Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@dilara1424 biz de kedimizi getireceğiz ve anladığım kadarıyla Amerika tarafında pek problem yok. Kuduz alışı bu sene Ocak sonunda olmuştu, henüz çip taktırmadık, bilmiyorum burası için gerek var mı , pasaportu var ama tarım bakanlığı kısmı gözümü korkutuyor açıkçası. THY havaalanında bu belgeyi özellikle soruyor mu? Ya da herhangi bir merci. Covid yüzünden hiç bakanlığa gitmek istemiyorum.
-
@tekirlimon tarım bakanlığı değil herhangi bir tarım İl müdürlüğü evet Türkiye çıkısında bu belge isteniyor maalesef
-
@tekirlimon Türkiye havalimanında bu belge soruluyor kesinlikle şart
-
@dilara1424 evet şimdi konuştum. Adam sabahları pek kimse olmuyor dedi. Kediyi görmek istiyorlarmış ve 310 lira ödemedi varmış. Çipe gerek olmadığını söyledi. Ve uçuşa 48 saat kala getirmemi istiyor. Randevuya gerek yokmuş. Üç dış paraziti yapıp götüreceğim, ve kunduz aşısı hala geçerli. 0312 315 76 20 telefon numarası.
-
Peki ABD'den Turkiye'ye tatile giderken goturecegimiz kopegimizi, tatil donusu geriye ABD'e getirirken, Turkiye'den cikis icin tarim mudurlugunden o kagidi biz de almak zorundamiyiz? Yoksa zaten buradan goturdugumuz icin gerek yok mu?
-
@tekirlimon çipe gerek var, çip zorunlu, ayrıca tarım ilçedeki veteriner o çipi okutuyor cihaza ve size verdikleri mühürlü evrak o çip numarasıyla düzenleniyor. O zaman herkes başka hayvan götürür bunun kağıdıydı der. Çip çok kolay takılan bir şey ve 120 lira mı ne. Ayrıca amerikada çip zorunlu burda veterinerde daha pahalıya taktırmak yerine zaten orada taktırmanız daha mantıklı. Tarım ilçedeki kağıdı uçuşa en az 48 saat kala almanız gerekeceği için çipiyle ilgili problem yaşamamak adına takdırın derim
-
@tekirlimon uçuşunuz ne zaman kuduz aşısının da bir aydan az süre kalmamış olması gerektiğini biliyorum
-
Arkadaşlar THY ile pitbull cinsi götürmenin yasak olduğunu okudum ancak başka hava yolları ile götürmek serbestmi? Mesela Lufthansa'nın şöyle bir açıklaması var bu konuda bilgisi olan varmı? (Köpek veya kedinin büyüklüğüne bağlı olarak, kabin bölümünde veya bagaj bölümünde evcil hayvan taşımasına izin verebilir. Taşıyıcı tehlikeli olarak sınıflandırılmış özel gereksinimleri bulunmaktadır.)
Birde diyelim ki THY dışında götürebileceğimiz bir hava yolu ile götürdük Amerika hava limanın da bu cinsten dolayı sorun yaşarmıyız.
Soruyu sadece kendim için değil, tehlikeli sınıfa giren evcil hayvan besleyen birileri var ise rehber olması adına soruyorum. Şimdiden teşekkürler. -
@yigitboncuk merhaba. aşağıda paylaşacağım makale sadece amerika içi uçuşlar için kuralları içermektedir. bu yüzden uluslararası uçuşların kuralları farklı olabilir ve kurallar havayolu şirketleri için farklılık gösterebilir.
ilgili makalede (ağustos 2019) abd ulaştırma bakanlığı, gerekli belgelere (service dog / emotional dog) sahip hiçbir köpek cinsinin (pitbull dahil) uçuşlarada yasaklanamayacağını bildirilmiş.
-
@dilara1424 haklısınız. Bütün tedbirleri almakta fayda var. Çip taktıracağım, uçuşumuzu Aralık başı gibi planlıyoruz. Ocak 21 di en son kuduz aşısı. Onu da her ihitimale karşı yaptırmak lazım belkide
-
Herkese selamlar,
"Hayvaniniz seyahat gununden en az 30 gun, en cok 1 yil once kuduz asisi olmali. Kuduz disinda, diger anti-parazit asilari (ya da parazit ilaclari) da tam olmali (son 3 ayda)."
Bu durum uygulamada nasıl? Bizim kedimiz için 28 gün olacak. En az 30 gün u atlamisiz problem yasama ihtimalimizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.
-
@bezdarniy uygulaması söylendiği gibi. Kuduz aşısının süresinin bitmesine 28 gün kalıyorsa Tarım il size uçabilir kağıdı vermez ve uçağa binmeden 48 saat önce bu kağıdı almalısınız. Uçağa binerken bizden hem aşı kartını hem de tarım il den alınan kağıdı aldılar ve incelediler. Çip sormadılar ama biz taktırdık, belki karnesinde çip takılı olduğunu gördüğü için bir şey demedi. US e girerken özellikle kedimizi söyledik ama bir şey istemediklerini söylediler. Umarım yardımcı olmuşumdur.
-
@tekirlimon bilgi için teşekkürler.
aşıyı hallettik.
başka problem çıktı. kesimiz van kedisi ama kısırlaştırılmış.
tarım ilçe müdürlüğünü aradım onlar da il tarıma yönlendirdiler. il tarımda cinsin belirlenmesi için komisyona girmemizi, onun için kısırlaştırıldığnın ıspatlanmasını istediler. önden ve yandan çekilmiş ikişer adet 4*5 ebadında fotoğraf ile tarım ile başvurup izin almaya çalışacağız.
bayağı bir uğraşacağız anlaşılan. -
@bezdarniy çok üzüldüm. Umarım çözümlenir. Biraz saçma geldi aslında fotoğraf işi ama eğer bu şekilde çözümlenecekse ben de uğraşırdım.
-
@bezdarniy güzel haberlerinizi bekliyoruz🤗
-
@tekirlimon geldiniz mi? Çok sevindim! Bu kısa sürede ben de kedimle işgili başımıza geleni anlatıyım da herkes için bir fikir olsun.Kedim rahatsızlandı tuvaletini az az yapıyordu ve bağırıyordu.Neden bilmiyorum ama burda veterinerlerde hemen aradığında randevu bulamıyorsun hep bir hafta sonraya en erken veriyorlar. Durumun acil olduğunu anlatmamıza rağmen 5 veterinerde yer bulamadık ve hepsi acile yönlendirdi.Acile gittiğimizde de xrayle bakmaları gerektiğini söylediler ve bize 1000 dolar fatura çıkarttılar,bu da ilk çıkan fatura üstelik sadece bakmalık tedavi medavi yok.Normal veterinere muayene ücreti 35 dolar vermişken acilde 100 dolar muayene ücreti.Burda yaşayan bir veteriner acillerin böyle olduğunu ve pet sigortası yaptırmayı tavsiye etmişti bir programda,dinlemediğime çok pişman oldum.Evet her zaman acillik bir durum olmuyor ama olduğunda da insan çocuğu iyi olsun diye herşeyi yapıyor.Biz de hemen sigorta yaptırdık hem kedimizw hem köpeğimize.Bir çok sigorta türü ve kapmasama çeşitliliği var. Biz aşıları kapsamayan ama diğer herşeyi kapsayan orta seviyeli bir sigorta yaptırdık kedim için aylık 33 dolar, nacizane tavsiyem benim gibi bir tecrube yaşamamak adına belki bu pet sigorta işini düşünebilirsiniz.
Genel olarak aşılar ve doktor muayenesi ise pahalı değil. 20 dolar falan aşılar ve bizdeki gibi sürekli iç parazit ve aşı yapmıyorlar.Çok daha az sayıda aşı yapıyorlar ve aşılar da 3 yıllık. -
Petler icin sigorta konusunda dikkatli olun. Genel olarak reimbursable uzerinedirler. Yani siz onden clinic veya veterinere faturayi oduyorsunuz. Sonra claim yapiyorsunuz. Sigorta sirketi eger uygun gorurse, belli bir yuzdesini size reimburse yani geri odeme yapiyor. Bu konuda cok titiz ve detaycilar. Odeme yapmamak icin herseyi deniyorlar. Internet uzerinde bu konuda cok sikayet okuyabilirsiniz.
-
@dilara1424 geçmiş olsun. peki şuan kedinizin durumu nasıl?
-
@dilara1424 çok geçmiş olsun, umarım kediniz iyidir. Sigortayı hiç duymamıştım, paylaştığınız için çok teşekkürler. Bizimkisi yemek yemiyordu ve tuvaletini yapmıyordu iki gündür ama şimdi yavaş yavaş başladı. Türkiye’deki veterineri ile konuştuk normaldir, düzelir dedi, öyle de oldu. Umarım kedinizin çok ciddi bir problemi yoktur. Sağlıcakla kalın, ve lütfen haberdar edin.
-
Çok teşekkürler arkadaşlar kedim çok şükür iyi, idrar yolları enfeksiyonu olmuş. Sigorta konusunda da gerçekten her sigorta şirketi gibi vermemek için ellerinden geleni yapabilirler biliyorum ama şimdi biraz daha içim rahat etti, çünkü acilde girişte form doldururlarken parası çok olduğu için baştan soruyoruz hayvanınıza gerektiği durumda elektro şok uygulamamıza izin veriyor musunuz diye? Bu soru beni kahırlara sürükledi öyle bir durumda paranın ne önemi var! Gerçekten allah yavrularımıza sağlık sihat versin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum