Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese iyi keyifli sohbetler diliyorum. Ben Buğra Sekmen 26 yaşındayım Türkiye istanbulda yaşamaktayim. Bulunduğumuz ekonomik durum ve ülke belirsizi sebebi ile amerikaya yerleşme karari aldim. 2 Yıldır hayatımda olan insan ile bu yaz evlenip amerikaya taşınma ve yaşamaya karar verdik. Öncelikli olarak bir arkaşım sayesinde çalışma vizesi alabilecegime dair bilgilendirme aldim arkadaşım tarafından.
    Şartlar nasıl ilerliyor gelir ve gider düzeyi ne durumda bu konuda merak ettıgım çokca şey mevcut.. İnternetten araştırdıgım kadari ile 1+1 2+1 evler 1000-1500-2000 dolar civarinda. 2 kişinin çalışması halinde en kötü ihtimal ile asgari ücret ile gecim nasıl olur? Ve giderken götürebilicegimiz bir miktar dolarla 2-3 araba alıp sirketlere kiraya vermek ek gelir açısından ilk etap için yeterli olurmu? Banka'larin aylık veya yıllık getirileri hakkında bılgı sahıbı olanlar paylasabılir ise çok sevinirim. İlk 2-3 yılım cevre edinmek, sistemi çözmek ve araştırmakla gececegi icin 2-3 araba alıp kıraya verıp ek gelır elde etmek mantıklımıdır? Ortalama 2 kişilik bir aile'nin 2 araçlı veya 1 araçlı 1500 dolar kira ödeyen bir ailenin ortalama aylık gideri ne olur ve ortalama geliri ne olur bilgilerinizi bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bugrasekmen

    Suradaki konuya da goz atin, forumdan arkadaslarin Los Angeles hakkinda deneyimlerini bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/58/california/


  • T.C. Los Angeles Baskonsoloslugu'nun Los Angeles hakkinda verdigi bilgiler:

    Los Angeles, California eyaletinin güneyinde yer almakta olup, eyaletin en büyük şehri ve vilayeti (county) konumundadır.

    Akdeniz iklimine benzer bir iklimin hakim olduğu Los Angeles’taki hava sıcaklığı ortalaması, Haziran-Ekim döneminde 28ºC, Kasım-Mayıs döneminde 18ºC’dir. Sert kışlar yaşanmamaktadır. Nem oranı, okyanus esintisinin etkisiyle, Akdeniz'den daha düşük seviyededir.

    Los Angeles vilayeti (county), 10 milyonu aşan nüfusuyla, 36 milyon civarında insanın yaşadığı California Eyaleti’nin en kalabalık vilayeti özelliğini taşımaktadır. Şehir nüfusu 4 milyondan fazladır. Los Angeles bölgesine yüksek öğrenim amacıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda yabancı öğrenci de gelmektedir. Ayrıca, ekonomik nedenli göç sonucu özellikle Meksika ve diğer bazı Orta Amerika ülkelerinden gelen çok sayıda kayıt dışı yabancı da nüfusun azımsanmayacak bir bölümünü oluşturmaktadır.

    Los Angeles’ta İngilizce’nin yanısıra, İspanyolca da çok yaygın olarak konuşulmaktadır.

    Los Angeles Şehri, Los Angeles Vilayeti içerisinde yer almaktadır. Vilayet’in en üst düzey yetkilileri halk tarafından doğrudan ve dört yılda bir seçilen, 5 kişiden oluşan Denetçiler Kurulu’dur (Board of Supervisors). Şehirlerde ise yine dört yılda bir doğrudan halk tarafından seçilen Belediye Başkanı (Mayor) ile 15 üyeden oluşan Belediye Meclisi (City Council) şehrin yönetiminde sırasıyla idare ve yasamayı temsil etmektedirler.

    Los Angeles’taki güvenlik ve asayiş koşulları bölgelere göre farklılık gösterebilmekle birlikte, şehrin genel olarak güvenli olduğunu söylemek mümkündür. Los Angeles Vilayetinde en üst sivil güvenlik makamını oluşturan “Şerif” doğrudan halk tarafından seçilmektedir. Los Angeles şehri içindeki yetkili emniyet organı ise, Belediye’ye bağlı olarak görev yapan Los Angeles Polis Departmanı’dır (LAPD). Los Angeles Vilayeti’nde seksen civarında şehir statüsünde idari birim yer almaktadır. Bunların çoğu kendi yerel polis birimlerine de sahip bulunmakla birlikte, nüfusu ve bütçesi küçük olan şehirlerin asayiş sorumluluğu Los Angeles Şerifi tarafından üstlenilmektedir.

    Los Angeles’a veya Los Angeles’tan gerek ABD içindeki gerek ABD dışındaki diğer yerlere ulaşım açısından herhangi bir güçlük bulunmamaktadır. Dünyanın yolcu açısından üçüncü en yoğun havaalanı olan Los Angeles Uluslararası Havaalanı (LAX) şehir merkezinin 26 km. güneyindedir. Ayrıca, Long Beach ve Burbank havaalanları da hizmet vermektedir.

    Türk Hava Yollarının Los Angeles-İstanbul hattında doğrudan seferleri 3 Mart 2011 tarihinden bu yana mevcuttur ve sözkonusu seferler haftanın her günü yapılmaktadır.

    Los Angeles’ta emlak değeri ve kira bedelleri ülke ortalamasının üstünde seyretmekte, bu açıdan ABD’nin en pahalı şehirleri arasında yer almaktadır.

    Los Angeles’ta, California’nın diğer eğitim bölgelerinde (school district) olduğu gibi, ilk, orta ve lise seviyesinde eğitim veren belediye okulları ücretsizdir. Altı yaşında başlayan ilkokul öncesinde, beş yaşına gelmiş çocukların gönderilmesi tavsiye edilen anaokulları (kindergarten) için ise bazı eğitim bölgelerindeki okullarda belirli ücretlerin ödenmesi sözkonusu olabilmektedir. İlk ve orta öğrenim birarada yapılmakta olup, süresi 8 yıldır. Lise ise 4 yıldır. Belediye okuluna kayıt olabilmek için okulun bulunduğu bölgede ikamet etmek gerekmektedir. İlkokullara kayıt için öğrencinin aşılarının tam olması gerekmektedir. Bu nedenle, kaydı yaptırılacak çocukların güncel aşı kartlarının mutlak surette bulundurulması önem taşımaktadır. Kayıt için, nüfus kağıdı örneği, varsa sosyal güvenlik kartı ve okulun hizmet verdiği bölgede ikamet edildiğini ispat eden (telefon, gaz, kira ödeme faturası gibi) belge örneği gerekmektedir.

    California’da özel üniversiteler ve devlet (eyalet) üniversiteleri olmak üzere iki çeşit üniversite bulunmakta olup, her ikisi de harca (tuition) tabidir. Eyalet üniversiteleri harçları, California'da en az bir yıl süreyle mukim ABD vatandaşları ve oturma müsadesine (greencard) sahip yabancı uyruklular için genelde yıllık 1500 ila 2000 ABD Doları arasındadır. California’da mukim olmayan (F-1 öğrenci vizesi sahipleri dahil) yabancı uyruklular ise eyalet üniversitelerinde genelde yıllık ortalama 15.000 ila 20.000 ABD Doları arasında harç ödemektedir. Özel üniversitelere ödenen harç miktarları ise çok daha fazladır. Üniversitelere müracaatlar en geç 8-9 ay önce yapılmaktadır. Üniversitelere kayıt için yabancı uyruklular İngilizce yeterlilik testi "TOEFL" dan asgari 450 puan almak zorundadır.

    İngilizce bilmeyenlerin İngilizce öğrenmek ve dillerini geliştirmek için gidebileceği çeşitli seviyede ve yoğunlukta özel kurslar mevcuttur. İki ya da üç aylık dönemler halinde devam eden kursların dönem başına ücreti genelde 800 ila 1000 Dolar arasında değişmektedir. Eyalet üniversitelerinde ise konaklama ve sağlık giderleri dahil, yıllık 4000-4500 Dolar karşılığında akademik düzeyde İngilizce eğitimi almak mümkündür. Ayrıca, belediye meclisleri tarafından finanse edilen yerel yetişkin okullarında da ücretsiz İngilizce kursları düzenlenebilmektedir.

    Gerek California’da gerek görev bölgemizdeki diğer eyaletlerde Türk müfredat okulu veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş öğretmen bulunmamaktadır. Diğer taraftan, özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerimiz için bazı Türk dernekleri tarafından Türk dili ve kültürünü öğretmek amacıyla haftasonu okulları açılmaktadır. Sözkonusu okullar hakkındaki bilgilere Türk derneklerinin web sitelerinden ulaşmak mümkündür.

  • ⭐⭐

    Cali de yasayan kimse varmi ?


  • @HockeyUmpire2 niyet var ama ancak seneye. LA dusunuyoruz su an 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hakkı alkan röportaj yapmış manuel çetinkaya ilk defa gidenler yada gitmeden kendilerine ulaşabilirler diyor.

    https://www.linkedin.com/in/cetinkayamanuel/
    @manuelcetinkaya

  • ⭐⭐⭐⭐

    Koskoca Los Angeles başlığında 7 tane mesaj var. LA para konusunda herkesi tedirgin ediyor galiba. Bir Miami kadar taliplisi yok. Yeterli param olsa belki LA da yaşamayı isterdim. Bir çok filmin çekildiği Hollywood un tanıdık bildik sokaklarında üstü açık classic bir araba ile turlamak güzel bir hayal olurdu.


  • @ibrahimasar Bir dahaki seyahate inşallah 😉

    79645515_10158499945222908_271541340125265920_o.jpg

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    Koskoca Los Angeles başlığında 7 tane mesaj var. LA para konusunda herkesi tedirgin ediyor galiba. Bir Miami kadar taliplisi yok. Yeterli param olsa belki LA da yaşamayı isterdim. Bir çok filmin çekildiği Hollywood un tanıdık bildik sokaklarında üstü açık classic bir araba ile turlamak güzel bir hayal olurdu.

    Nedendir bilinmez benim için de California'nın ayrı bir güzelliği, özelliği var. O eyalet bir başka. Ah Cali ah.. 😁

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kingocali, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    @ibrahimasar Bir dahaki seyahate inşallah 😉

    79645515_10158499945222908_271541340125265920_o.jpg

    Siyah Corvette, sağa çek... Pıhh pıhhh...


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    Koskoca Los Angeles başlığında 7 tane mesaj var. LA para konusunda herkesi tedirgin ediyor galiba. Bir Miami kadar taliplisi yok. Yeterli param olsa belki LA da yaşamayı isterdim. Bir çok filmin çekildiği Hollywood un tanıdık bildik sokaklarında üstü açık classic bir araba ile turlamak güzel bir hayal olurdu.

    Aslında LA o kadar da pahalı bir şehir değil veya en azından Miami'den pek de pahalı sayılmaz. Şehrin çok güzel yerlerinde makul fiyatlara alternatifler bulunabiliyor, kesinlikle SF gibi değil. Biz bir dönem Oakwood'da yaşamıştık ve kiramız da $2100 gibi birşeydi. Faturaları ben ödesem 1800e kadar düşüyordu bile ama uğraşmak istememiştim. Penthouse 2br bir daireydi, üstelik de bölgedeki tek yüksek katlı bina olduğu için müthiş şehir ve okyanus manzaramız vardı. Venice Beach hemen yanımızda, sahil 30 mt mesafede, Santa Monica yürüyerek 10 dk, downtown arabayla 10 dk. Trafik yok gibi, en sıkışık saatlerde bile car pool filan hiç sıkıntısız her bölgeye ulaşabilirsiniz. California düşünenler o kadar da gözlerinde büyütmemeli bence eğer LA akıllarındaki seçenekler arasında varsa. Abartıldığı kadar da pahalı bir şehir değil. Biz ordan sonra NY'a (kızmayın hemen NY da güzel tabi ama) gittiğimizde çok zorlanmıştık Los Angeles'ın rahatlığına alıştıktan sonra. Ben hala gitmek isteyen herkese tavsiye ederim.


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    Koskoca Los Angeles başlığında 7 tane mesaj var. LA para konusunda herkesi tedirgin ediyor galiba. Bir Miami kadar taliplisi yok. Yeterli param olsa belki LA da yaşamayı isterdim. Bir çok filmin çekildiği Hollywood un tanıdık bildik sokaklarında üstü açık classic bir araba ile turlamak güzel bir hayal olurdu.

    Siz böyle yazınca içim sızladı, dayanamadım birşeyler yazmak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    Koskoca Los Angeles başlığında 7 tane mesaj var. LA para konusunda herkesi tedirgin ediyor galiba. Bir Miami kadar taliplisi yok. Yeterli param olsa belki LA da yaşamayı isterdim. Bir çok filmin çekildiği Hollywood un tanıdık bildik sokaklarında üstü açık classic bir araba ile turlamak güzel bir hayal olurdu.

    Siz böyle yazınca içim sızladı, dayanamadım birşeyler yazmak istedim.

    @daydreamer, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    Koskoca Los Angeles başlığında 7 tane mesaj var. LA para konusunda herkesi tedirgin ediyor galiba. Bir Miami kadar taliplisi yok. Yeterli param olsa belki LA da yaşamayı isterdim. Bir çok filmin çekildiği Hollywood un tanıdık bildik sokaklarında üstü açık classic bir araba ile turlamak güzel bir hayal olurdu.

    Siz böyle yazınca içim sızladı, dayanamadım birşeyler yazmak istedim.

    Acıdın yani Los Angales'a.. Hadi LA e gidelim, yazıktır. 🙂


  • @ibrahimasar Ortalık az bir durulsun, inşallah ilk fırsatta...


  • Olur da konsolosluk açılır ve vize alabilirsem; Koreatown civarına yerleşmeyi düşünüyorum.Dil okulu da orada.Airbnb'den kalacak yer bakınca 600/800 dolar civarında güzel yerler var gibi kalmak için.Hayırlısı inşallah olur 🙂


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    Koskoca Los Angeles başlığında 7 tane mesaj var. LA para konusunda herkesi tedirgin ediyor galiba. Bir Miami kadar taliplisi yok. Yeterli param olsa belki LA da yaşamayı isterdim. Bir çok filmin çekildiği Hollywood un tanıdık bildik sokaklarında üstü açık classic bir araba ile turlamak güzel bir hayal olurdu

    LA cop bir yer amerikanin son tahlilde 35ten fazla eyaletini gezdim bazilarinda aylarca kaldim ama LA ve California kadar insani yoran baska bir yer gormedim.
    Abartmayin bu kadar bence 🙂 Bu arada insanlarida kotudur o yuzden uzak durmakta fayda var eger imkaniniz varsa.


  • @Betfair39 Merhaba , sıcağı seven birisine hangi şehrleri önerirsiniz ?


  • @Masda, içinde söyledi: Los Angeles (California)

    sıcağı seven birisine hangi şehrleri önerirsiniz ?

    California derdim herhalde 🙂 tabi southern california...Ama hayat cok pahali ve amerikan ruyasini gerceklestirmek icin diger eyaletlere gore 5-10 sene daha fazla calismak zorundasiniz..


  • @Betfair39 Teşekkür ederim. Ben başka bir eyalet tavsiye etmenizi bekliyordum doğrusu😁35 eyalet ve LA ile ilgili görüşünüzden dolayı.


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 32
  • 290
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum