Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Nakliye ve Taşımacılık (TIRcılık) Sektörü - Freight Forwarding


  • Şu an sektörde arz sıkıntısı olduğunu görüyorum. Birim fiyatlar neredeyse pandemi öncesi üstüne bile çıkmış durumda. Sektörde olanlar için güzel fırsatlar ve kazançlar barındıran bir dönem.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Fevzi-Özyurt kısa bir bilgi askeriyeden başlangıç yapamazsınız 1 yılınızı doldurmanız gerek gc ile .


  • @Ozan-Okuyanoglu
    Merhaba Ozan Bey. İsmin Ali Rıza İpek. Greencard kazanarak geldim Amerika’ya.
    Önümüzdeki günlerde Orlando tarafına gelmeyi düşünüyorum.
    İş bulma konusunda bana yardımcı olma imkanınız olur mu acaba?
    Teşekkürler


  • @Rhonster bildiğim kadarı ile GC yi elinize aldığınız ilk gün başvurabiliyorsunuz. Tekrar araştırıcam. Doğru olabişir emin değilim, teşekkürler.


  • @Fevzi-Özyurt Kardesim beni ekleyebilirsin verecegim linklerden, iletisim halinde kaliriz.

    Senin yaptigin hesap dogru ama sunu gozden kacirma, yuk almaya gittigin zaman ve yuk indirmeye gittigin zamanlarda eger indirme veye yukleme uzun surerse senin surme zamanindan gidiyor ve o gunu kotu gecirmis oluyorsun. ara sira boyle seyler basina gelecek. isin bi parcasi bu ama genele vurdugunda kotu para kazanmazsin TIR isi en iyi getirisi olan islerden biri zaten.

    A2 B E D ehliyetlerinin olmasi TIR ehliyetinde avantaj saglamaz diye tahmin ediyorum sonucta bilmen gereken bi cok bilgi var tir ve motor konusunda. sonucta normal ehliyet ile bile geldiginde yine sinava giriyorsun fark etmiyor.

    Sosyal Medya
    ➤ Twitch


    ➤ Facebook https://www.facebook.com/OzanFlorida
    ➤ Instagram https://www.instagram.com/OzanFlorida


  • @MegaShintai Evet suanda tam Xmas oncesi market cok iyi. yil basina kadar boyle gider gibi geliyor.


  • @Ozan-Okuyanoglu, içinde söyledi: Freight sektorune yani TIRcilik sektorune yonelik sorulariniz varsa buyurun

    @denemelik kardesim TR ehliyetin varsa once Florida ehliyetine cevirmen gerekiyor. Benim aldigim zaman basvuru yapmistim , PC den bi yazili sinavi var sorulari cevapliyorsun, onu gecersende direksiyon sinavi var. Ayni gun icinde yapmislardi ikisinide, hemen resmini cekip sonrasinda veriyorlar ehliyetini yani hizli gelisiyor hersey. 6 Ay beklemen gerekmiyor, yasal oldugun surece hemen gidip alabilirsin. yani en azindan ben beklememistim.

    @musty tir ehliyetini alman icin once galiba normal ehliyetin olmasi gerekiyor. Tir ehliyetinde 2-3 secenek var. Hizlandirilmis kurs ile almak istersen 1 hafta icinde veriyorlar, sinavlari gectigin takdirde tabi. hizlandirilmisi 2500 dolardi ben aldigimda. 1500 civarinda da normal olani var. 4-6 hafta arasinda tamamliyorsun ama baya agirdan aliniyor kurs.. Saglik sartlari ve ucretleri derken ? kazanilan paralar mi ?

    Hocam sürücü olmak için sağlık koşullarını ve ehliyet için ücretlendirmeyi sormuştum. Kazanılan ücretleri zaten paylaşmışsınız. Teşekürler.


  • @Ozan-Okuyanoglu Daha da uzayabilir diye düşünüyorum, zira ithalat çok hızlı şekilde arttı son 1 ayda. Gelen/gelecek malların dağıtımı bahar sonuna kadar işlerinizi yoğun tutabilir. Hazırlıklı olun derim. 😉


  • @musty Kardesim ehliyetin sinavini gecince saglik taramasina giriyorsun, gorme ve reflekslerini kontrol ediyorlar. Onun haricinde ehliyeti hizli aldim ben, 2500 dolar verip 7-10 gun icinde sinava aldilar beni hic kalmadan gectim direksiyon sinavini. Eger acelem yok ben ucuza getirim diyorsan 1300-1500 dolar civarinda olan yavas ilerleyen kursa kayit ediyorlar seni ama o tam bi izdirap cok git gel yapiyorsun kurs yerine.


  • @Ozan-Okuyanoglu Tamamdır gelmeden muhakkak sizinle paylaşacağım sağolun


  • @Ozan-Okuyanoglu sağolun

  • ⭐⭐

    Freightliner ve Volvo agirlikli olmak uzere tum tir marka ve modelleri icin body parts, air springs, air filters, oil and fuel filters, slack adjusters, clutches, break chambers, valves, shock absorbers gibi ihtiyaclarinizda yardimci olabilirim. 🙂

    Mert
    224-423-8860
    www.mvptruckparts.com


  • Merhabalar. kısa süre deneyimim oldu ve ileride bende sizin yaptığınız iş profilini yapmak istiyorum. merak ettiğim USDOT ve MC numaralarını almak ne kadar zaman ve para gerektiriyor. ve bu numaraları alınca direk kendi yükümüzü bulmaya başlıyabiliyormuyuz? Yük bulmada tecrübeye veya şirketin kaç yıllık olduğuna bakıyorlarmı acaba? birde muhasebici olarak türk bir arkadaşla mı çalışıyorsunuz? bende şirket açıcam texas houstondayım ve bu tır gelir giderleri ile tecrübeli türk bir arkadaş varmı muhasebeci tavsiye edeceğiniz? birde bu amazon ve benzeri işler için sadece truck mı lazım. trailer amazonun mu? teşekkür ederim şimdiden


  • @supermario selam kardesim, dot ve mc yi acaman yardimci olacak firmalar var senin yerine basvuru yapiyorlar hemen 1-2 gun icinde aciliyor. sanirim ben 400-500 dolar civari bi para odemistim hatirlamiyorum 2 yil geci uzerinden. yanliz actirmayi planliyorsan kendi gercek telini verme, seni bi cok firma sistemden bulup ariyor, factoring sirketleri bunlar, kendi mc ve dot ini alinca evrak islerini yaptirman gerekiyor aldigin yuklerin, onu yapan sirketler bunlar onlarca tel geliyor gunlerce, farkli bi tel ver 🙂 muhasebecimiz yok esimin babasi yardimci oluyor bana.. bu arada evet yukleri kendin bulmaya basliyorsun, ilk zamanlarda sikintili olur diyorlar ilk 6 ay kadar. biz dot ve mc aldigimiz halde kullanmadik, insurance cok fazla istediler yeniyiz diye.. bizde vaz gectik ama belki gelecek sezon bizde gecis yapabiliriz.. amazon ups icin sadece truck gerekiyor.. gidip dolu traileri aliyorsun direk yola cikiyorsun bekleme yok.. cok guzel bi olay aklinda bulunsun

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @Edelweiss break degil brake xD

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Abi ben Gelirgelmez hemen tırcılıga başlamak istiyorum mümkünmü? Ehliyet almak için 1 sene binek arac sürmüş olma zorunlulugu vb varmı? Southwest northeast kapalı kasa meyve sebze çekmek iyi para getiriyor diyolar. Aile derdim yok.Başlangıc seviyesinde hayatımdan bogazımdan kısarak senede 60Papel kenara atabilirmiyim? Hedefim bu. Ayrıca Kolay ucuz tır ehliyeti için hangi eyaleti tavsiye edersiniz? Dil problemim yok bu arada ve Mekanikten iyi anlarım


  • @Calibraturbo Ehliyet kismini tam olarak bilmiyorum kardesim yani beklemen gerekiyor mu yoksa direk binek arac ehliyetini aldiktan sonra ona da yazilabilyormusun emin degilim. Sebze meyve sut urunleri vs tarzi seyleri Refer denilen buzdolapli trailer da tasirsin, onlarin kazanci daha iyidir, daha yuksek rate alirsin aldigin load lardan. Aile derdin yoksa eger, en az yilda 10 ay surerim ben diyorsan cok rahat 60 bin atarsin bi kenara. tir da yasicaksin sonucta kira parasi verme derdin olmayacak. bide sana tavsiyem, sofor olarak girme, Tiri kiralamaya bak, ozaman kazancin daha artiyor daha fazla paralar kazanirsin. Ehliyet en kolay Florida dan aliniyor diye biliyorum , buraya bi cok eyaletten millet gelip alip gidiyordu ehliyetini..

    Bu aralar evdeyim, ara sira youtube videosu cekip, twitch den canli yayinda sohbet oyun vs takiliyorum, denk gelirsen beklerim..

    Sosyal Medya
    ➤ Twitch


    ➤ Facebook https://www.facebook.com/OzanFlorida
    ➤ Instagram https://www.instagram.com/OzanFlorida

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozan-Okuyanoglu elinize saglik. konudaki icerige uygun olarak basligi degistirip forumdaki dogru kategoriye tasidim. bilginize.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Tırı Satın da alabilirim burda ev satıp. Sorun degil hemen gider gitmez başlayabilmek önemli abi


  • @Calibraturbo , @crazycells , @supermario , @devo , @musty Arkadaslar ehliyet almak ile ilgili bi video yaptim bakmak isteyenler altda ki linke goz atabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum