Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card başvurusunda Çocuk fotoğrafı şartı ?

• Merhabalar ,

14 yaşında bir çocuğum var ve yaklaşık 9 yıldır annesi tarafından şahsıma hiç gösterilmiyor. Fakat Green Card başvurularında bizden çocuğumuza ait güncel fotoğraf isteniyor ve bu konuda hiçbir mazaret bölümü vs bulunmadığı için mecburen elimizdeki ordan burdan bulduğumuz yaklaşık 10 yaşlarına ait fotoğrafını yüklemek zorunda kalıyoruz (şimdiki eşiminde üvey çocuğu sayıldığı için aynı şekilde bu fotoğrafı yüklüyor haliyle)

Bu konuda bir sıkıntı yaşarmıyız ? Yani kazandığımızda çocuğun bizimle gelmeyeceğini beyan edeceğiz buradaki fotoğrafın şuanki yaşı hesaplandığında 14-15 yaşında bir çocuğa ait olmadığı ve haliyle fotoğrafın eski tarihli olduğu anlaşılırsa sorun olurmu ?

Bu konuda oraya bu tip sorunlar nedeniyle fotoğraf yüklememe ve açıklama kısmı olsaydı bizim için sorun olmayacaktı ama maalesef aklımızda hep bu soru işareti var. Kazanırsak bu durum bize engel olur mu ?

Şimdiden Teşekkürler. İyi çalışmalar..

• @adr merhaba sorunuzu forum kurallarına uygun sormanız lazım zaten cevabı forumda olan bir soruyu Muslu Hukuk Büro'suna soramazsınız. lütfen forumdaki ilgili başlık altında sorun ya da vaktiniz oldukça ilgili konuları okuyun daha önce cevaplayan arkadaşlar oldu.
    fotoğrafla ilgili sorular için https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir

• @Rhonster merhaba

Link verdiğiniz konuyu biliyorum ve baştan aşağı 20 sayfayıda okudum, fakat tam olarak benim durumumda olan birini göremediğim için işi bilirkişiye sormak istedim. Zira GC çıkarsa çocuk bizimle gelmeyecek ancak böyle bir durumun içinde kaldım ve bu bana sürekli engel olan bir durum. Avukat bu durumla daha önce karşılaşan varmıdır yokmudur daha iyi bilir diye soruyorum.

• @adr tamam işte sorunuzu orada sormalısınız cevabı ben vereyim 10 yaşındaki resmi kullanabilirsiniz bir sıkıntı yaşamazsınız olur da kazanırsa ds 260 ı sadece gideceklere açıyorsunuz zaten. lütfen forum kurallarını ve özel konu başlıklarında kendi kurallarını okuyup ona göre başlık açarsanız seviniriz.

• başka konular altında aynı soruyu daha önce görmüştüm yani aradığınız bütün soruların cevapları mevcut forumda.

• @adr, içinde söyledi: Green card başvurusunda Çocuk fotoğrafı şartı ?

Merhabalar ,

14 yaşında bir çocuğum var ve yaklaşık 9 yıldır annesi tarafından şahsıma hiç gösterilmiyor. Fakat Green Card başvurularında bizden çocuğumuza ait güncel fotoğraf isteniyor ve bu konuda hiçbir mazaret bölümü vs bulunmadığı için mecburen elimizdeki ordan burdan bulduğumuz yaklaşık 10 yaşlarına ait fotoğrafını yüklemek zorunda kalıyoruz (şimdiki eşiminde üvey çocuğu sayıldığı için aynı şekilde bu fotoğrafı yüklüyor haliyle)

Bu konuda bir sıkıntı yaşarmıyız ? Yani kazandığımızda çocuğun bizimle gelmeyeceğini beyan edeceğiz buradaki fotoğrafın şuanki yaşı hesaplandığında 14-15 yaşında bir çocuğa ait olmadığı ve haliyle fotoğrafın eski tarihli olduğu anlaşılırsa sorun olurmu ?

Bu konuda oraya bu tip sorunlar nedeniyle fotoğraf yüklememe ve açıklama kısmı olsaydı bizim için sorun olmayacaktı ama maalesef aklımızda hep bu soru işareti var. Kazanırsak bu durum bize engel olur mu ?

Şimdiden Teşekkürler. İyi çalışmalar..

Sayın @adr ,
    21 yaşında küçük çocukların son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraflarını başvuruya eklemek gerekmektedir. Fotoğrafı kabul ve red etmek ABD elçilik veya konsolosluğunun takdir yetkisine tabiidir. Sizin esiniz ve çocuğun ile ilgili özel durumunuzu açıkladığınızda oğlunuzun eski de olsa fotoğrafını kabul edeceklerini tahmin ediyorum. Ancak takdir yetkisi onlarda olduğu için bu konuda emin olmak mümkün değildir. Bol şanslar dilerim.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Benzer Başlıklar

• Evlilik yoluyla green card sürecinin hızlandırılması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    696 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ikose, içinde söyledi: Evlilik yoluyla green card sürecinin hızlandırılması Merhaba Biz eşimle 2 yıl önce evlendik. Kendisi Amerikan vatandaşı.2 ay önce iş teklifi alarak Amerika’ya gitti. Bende yanına gidebilmek için öğrenci vizesine başvurmuştum fakat red verdiler. Şimdi green card sürecine girmek istiyorum ama süreler çok uzun. Bu süreyi kısaltmanın bir yolu var mıdır? Premium processing gibi şeyler gördüm fakat süreyi ne kadar kısaltıyor bilemedim. Bir de green card sürecim devam ederken eşim konsolosluğa durumumuzu anlatan bir mail gönderse visitor visa ile gidip eşimi ziyaret edebilir miyim? Sayin @ikose, sizin durumunuz hizlandirma talep etmeye uygundur. Esiniz basvuruyu yaptiginda expedite request yapmasi gerekir. Bu bekleme surelerini en azindan yariya belki de daha aza indirecektir. Bu basvurunun mutlaka delilleri ile beraber yapilmasi gerekir. Ornegin, esinizin ise giris mektubu ve maas dekontlari (pay stubs) , ve sizin TCde calistiginizi gosteren bir isveren mektubu gibi. Premium processing aile vizelerinde kullanilan bir yontem degildir. Eger hizlandirma talebini avukat yardimi ile yaparsaniz basari sansiniz artar.
  • 0 Oy
    2 İleti
    244 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dorstenevi, içinde söyledi: Green card'lı ailenin çocuğu tek başına abd'de kalabilir mi? DV22 sürecini eski eşim ve oğlum için takip ediyorum. Mülakat tarihi aldılar. 1- Oğlumla (2007 doğumlu) annesi mülakat sonrası 6 ay içinde Amerika'ya giriş yapıp kartlarını aldıklarını varsayıyorum. Sonra ilgili müracaatı yapıp annesi 1 sene sonra tekrar ABD'ye gitmek üzere TR'ye dönecek. O sırada oğlum ABD'de kalabilir mi annesi olmadan? Kalacak yer sorunu yok. 2- İkisi beraber kartı aldıktan sonra TR'ye dönse ve 1 sene sonra annesi ABD'ye gitmekten vazgeçse oğlum ABD'ye dönebilir mi? Green card serüveni devam eder mi? 3- Green card'tan bağımsız olarak, liseli 2007 doğumlu oğlum, ABD'deki bir aile kanalıyla orada eğitim hayatına devam edebilir mi? Amerika'da bir aile sponsor olabilir veya resmi velayet tarzı bir şey almayı kabul edebilir. Bu durumda illa aile ile mi kalması gerekir yoksa aynı veya başka bir şehirde bir arkadaş grubuyla ev tutup yaşayabilir mi? Sayın @dorstenevi, sorularınızı cevapları aşağıdadır. 15 yaşındaki oğlunuz ABDde kalabilir. Ancak ona guardian tayin etmek isteyebilirsiniz. Green card serüveni devam eder. Ancak en garantilisi dönüş yapacaksanız 2 yıl ABD dışında kalmaya izin veren reentry permit başvurusunu yaptıktan sonra ABDden ayrılmak olur. Oğlunuz exchange programları ile ABDde liseyi bir yıl süre ile devlet lisesinde az ücretli okuyabilir. Özel liselerde ise 4 yıl bir aileye bağlı olmaksınız ücretli okuyabilir.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Green Card hakkını kullanmayan eşlerin durumu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    2 Oy
    7 İleti
    730 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @redsat2000, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k