Türkiye'deyken ABD Çeki Bozdurmak!
-
@SAVAS hocam banka banka gezeceksin. aslında bazı bankalar bozuyormuş, özellikle yurt dışı kaynaklı bankalar. fakat biz bozmuyoruz, biz bilmiyoruz diyerek geçiştiriyorlar. biraz şansını zorlaman lazım kanaatimce. ben yapı kredi bankası'na gittim çeki bozmadı, başka bir şubesine gittim aynı bankanın o bankadaki görevli bozdu. daha önce vergi iadesi vs. alan tanıdığın varsa ona sor hangi bankadan bozmuş ise direk oraya gidebilirsin. çeki bozdurma işlemi yarım saat civarı sürüyor, bu yüzden uğraşmak istemiyor sanırım banka görevlileri.
-
@monsieur kardeş dediğin gibi birkaç banka yokladım oralı olmadılar. yapı kredi de bir tanıdık vardı bir günde hallettiler..
-
@monsieur, içinde söyledi: Türkiye'deyken ABD Çeki Bozdurmak!
@SAVAS hocam banka banka gezeceksin. aslında bazı bankalar bozuyormuş, özellikle yurt dışı kaynaklı bankalar. fakat biz bozmuyoruz, biz bilmiyoruz diyerek geçiştiriyorlar. biraz şansını zorlaman lazım kanaatimce. ben yapı kredi bankası'na gittim çeki bozmadı, başka bir şubesine gittim aynı bankanın o bankadaki görevli bozdu. daha önce vergi iadesi vs. alan tanıdığın varsa ona sor hangi bankadan bozmuş ise direk oraya gidebilirsin. çeki bozdurma işlemi yarım saat civarı sürüyor, bu yüzden uğraşmak istemiyor sanırım banka görevlileri.
izmitte bir çok banka gezdim sadece akbank çekin fotokopisini alıp genel merkeze göndericez bakıcaklar dedi eğer olursa 1 ay falan sürer 75 dolar masraf alırız karşı bankanın alacağı masraf hariç dediler yapı kredi sizden ne kadar masraf aldı
-
@Tunahan-Toklu kardeş 1200 dollar çek için 13 dolar masraf aldırlar. Bir günde hesaba yatırdılar.
-
@SAVAS hocam peki çeki istediler mi? Yoksa fotoğrafı ya da fotokopisi yeterli oluyor mu? Acil cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim
-
@M-Aydın-Arslan tabiki çekin aslını alıyorlar ve kimlik gerekli...
-
@SAVAS bey bu süreci ayrıntılı olarak nereden ve nasıl olduğunu anlatabilme şansınız var mı? Bize de çek geldi ancak nasıl yapılacağını bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
-
@Athloryzed Yapı Kredi bankasına çekin aslını ve kimliğinizi götürüyorsunuz. 1-2 saat onay almaları gerekiyor İstanbul genel müdürlükten.. Onay geldikten sonra çeki ciroluyor yani arkasını imzalayıp teslim ediyorsunuz. Dolar hesabınız varsa oraya yoksa elden nakit olarak ödemenizi yapıyorlar. Kolay gelsin...13 dolar masraf kesildi benden $1200 için..
-
@SAVAS hangi yapıkredi şubesine götürdüğünüzü de öğrenebilir miyim? Birkaç yere sordum ancak yapmıyoruz dediler. Birde bahsettiğiniz şey pandemi çeki değil mi?
-
@Athloryzed bu basliktaki bilgileri ABD'den gelen tum cekler icin kullanabilirsiniz.
-
@crazycells anladım. Sağolun cevap için. Dün banka banka dolaştım hiçbiri kabul etmeyince sorayım dedim.
-
@SAVAS
Herkese Merhaba, Savaş Bey vergi iadesi çeklerinden bahsediyoruz değil mi? State özelinde ve direkt olarak U.S Department of the Treasuary’den gelen federal iade çekleri var elimde. Ziraat, Teb ve Yapı Kredi’yi gezdim fakat yardımcı olmadılar hangi Yapı Kredi şubesini kullandınız öğrenebilir miyiz sakıncası yoksa. -
@SAVAS bey hangi şubeyi kullandığınızı söyleyebilir misiniz? Biz de faydalanalım.
-
@Athloryzed evet stimilus çeki...Antalya akdeniz şubesi..
-
@Omer15 merhaba benim bozdurdugum çek pandemi yardımı stimilus çeki idi
-
Merhaba arkadaşlar.
Bu başlığı okuduktan sonra en yakın yapıkredi şubesine gittim çekleri bozdurmak için ancak personel görevlisi yapmadıklarını söyledi arkadasım yapıkredide bozdurmus ama deyince de hangi şubede bozdurduğunu sorun o zaman falan dedi. bunun üstüne yapı kredi müşteri hizmetlerini aradım ve twitterdan yapıkredi hizmet'e mesaj attım. Müşteri hizmetleri bu işlemi hangi şubelerin yaptığının bilgisini göremediğini falan söyledi. Ben de bu konudan şikayetçi olmak istediğimi söyledim ve şikayet kaydı oluşturdum. Bugün aradılar gitmiş olduğum şubeden, gişe personelinin işlemin yapıldığını bilmediğini ve işlemi gerçekleştirebileceklerini söylediler. 21 iş günü içerisinde hesabıma aktarılacağını söylediler. Yarın gideceğim şubeye. Gelişmeleri merak eden olursa yazarım. -
@tolgis elinize saglik. Daha once ben de ima etmistim ama acik bir sekilde yazmamistim.
Bir subeden yapilip, diger subeden yapilamamasinin mantikli bir aciklamasi yok :) Bence de bu durumun nedeni tamamen o subede daha once bu islemi yapmadigi icin sureci bilmeyen ve ugrasmak da istemedigi icin "biz yapmiyoruz" diyen gorevliler...
Isin ustune giderek iyi etmissiniz, bundan sonrakiler icin guzel bir deneyim oldu. Gorevliler yanlis bir sey yapmadigi surece isiniz sorunsuz hallolacaktir diye dusunuyorum :)
Guncellemeleri de bekliyoruz :)
-
@tolgis, içinde söyledi: Türkiye'deyken ABD Çeki Bozdurmak!
Merhaba arkadaşlar.
Bu başlığı okuduktan sonra en yakın yapıkredi şubesine gittim çekleri bozdurmak için ancak personel görevlisi yapmadıklarını söyledi arkadasım yapıkredide bozdurmus ama deyince de hangi şubede bozdurduğunu sorun o zaman falan dedi. bunun üstüne yapı kredi müşteri hizmetlerini aradım ve twitterdan yapıkredi hizmet'e mesaj attım. Müşteri hizmetleri bu işlemi hangi şubelerin yaptığının bilgisini göremediğini falan söyledi. Ben de bu konudan şikayetçi olmak istediğimi söyledim ve şikayet kaydı oluşturdum. Bugün aradılar gitmiş olduğum şubeden, gişe personelinin işlemin yapıldığını bilmediğini ve işlemi gerçekleştirebileceklerini söylediler. 21 iş günü içerisinde hesabıma aktarılacağını söylediler. Yarın gideceğim şubeye. Gelişmeleri merak eden olursa yazarım.Tekrar merhaba arkadaşlar. Aramaları üzerine bahsettiğim şubeye gittim yetkili ile görüştüm çekleri sordu etti ancak gerekli kaşeleri olmadıkları için başka yakın bir şubeye yönlendirdiler. bugün de o şubeye gidip gerekli formları doldurup çekleri tahsile verdim. Ne kadar kesinti yapıldığını iletirim sizlere. İşlemi yaptığım şube İstanbul Rami şubesi.
-
Merhaba arkadaşlar.
Bu başlığı okuduktan sonra en yakın yapıkredi şubesine gittim çekleri bozdurmak için ancak personel görevlisi yapmadıklarını söyledi arkadasım yapıkredide bozdurmus ama deyince de hangi şubede bozdurduğunu sorun o zaman falan dedi. bunun üstüne yapı kredi müşteri hizmetlerini aradım ve twitterdan yapıkredi hizmet'e mesaj attım. Müşteri hizmetleri bu işlemi hangi şubelerin yaptığının bilgisini göremediğini falan söyledi. Ben de bu konudan şikayetçi olmak istediğimi söyledim ve şikayet kaydı oluşturdum. Bugün aradılar gitmiş olduğum şubeden, gişe personelinin işlemin yapıldığını bilmediğini ve işlemi gerçekleştirebileceklerini söylediler. 21 iş günü içerisinde hesabıma aktarılacağını söylediler. Yarın gideceğim şubeye. Gelişmeleri merak eden olursa yazarım.Tekrar merhaba arkadaşlar. Aramaları üzerine bahsettiğim şubeye gittim yetkili ile görüştüm çekleri sordu etti ancak gerekli kaşeleri olmadıkları için başka yakın bir şubeye yönlendirdiler. bugün de o şubeye gidip gerekli formları doldurup çekleri tahsile verdim. Ne kadar kesinti yapıldığını iletirim sizlere. İşlemi yaptığım şube İstanbul Rami şubesi.
Evet ücret hesabıma aktarıldı ve sadece %1 gibi bi komisyon alınmış çeklerden. 1 gün içinde hallettiler. Eğer burayı okuyup da faydalanan varsa ne mutlu bana. iyi forumlar.
-
Merhaba arkadaşlar.
Evet ücret hesabıma aktarıldı ve sadece %1 gibi bi komisyon alınmış çeklerden. 1 gün içinde hallettiler. Eğer burayı okuyup da faydalanan varsa ne mutlu bana. iyi forumlar.
elinize saglik.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum