycells Merhaba,

Hayir esimin daha onceden Amerika vizesi hic olmadi. Kendi ulkesi disinda sadece Turkiye'de bulundu. Eger esim red alirsa bu durumdan ben etkilenmiyorum degil mi? Onceki yazimda da belirttigim gibi hanimlarin sanslari erkeklere gore biraz daha yuksek oluyor bu yuzden umudumu kaybetmemeye calisiyorum :). AP'ye de girsek sicilimiz temiz ne bulacaklar? :). Elbette Amerika konsoloslugu bu her an hersey olabilir :). Zamani gelince ogrenecegiz Nurtopu gibi bir AP'mi yoksa yanaklari dolgun bir RED'de mi sahip olacagimizi :)

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • Dv2019 icin baska sans kaldi mi

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    886 Bakış
    crazycellsC
    @dtsbp Dv2019 icin baska sans kaldi mi içinde söyledi: Yeni cekilis vesaire olma olasiligi var mi kontenjan dolmamasi yada ek seçim tarzi sadece bir sefer boyle bir durum oldu, o da buyuk ihtimal bir hatadan kaynaklandil o nedenle ek bir aciklama olacakmis gibi dusunmeyin ya da buna gore plan yapmayin. cekilis yonergelerinde yer alan bir durum degil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k