Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese hayırlı geceler.

    Ben 23 yaşımdayım. Türkiye Taşkömürü Kurumunda yer altı işçisiyim. Yani vasıfsız biriyim. Bu ülkede yaşamak istemiyorum. ABD Greencard çekilişi maalesef çok küçük biri ihtimal olduğu için 2. bir plan yapmak istiyorum.

    Bilgisi olan, olmayan lütfen fikir versin. Her şeye açığım.

    Bu ülkeden nasıl kaçarım?
    Aylık gelirim 8 Bin TL civarı yurtdışında asgari ücret çalışmak sizce mantıklı mı?
    Hangi ülkeleri tavsiye edersiniz?
    Dil okulu ile gittikten sonra ne gibi işlemler yaparak orada çalışma ve yaşama hakkı alabilirim?

    Umarım herkesin gönlüne göre olur her şey.

  • ⭐⭐

    yatırımcı vizeleri deneye bilirsin amarika için 100.000 dolardan başlıyor
    bu konuya bakabilirsin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/427/abd-de-yatirim-yaparak-gc-almak-eb5-vizesi


  • Illaki kaçacağim diyorsan Yeni Zelanda veya Avustralya ya dil okulu ile gidip aynı zamanda yarı zamanlı legal olarak çalışabilirsin alışıp yolunu bulana kadar. Avustralya'da madencilik işi çok fazla. Her sene göçmenlik için uygun kalifiye işçi listesi yayınlanıyor bilmiyorum hala maden işçisi var mı listede bak istersen


  • @j0nlyesh Ulkenden kacamazsin, kactigini sanarsin fakat koklerin burada oldugu icin bir yanin hep burada kalir. Kendini daha cok gelistirmek ve daha iyi bir yasam istiyorsan bircok yol var tabiki. Basarilar.


  • Ben de Avustralya'yı tavsiye ederim. Dil okulu ile gidip daha sonra uygun bir sertifika programına geçiş yaparak sonrasında da kalıcı oturum için başvurabilirsin. Tabii ki bütün bunları yaparken legal olarak çalışarak masraflarını da karşılayabilirsin. Bildiğim kadarı ile öğrenci vizesi ile yasal olarak haftada 20 saat çalışılabiliyor ancak uber eats vb. işlerde istediğin kadar çalışabiliyorsun. Yardımcı olabileceğini düşündüğüm linkleri aşağıya bırakıyorum. Ben de 22 yaşında
    üniversite öğrencisiyim green card ihtimali düşük olduğu için b planı olarak Avustralya'yı düşünüyorum. Merak ettiğin bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.



  • @j0nlyesh Değerli genç kardeşim,
    Öncelikle vasıfsız biri değilsin aksine daha iyi bir hayatı hak ettiğini düşünerek araştırma yapan akıllı birisin. Benim sana tavsiyem yapabileceklerinin sınırı bilmen ve ona göre hareket etmen. Ben senin yerinde olsam her sene greencard'a başvurmayı ihmal etmezdim. Bunun dışında en önemlisi kesinlikle İngilizce öğrenmen/geliştirmen. Dili halledebilirsen iş bulmakta zorlanmazsın. Bunun yanı sıra dil okuluyla giden çok fazla insan duyuyorum ama bunun için bir sermayeye sahip olmak gerekiyor. Gidenlerin bir çoğu geri dönüyor ama kalmak isteyen bir şekilde yolunu bulup kalıyor.
    Bu dediklerimin hepsi Amerika için geçerliydi. Bunun dışında Almanya'da yaşan mühendis bir arkadaşım iş bulma vizesi diye bir şeyden bahsetti. Ne kadar doğru bilmiyorum ama araştırmakta fayda var. Olay şu, diyelim Almanya'da çalışmak istiyorsun 6 aylık iş bulma vizesine başvuruyorsun. Bu süre içinde iş bulup kalabiliyorsun. Konu yine aynı noktaya geliyor o da dil. Almanlar ingilizcenin yanı sıra Almanca da istiyorlar çoğu iş yerinde. Eğer bilmiyorsan seni devlet destekli Almanca kurslarına yönlendiriyorlar çalışırken. Şu an covid-19'dan dolayı süreçler hakkında bilgim yok ama öncesinde bu şekilde ilerliyordu.
    Yani kısaca dili hallettikten sonra her yere başvur derim. Kısmetinde varsa gidersin gidemezsen de dil öğrenmiş olursun ki bu da bence çok önemli bir katkı hayatına. Ne yaparsan yap sadece kendine yatırım yap derim. Başarılar 🙂


  • @j0nlyesh Sizin durumunuzda, gercekten kafaya koymussaniz, Japonya tavsiye ederim. Ustelik, 90 gun altindaki ziyaretlerde Turk passport icin vize gerekmiyor.


  • Cift paylasim olmus


  • İnşallah greencard kazanırsın kardeşim bende kazandım ve bu sene nasipse gideceğim. Eğer greencard çıkmazsa da Kanada, Yeni zelanda ya da Avusturalya'yı öneririm. Eğer olursa avrupa ülkelerinden refah seviyesi yüksek olanların vizelerini araştırmalısın. Bu ülkede ne kadar çalışsan da kazansan da çırpınsan da mutlu olamadıktan sonra boş ve vakit kaybı.


  • Hepinize ayrı ayrı çok büyük teşekkürlerimi sunuyorum iyi ki varsınız. Sizin de hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

    @yapay-zeka
    O kadar büyük paraları biriktirmem imkansız hocam 🙂

    @Kim
    Hocam bir benim için yapılabilir seçenekler arasında. Teşekkürler. Okul fiyatları vb ne kadar tutar bir bilgim yok maalesef. Biraz detaylı anlatır mısınız ne olur ne gider? İşlemler neler?

    @mstf
    Teşekkürler. Bir çok yol demişsiniz. Ne gibi yollar?

    @nevzatyildizz
    Çok teşekkürler hocam. Herkes Avustralya'yı tavsiye edince ben de biraz kafamın köşesine koydum. Benim buradaki ehliyetim orada da geçerli mi acaba? Uber için kendi aracımız gerekmez mi? Ayrıca okul masrafları neler? Teşekkürler.

    @newyorker
    Çok teşekkürler hocam. Dilin önemi büyük. Burada bir dil kursuna gitmek istiyorum fakat iş yüzünden gidemiyorum. Hem çok yorgun oluyorum hem de vardiyalı çalışıyorum. Sadece A1 İngilizce belgem var fakat o zaten herkeste var 😃

    @MySea
    Teşekkürler hocam. Peki bu 90 günde ne gibi adımlar atılabilir? Ayrıca dil de gerekmez mi? Bir kursa gitmek gerekmez mi?

    @infant27
    Teşekkür ederim. Senin adına çok sevindim. Umarım bir an önce buradan kurtulursun ve hayallerini gerçekleştirirsin. İnsan gibi yaşarsın umarım. Darısı hepimizin başına.


  • @j0nlyesh Türkiye ehliyetin orada sürekli oturum alana kadar geçerli ancak uber için Avustralya ehliyeti isteyeceklerini düşünüyorum. Uber eats için ise yukarıdaki videoda arkadaş elektrikli bisikletle yapıyor, bisikleti bırakıp araba ile devam etse herhangi bir ehliyet sorgusu falan olacağını düşünmüyorum açıkçası. Ama elektrikli bisiklet bana daha avantajlı geliyor bu iş için. Okul fiyatlarıyla ilgili net bir bilgim yok ancak Amerika, Kanada, İngiltere ve Avrupa ülkelerinden daha ucuz. Youtube da konuyla alakalı bir çok kaynak var araştırmanı tavsiye ederim


  • @j0nlyesh, içinde söyledi: Türkiye'den gitmek?

    Hepinize ayrı ayrı çok büyük teşekkürlerimi sunuyorum iyi ki varsınız. Sizin de hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

    @MySea
    Teşekkürler hocam. Peki bu 90 günde ne gibi adımlar atılabilir? Ayrıca dil de gerekmez mi? Bir kursa gitmek gerekmez mi?

    Uzgunum ama o konuda hic bir bilgim yok. Paylastigim videolar kadar bilgim var sadece. Avrupa ile ilgili takip ettigim bir sayfadada Japonya ozellikle Turkiye'den vizesiz gidilebildigi icin tavsiye edilmis. Detaylari bilmiyorum.


  • @j0nlyesh teşekkürler kardeşim benim inan bana can atıyorum ne zaman gidicem diye.


  • @j0nlyesh umarım sen ve senin gibi bu kadar çok isteyen insanlara çıkar. Kendime çıktığı kadar sevineceğim 🙂


  • @j0nlyesh seni çok iyi anlıyorum. Ben de 27 yaşındayım, uzun uzun anlatmama gerek yok ama bu ülkenin düzeninden, yönetiminden ve insan profilinden o kadar iğrendim ki ister istemez çıkış kapısı aramaya koyuldum. Malum GC çekilişi yüzde birlik ihtimal, bel bağlayıp kaçışı orada aramak çok da gerçekçi bir çözüm değil. Bu nedenle ben Kanada'da bir devlet kolejinde 2 yıllık bir ''mezuniyet sonrası program'' a başvurdum ve kabul aldım. Tabii kolej kabulü alabilmek için geçerli bir dil sertifikasına ihtiyaç var. Bu TOEFL, IELTS, Duolingo gibi sınavlar olabilir. Ya da Kanada'da geçerli bir dil kursundan alınan sertifikalar olabilir. Bazı kolejler de kendi dil sınavlarını kendileri yapıyorlar.

    Devlet koleji olmak şartıyla en az iki yıllık bir programa başlandığında mezuniyetten sonra da 3 yıl çalışma ve oturum izni veriliyor. 2 yıllık eğitim hayatı boyunca da haftada 20 saatte sınırlı olmak üzere çalışma izni veriliyor. Programdan programa değişmekle birlikte son dönem veya son sene staj varsa çalışma izni haftalık 40 saat oluyor.

    2 yıllık eğitimin ardından kazanılan 3 yıllık çalışma izni süresince 1 yılı iş hayatında tamamlar tamamlamaz PR yani kalıcı oturum iznine başvurabiliyorsun. Totalde geçirilen 5 yılın sonunda ise vatandaşlık başvurusuna hak kazanabilirsin. Bu şekilde Kanada'ya giden ve PR alan 7-8 tanıdığım var. Onların yönlendirmesiyle ben de bu sürece girdim. Bu bağlamda eğer destek almak istersen eğitim danışmanlığı firmaları ücretsiz hizmet sağlıyorlar. Dil okullarından ve kolejlerden komisyon alıyorlar sadece. Senin cebinden 5 kuruş çıkmıyor.

    Ben Toronto'da Lambton College'a gideceğim. Bu iki yıllık eğitim için ödeyeceğim toplam para 25.000 Kanada doları. Bazı insanlar daha uygun fiyatlı olduğu için önce özel kolejlerde bir yıllık eğitim alıp sonra devlet kolejine geçiş yapıyorlar. Bu da bir yöntem ama çok iyi bir planlama yapılması gerekiyor. Aksi halde bir senenin sonunda harcanan binlerce dolar ve hayal kırıklığı ile gerisin geri dönme ihtimali hiç de düşük değil.


  • @Ali-Dmr Hocam iki yıllık mezuniyet sonrası program master mi yoksa farklı bir program mı? Kabul için diploma denkliği, not ortalaması vs. isteniyor mu yani kabul için gereken şartlar nelerdir. Dediğiniz durumlarda çok iyi bir seçenek olabilir.


  • @nevzatyildizz Hocam merhabalar, benim katıldığım program kolejlerde bulunan ''post-graduate'' yani lisans mezuniyeti sonrası olarak geçiyor. Yüksek lisans olarak değerlendiremeyiz çünkü yüksek lisans ancak üniversitelerde yapılıyor. Tabii ben tercihimi bu yönde yaptım ama kolej eğitimi almak için Türkiye'de üniversite bitirmek gibi bir mecburiyet yok. Lise diplomasıyla da doğrudan bir kolej programına katılabilirsiniz.

    Post graduate bölümlerin en büyük avantajı 4. yani son dönemin full staj olması. Bu da haftalık 20 saatle sınırlandırılan çalışma iznini full time yapmanızı sağlıyor. Tabii kağıt üzerinde ve pratikte post graduate bölüm okumanın daha başka faydaları olabilir ama nihai hedef göçmenlik ve bunu takiben vatandaşlık almak ise her iki program türü de aynı imkanı sağlıyor.

    Kabul konusunda ise kendimden örnek vereyim; ben burada 4 yıllık bir lisans bölümü okudum Türkçe Öğretmenliği üzerine. Kanada'da Mayıs ayında başlayacağım, kabul aldığım bölüm ise Business Management. Yani birbirinden alakasız iki bölüm. Bu yüzden bölüm tercihi konusunda esnek davranabilirsiniz. Bilişim alanındaki bazı bölümlerin spesifikasyonları çok çeşitli olabiliyor, aynı şekilde fotoğrafçılık, resim vb. bölümler de portföy talep ediyorlar. Kanada'da devlet kolejlerini araştırıp hangi programın hangi şartların karşılanmasını istediğini öğrenebilirsiniz. Not ortalaması olarak ben lisansı 3.7 ile tamamladım fakat 2 civarı ortalama ile farklı farklı bölümlerden kabuller alan pek çok Türkle tanıştım ILAC dil kursunun online derslerinde. Yine not ortalamasını da eğitim almak istediğiniz programın ilgili kısmında bulabilirsiniz.


  • @Ali-Dmr Çok teşekkür ederim bilgiler için. Ben inşaat mühendisliğini bu yıl bitiriyorum inşallah. Biraz tecrübe edindikten sonra Avustralya'ya gitmeyi planlıyorum. Bir aksilik olması durumunda Kanada da güzel bir seçenek olarak aklımın bir köşesine yerleşti.


  • Eğer yeterli seviyede İngilizceniz varsa ve bunu IELTS ile belgeleme fırsatınız olursa oturduğunuz yerden de Kanada Nitelikli Göçmen Sistemi (Express Entry) üzerinden PR başvurusu yapabilirsiniz. Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun derim. Umarım hedeflerinize kazasız belasız ulaşırsınız.


  • @Ali-Dmr Merhabalar, tebrik ederiz. Lambton college'i bize de soylemislerdi. Sizin kaydoldugunuz post grad programi sonrasinda PR'a gecis yapilabiliyor mu acaba? bazi programlarda PR'a gecis yapilmadigini duymustuk.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 16
  • 14
  • 28
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum