Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri


  • @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells ben bir danışman ile vize sürecine girdim dil okulu için,2 tane dil okulu vize başvurusu olmuş birisi red yemiş diğeri vize alabilmiş,yani alanlarda olmuştur illaki ama zor gözüküyor tabii

    bu guzel haber, lutfen bilgi alirsaniz burayi da guncelleyin. Konsoloslarin hangi kosullarda vize verdigini anlamaya calisalim...


  • Silinmis Mesaj.


  • @fatmucu butun vize mulakatlarini durdurdular diye biliyorum, o nedenle ertelenecektir randevu tarihi.


  • @fatmucu, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells bu ay içinde inşallah vize görüşmesine gidicem öğrenci vizesi için,tavsiyelerinizi almak istedim vize görüşmesi için :)

    Vize gorusmenizin sonucu hakkinda bilgi alabilir miyiz acaba? Tesekkurler

    henüz gidemedim malum durumlar,bir süre daha alınmayacak dendi,danışman ile birlikte yapıyorum şuanda bu işleri,ben okula başvurdum kabul aldım 14 aralıkta eğitim başlıyor,bununla ilgili okuldan tekrardan bir belge aldık danışman ile birlikte o da geldi,okulumun başlayacagını bildirerek bir vize başvurusu yapıcaz,bir kaç gün önce konsolosluk kapanmıştı tedbir amaçlı duymuşssunuzdur,o açılır açılmaz vizeye başvurucaz bakalım hayırlısı


  • ben danışman aracılığı ile hareket ettiğim için onun tavsiyelerine uyuyorum şuanda,eğer randevu alırsam şu durum geçtiğinde bilgilendirme yaparım.


  • @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    ben danışman aracılığı ile hareket ettiğim için onun tavsiyelerine uyuyorum şuanda,eğer randevu alırsam şu durum geçtiğinde bilgilendirme yaparım.

    Merhaba dil okulunami basvuruyorsunuz hocam


  • @gorkem34, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    ben danışman aracılığı ile hareket ettiğim için onun tavsiyelerine uyuyorum şuanda,eğer randevu alırsam şu durum geçtiğinde bilgilendirme yaparım.

    Merhaba dil okulunami basvuruyorsunuz hocam

    Başvurdum,14 Aralıkta başlıyor okul.


  • @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @gorkem34, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    ben danışman aracılığı ile hareket ettiğim için onun tavsiyelerine uyuyorum şuanda,eğer randevu alırsam şu durum geçtiğinde bilgilendirme yaparım.

    Merhaba dil okulunami basvuruyorsunuz hocam

    Başvurdum,14 Aralıkta başlıyor okul.

    ben bir kac firma ile görüştüm sadece üniversitelere vize verdiklerini dil okulları için henüz randevu vermediklerini söylediler devamlı ileri tarihe atıyorlarmıs siz hangi firma hangi okul bilgi verirmisiniz özelden bana


  • merhaba son zamanlarda vize görüşmesi için tarih alan oldu mu acaba, olduysa onay ? tam bu yolu seçtim ve vize almanın buradada zor olduğunu öğreniyorum benim için şuan soğuk bir duş oldu bu :(


  • F1 vizesi için şuan başvuran, başvuru süreci devam eden var mı ?Okul bu hafta içi kayıt işlemlerimi bitirecek.Bitirip bana haber verdikten sonra vize mülakatı için ds 160'ı doldurunca vize randevusu alınabiliyor mu sistemden? Konsolosluk sitesinde 2020 sonuna kadar görüşme yok bilgisi var, ama ben siteme bilgi girip almaya çalışmadığım için soruyorum.Bilen biri cevaplarsa sevinirim, teşekkürler.


  • Silinmis Mesaj.


  • @fatmucu cevap için teşekkürler, ama nisan ağustos mu ? ben biterim öyle bir durum olursa :( arkadaşınız şuan almaya çalışıyor ve alamıyor doğru anladım dimi ?


  • @Nothing-Man, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @fatmucu cevap için teşekkürler, ama nisan ağustos mu ? ben biterim öyle bir durum olursa :( arkadaşınız şuan almaya çalışıyor ve alamıyor doğru anladım dimi ?

    merhaba hocam tam mesajları göremeyim nedense hangi okula basvurdunuz bende istiyorum ama suan kapalı oldgu için beklemedeyim fiyat şehir konusunda bilgi alabilirmiyim


  • Kimseden ses çıkmadı bir çita edasıyla bam bam başvuru süreçlerini yaptım :) Ve tabi konsolosluk kapalı olduğundan randevu tarihi olarak 4 ekim 2021 açık şuan :) Allahım sana geliyorum durumundayım şuan :) :) :) neyse umarım en kısa sürede açılır konsolosluk.Onu geçtim ne olacak şuan hiç bir fikrim yok.olur da konsolosluk açılır görmezsem buradan bilgi veren olursa sevinirim. Bye bye happiness, hello loneliness...


  • Merhaba ben dil okulu için F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum . Şimdi başlıca 1-2 sorum var ben bir youtube videosundan izledim (Videoda los angelesde dil okulu işleten yada oranın görevlisi bir türk kadın anlatıyordu bana çok makul geldi . Fakat yerleşkesine rağmen fiyatı çok uygun haftalık 120-160 dolar civarı . Bukadar çok ucuz olması sıkıntı teşkil edebilirmi ? 2.ci sorum şuan abdde bütün eğitimler canlı dil okuluda aynı şekilde ve bana bir kişi 2021 e kadar bütün dil okulları ve üniler canlı ders olduğu için vizeyi alamayacağımı alsam bile ülkeye giremeyeceğimi sordu Bu olay nezaman değişir ? Son sorum dil okulu için okula başvuru ücreti İ20 formunun gelmesi ve sevis ücreti gibi şeyleri ödedikden sonra vizem kabul olmazsa ödedeğim bütün o ücretler batacakmı ? (Vize görüşmesi için olan 160dolar batıyor onu biliyorum) . Şimdiden teşekkür ederim bu arada los angelesde konaklama - yaşam ücretleri ve tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim . Teşekkürler .


  • https://www.languageinternational.com.tr daha uygun veya pahalı okul listeleye bilirsiniz, fiyat kıstas değil.
    2021 ocak ayına kadar eğitimler online. Fakat şuan konsolosluk kapalı ve vize görüşmesi olmuyor.Açılsa da tarihler belirsiz.
    sevis ücreti vs bahsettiniz sanırım, onlarda vizeyi alamazsanız 1 yıl süresi var.
    şehir genel olarak pahalı olmakla beraber değişik fırsatlar da sunuyor.


  • @Ayxan-Razıyev, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Merhaba ben dil okulu için F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum . Şimdi başlıca 1-2 sorum var ben bir youtube videosundan izledim (Videoda los angelesde dil okulu işleten yada oranın görevlisi bir türk kadın anlatıyordu bana çok makul geldi . Fakat yerleşkesine rağmen fiyatı çok uygun haftalık 120-160 dolar civarı . Bukadar çok ucuz olması sıkıntı teşkil edebilirmi ? 2.ci sorum şuan abdde bütün eğitimler canlı dil okuluda aynı şekilde ve bana bir kişi 2021 e kadar bütün dil okulları ve üniler canlı ders olduğu için vizeyi alamayacağımı alsam bile ülkeye giremeyeceğimi sordu Bu olay nezaman değişir ? Son sorum dil okulu için okula başvuru ücreti İ20 formunun gelmesi ve sevis ücreti gibi şeyleri ödedikden sonra vizem kabul olmazsa ödedeğim bütün o ücretler batacakmı ? (Vize görüşmesi için olan 160dolar batıyor onu biliyorum) . Şimdiden teşekkür ederim bu arada los angelesde konaklama - yaşam ücretleri ve tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim . Teşekkürler .

    Ucuz dil okullari problem olabilir, eger konsolos kalite yerine fiyatina baktiginizi dusunurse gercek amacinizin "dil egitimi" almak oldugunu sorgulayabilir. F-1 vizesini almak icin ogrenci olmak amaciyla ABD'ye gitmelisiniz.

    Maalesef egitimlerin ne zaman normale donecegini bilmiyoruz, sanirim asilardan sonra olacak ancak...

    SEVIS ucreti veya form/vize ucretlerini geri alamazsiniz maalesef, fakat okula vereceginiz ucretin tamamini veya bir kismini belki geri alabilirsiniz, bu okulla yapacaginiz anlasmaya bagli... bu tur konulari zaten en basta konusun.


  • Bizde erken vize talebine başvurduk ama randevu alamadık erken tarihe,liste adımızı yazdık hergün bakıyoruz artık :D bu durumda bize denk geldi napalım..


  • Arkadaşlar dil okuluna başvurduğumuz zaman şimdi indirimli fiyatlar var yıl sonuna kadar da sormak istediğim birşey var. Amerika'ya daha önce gitmiştim work and travel ile . Döndüm üniversiteyi bitirdim askerliği yedek subay olarak yaptım. Şubatta terhis oldum araya pandemi girdi derken iş bulamadım. Yani bu şekilde başvursam red yiyebileceğimi söyleyen firma da var. Ama yedek subay olarak çalıştığım için 1 sene bunu boşluk olarak görmeyen ve vizeyi alabileceğimi söyleyen firma da var. Başvursam red yesem 180 vize+ 350 sevis nerden baksanız 4500 lira zarar edebilirim . O yüzden bu işi garantiye alıp başvurmak istiyorum. Siz değerli abilerim ne düşünüyorsunuz? Eğer Amerika red verecekse İrlanda, İngiltere, Canada ve Avustralya düşünüyorum. Bu ülkeler de Amerika ile ortak mı çalışıyor. Amerika red verebilme olasılığı diğer ülkelere başvurumu da etkiler mi yoksa bağımsız mı çalışıyorlar? Şimdiden teşekkür ediyorum abilerim ablalarım.


  • @marcus94, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Arkadaşlar dil okuluna başvurduğumuz zaman şimdi indirimli fiyatlar var yıl sonuna kadar da sormak istediğim birşey var. Amerika'ya daha önce gitmiştim work and travel ile . Döndüm üniversiteyi bitirdim askerliği yedek subay olarak yaptım. Şubatta terhis oldum araya pandemi girdi derken iş bulamadım. Yani bu şekilde başvursam red yiyebileceğimi söyleyen firma da var. Ama yedek subay olarak çalıştığım için 1 sene bunu boşluk olarak görmeyen ve vizeyi alabileceğimi söyleyen firma da var. Başvursam red yesem 180 vize+ 350 sevis nerden baksanız 4500 lira zarar edebilirim . O yüzden bu işi garantiye alıp başvurmak istiyorum. Siz değerli abilerim ne düşünüyorsunuz? Eğer Amerika red verecekse İrlanda, İngiltere, Canada ve Avustralya düşünüyorum. Bu ülkeler de Amerika ile ortak mı çalışıyor. Amerika red verebilme olasılığı diğer ülkelere başvurumu da etkiler mi yoksa bağımsız mı çalışıyorlar? Şimdiden teşekkür ediyorum abilerim ablalarım.

    Bence ABD icin mulakat surecleri normale donene kadar basvuru yapmayin. Neden dil okuluna gitmek istiyorsunuz? Bu sorunun guclu bir cevabi olmasi gerekiyor...

    Maalesef, ben de sizi Turkiye'ye baglayan nedenlerin cok zayif oldugunu dusunuyorum. Ayrica su an bir baska problem de, dil okullarinin cogunun "online" ders vermesi, bu sekilde ABD'ye giris yapmak zorunda oldugunuzu da dusunmuyor konsolos. Zaten sosyal mesafe ve yasaklardan dolayi insanlarla interaksiyona girmeniz de zor... yani sadece ingilizce ogrenmek isteyen birinin su an ABD'ye giris yapmasi icin aslinda cok da guclu nedenleri yok...

    Fakat ABD veya diger ulkeler icin su an size lazim olan ABD'ye giris icin (daha dogrusu dil okulu icin) guclu bir neden ve bu seyahat sonrasi Turkiye'ye doneceginizi gosteren bazi emareler...


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    13 İleti
    845 Bakış
    crazycellsC
    @Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
  • Amerika icinde ogrenci Loan/kredisi almak

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    282 Bakış
    mrblackM
    Selamlar, Amerika icinde international student statusunde Loan alan birileri var midir? Master icin almayi dusunuyorum ancak henuz tecrube etmis biriyle tanismadim. Su an Amerikada F1 statusuyle bulunmaktayim. Tesekkurler!
  • Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi evlilik f1 vizesi
    62
    0 Oy
    62 İleti
    7k Bakış
    B
    Amerika'da iki Türk konsoloslukta evlilik yapınca soyadı değişiyor mu yoksa konsolosluğa soyadım değişmesin diye talepte bulunabilir miyiz?
  • 0 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @jesus-0, içinde söyledi: 9 Agustos 2018 itibariyle baslayacak F, J ve M vizelerini ilgilendiren degisiklik merhaba, mesela yasal olarak j statümüz bitti ama 1-2 yıl daha mevcut ssn imizi kullanarak çalışmaya devam ettik ama aynı zamanda vergilerimizi de eksiksiz ödedik yinede ilerde statü değişikliği yaparken sıkıntımı oluyor veya greencard alırken vatandaşlık alırken bir sorum da bazı türkler hatta çoğu türk diyim j statüsü bitmeden f1 e cevriyor ve yine vergisisni verererek çalışmaya devam ediyor yine 2 durumda da gc ve vatandaşlık yada statü değşikliği bu iki durumda da yanıyor mu ? daha önce bir yerde yazıldımı göremedemim veya bulamadım eğer varsa çok özürdilerim teşekkürler saygılar Evet, maalesef "unathorized employment" durumunun daha sonra tespit edilmesi sizi bazi basvurulardan mahrum edecek... Izinsiz calismak EOS, COS ve AOS'yi engelliyor olmasi... Yani eger ABD'de izinsiz calisirsaniz o anki statunuze zarar gelmiyor (tabii bu calisma durumu tespit edilirse, kapidan cikarken gorevliler vizenize iptal damgasi basabilirler)... ama o statunuzu uzatmak isterseniz, degistirmek isterseniz veya Green Card statusune gecis yapmak isterseniz o durumda bu "izinsiz calisma" karsiniza problem olacak cikacak. Dolduracaginiz formlarda zaten bu soru size sorulacak, oraya "evet" diye cevap verince basvurunuz reddedilecek. Tabii, bu basvurulari ABD icinden yaparsaniz gecerli, ABD disinda vize basvurusu yaparken, bu durum dert olmayabiliyor. Ayrica eger IR-1 , IR-5 gibi ABD vatandasinin aile uyesiyseniz bu durumda basvurularda istisna uygulaniyor ve izinsiz calismis olsaniz dahi IR kategorisinden Green Card alabiliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum