Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@skarkopali Malesef sildiremiyorsunuz sadece e-devlet gibi yerler'den yada temiz kağıdı alırken görünmesini kaldırıyorlar uyap sistemi üzerinden her zaman görünüyor yani bir silinme olayı yok kendim yaşadım bu durumu terk ettiğim eski kız arkadaşım bana sürekli mesaj atıyordu ne yüzsüzsün mesaj atma dediğim için gitti hakaret davası açtı ve hakim yüzsüz kelimesini suç saydı 300tl ceza ödedim adli sicil kaydıma işledi bu durum arada 15 yıldan fazla geçti geçenler'de sildirmek için dilekçe verdim artık e-devlet'ten yada başka bir yerden sorgularken arşiv kaydı çıkmıyordu geçen pasaport için gittiğimde polis arkadaşlar uyap sisteminde görüldüğünü ve bunun ölene kadar silinmeyeceğini devletin hangi işleminde olursa olsun bu görüleceği söylediler hatta benden o gün mahkeme'den verilen karar belgesini istediler uzun lafın kısası sildirme dedikleri şey sadece e-devlet gibi yerlerden temiz kağıdı alırken görülmemesi yoksa ömür boyu bu şekilde sistemde kalıyor silmiyorlar
-
Yalnış yönlendirmek istemem kimseyi. Sadece ben bu şekilde başvurdum ve kumar oynamaktan kaynaklı ve arşivi adli sicil kaydım da artık bu suçun gözükmediğini bizzat tecrübe ettiğim için belirttim. Yalnış bir bilgilendirme olduysa affola.
-
@skarkopali Estafurullah siz kendi başınızdan geçen tecrübenizi paylaşmışsınız aynı benim gibi ama uyap sisteminden baktırın sistemde hala eski cezanız görülecektir. Burda şöyle birşey çıkıyor işte acaba bunu forum doldururken söylemelimiyiz ? yoksa gizlemelimiyiz ? sonuçta e-devletten alınan sabıka kaydı belgesin'de bu görünmüyor ama green kart kazandığınızda doldurduğunuz forumlar'da sizden mahkeme hakkında bilgi istiyorlar cezanız ertelenmiş yada iptal edilmiş olsanız bile bilgi verin diyorlar şimdi orda ne yaparsınız bilemem gizlerseniz bir yerden çıkarsa hakkınız gider gizlemezsiniz belki ona bakmazlar bu sefer kendi hakkınızı yakarsınız kısaca bu konuda malesef birşey diyemiyorum bende bu ikilemde kaldım malesef
-
@crazycells e devletten arşiv kaydı alınıyor neden istiyorsun diye sorduğunda memurluk için diye yaz veriyor arşiv kaydını
-
@fireandwater bu konuda bence aralıklarla kontrol edin çünkü sadece isim benzerliği olmayabilir sizin kimlik bilgilerinizi oraya giriyorlar onlardamı aynı? Burada başkasını aklamak için aynı isim soyisimde ve anne baba adında birilerini kurban etmek için yapılmış bişey olabilir bu konu çok ciddi yüksek yerlerde tanıdıkları olanlar heryere sızmış malûm fetö vardı bir zamanlar
-
@crazycells konuya yanlış yerden giriyorsunuz sizden arşiv kaydınızı istiyorlar bu kaydı almaya gittiğinizde zaten oradaki evrak herşeyi söylüyor goturmezseniz niyetinizi bu sefer sorguluyorlar
-
Merhaba ds260 formu doldururken bir kaçtane sorum var yardımcı olursanız sevinirim
-
Are you or have you ever been a drug abuser or addict?
Geçmiş zamanda esrar kullanmaktan denetim serbestlik ve tedavi almıştım bu soruya evet cevabı mı vermem gerekiyor? Açıklama kısmana örnek olarak ne yazabilirim? -
Have you ever violated, or engaged in a conspiracy to violate, any law relating to controlled substances?
Kontörlü maddeler olarak neyi kast ediyor?
-
-
@Eres-Boss 1. Durumunuza göre bu soruya evet demeniz gerekiyor. Şu an kullanmıyorsanız belli bir süre şunu kullandım deyip kullandığınız zaman aralığını yazabilirsiniz.
2. Kontörlü maddeler denmiyor, reçete ile alınan özel ilaçlardan bahsediliyor. Mesela hastalık tedavisinde kullanılan ilaçların uyuşturucu amaçlı kötüye kullanımı v.s. soruluyor. Bu şekilde bir durumunuz varsa evet hayır şeklinde cevaplamalısınız. -
Bu ileti silindi! -
@fiyakasiz-adam teşekkürler cevap için
-
@Eres-Boss bu arada ilk soruda da normal kullanimdan ziyade bagimliliktan bahsediyor. Tedavi olma nedeniniz bagimliliksa o durumda cevap "evet" oluyor ama bagimli degilseniz o durumda sorunun cevabi "hayir" olacak...
-
@crazycells zorunlu olarak tedavi kararı verilmişti bağımlı olmadığımı mahkemede söyledim. Cevap için teşekkürler
-
@Eres-Boss, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
@crazycells zorunlu olarak tedavi kararı verilmişti bağımlı olmadığımı mahkemede söyledim. Cevap için teşekkürler
Bu durumda sorularin cevabi "hayir" olmali.
-
@crazycells merhabalar benim de 11 ay 7 gün ceza verdiler paraya çevirdiler vize almamda sıkıntı çıkarırlar mı bilgi verirseniz sevinirim
-
@Balamir benimde buna benzer durumum var 11 ay 7 gün ceza para cezasına çevirdiler vize almaya engel olur mu Bilginiz var mı
-
@Coronalı, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
@crazycells merhabalar benim de 11 ay 7 gün ceza verdiler paraya çevirdiler vize almamda sıkıntı çıkarırlar mı bilgi verirseniz sevinirim
Hangi vizeye basvuru yaptiniz? Vize basvuru bilgilerinizi imzaniza tasimanizi tavsiye ederim.
-
@Coronalı arşiv veya sabıka kaydında sabıka çıkıyor mu
-
Arşiv sicil kaydı olan sabıka kaydını İngilizce mi almak zorundayız? Türkçede geçerli mi? İlginize teşekkürler.
-
@samet-yılmazer, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
Arşiv sicil kaydı olan sabıka kaydını İngilizce mi almak zorundayız? Türkçede geçerli mi? İlginize teşekkürler.
Hangi kuruma hangi basvuruyu yapiyorsunuz?
Vize surecinize dair bilgileri imzaniza tasimanizi tavsiye ederim.
-
arkadaşlar birşey sormam lazım. 2008 yılında kktc de uyuşturucu suçundan ceza yatmıştım, 3 ay. k1 vizesi için başvurduğum zaman bunu belirtmeli miyim? belirtirsem ne gibi evraklar isterler?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum