Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben hayatımın 'aaa bu akşam 9da başkan adaylarının tartışması var, kaçırmayalım' cümlelerini kurduğum bölümüne geçmek istiyorum artık..😏😏


  • Bence 1 ekimde değil başvurular. Çünkü başvuruların nasıl yapılacağını belirten dökümanlar henüz yok. Geçen sene birkaç hafta öncesinde farklı dillerde yönlendirmeler vardı.


  • @ahmetaydin Evet, zamanında başlamayacak gibi görünüyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arthur-Morgan sadece biz değil tüm yabancı forumlar bu kübada ki açıklanan tarihe göre başlangıç tarihini 01 ekim olarak gösteriyor.


  • Arkadaşlar günaydın hepinize.size müjde vereyim dedim belki biliyorsunuz. döviz için devletin aldığı komisyon 100 /1 den 1000/ 2 ye düşürülmüş. hepimize hayırlı olsun.


  • @ayvalik10 Hocam orasını anladık da başka hiçbir yerde neden açıklama olmaz ki? Çok da kafa yormaya gerek yok zaten, yarın göreceğiz nasılsa.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @clourpoint ama dolar fırladı abi napacaz 😃


  • @Rhonster vallahi ekrem doların artışına yapabilecek bir şey yok.felaket habercisi olmak istemiyorum fakat bu gün ekenomi haberlerini takip ediyordum. devlet artık doların ateşini söndürmek için uğraşmıyor ve bu yıl sonunda şansımız varsa 9 tl de yukarı çıkmaz diyorlar ki yandıkki ne yandık.


  • Son 1 yıldır tr dışında yaşıyorum.Yaşadığım ülkeye çalışma izniyle geldim ve oturum kartımın gelmesini bekliyorum.İkametgahım hala trdeki adreste. Nerede yaşıyorsunuz ve adres kısımlarına nereyi yazmam gerekiyor trdeki adresi mi şuan yaşadığım ülkedeki adresi mi?


  • @clourpoint bu şeye benziyor..elektrik faturalarına önce yüzde 50 zammı koyuyorlar sonra birazını geri çekiyorlar ve seviniyoruz..toplum olarak o kadar alıştırıldık ki bu politikaya Allah sonumuzu hayır etsin


  • Merhaba,
    Sizce danışman firma aracılığıyla mı başvuru yapmak gerekir?


  • @bahar-ergeldi, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba,
    Sizce danışman firma aracılığıyla mı başvuru yapmak gerekir?

    Hayır öyle bir şart veya gereksinim yok. Kendinizde başvurabilirsiniz ve çok kolay. Forumda “Greencard Başvurusu” diye aratın örnek başvuruya bakıp da yapabilirsiniz.


  • @FreeMen teşekkür ederim. Başvuru kolay görünüyor ancak yanlış bir şey yapmaktan çekiniyorum. Green card 724 adlı bir firma ile görüştüm. fotoğrafı da düzenliyorlarmış. Sadece 57 TL ödeme istiyorlar. Kararsız kaldım tavsiye ye ihtiyacım var biraz 🙂


  • @bahar-ergeldi, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @FreeMen teşekkür ederim. Başvuru kolay görünüyor ancak yanlış bir şey yapmaktan çekiniyorum. Green card 724 adlı bir firma ile görüştüm. fotoğrafı da düzenliyorlarmış. Sadece 57 TL ödeme istiyorlar. Kararsız kaldım tavsiye ye ihtiyacım var biraz 🙂

    Ben çok net bir şekilde aracı firmalarla başvurmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Zira tüm bilgilerinizi veriyorsunuz. Ola ki siz anlaşmayı kestiniz ve kendiniz başvurmak istediniz o sene, firma yinede sizin yerinize başvurursa hem siz hem firma başvuracağı için otomatik olarak başvurunuz geçersiz sayılabilir. Başvuru gerçekten çok basit, örnek başvuruyu 2 kere gerekirse 10 kere tekrar tekrar okuyun başvuru anında da diğer sekmede açık kalsın.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Chandler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @aysegul, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Chandler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Herkese selam şu an yeşil pasaportum mevcut. Başvuruyu birkaç gün sonra yapacağım. Fakat ilerleyen zamanlarda yeşil pasaportu iptal ettirip 10 yıllık normal pasaport almayı düşünüyorum. Bu durumda çekilişi kazanma durumunda pasaportun farklı olması sorun yaratır mı?

    Ayrıca yeşil pasaportu iptal ettirip yerine normal pasaport alma konusunda bilgisi olan var mıdır?

    Pasaportun farklı olması sorun yaratmaz, iptal ettirdiğinizde eğer sizden geri alıyorlarsa yeşil pasaportu mutlaka öncesinde fotokopisini alın ki talihli olursanız mülakat aşamasında farkı sorduklarında ‘başvuru esnasında kullandığım pasaportun kopyası budur’ şeklinde beyanda bulunabilin. Zaten geçen yılın yönergesinde fotokopinin bu anlamda işe yarayacağı yazıyordu.

    Teşekkür ederim, en yakın zamanda fotokopisini çektireceğim.

    ben fotokopi bilgisini o sekilde hatirlamiyorum ( @aysegul ) , o durumda karar konsolosa birakilmisti sanirim. Fakat yasal olmayan bir is yapmadiginiz surece bir problem olacagini pek sanmiyorum.

    @crazycells değiştirmek istememin sebebi yeşil pasaportumun süresi 2022 gibi bitecek onu sürekli tekrar tekrar uzatmak yerine 10 yıllık normal pasaport almak gc başvurusu için daha rahat olacaktır diye düşünüyorum. Yasal olmayan bir iş yapmadığım için fotokopi yeterli olacaktır o halde, değil mi? Emin olamadım şimdi.


  • @bahar-ergeldi Aracı kurumlara gerek yok bence. kimlıik bilgilerin ve fotoğrafını tanımadığın insanlara veriyorsun. herşey gelebilir başına. riske atma kendini. herkes gibi sende kendin başvurabilirsin .korkulacak bir şey yok. fotoğraf işi biraz senin kafanı karıştırabilir .forumda istediğin bilgi var. Araştırıp öğrenebilirsin.


  • @bahar-ergeldi, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba,
    Sizce danışman firma aracılığıyla mı başvuru yapmak gerekir?

    Bence kendiniz başvuru yapın. Forumda nasıl başvurmanız gerektiği ile ilgili rehber konular mevcut.


  • Bence kesinlikle aracı firmaya falan vermeyin. Parasından değil, yanlış başvuru yapma ihtimalleri falan var çünkü sadece sizin için başvurmuyorlar. Kendiniz başvurun. Yapacağınız tek şey Türkçe karakter kullanmamak ve fotoğrafın doğru ölçülerde olması. Fotoğrafı yanlış verip seçilen bile oluyormuş galiba. Yanlış başvuru yapmak zor bir şey zaten 🙂


  • @Arthur-Morgan İlk defa başvuru yapacağım. Fotoğraf büyük sıkıntı gibi görünüyor. Bir de başvuru esnasında sitede kopma sorunu yaşanırsa diye çekiniyorum. Böyle bir durum sizin başınıza geldi mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bahar-ergeldi kazanırsanız 5 bin tl istediklerinde napacaksınız ? bir çok firma var böyle başta ucuz bir ücret alıp kazananlardan yüklü miktarda para isteyen parayı ödemezsenizde bilgileri vermiyorlar boşa gitmiş oluyor şansınızda


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum