Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bezdarniy çok üzüldüm. Umarım çözümlenir. Biraz saçma geldi aslında fotoğraf işi ama eğer bu şekilde çözümlenecekse ben de uğraşırdım.


  • @bezdarniy güzel haberlerinizi bekliyoruz🤗


  • @tekirlimon geldiniz mi? Çok sevindim! Bu kısa sürede ben de kedimle işgili başımıza geleni anlatıyım da herkes için bir fikir olsun.Kedim rahatsızlandı tuvaletini az az yapıyordu ve bağırıyordu.Neden bilmiyorum ama burda veterinerlerde hemen aradığında randevu bulamıyorsun hep bir hafta sonraya en erken veriyorlar. Durumun acil olduğunu anlatmamıza rağmen 5 veterinerde yer bulamadık ve hepsi acile yönlendirdi.Acile gittiğimizde de xrayle bakmaları gerektiğini söylediler ve bize 1000 dolar fatura çıkarttılar,bu da ilk çıkan fatura üstelik sadece bakmalık tedavi medavi yok.Normal veterinere muayene ücreti 35 dolar vermişken acilde 100 dolar muayene ücreti.Burda yaşayan bir veteriner acillerin böyle olduğunu ve pet sigortası yaptırmayı tavsiye etmişti bir programda,dinlemediğime çok pişman oldum.Evet her zaman acillik bir durum olmuyor ama olduğunda da insan çocuğu iyi olsun diye herşeyi yapıyor.Biz de hemen sigorta yaptırdık hem kedimizw hem köpeğimize.Bir çok sigorta türü ve kapmasama çeşitliliği var. Biz aşıları kapsamayan ama diğer herşeyi kapsayan orta seviyeli bir sigorta yaptırdık kedim için aylık 33 dolar, nacizane tavsiyem benim gibi bir tecrube yaşamamak adına belki bu pet sigorta işini düşünebilirsiniz.
    Genel olarak aşılar ve doktor muayenesi ise pahalı değil. 20 dolar falan aşılar ve bizdeki gibi sürekli iç parazit ve aşı yapmıyorlar.Çok daha az sayıda aşı yapıyorlar ve aşılar da 3 yıllık.


  • Petler icin sigorta konusunda dikkatli olun. Genel olarak reimbursable uzerinedirler. Yani siz onden clinic veya veterinere faturayi oduyorsunuz. Sonra claim yapiyorsunuz. Sigorta sirketi eger uygun gorurse, belli bir yuzdesini size reimburse yani geri odeme yapiyor. Bu konuda cok titiz ve detaycilar. Odeme yapmamak icin herseyi deniyorlar. Internet uzerinde bu konuda cok sikayet okuyabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dilara1424 geçmiş olsun. peki şuan kedinizin durumu nasıl?


  • @dilara1424 çok geçmiş olsun, umarım kediniz iyidir. Sigortayı hiç duymamıştım, paylaştığınız için çok teşekkürler. Bizimkisi yemek yemiyordu ve tuvaletini yapmıyordu iki gündür ama şimdi yavaş yavaş başladı. Türkiye’deki veterineri ile konuştuk normaldir, düzelir dedi, öyle de oldu. Umarım kedinizin çok ciddi bir problemi yoktur. Sağlıcakla kalın, ve lütfen haberdar edin.


  • Çok teşekkürler arkadaşlar kedim çok şükür iyi, idrar yolları enfeksiyonu olmuş. Sigorta konusunda da gerçekten her sigorta şirketi gibi vermemek için ellerinden geleni yapabilirler biliyorum ama şimdi biraz daha içim rahat etti, çünkü acilde girişte form doldururlarken parası çok olduğu için baştan soruyoruz hayvanınıza gerektiği durumda elektro şok uygulamamıza izin veriyor musunuz diye? Bu soru beni kahırlara sürükledi öyle bir durumda paranın ne önemi var! Gerçekten allah yavrularımıza sağlık sihat versin.


  • @dilara1424, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek

    Çok teşekkürler arkadaşlar kedim çok şükür iyi, idrar yolları enfeksiyonu olmuş. Sigorta konusunda da gerçekten her sigorta şirketi gibi vermemek için ellerinden geleni yapabilirler biliyorum ama şimdi biraz daha içim rahat etti, çünkü acilde girişte form doldururlarken parası çok olduğu için baştan soruyoruz hayvanınıza gerektiği durumda elektro şok uygulamamıza izin veriyor musunuz diye? Bu soru beni kahırlara sürükledi öyle bir durumda paranın ne önemi var! Gerçekten allah yavrularımıza sağlık sihat versin.

    Dilara hanım benim iki kedim de idrar yollarından çok çekti ve çözümü harika bitkisel bir ilaçta buldum. Veterinerim önerdi ve kullandıktan sonra iki kedimde de idrar yoluna dair bir problem kalmadı. "Kotervin"adında sıvı bitkisel bir ilaç. Kedilerinize ağız yoluyla verebilirsiniz. Amerika'da bulabilir misiniz bilmiyorum ama benzeri mutlaka vardır. Google'da aratırsanız içeriğine ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun


  • @newyorker çok teşekkür ederim, bir sonraki türkiyeye gelişimde kedimle köpeğime de ilaç alıcam mutlaka tavsiye ettiğiniz ilacı da alıcam,bu gelişimde hiç aklıma gelmemişti almak, ama burada iç parazit yapmıyorlar ancak ishal olursa yapıyorlarmış onu da testten sonra her şeye test istediklerinden, gelirken iç parazit hapı da almakta fayda var, burada doktorumuz köpeğimiz için aylık nexgard ve heartgard kullanımını önerdi. Her ikisi de ödül maması gibi çiğneme tableti. Nexgard dış parazit için, heartgard da kalp kurdu için. Ama heartgard için önce kalp kurdu testi yapıyorlar o da 20 dolar. Çok sivrisinek olduğu için köpekler kalpkurdu olabiliyormuş. Kedimiz için de aylık revolation plus kullanıyoruz. Bu ilaçları chewy adlı siteden alıyorum. Alırken veteriner bilgilerinizi giriyorsunuz. Sitede soruyor reçeteniz mi var yoksa biz veterinerizle mi iletişime geçelim diye. İsteyen buraya gelmeden biraz ilaç depolayıp gelebilir bence.
    Benim gelirken veteriner olayları ile ilgili kafamda çok soru işareti vardı o nedenle elimden geldiğince bilgim dahilinde kendi deneyimlerimi sizlerler paylaşabilirim.


  • @dilara1424 kedinizin iyi olduğunu duyduğuma çok sevindim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dilara1424 iyi olduğuna sevindim kendinizin 🙂


  • Herkese iyi gunler. Mayis ayinda sokakta sahiplendigim kedimle beraber Florida’ya gidicez. Kuduz asisini vede diger asilarini yaptirdim. Onumuzdeki ayda chip takilacak. Koy tarim islerindeki veteriner ABD icin titre testi yapilmasi gerekmiyor dedi. Benim veterinerim bilmiyor. Ucarken Istanbul baglantili yada avrupa baglantili ucucam. Izmir’deyim suanda. Kafam cok karisik vede cok stres yapiyorum. Bu formdada okuduklarim hep ABD titre testi istemiyor yonunde. Yakin zamanda ABD ye kedisiyle giden varmi? Yaptirayimmi bu testi her ihtimale karsi? Yoksa kesinlikle istemiyorlarmi? Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.


  • @pamus ben 20 gün önce köpeğime geldim istemiyorlar bununla 3. Girişim köpeğimle diğer aşıları yaptırın ama onlara bakılıyor ve yarım müdürlüğünden yazıyı alın.


  • @mardin47-47 Tesekkur ederim cevabiniz icin. Kedi icinden kesin ayni sey gecerlimi? Titre testi istenmiyormu kesin?


  • @pamus hayır kedi için de köpek için de Amerika için istenmiyor ama Avrupa aktarmalı gelicekseniz avrupa da isteniyor.
    Ben hem kedimi hem köpeğimi getirdim İstanbuldan çıkarken baktılar ama Amerikada hiçbir şeye bakmadılar 🙂 tarım ilçe müdürlüğünden alıcağınız kağıdı ise uçuşunuzdan 48 saat önce almanız gerekiyor, ben bir gün öncesi ilçedeki tarımdan aldım. Ama öncesinde arayıp randevu aldım.


  • Daha once bu forumda Avrupa aktarmali Amerika’ya giderken hava alanindan cikmadigin surece titre testi istenmiyor diye okumustum. Baska arkadaslarinda bilgisi varsa lutfen bu konu hakkinda aydinlatirsaniz sevinirim🤗


  • @mardin47-47 Iyi gunler, siz Avrupa aktarmalimi gittiniz Amerika’ya?


  • @pamus evet lufthansa ile frankfurt üzeri gittim greencad yoksa geri çeviriyorlar


  • @pamus thy direkt gitseniz sizin için zor mu olur acaba? Daha kolay ve daha az riskli gibi gözüküyor


  • @pamus direk uçuş öneririm ben de. Kabinde bile olsalar onlar için çok yıpratıcı oluyor. Tabi sizin şartlarınızı bilemeyeceğim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum