Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

MERAK ETTİĞİM BİR SORU

Benzer Başlıklar

• Vatandaşlığa başvuru

California vatandaşlık başvuru
    1
    0 Oy
    1 İleti
    37 Bakış
    P
    Ben vatandaşlığa başvuru yapıyorum şimdi. 15b sanırım yada part 9 da. Bir suç ceza vs varsa girin diyor ama ben 10 sene önce Türkiye de falan alkol olduğu için 6 ay ehliyetime el konulup para cezası ödemiştim ama adli sicil kaydımda yok. Yaralama , tutuklama veya hiç bir suç yok kaza da yok. Hiç bir yerde de bulamadım e devlette de hiç birşey yok. Ama polis arkadaşım baktı 2013 te gözüküyor. Girmeme gerek var mı bu durumu? Yada gittiğim zaman böyle bir durum vardı kâğıtları bulamadığım için giremedim mi demeliyim yoksa yazı yazmalıymıyım additional notlara. Birde işyeri giriş çıkış zamanı 1-2 gün oynamasında sakınca olur mu? Bilen varsa süper olur şimdiden teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Sağlık Sorunu ve Engelli OlmaDurumu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    872 Bakış
    crazycellsC
    @mihmandar Sağlık Sorunu ve Engelli OlmaDurumu içinde söyledi: Merhaba Arkadaşlar Bnim doğuştan bir sağlık problemim var. Braz karışık ama ayrıntıya girmeden bahsedeyim. Mesanemi sizler gibi normal yolla değil bir sonda (katater) yardımıyla boşaltıyorum. Tedavisi olmayan bir hastalık. Bulaşıcı bir şey kesinlikle değil. Vücudumda dikiş izleri var ve %60 engelli raporum var. hiçbir ilaç kullanmıyorum sadece az önce bahsettiğim sonda( katater) yı kullanıyorum. onuda devlet karşılıyor .Dışarıdan bakıldığında hiçbir şekilde bu sağlık sorunlarım anlaşılmaz ve herkes gibi yüzme futbol vs gibi tüm aktiviteleri gayet rahat yapabiliyorum. son olarak konuya hakim olanlar buradan mesaj yazarsa daha ayrıntı verebilirim. Sorularım; 1- konsolusluk görüşmesi öncesi yapılan sağlık muayenesinde bu sorun oluşturur mu? yani greencard almama engel midir? 2- eğer engelse bu durumlarda bu engeli aşmak için başka yollar var mıdır? 3- engel değilse abd ye giriş yaptığımdakullandığım Sonda( katater ) abd de devlet tarafından karşılanır mı?Not: abd sağlık sisteminin katı bir sistem olduğunu biliyorum) 4- abd de green card lıengellilerin abd de ne gibi hakları var? yardımcı olursanız çok sevinirim. Sayin @mihmandar, rica etsem sorunuzu su konuya tasir misiniz? https://yesilkartforum.com/forum/topic/664/engelli-bireyler-icin-gocmen-vize-sureci bu konuda tek bir sayfadan konusmaya devam edersek daha iyi olur, bilgiler daha sonra daha ulasilabilir olur. Tesekkurler.
  • Minik bir soru

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10
    0 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    C
    @arnblt aynen doğru ifade ettiniz, gösterdiğiniz adrese daha sonra ulaşabilme ihtimali de var. böylece siz bir sebepten ötürü dönmüş olsanız bile GC kimliğinizi alabiliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k