Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mahmutenis Ne demek neden ? Trump ın yaptığı süre uzatımını eski haline getirecek sadece. Diğer yazdıklarınızla alakasız aslında.

    Eğitim 1 yıl sürmüyor. Basic + AIT olarak biraz araştırın isterseniz. Sürseydi de farketmez erken vatandaşlık almanın avantajı yine olacak.


  • @Muhtaradana bu güzel haber. Joe Biden bu haberde istendiği gibi vatandaşlığa geçirilmeyi kolaylaştırırsa army çok avantajlı olur.


  • @Mihok doğru haklısın.bende okudum bütün başlığı ama bana arkadaşlar çok ifade edemedi gibi geldi heycanlı arkadaşlar çok gaza gelmesin diye.asker olana vatandaşlık verilme hususu trumptan önce oldu.sonra asker olan green kartlılar vatandaşlık alabiliyorken Trump bir yıl yaptı.ama neden derseniz söyle derim bu bi göçmen politikası değildi istismar politikasıydı Diye yazdı arkadaşlar.oyüzden biden bunu değiştirmez.ve bence askerlik evli değilsen çekilmez yıllık hiç para almıyor hatta goarmy sitesinde aylık 20000$ görünen şey aslında yıllık net maaş+meslek oda bütün parayı harcayacak zamanın bile yok demek.yani vatandaşlık bana yıllık ne kazandıranilirki?bn araştırdım buradaki arkadaşlar yannış anlamasın onlar tam hakim değiller.bn samimi olarak yazıyorum.yada vatandaşlık masabaşını garanti etmiyor.yanlışım varsa düzeltin çünkü bu başlıkta tam net yada ortalama hiç verilmedi.


  • @Mihok, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @mahmutenis Ne demek neden ? Trump ın yaptığı süre uzatımını eski haline getirecek sadece. Diğer yazdıklarınızla alakasız aslında.

    Eğitim 1 yıl sürmüyor. Basic + AIT olarak biraz araştırın isterseniz. Sürseydi de farketmez erken vatandaşlık almanın avantajı yine olacak.

    Ne gibi bir avantajı olacak? Abd doğumlu olmadığın için zaten başkanlığa aday olamayacaksın. Oy kullanmak çok umrunda değilse değişecek birşey göremiyorum. Zaten 2 senenin altında sözleşme imzalanamıyor. Bu yüzden tek artısı erken Mos değiştirmek olur. O da askeriye de kalıcı kariyer düşünenler için bir + 2 sene sonunda ayrılacak adam için farkeden bir şey yok.

    Eğer askeri kariyer düşünüyor isen de 15 ay vatandaşlık beklemenin pek bir zarar teşkil ettiğini düşünmüyorum. Bu süreçte hiyerarşi nedir öğrenmiş olur, dilini geliştirir ve özel kuvvetler felan düşünüyorsan spor vesaire fiziksel gelişimini yok meslek düşünüyorsan gereksinimlerini yerine getirirsin.

    2 senelik (minimum) sözleşme bitmeden vatandaşlığı cebine koymuş olmak yeterli bence.

    Eğer aksi bir durum var ise belirtirseniz sevinirim. Ben de öğrenmek isterim artılarının neler olduğunu.

    Benim 10 senelik network, siber güvenlik, radar, otomasyon, elektronik geçmişim var. Ama bana 5 ayda vatandaşlık verseler yine de mesleğime geçiş yapamayacağım bir kesin. (Şu anda Türkiye’ de çok iyi bir IT şirketinde kıdemli teknik uzman statüsünde çalışmama rağmen)
    Çünkü mesleğim ABD de askeriye de dahil Top Secret Clearance istiyor. Değil 6 ayda 2 senenin sonunda o altyapıyı yapabileceğimi sanmıyorum. 🙃


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Tamam. Vatandaşlığa erken geçmenin herhangi bir avantajı yok.


  • .........


  • .........


  • Recruiter:
    You have an active duty obligation and a military obligation. If you sign for three years, you will only do three years of active duty and will have a five years apart of the inactive Reserves. However that is not the same thing as the Army Reserves. Inactive reserves are out of the Army and are only a back up in case another war goes off and we need more troops.

    Me:
    Mmm I was thinking reserves need go to the training 1 weekend all the months. I didn’t know that it is inactive.
    Thank you for your kindly answer bro.

    Recruiter:
    When you enlist, you can either go Active or Reserves both will complete 8years in total service. The main defense is one is full time and the other is part time. However if you go in active for a 3 year contract, you are only working for 3 years and will be placed on inactive reserves for 5years. Inactive reserves is NOT the same as Reserves(part-time). Does that make sense?

    DV2022 bekleme odasında bir arkadaş sormuştu ve @Richmond inactive ve active olmak üzere iki reserve tarzı olduğu konusunda beni uyarmıştı. Ordu işveren ile yaptığım yazışmayı bilgi amaçlı buraya ekliyorum.

    Aktif görev bittiğinde ordu ile geri kalan zaman zarfında savaş çıkmadığı takdirde ilişkimizi kesebiliyoruz. Ya da eğer istersek geri kalan zaman zarfında part time bir işte çalışır gibi ayda bir hafta sonu 2 gün ve yılda bir 15 gün olacak şekilde tazeleme eğitimlerine katılarak rütbemize göre parasını da alabiliyoruz.

    Bazı görevlerde özel kuvvetlere katılmak gibi biraz daha farklı ki bu bizim konumuz dışında ama olur da katılmayı düşünen varsa diye onu da yazayım.
    Özel kuvvetler den part time olarak yedeklere ayrılamaz ulusal muhafızlara katılabilirsiniz. Özel kuvvetler part time ının ise ayda bir hafta sonu 3-4 gün yılda bir 15-30 gün diye geçiyor tazeleme eğitimleri ve yine rütbeye göre paramızı alıyoruz. Ancak; özel kuvvetlerde şöyle bir fark var. Part time asker olarak bu eğitim sürelerinin dışında sivil hayatınıza dönebiliyorsunuz. Ancak her 3 yılda bir 6 ile 15 ay (arası sivil işyeriniz desteklemek ve döndüğünüzde işinize devam etmenizi sağlamak durumunda) deploy olursunuz. Yani savaş bölgesine veya bir askeri üs e gönderilirsiniz.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Inactive reserve'deyken haftasonlari egitim falan yok, hala ordunun listelerindeniz ama active bir egitim veya gorevde degilsiniz. Ancak, eger ordu gerek gorurse (illa ki savas durumu sart degil), sizi kontract sureniz icinde her an bir emir ile tekrar goreve veya egitime cagirabilir. O anki sizin sahip oldugunuz MOS icin ihtiyac durumuna bagli.

    Active reserve'de ise hafta sonu egitimlere katilirsiniz, yillik egitimlere katilirsiniz ve bir birlige bagli olursunuz. Eger birliginiz deploy olursa (goreve giderse), siz de gidersiniz. Veya bazen birlik gitmese bile, ihtiyac varsa, sizi tek basiniza veya kucuk bir grup/team olarak bile gonderebilirler.

    National guard ise egitim vb konularda active reserve gibidir. En buyuk fark, yasadiginiz eyaletin national guard askeri olursunuz, yani sehir sehir, eyalet eyalet gezmezsiniz, ve eger dogal afet gibi durumlarda vali sizin birliginize gorev verirse, active olursunuz, goreve gidersiniz.

    Active gorevdeyken bir yerde 2-3 yildan fazla kalmazsiniz. 20 yillik meslek hayatinda en az 5-6 tane tayin olayi yasarsiniz. Bunlara yurtdisi savas bolgelerine goreve gitmeler dahil degildir.

    Active reserve'deyken normalde yer degistirmezsiniz ama eger birliginiz baska bir yere tasinirsa, ya size uygun yasadiginiz yerde bir birlik bulurlar yada "haydi toparlan bizimle geliyorsun" derler.

    Bekar kisiler icin yer degistirmek, goreve gitmek cok sorun olmaz, hatta cogu Amerikali gencler bunu bir macera gibi goruyorlar; fakat evli ve cocuklular icin bu olay o kadar kolay degildir. Ozellikle sivil olan esler ve cocuklar acisindan.


  • Bir şeyi çok merak ettim. Enlist olarak 2-3 yıl active görev yaptıktan sonra ve ayrıca artık vatandaş olduğumuz için, sınava falan girip officer olarak reserve görev yapılabiliyor mu?


  • @Melih-Tokal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Bir şeyi çok merak ettim. Enlist olarak 2-3 yıl active görev yaptıktan sonra ve ayrıca artık vatandaş olduğumuz için, sınava falan girip officer olarak reserve görev yapılabiliyor mu?

    Evet, ama enlist ten officer a geçenler maksimum (bizdeki) yüzbaşı seviyesine yükselebiliyor. O3-E diye geçiyor.

    İlgili isen, yaşın genç senin yapamayacağın bir şey yok.
    Hepsini anlatabilirim. Talihli olduğunda ilgiliyim anlatır mısın dersen her şeyi anlatırım. Buraya da bununla ilgili zaman bulursam yazıcam uzun uzun bir şeyler.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Eger yas genc ise ve gerekli egitimleri zamaninda tamamlayip, promotion board degerlendirmelerini sorunsuz ve zamaninda gecerlerse, yarbay ve hatta albayliga kadar yukselebiliyorlar.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Fevzi-ÖZYURT-0 Eger yas genc ise ve gerekli egitimleri zamaninda tamamlayip, promotion board degerlendirmelerini sorunsuz ve zamaninda gecerlerse, yarbay ve hatta albayliga kadar yukselebiliyorlar.

    Abi, recruiter ın söylediğine göre enlist ten officer a geçenler için O1-E, O2-E, O3-E mevcut yalnızca. Dediğin gibi olabilmesi için enlist olmadan direkt olarak officer olarak eğitim alarak girmek gerekiyor orduya. Yani bana söylediği buydu.
    TSK da da SUTASAK lar yani muhafız olmayan subay lar general olamıyor. Harp akademisine gidemiyorlar. Sanırım bunun gibi bir durum.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 yanlis bilgi bununla ilgili bir sinir yok general bile olabilir.


  • @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Fevzi-ÖZYURT-0 yanlis bilgi bununla ilgili bir sinir yok general bile olabilir.

    Geldi aslan 🙃
    Peki Tufan O1-E, O2-E, O3-E nin farkı nedir? Bir bilgin var mı?

    Edit:
    Konuma da bir ayar çekiver. 🙃


  • @Fevzi-ÖZYURT-0, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @MySea, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Fevzi-ÖZYURT-0 Eger yas genc ise ve gerekli egitimleri zamaninda tamamlayip, promotion board degerlendirmelerini sorunsuz ve zamaninda gecerlerse, yarbay ve hatta albayliga kadar yukselebiliyorlar.

    Abi, recruiter ın söylediğine göre enlist ten officer a geçenler için O1-E, O2-E, O3-E mevcut yalnızca. Dediğin gibi olabilmesi için enlist olmadan direkt olarak officer olarak eğitim alarak girmek gerekiyor orduya. Yani bana söylediği buydu.
    TSK da da SUTASAK lar yani muhafız olmayan subay lar general olamıyor. Harp akademisine gidemiyorlar. Sanırım bunun gibi bir durum.

    Siz recruiterlere fazla inanmayin! 🙂

    Yazdigim gibi eger yaslari gencse ve gerekli diger seyleri (egitim, field duty etc) zamaninda tamamlarlarsa, kariyerde ilerlerler.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 onlar ayri bir pay grade enlist'ten officer'a gecenler icin. minimum 4 yil enlist olup sonra officer'a gecenler ayni rutbedeki officer'a gore daha fazla para aliyor bi nevi onceki time in service'ini cope atmamis olmak icin. yani ben 4 yil yapip sonra officer school a gidip O1-E olursam base pay $4,261, ama normal universite mezunu biri direkt officer school'a gidip O1 olarak baslarsa base pay'i $3386 oluyor.


  • @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Fevzi-ÖZYURT-0 onlar ayri bir pay grade enlist'ten officer'a gecenler icin. minimum 4 yil enlist olup sonra officer'a gecenler ayni rutbedeki officer'a gore daha fazla para aliyor bi nevi onceki time in service'ini cope atmamis olmak icin. yani ben 4 yil yapip sonra officer school a gidip O1-E olursam base pay $4,261, ama normal universite mezunu biri direkt officer school'a gidip O1 olarak baslarsa base pay'i $3386 oluyor.

    Anlaşıldı. Teşekkür ederim.

    Benim araştırıp bulamadığım bir konu var. Air force da enlist max yaşı 39. Peki 39 dan önce giriş yapmış olan biri 4 sene sonra şarları karşılırsa 43 yaşında officer olan bir branşa başvurabilir mi reenlist yaparken.

    Edit:
    Army de vaiwer bile yok 31 oldun officer işi bitti.
    Ama air force da sadece giriş age limit yazıyor 39 olarak. Enlist içinde officer içinde


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Açıkçası olurda gidebilirsem, ben uzun süreli düşünmüyorum askerliği. Sadece vatandaşlığı erkenden alıp babamı yanıma alma peşinde olcam. Benim kariyer hedefim American Airlines Cadet Academy ya da uçuş okuluna gidip pilot olmak.


  • @Melih-Tokal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Fevzi-ÖZYURT-0 Açıkçası olurda gidebilirsem, ben uzun süreli düşünmüyorum askerliği. Sadece vatandaşlığı erkenden alıp babamı yanıma alma peşinde olcam. Benim kariyer hedefim American Airlines Cadet Academy ya da uçuş okuluna gidip pilot olmak.

    Pilot okuluna gitmek istiyorsan, ya üstünü kazandıklarınla tamamlaman ya da 3 sene askerlik yapıp tam benefit alman lazım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum