DV2022 Bekleme Odası
-
@ibrahimasar beraber gidek abi Guantanamoya seni bulan FBI beni hayli hayli bulur :D
-
Herkese merhaba, arkadaşlar başvuru yaparken şöyle bir sıkıntı yaşadım yardımınızı rica ediyorum. Adres kısmını doldururken yeterli alan yok adress line 1 kısmına sadece mahalleyi yazabildim adres line 2 kısmına da sadece sokak girebildim yaşadığım yerin adresi çok daha uzun nasıl yazmam gerek, teşekkürler...
-
Forumda arattırdım ve sorunum ile ilgili daha önce yazışmalar yapılmış ordan doğru cevaba ulaştım ve eşimle başvurumuzu yaptık. Herkes için hayırlısı olsun umarım hepimize çıkar, iyi pazarlar arkadaşlar...
-
@Wynn, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@crazycells in care of kismina, aileden postayi alacak olan kisinin adi ve soyadi mi yazilacak? tesekkurler
o adreste yasayan kisiyi yazabilirsiniz. Artik her sey online yapildigindan bir mektup almiyorsunuz, bilginize.
-
@musty secilirseniz tek basiniza surece devam edebilirsiniz ama yine de ilk basvuruya tum aile uyelerini yazmaniz gerekiyor.
-
selam arkadaşlar, ara ara forumu okurum çok aktif değilim burada. Genelde kazananlar ilk iki başvurusundan birinde kazanıyor gibi izlenim oluştu doğru mudur? Çıkacağı varsa birinci veya ikincide çıkıyor. Tabii 17. başvuruda kazanan da var o ayrı. Şayet 55.000 kontenjanı tamamen rast gele dağıttıklarını da düşünmüyorum, kazanıp gitmeyene seneye tekrar çıkıyor ne hikmetse.
-
@caner-memiş kisaltmalar yapmanizda bir sakinca yok.
-
@uğur-kara, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
selam arkadaşlar, ara ara forumu okurum çok aktif değilim burada. Genelde kazananlar ilk iki başvurusundan birinde kazanıyor gibi izlenim oluştu doğru mudur? Çıkacağı varsa birinci veya ikincide çıkıyor. Tabii 17. başvuruda kazanan da var o ayrı. Şayet 55.000 kontenjanı tamamen rast gele dağıttıklarını da düşünmüyorum, kazanıp gitmeyene seneye tekrar çıkıyor ne hikmetse.
Tam tersine, kisilere ikinci kez cikmasi surecin tamamen rastgele yapildigini gosteriyor :) Eger bir cikana bir kez daha cikmiyor olsaydi, o zaman cekilisin "rastgele" yapilmadigini anlardik :)
-
@crazycells peki diğerine ne dersiniz? genelde ilk iki başvurudan birinde mi kazanıyor insanlar?
-
@crazycells valla ben çok gülüyorum yazılanlara aynen bende yeni üye oldum sayılır bizde acayip acemiyiz bu konulara ama bizim sorunumuz galiba okumamak Sayın @ayvalik10 da dediğiniz gibi hatalı değil bence de😄 aslında herkes bir sakin olsa sorun kalmayacak 😄 umarım hepimizin gönlünden geçen güzel dilekler gerçekleşir🙏☺️
-
@crazycells Üstadım geçen sene başvuruda kullandığımız fotoğrafları bu senede kullanmamızın bir sakıncası olur mu?
-
@cvtgrz Yeni fotoğraf ile başvurulmasını tavsiye ediyor. 😊
-
Yeni fotoğraf şart son ıkı başvurumu aynı fotoyla yaptım çıkmadı bu yıl yenıniliyorum bakalım .
Kısmet ne olacak. -
@cvtgrz, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@crazycells Üstadım geçen sene başvuruda kullandığımız fotoğrafları bu senede kullanmamızın bir sakıncası olur mu?
yeni fotograf kullanin.
-
@crazycells peki diğerine ne dersiniz? genelde ilk iki başvurudan birinde mi kazanıyor insanlar?
insanlarin cogu bence birinci veya ikinci kez basvuru yapanlardan... Dolayisiyla kazananlarin cogunun bu kisiler arasinda olmasi beklendik bir durum.
Bu forumda uye olup yazan insanlar, geri kalanlardan farkli olarak ABD'ye gocmenlik konusunda cok daha ciddi olan arkadaslar. O nedenle forumda cok uzun sure basvuruya devam eden kisiler var ve forumdaki sayilari fazla; ama forumun disinda uzun yillar boyunca basvuru yapan kisi oraninin forumdaki gibi olmadigina eminim. Bu konuda cok ciddi olmayan kisiler bence birkac kez deneyip sonunda pes ediyor... O nedenle basvuranlarin ve talihlilerin cogunun ilk katilimcilar olmasi gayet makul bir sonuc :)
Ornek vermek gerekirse, 100 kisiden 10 kisiyi sececekseniz ve bu 100 kisinin 50 tanesi ilk kez basvuru yapiyorsa, 10 kisiden de 5 tanesinin bu 50 arasindan olmasini beklersiniz :) Bu durumda secilenlerin yarisi ilk kez basvuru yapanlar demek yerine, basvuranlarin yarisi ilk kez basvuru yapanlar demek daha dogru olur :)
-
@crazycells tamam dostum bu hafta çektiriyorum :)
Bu yıl olurmu içimde bir his var belli olmazzz
geçen yıl bu zamanalar newyorkdaydım corona falan yok millet rahat iş var para var ....
2 ay kaldım ama şunu gördüm orada bunu deneyimlemek için gitmiştim zaten .
dil kursuyla gelmek hele bu kurlardan .5.7 o zaman :) haha benı zorlar dedim ve onumu göremedim işimi bırakamadım memuruluğu sonu belli değildi
ama şunu anladım gc yok sa çok zor bir sürec
arkasına aralıkta dondum işe başladım corona patladı :/// çok rezil oldu bazı arkdaşlar
demem o ki millet eğer türkiyede belli bir işin yoksa asgari ücretle çalııyorsan ve gençsen hiç durma dünya senın git gör deneyimle.
ama belli bir aşamadaysan --macera güzel ama dikkat etmelisin ---- Gc ve işi hallet iş bul git sorun değil ...
hiç bir şeyi erteleme ben 2014 den bu yan düşünüyorum sadece ---
o donemde daha kolaydı ama dediğim gibi GC şart bencee..
herkese bol şans
bu arada benım emeklilik zorunlu sürem 9 yıl sonra bitiyor 45 yaşında olacağım - ama o zaman bir maceraya atılabilirim belli olmaz :)
-
@crazycells anladım teşekkürler aydınlattığınız için :)
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
insanlarin cogu bence birinci veya ikinci kez basvuru yapanlardan... Dolayisiyla kazananlarin cogunun bu kisiler arasinda olmasi beklendik bir durum.
Bu forumda uye olup yazan insanlar, geri kalanlardan farkli olarak ABD'ye gocmenlik konusunda cok daha ciddi olan arkadaslar. O nedenle forumda cok uzun sure basvuruya devam eden kisiler var ve forumdaki sayilari fazla; ama forumun disinda uzun yillar boyunca basvuru yapan kisi oraninin forumdaki gibi olmadigina eminim. Bu konuda cok ciddi olmayan kisiler bence birkac kez deneyip sonunda pes ediyor... O nedenle basvuranlarin ve talihlilerin cogunun ilk katilimcilar olmasi gayet makul bir sonuc :)
Ornek vermek gerekirse, 100 kisiden 10 kisiyi sececekseniz ve bu 100 kisinin 50 tanesi ilk kez basvuru yapiyorsa, 10 kisiden de 5 tanesinin bu 50 arasindan olmasini beklersiniz :) Bu durumda secilenlerin yarisi ilk kez basvuru yapanlar demek yerine, basvuranlarin yarisi ilk kez basvuru yapanlar demek daha dogru olur :)
Kesinlikle katılıyorum ısrarla buradayız :)
-

Günaydın Baltimore!
Maryland eyaletinin en büyük şehri. Chesapeake Körfezi'nin batı kıyısında yer alan şehir 1729 yılında kurulmuştur. Ülkenin önemli limanlarından biridir. ABD'nin İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasından önce Baltimore'un içinde bulunduğu bölge Maryland Kolonisi olarak biliniyordu. Koloni meclisi Baltimore'un kurulacağı yerin tütün nakliyatı yapan gemilerin demirileyeceği bir liman olarak kullanılmasını onayladı. Şehir ismini de, koloninin ilk valisi olan Lord Baltimore'dan almaktadır. 18. yüzyıl boyunca hızla gelişti. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda önemli bir rol oynadı. 1812 ABD-Birleşik Krallık Savaşı'nda Baltimore Birleşik Krallık savaş gemileri tarafından topa tutuldu. Kentin sakinlerinden Francis Scott Key, bu savaş sırasında The Star-Spangled Banner adlı yurtsever şarkıyı besteledi. Şarkı 1931 senesinde ABD Ulusal Marşı olarak kabul edildi. Şehir iklimi nemli subtropikal iklimdir. Yazlar çok sıcak ve nemli geçmekte, ilkbahar ve sonbahar nispeten sıcak geçmektedir. İskenderiye, Ascalon, Bremerhaven, Gbarnga, Genova, Kawasaki, Luksor, Odessa, Pire, Rotterdam ve Xiamen şehirleri, kardeş şehirleridir.
BALTIMORE HAKKINDA FUN FACTS!
- Baltimore, Sivil Savaş'tan kalma son savşa gemisi olan USS Constellation'a ev sahipliği yapmaktadır.
- Şehir, Amerika'nın ilk başkanına adanmış ilk anıta ev sahipliği yapmaktadır. 227 basamak tırmanarak, anıtın üzerinden şehri izleyebilirsiniz.
- Baltimore Sanat Müzesi, dünyada Henri Matisse çizimlerinden oluşan en geniş koleksiyona sahiptir.
- Beyzbol efsanesi Babe Ruth, Baltimore'da doğmuştur.
- Amerika'daki ilk şemsiye fabrikası 1828'de burada kurulmuştur.
- İlk ABD posta ofisi sistemi 1774'de Baltimore'da resmi olarak açılmıştır.
- İlk diş hekimliği okulu Baltimore'da kurulmuştur.
- Dünya'daki ilk telegraf hattı, Washington DC ile Baltimore arasında 1844'te kurulmuştur.
- Baltimore, 1816'da sokaklarını hidrojen gazı ile aydınlatan ilk şehirdir.
-
merhaba. başvuru şartlarına bakarken pasaport bilgilerinin istendiğini gördüm. benim pasaportumun geçerliliği 2 aralık 2019 da bitmiş. başvuru yaparken bu tarihi yazmam sıkıntı oluşturur mu? yeniletip mi yazmam gerek?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum