Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Srhn, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    Formu fiziksel olarak doldurup postayla yollarsak 90 gün içinde yine postayla geriş dönüş yapılacağı söyleniyor. Kayıt numarasının olduğu postayı ilgili kişi imzalayıp mı almalı yoksa posta kutusuna atıp gidiyorlar mı ? Yani ben ülkeyi terk etmiş olursam yerime başkası alabilir mi ?

    Posta kutusuna birakiyorlar.


  • @crazycells hocam merhaba. ben 20 yaşındayım. askerlik yapmadım. 2 yıl tecil ettirdim yani erteledim. green carda başvuramaz mıyım pek anlamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufo349, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    @crazycells hocam merhaba. ben 20 yaşındayım. askerlik yapmadım. 2 yıl tecil ettirdim yani erteledim. green carda başvuramaz mıyım pek anlamadım.

    Bu baslik sizinle ilgili degil. Eger ABD'ye gocmen olarak giderseniz bu basliktaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

    Green Card cekilisi ile ilgili su bolumleri incelemelisiniz:

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci

    Greencard Loto Başvurusu Soruları


  • green card çıkarsa mı beni ilgilendiriyor bu başlıktaki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufo349, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    green card çıkarsa mı beni ilgilendiriyor bu başlıktaki.

    ABD'ye gocmen olarak giderseniz ilgilendiriyor. Hangi yolla Green Card aldiginiz onemli degil. Cekilis, Green Card alma yontemlerinden sadece bir tanesi... Forumdaki basliklarin cogu Green Card cekilisi ile ilgili degil, her basliga sanki cekilis icin yazilmis gozuyle bakamazsiniz.

    Zaten basliklarin ilk iletisinde aciklamalar var, bu basliktaki ilk iletiden aktariyorum:

    Mecburi askerlik hizmeti olmamasina ragmen, butun ABD vatandaslari erkekler ve gocmen erkekler (Green Card sahibi) 18-25 yas araliginda askerlik kayit islemlerini yapmak zorundadirlar.


  • Merhaba, ben bu başlığı yeni gördüm, ABD'de askerlik kaydı yapıldığını bilmiyordum, Amerika'ya geldiğime 5 Ekim'de 2 ay olacak. SSN aldıktan sonra yaparım artık, biraz geciktirmek de sorun olmaz değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ayvaz-Azizov, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    Merhaba, ben bu başlığı yeni gördüm, ABD'de askerlik kaydı yapıldığını bilmiyordum, Amerika'ya geldiğime 5 Ekim'de 2 ay olacak. SSN aldıktan sonra yaparım artık, biraz geciktirmek de sorun olmaz değil mi?

    26 olmadan yapmis olun. 2 aylik bir gecikmenin sorun olacagini sanmam.


  • @crazycells Peki askerlik kaydı olduktan sonra gelen kayıt numarasını vatandaş olana kadar mı saklamak gerekiyor? Şuan 22 yaşındayım 26 bastıktan sonra adres değişikliği yaptığımı da artık bildirmeme gerek yok o zaman. Aynı şekilde vatandaş olduktan sonra Uscise adres değişikliği yaptığımı da bildirmek zorunda değiliz sanırım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ayvaz-Azizov, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    @crazycells Peki askerlik kaydı olduktan sonra gelen kayıt numarasını vatandaş olana kadar mı saklamak gerekiyor? Şuan 22 yaşındayım 26 bastıktan sonra adres değişikliği yaptığımı da artık bildirmeme gerek yok o zaman. Aynı şekilde vatandaş olduktan sonra Uscise adres değişikliği yaptığımı da bildirmek zorunda değiliz sanırım?

    Kimlik ve pasaport bilgilerinizi nasil sakliyorsaniz, vatandas olduktan sonra bu belgeyi de o sekilde saklamanizi tavsiye ederim 🙂

    Vatandas olduktan sonra USCIS'e adres bildirimi yapmaniza gerek yok, ama bu konuda sadece basligi ilgilendiren sorularinizi sormalisiniz. Forumda bu konular icin ayri basliklar var.


  • @crazycells Tamam, çok teşekkür ederim. Askerlik kayıt numarasının vatandaş olduktan veya 26 yaşa bastıktan sonra neye lazım olabiliyor? Mesela diyelim numarayı kaybettik ne gibi eksisi olur? 26 sonra herhalde pek gerekli bir şey değil, zaten sistemde kayıtlı olduğum gözükecek 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ayvaz-Azizov, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    @crazycells Tamam, çok teşekkür ederim. Askerlik kayıt numarasının vatandaş olduktan veya 26 yaşa bastıktan sonra neye lazım olabiliyor? Mesela diyelim numarayı kaybettik ne gibi eksisi olur? 26 sonra herhalde pek gerekli bir şey değil, zaten sistemde kayıtlı olduğum gözükecek 😊

    Bilemiyorum maalesef, eger askerlik yapmayacaksaniz cok ihtiyac olmayacak (eger ABD'de olaganustu bir durum olmazsa). Ama size ait kisisel bilgilerin bulundugu onemli bir belge bu, o nedenle kaybolmayacak sekilde saklamanizi tavsiye ederim.


  • Bu konu ile ilgili yanlis bir bilgyi duzeltmek isterim. Eger SSS kaydinizi yaptirmaz iseniz vatandasliga basvurdugunuz tarihteki yasiniz onem kazaniyor. Eger vatandasliga basvurdugunuzda 31. yasinizi tamamlamissaniz failure to register to SSS herhangi bir onem arz etmiyor. Bilgilerinize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fyzkynr, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    Bu konu ile ilgili yanlis bir bilgyi duzeltmek isterim. Eger SSS kaydinizi yaptirmaz iseniz vatandasliga basvurdugunuz tarihteki yasiniz onem kazaniyor. Eger vatandasliga basvurdugunuzda 31. yasinizi tamamlamissaniz failure to register to SSS herhangi bir onem arz etmiyor. Bilgilerinize.

    Bilgilendirme icin tesekkurler sayin @fyzkynr , siz vatandaslik islemlerinize basladiniz mi?

    Su durumda adli suclardaki gibi, son 5 yildaki durum goz onunde bulunduruluyor. 31'i asinca son 5 yilda SSS icin kayit gerekmedigi icin sorun da olmayacak. Ama saniyorum ki 31'den once basvuru yapildigi takdirde vatandaslik basvurusu red olacak.

    Bilgilendirme icin tekrardan tesekkurler, su durumda kayit yaptirmayi unutmus kisilerin yapmasi gereken tek sey vatandaslik basvurusunu geciktirip 31 yasindan sonra surece baslamak.


  • Rica ederim @crazycells . Ben islemlere basladim ve basvurdugumda (Haziran,7 2020) 31 yasimi doldurmustum. Covid sebebiyle hala beklemedeyim. Parmak izi bile veremedim henuz.

    31 yasini doldurup basvurmak en kesin cozum gibi gorunuyor. Belgede de belirtildigi gibi 26-31 yas arasi basvurularda size bu kayidi neden yaptirmadiginiza dair bir aciklama sansi verilecegi soyleniyor. Bu da surecin beklenenden uzun surmesine, hatta basvurunuzun reddedilmesine kadar uzanabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fyzkynr, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    Rica ederim @crazycells . Ben islemlere basladim ve basvurdugumda (Haziran,7 2020) 31 yasimi doldurmustum. Covid sebebiyle hala beklemedeyim. Parmak izi bile veremedim henuz.

    31 yasini doldurup basvurmak en kesin cozum gibi gorunuyor. Belgede de belirtildigi gibi 26-31 yas arasi basvurularda size bu kayidi neden yaptirmadiginiza dair bir aciklama sansi verilecegi soyleniyor. Bu da surecin beklenenden uzun surmesine, hatta basvurunuzun reddedilmesine kadar uzanabilir.

    Surecinizde bol sanslar 🙂 ve bol sabirli beklemeler...


  • Arkadaşlar bu adresten durumunuzu ve kayıt numaranızı sorgulatabilirsiniz basit bir şey.


  • Merhabalar, bir sorum olacak. Ben 25 yasinda immigrant olarak Amerika'ya geldim ve geldikten 10 gun sonra USPS uzerinden Selective Service basvurusu yaptim. Gecenlerde Amerikan vatandaslik basvurusu yaptim (N400) ve orada Selective Service ile ilgili bilgi istedi sistem. Selective Service'ten gelen belgede Amerika'ya giris yaptigim tarihten 45 gun sonra bildirmisim gibi gozukuyor. Yani bu 30 gun olayi kafami karistirdi. Ilk 10 gunde basvurumu posta yoluyla yaptim fakat ellerine gecmesi ve sisteme islemeleri 45 gunu bulmus. Bu bir sorun yaratir mi vatandaslik surecimde. Elimde hic bir belge yok ilk 10 gunde posta yoluyla basvuru yaptigima dair. Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim. Herkese iyi gunler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrcarlisle, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    Merhabalar, bir sorum olacak. Ben 25 yasinda immigrant olarak Amerika'ya geldim ve geldikten 10 gun sonra USPS uzerinden Selective Service basvurusu yaptim. Gecenlerde Amerikan vatandaslik basvurusu yaptim (N400) ve orada Selective Service ile ilgili bilgi istedi sistem. Selective Service'ten gelen belgede Amerika'ya giris yaptigim tarihten 45 gun sonra bildirmisim gibi gozukuyor. Yani bu 30 gun olayi kafami karistirdi. Ilk 10 gunde basvurumu posta yoluyla yaptim fakat ellerine gecmesi ve sisteme islemeleri 45 gunu bulmus. Bu bir sorun yaratir mi vatandaslik surecimde. Elimde hic bir belge yok ilk 10 gunde posta yoluyla basvuru yaptigima dair. Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim. Herkese iyi gunler.

    Elinizde SSS registration number var mi?

    Onemli olan kaydi yaptirmis olmaniz.


  • @crazycells evet Selective Service Number'im var. Sadece "Last Action Date" Amerika'ya giris yaptigim gunden 45 gun sonrasini gosteriyor. Endiselendim 30 gun icerisinde islenmemis diye. Gercekten cok stresli bu vatandaslik sureci. Bu arada hizli cevabiniz icin cok tesekkur ederim! @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrcarlisle, içinde söyledi: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

    @crazycells evet Selective Service Number'im var. Sadece "Last Action Date" Amerika'ya giris yaptigim gunden 45 gun sonrasini gosteriyor. Endiselendim 30 gun icerisinde islenmemis diye. Gercekten cok stresli bu vatandaslik sureci. Bu arada hizli cevabiniz icin cok tesekkur ederim! @crazycells

    Hayir, hicbir problem olacagini dusunmuyorum. Dedigim gibi, vatandaslik icin onemli olan bu kaydi yapmis olmaniz. Zaten askeriyenin kacinci gunde basvuruyu degerlendirecegine siz karar veremezsiniz 🙂 Sizin elinizde olmayan surecler icin streslenmenize gerek yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum