Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

• Bu senedeki çekiliş başvuruları erken mi olacak mı? 1 Ekimde başvurulacağı bilgisi doğru mu?

• @ahmetaydin 1 Ekim erken bir tarih değil ki. Her yıl Ekim başı açılıyor zaten.

• @enestalha local tax ve state income tax den bahsediyorum

• @aysegul kiradan çok gelir vergisini kast ettim , california ile new york mesela aynı ücret ile kirada otursak california eyaletinin vergisi çok diye yiinede az maaş alıyoruz.

kişiden kişiye değişmekle beraber gideceğim eyalette kesinlikle gelir vergisi olmamalı

• alt metni

Günaydın Boston!

Massachusetts eyaletinin en büyük şehri ve başkentidir. Ayrıca New England olarak bilinen ABD'nin kuzeydoğu bölgesinin de resmi olmayan merkezidir. ABD'nin en eski ve varlıklı şehirlerinden biridir. 17. yüzyıl başlarında Amerikan yerlileri tarafından kurulmuştur. Amerika'nın, Avrupa'dan ilk göçmen alan bölgelerinden biridir. Ayrıca İrlanda kökenlilerin en etkin olduğu şehirdir. Nüfusu yaklaşık 695 bindir. Eğitim, sağlık, finans ve teknoloji merkezidir. MIT, Harvard Üniversitesi gibi dünyaca ünlü eğitim kurumlarına sahiptir. Kyoto, Strazburg, Barcelona, Hangzhou, Padova, Melbourne, Taipei, Hayfa, Sekondi-Takoradı, Shannon, Belo Horizonte, Valladolid kardeş şehirleridir.

BOSTON HAKKINDA FUN FACTS

1. İsmi, İngiltere'deki Boston şehrinden gelmektedir.
    2. Şehirdeki Revere plajı, ülkenin ilk halk plajıdır.
    3. Amerika'nın ilk metrosu 1897'de Boston'da inşaa edilmiştir.
    4. Ülkedeki en eski umumi park Boston'dadır.
    5. Ülkedeki ilk çikolata fabrikası Boston'da 1765 yılında açılmıştır.
    6. Boston'daki Ted Williams Tüneli, Amerika'daki en derin tüneldir. Yeryüzünden 90 feet aşağıdan geçer.
    7. 1659 ile 1681 yılları arasında Boston'da Noel bayramı yoktu.
    8. Boston'daki barlarda "happy hour" uygulaması yoktur.
    9. İlk Amerikan deniz feneri, Boston'da 1716'da kurulmuştur.
    10. Boston Üniversitesi Köprüsü, uçağın altından geçen arabanın altından geçen trenin altında geçen bot görebileceğini Dünya'daki tek köprüdür.
    11. Candlepin denilen bowling türü Boston'da icat edilmiştir.
    12. Ülkedeki ilk Şükran Günü, Boston'da kutlanmıştır.
  • ⭐⭐⭐⭐

Green card başvuru esnasında şu anda ev adresimizi veriyoruz. Arkadaşlar abd içinde bir adres istiyorlar dedi. Onu ne zaman veriyoruz acaba?

• @denizci10 ilk başvururken değil,talihli olduktan sonra ds 260 formununu doldururken yanlış hatırlamıyorsam isteniyor.forumda yaz karşına çıkar

• @semavi başınız sağolsun, mekanları cennet olsun...

• @AgeGuns Mesela hesap edersek, 3000 dolar Los Angeles'da kazanan kişinin eline 3000 dolardan ne kadar geçer ve 3000 dolar Seattle'da kazanan kişinin eline 3000 dolardan ne kadar geçer gibi bir karşılaştırma yapsak ne kadar fark eder? (İş yerinde çalışılan bir iş olarak varsayalım, uber ve lyft gibi kazanç değil.)

• Herkese merhaba umarım herkes iyidir, arkadaşlar dv2022 başvuru kulavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığını hangi resmi siteden takip edebilirim. İşte çok yoğun çalıştığım için foruma sürekli giriş yapamıyorum sadece pazar günlerim boş.

• ⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@aysegul, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Boşa bilgi kirliliği olmasın diye yazmayacaktım ama hadi neyse yazayım 🥳🥳

Resmi yönerge henüz açıklanmadı, yani resmi açıklama gelmedi tarihler konusunda da, bunu öncelikle belirteyim, ama küba nın resmi elçilik sitesinin ispanyolca sayfasında -cu usembassy gov da- dv2022 için 1 ekim - 3 kasım arası başvuruların alınacağı yazıyor, başka hiçbir yerde böyle bir bilgi yok, hatta twitterda birisi 1 hafta önce TravelGov resmi hesabına sormuş ‘siz henüz başvuru tarihi belli değil diyorsunuz ama cuba elçilik sitesinde böyle bir bilgi var, ne diyorsunuz’ diye, cevap vermediler.
    Geçen yıl ayın 18inde yayınlanmış yönerge, bakalım bu sene ne olacak?🧐🧐🧐

Evet, dediginiz gibi aciklanmis tarihler; ama sadece Ispanyolca sayfada yer aliyor, Ingilizce sayfada yok.

1 Ekim - 3 Kasim arasinda gerceklesecekmis DV2022 basvurulari... Daha onceki yillar bu kadar yogun gundemli gecmemisti, kucuk bir ihtimal olsa da ertelenebilir tarihler (tam DV2021'in basladigi gun oldugu icin); fakat yeni bir aciklama yapilana kadar 1 Ekim - 3 Kasim diye duyurabiliriz: https://cu.usembassy.gov/es/visas-es/immigrant-visas-es/programa-de-diversidad-de-visas/

https://cu.usembassy.gov/es/visas-es/immigrant-visas-es/programa-de-diversidad-de-visas/

Hakkımızda hayırlısı. Şimdiden herkese bol şanş diliyorum

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@AgeGuns ben zaten sizi tekzip etmek için herhangi birsey yazmadım. Siz vergilerden bahsetmişsiniz sanırım ben kiralardan bahsettim.
    Ayrıca vergilerle ilgili çok güzel tablolar var ilgili başlıkta. Avantajları ve dezavantajlarıyla toplu halde görülebilir.

• @travelleth iklimiyle problemim olmasa; yaşamayı, çocuklarımı büyütmeyi en çok isteyeceğim yer..

• @clourpoint @denizci10 doğru hatırlıyorsunuz, talihli olduktan sonra ds260ı doldururken isteniyor abd den bir adres.

• ⭐⭐⭐

@aysegul kesinlikle sana katılıyorum gc çıksa Boston a yerleşiyoruz desem Fethiye nin sıcağından illallah eden çocuklar mutluluktan deliye dönerdi kesin😀ama ben sıcağı seviyorum işte☀️

• ⭐⭐⭐⭐

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1642/eyaletlerin-vergi-oranlari?page=1
    Vergiler konusunda çok faydalı başlık, tavsiye ederim, bir eyalette x vergi sıfır olabiliyor ama o da y vergisiyle bu açığını kapatabiliyor gibi fikirlere ulaşabilirsiniz.. Talihli olup yerleşecek yer konusunda karar vermeniz gerektiğinde faydalı olacaktır, linkler de vardı yanlış hatırlamıyorsam..

• @aysegul çok teşekkürler

• Basvururken istenilen fotoğrafı fotoğrafçıda çeksek, söylesek bilirmi acaba bunlar hangi konu başlığı altında acaba ölçüleri vb

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k