Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card Sabıka kaydı

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
107 42 16.4k 34

• @aayhann zor bir iş değil, mahkemeden bir dilekçe ile dosya kopyasını alıyorsunuz. Sadece yeminli çeviri masrafı var. Ancak AP kalmak kesin. Benim bütün planlarım altüst oldu. İş bulmuş hatta ev ayarlamıştım. Şuan 2.5 ay oldu hala bekliyorum. Ne zaman sonuçlanacak belli değil.
    Sildirme konusunda farklı görüşler var. Ben eğer sildirebilmiş olsaydım, DV260 sabıka sorusuna yalan beyan vermemek için var yazar, kısa bir açıklama bırakırdım. Ama mahkeme dosyasını istenmediği sürece vermezdim. Arşivli adli sicil boş çıkacağı içinde muhtemelen dosya istenmeden ve AP'ye kalmadan geçerdim. Eğer istenirse mahkeme dosyamı hazır tutar ve ibraz ederdim.
    Tabi bu benim görüşüm, yalan beyan verme (GC alır gidersin, vatandaşlık başvurusunda karşına çıkar vs. ), boşuna mide bulandıracak fazladan bildi verme. Ben aklıma gelmiş olsaydı lotoya ilk başvurduğumda sildirirdim.

• @endyilmaz çoğu insan sanki GC çıktıda bunlarla uğraşıyosun diyor..GC çıkar veya çıkmaz problem değil..ama çıkmadan önce bu işlerle uğraşmak çok daha mantıklı..çıktı diyelim bir ton stres yapacağız ve çabucak silinebilecek bişeyde değil araştırmalarıma göre..teşekkür ediyorum bu arada

• @aayhann Süre elinizde değil sadece. Herhangi bir adliyeye gidin, Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı alın, İnternet'ten örnek bir dilekçe bulup doldurun ve bu iki evrakı PTT ile Ankara'ya gönderin. Ama dilekçe ulaşır 2 günde silerler, iki haftada silerler bilemem. Eğer böyle bir durum var ise hakkınızı kullanıp bunu zaten sildirin vakit kaybetmeden. GC dışı birçok yerde (iş başvurusu vs.) karşınıza çıkabilir. Benim GC'ye kadar tamamen unutmuştum. En son 5 sene önce karşıma çıktığında avukatım halen karar iptali için uğraştığını söyledi, o nedenle başvuru yapmamıştım. Sonra da unuttum açıkçası.

• Benimde bu konuda bir sorum var tazminat için işvereni mahkemeye vermiş ve kazanmıştım sistemde hala gözükmekte bu bir sorun teşkil eder mi sonuçta tazminat davası

• @rüzgar yok o tip durumlar gözükmez gözükse bile konsolosluk nazarında olumsuz bir durum teşkil etmez sanmıyorum...

• @endyilmaz arşiv kaydımı e devletten çıkarıyorum dilekçeyede ulaştım diyelim..zaten ankarada oturuyorum :) yanlız topraxxx arkadaşada sormuştum sizede sorayım..mahkeme kararım 2015 aralık..çoğu yerde 5 sene geçmesi gerekiyo arşiv kaydını sildirmek için deniliyor.. sizin bir bilginiz varmı acaba ?

• @aayhann O kadar detayı bilmiyorum. Benim dosyamla ilgili adliyedeki memurun bana verdiği açıklamayı yazdım.

• Herkese Merhaba
    2021 talihlisiyim case numaramız 10***la başlıyor. Eşimin 12 sene öncesine ait sicil arşivi var. 2 adet dosya görünüyor. Biz 2 çocuklu 4 kişilik bir aileyiz. Arşiv kaydını sildirmek için başvurucak ama silinmezse green card hakkını kaybeder mi? Talihli benim. Beni ve çocukları etkiler mi? Bize yardımcı olabilecek bu konuyu iyi bilen iyi bir avukata ihtiyacımız var.

Not: Forumda yeniyim ve nereye post etmem gerektiğini tam anlayamadığım için umarım doğru yere yazıyorumdur. Cevap verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

• @feyzaşener, içinde söyledi: Green card Sabıka kaydı

Herkese Merhaba
    2021 talihlisiyim case numaramız 10***la başlıyor. Eşimin 12 sene öncesine ait sicil arşivi var. 2 adet dosya görünüyor. Biz 2 çocuklu 4 kişilik bir aileyiz. Arşiv kaydını sildirmek için başvurucak ama silinmezse green card hakkını kaybeder mi? Talihli benim. Beni ve çocukları etkiler mi? Bize yardımcı olabilecek bu konuyu iyi bilen iyi bir avukata ihtiyacımız var.

Not: Forumda yeniyim ve nereye post etmem gerektiğini tam anlayamadığım için umarım doğru yere yazıyorumdur. Cevap verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

bilgileri imzaniza tasiyin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

su konudaki bilgileri okumanizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydindaki-suclar-ve-gocmen-vize-gorusmesi

Esinizin vize alip almayacagina konsolos karar verecek, sucun ne oldugu, ne kadar ceza verildigi, ne kadar sure once verildigi... bunlarin hepsini yasalara gore degerlendirecek konsolos...

Esinizin dosyasinda sorun olmasi, sizin ve cocuklariniz icin bir problem yaratmayacak.

• @canbjk89 Can bey merhaba durumunuz ne oldu acaba green card alabildiniz mı yada bu olay size sorun olusturdu mu

• Herkese Merhaba
    DV2021 talihlisiyim, CN 7xxx'lerde ve bir terslik çıkmazsa Eylül ayı içersinde KCC'den evrak talebi bekliyorum...Her şeyi hazırladım yalnız adli sicil kaydı konusunda bir sorum olacak...2007 yılında girdiğim bir kavga sonucu basit yaralamadan hüküm giydim(hapis cezası para cezasına çevrildi). Bunu DS260 forumunu doldururken özet olarak belirtmiştim. Şimdi ise mahkeme kayıtlarını İngilizce'ye tercüme ettiriyorum. Sorum şu; yeminli tercümanın onayı KCC tarafından yeterli görülüyor mu? Yoksa tercümeyi bir de notere onaylatmam gerekecek mi? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• @Fethi-Çağlar, içinde söyledi: Green card Sabıka kaydı

Herkese Merhaba
    DV2021 talihlisiyim, CN 7xxx'lerde ve bir terslik çıkmazsa Eylül ayı içersinde KCC'den evrak talebi bekliyorum...Her şeyi hazırladım yalnız adli sicil kaydı konusunda bir sorum olacak...2007 yılında girdiğim bir kavga sonucu basit yaralamadan hüküm giydim(hapis cezası para cezasına çevrildi). Bunu DS260 forumunu doldururken özet olarak belirtmiştim. Şimdi ise mahkeme kayıtlarını İngilizce'ye tercüme ettiriyorum. Sorum şu; yeminli tercümanın onayı KCC tarafından yeterli görülüyor mu? Yoksa tercümeyi bir de notere onaylatmam gerekecek mi? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

Ceviri yeterlidir.

• bende birşey sormak istiyorum.
    2007 yılında kıbrısta üç ay ceza yattım. uyuşturucu suçundan. bu ceza 2012 yılında türkiyede sicilimde gözüktü. aradan biraz zaman geçtikten sonra sicilimden silinmesi için dilekçe verdim.
    yıllar sonra bir arkadaşım yüzünden bir bankayla evrakta sahtecilik suçundan davam oldu. 2017 yılında açıldı ceza erteleme kararı verildi. ardından 2019da bu dava tekrar açıldı. hala sürüyor ve daha hiç mahkeme bile olmadı, nedir nedendir bilyorum.
    herneyse. şuanda amerikada kız arkadaşım var k1 vizesine başvurmak istiyoruz. sizce bu geçmişim sorun teşkil eder mi? bana vize verirler mi verseler bile vatandaşlık verirler mi. beni nasıl bir süreç bekliyor. yardımcı olursanız sevinirim..

• @Çağrı-Sarıer, içinde söyledi: Green card Sabıka kaydı

bende birşey sormak istiyorum.
    2007 yılında kıbrısta üç ay ceza yattım. uyuşturucu suçundan. bu ceza 2012 yılında türkiyede sicilimde gözüktü. aradan biraz zaman geçtikten sonra sicilimden silinmesi için dilekçe verdim.
    yıllar sonra bir arkadaşım yüzünden bir bankayla evrakta sahtecilik suçundan davam oldu. 2017 yılında açıldı ceza erteleme kararı verildi. ardından 2019da bu dava tekrar açıldı. hala sürüyor ve daha hiç mahkeme bile olmadı, nedir nedendir bilyorum.
    herneyse. şuanda amerikada kız arkadaşım var k1 vizesine başvurmak istiyoruz. sizce bu geçmişim sorun teşkil eder mi? bana vize verirler mi verseler bile vatandaşlık verirler mi. beni nasıl bir süreç bekliyor. yardımcı olursanız sevinirim..

Vatandaslik basvurunuzda -gecmisinizde cok ciddi bir suc yoksa- genelde sadece son 5 yillik suc gecmisinizi goz onunde bulunduruyorlar.

Su basliktaki bilgileri inceleyin isterseniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydindaki-suclar-ve-gocmen-vize-gorusmesi/

Eger bu acilan yeni davada da mahkeme tarafindan suclu bulunmadiysaniz o durumda sorun olacagini sanmiyorum.

• @crazycells anladığım kadarıyla kıbrısta ceza yatmış olmam çok fazla etkilemeyecek. çünkü baya bir geçmişte yaşanmış bir olay. bunun üzerine de aynı suçla ilişkili herhangi bir kaydım bulunmuyor. peki başvuru yaparken cezaevinden tahliye kağıdını dosyama eklemem gerekecek mi?

bunun dışında ikinci dava ise evrakta sahtecilik suçu. buna ceza erteleme verdiler. iki yıl sonra tekrar açtılar davayı. bu soeun yaratacak mı?

• @crazycells beraat aldığım davayı savcıkık tekrar açmış. dava halen sürmekte. sorun yaratır mı?

• @Çağrı-Sarıer, içinde söyledi: Green card Sabıka kaydı

@crazycells anladığım kadarıyla kıbrısta ceza yatmış olmam çok fazla etkilemeyecek. çünkü baya bir geçmişte yaşanmış bir olay. bunun üzerine de aynı suçla ilişkili herhangi bir kaydım bulunmuyor. peki başvuru yaparken cezaevinden tahliye kağıdını dosyama eklemem gerekecek mi?

bunun dışında ikinci dava ise evrakta sahtecilik suçu. buna ceza erteleme verdiler. iki yıl sonra tekrar açtılar davayı. bu soeun yaratacak mı?

Yukarida linkini paylastigim konuyu gozden gecirebilirsiniz.

Orada ilgili yasalari bulabilirsiniz, maalesef sorun olup olmayacagina ben karar veremem :) Fakat kanimca uyusturucu sucunuzun pek bir etkisi olmayacak, evrakta sahteciligin ise etkileme ihtimali var ama boyutu da onemli.

Zaten mahkeme kayitlarinizin ingilizce cevirisini de isteyecek konsolos, oradan inceleyip karar verecek.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, 2022 talihlisiyim, 2007 yılında bir kavgada, ayırmak için araya girdim ve sonrasında dava açıldı, 2009 yılında dava karara bağlandı (2014 yılında ceza kesinleşti) adi suç (tehdit suçundan) olarak 6 ay verip, 5 aya indirdiler, onu da 3.000 TL para cezasına çevirdiler, bu tutarı geciktirmeden ödedim.
    Bunun haricinde herhangi bir sicil kaydım, hatta trafik cezam bile yok. Bu olay da normal sicil kaydında çıkmıyor fakat Arşivli kayıtta çıkıyor
    35 yaşındayım, son 8-9 yıldır kurumsal firmalarda orta düzey yönetici olarak çalıştım, hala çalışmaktayım. olumlu sonuçlanır ise Amerika'ya tek başıma gideceğim.
    DS260 da mecburen bu sicilden bahsetmem gerekiyor.
    Sormak istediğim; GC sürecinde, yukarıda bahsettiğim adi suç herhangi bir engel oluşturur mu?

Benzer Başlıklar

• green card kazanan biri ile evlenmek

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8
    -1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @ahmetaydn basliklari sadece ilgili kategorilerde acmalisiniz. Ayrica forumda halihazirda konusu olan bir durum icin ayri bir baslik olusturmamalisiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
  • green card DV2019 sorularım

4
    0 Oy
    4 İleti
    787 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • Green card kaldırılma ?

2
    0 Oy
    2 İleti
    601 Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton https://yesilkartforum.com/forum/topic/333/cesitlilik-vizesinin-green-card-lotosu-kaldirilmasi-ile-ilgili-yasalar-ve-durumlari
  • Green card teslim alma

2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    smesutS
    şimdilik eyalalet adı yazabilirsiniz. veya N/A yazabilirsiniz. ama konsolosluk görüşmesine kadar bir adres ayarlamanız lazım. Adres değişimi birkaş ilerleyen adımda da yapılabiliyor. bu nedenle netleştikten sonra yapabilirsiniz. en son Amerikaya ilk girişte görevliye söyleyerek de değiştirme / güncelleme şansınız var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k