@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2022 Bekleme Odası
-
@ayvalik10 ya ne bileyim 5-6 bin dolar kendimiz bankada göstersek, üstüne ev araba göstersek bir de bu vasıf gerektirmeyen iş olsa kabul alınır diye dusunuyodum ben ..
-
@Batuhan-X para + ev + araba olduktan sonra sıkıntı olmaz. Amerika hükümeti şunu söylüyor kardeşim sen buraya gelince sana bakmayım sen kendin ayakların üstünde durman gerekiyor. mayısa kadar 6 ay var. Hadi numaran 500 olsa bile ekimde mülakatın olsa bile 5 ay da ekime var. Sağlık saporundan 6 ay kadar girmek için vaktin var. Nerden baksan 15 - 20 ay var yani kendine bir meslek uğraş bulup onun hakkında geliştir kendini. El becerisi olan mesleklere yönel
-
@ayvalik10 dedikleriniz de çok haklısınız. Şuan okuyorum yani ben bir işte çalışmam zor ama deneyeceğim bir şekilde. Teşekkür ederim
-
@Batuhan-X bu forum da her bir olay için başlıklar vardır. mayıs başında 2022 başvuru aşamaları başlığı açılacak. O zaman başvuru ile gelişmeleri amerikada adres yardımı evrak yardımı gibi konular konuşulur. Ama herşey sırayla ondan şimdilik havadan sudan konuşulur. Bilgi almak istiyorum dersen 2019 - 2018 - 2017 başvuru aşamaları - mülakat deneyimleri başlıklarıın okuyabilirsin
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
başbaşa kaldık arkadaşlar mayısa kadar buralar bizim

Bu sözün bana Askerlik anımı hatırlattı. 45 günlük acemilikten sonra 15 gün şöför talim eğitimine kalmıştık. Koskoca İskenderun Deniz Alayı 400 kişi bize kalmıştı. Biz gene kalabalıktık, o esnada yalnızlık hissini anlamıyordum. 20 ayrı bölüğün onbaşı çavuşu, yani oranın uzman askerleri, acemileri eğitip onlara mıntıka temizliği yaptıran ''KOMUTANLARI'' her bölükte 3er 5er kişi kalmıştı ve koğuşların etrafında onlar mıntıka yapıyordu bu sefer. Şaşırmış ve garipsemiştim. Bağıra çağıra bizlere iş yaptıran o uzman askerler sanki yaşça ufalmıştı. Biriyle sohbet ettim o ara, sanki halinden buruk gibiydi, böyle işte, yeni acemiler gelene kadar burada böyle bi başımıza kalıyoruz demişti.
Şimdi sadece başvuru ve sonuç döneminde gelip giden, ya da forumu yeni bulan acemiler geldikçe onları gören, onun haricinde buralarda takılan, siteyi bir nevi facebook gibi kullanan bizlere kış geldi. Buradayız yine biz bize. Bizim gibilere çıksada @MySea , @semavi ve onlara benzeyen onlarca arkadaşımız gibi, forumun mesaisini çok aksatmadan gider gelir bakarız. Rahat etmeyiz yoksa. Bir kişi bir kişidir. Bir yardım bir yardımdır. Elimizden ne gelirse buradan ses veririz. Şimdi Kasımın onuyla birlikte başlayan kışı Mayısın 8 indeki baharda açan çiçeklerle karşılama zamanımız geldi.
-- İYİ TATİLLER ARKADAŞLAR
-- SAOL!!Yeminle bir kaç gün önce aklıma gelmişti
Forum acemi birliği gibilerinden. Hiç bir şey bilmeden geliyoruz foruma, okuya okuya, sora sora her şeyi öğrenip gidiyoruz. Bazıları alayda uzman kalıyor ya da teğmen. Garip 
-
@ibrahimasar SAOL

-
Şimdi bu yıldızlılar teğmen üsteğmen falan oluyor o zaman.

-
@Chandler :)) öyle duruyor hocam
-
Benim yıldızıma daha çok var

-
-
Yok yok sen general ol

-
@Chandler

-
Herkeze bol şans dilerim işallah hak eden ve isteğen uzun süredir başvuran ve onun için ailesi için iyi olacak birilerine çıkar bol şans dilerim

-
merhaba herkese öncelikle başvuranların Allah gönlüne göre versin inşallah hakeden kazansın ben de kaç senedir müracat edecektim çıkarsa gidemem başkalarının hakkına girmiş olmıyayım diye müracat etmedim ama bu sene son dk pasoport çıkarıp kayıt yaptım bir hayalim var oğlumun geleceği ve kendi hayallerimi gerçekleştirmek için green card busene çıkar ve bu yola bizde gireriz
-
@Chandler ben komutanım ama rütbemi saklıyorum

-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Chandler ben komutanım ama rütbemi saklıyorum

oo harbiden sen yüzbaşı olmuşsun

-
Merhaba arkadaşlar benim heyecanla merak ettiğim olurda insallah hepimize çıkarsa , mülakat tarihi çekiliş sonuçlarından kaç gün/ay sonra belli olur
-
@Chandler çok oldu yeni terfi yaklaştı sen ne diyon

-
@Chandler aha taktım yıldızları

-
Benzer Başlıklar
137
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum