Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Nisan ayında gideceğiz maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenati 1 aktarmalı fransa 1 nisan en ucuz gün olarak gözüküyor


  • @greenati, içinde söyledi: New Jersey

    Merhabalar,

    New Jersey'e giderken hangi havaalanını tercih etmek daha mantıklı?
    JFK havaalanına giden uçaklar daha ucuz ancak New Jersey'e (Cinnamison civarı) olan mesafesi daha uzak.
    Biz üç kişilik bir aile (biri bebek) olarak gideceğiz.Yanımızda 3 büyük bavul götürmeyi planlıyorum.
    Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?JFK'dan toplu ulaşım ile gidilebilir mi?Yoksa Uber kiralasam Newark mı daha avantajlı olur?
    JFK yaklaşık 800 tl daha ucuz bilet fiyatı, 3 kişi için 2400 tl eder yaklaşık 400$.Değer mi sizce?Uber ne kadar tutar ?

    Normal sartlarda Newark havaalani Cinnamison'a daha yakin ve NJ turnpike uzerinde trafik daha rahattir. JFK'den toplu tasima ile Cinnamison'a gitmek cok zor olur. Uber ne kadar tutar bilemiyorum ama $400'den cok daha az olur.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: New Jersey

    @greenati 1 aktarmalı fransa 1 nisan en ucuz gün olarak gözüküyor

    Hangi siteden baktınız? Münih ve Ukrayna aktarmalı gördüm ama Fransa görmemiştim bir aktarmalı.

  • ⭐⭐⭐

    @greenati, içinde söyledi: New Jersey

    @ayvalik10, içinde söyledi: New Jersey

    @greenati 1 aktarmalı fransa 1 nisan en ucuz gün olarak gözüküyor

    Hangi siteden baktınız? Münih ve Ukrayna aktarmalı gördüm ama Fransa görmemiştim bir aktarmalı.

    https://www.momondo.com.tr/flight-search/SAW,nearby-NYC/2020-04-01/f0b4ae6f08d1870116b115bf00596dab4 burası olabilir diye düşünüyorum


  • Paterson’da ezan serbest oluyormus. Sabah 6 aksam 10 saatleri arasında herkesin duyabileceği sekilde hoparlörden 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik10 @fetihy teşekkür ederim


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    İlan görürüm ve hemen burada paylaşırım Uluslararası Kargo hizmeti veren şirketimizin New Jersey ekibinde görev alacak takım arkadaşları arıyoruz! Kargo Operasyon sorumlusu görevine başvuru yapmak veya daha fazla detay öğrenmek isteyen arkadaşlarımız [email protected] e-mail adresine özgeçmişlerini iletebilir! Herkese güzel günler diliyorum! Pınar Özçelik


  • Merhaba,
    Uber la New York JFK havaalanindan Clifton New Jersey 75 $ civari (mart 2020 )tuttu. Uber programini indirip gideceginiz rota uzerinden fiyatlari gorebilirsiniz. Trafik durumu tabii ucretlendirmede etken bu fiyata bahsis dahil. Kredi kartinizdan otomatik odeme aliyor, nj den cagirmstim nakit uygulama yoktu. Turkiye de ki kredi kartinizi kullanabilirsiniz. Salgini atlatmak dilegiyle ... hoscakalin


  • @Nursen-Nursen sanırım kredi kartınızdan dolar olacak çekip yansıtıyor değilmi ben hiç kullanmadım? ama bence 75 -100 dolar çok iyi .

    tren ve otobüs yapıyorum bende 10-15 dolar tutuyor nj edgewater ama eşyalrı olan ve çoçuklu aileler için bence güzel.


  • Kredi kartından çekim olayı biraz farklı. Büyük şirketler (amazon vb.) kendi kurları ile çevirme imkanı da sağlıyorlar ödeme aşamasında seçebiliyorsunuz. Bu şekilde ödeme yaparsanız TL ekstrenize yansır. Genelde mevcut USD-TL kurundan daha yüksek oluyor.

    Eğer firmanın kurunu kullanmazsanız ekstre tipinize göre farklı işlemler olabilir.

    • Döviz ekstrelerin minimum ödeme tutarı %100 dür.
    • TL ekstrelerde belirlenen döviz kurundan USD-TL çevrilerek ekstreye yansır. Minimum ödeme tutarı yine normal ekstreniz ile aynı olur.

  • @serkanist kredi kartim Turkiye deki bir bankaya ait, dolar olarak hesaba borclandiriyor, ekstre tarihinde kur uzerinden Turk Lirasina cevrilerek borc Lira cinsinden yansitiliyor. Kredi kartima 430 civari birsey yansimisti.


  • Ehliyet konusunda Türkiye ehliyeti geçerli sadece yazılı sınava girmeniz gerekiyor diye bir yazı okumuştum? Ne kadar doğrudur, bilginiz var mı?

    Düzeltme yapayım. Türkiye ehliyeti geçerli derken ehliyetiniz varsa tüm süreci baştan yaşamanıza gerek yok direksiyon sınavına girmeden sadece yazılı sınavla alınıyor diye okumuştum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @quikless doğru okudun ama bu konunun konuşulduğu yerde yazarsan çok daha sağlıklı olur

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/1?_=1589028102191


  • @Nursen-Nursen kesinlikle öyle evet dolar çıkıp son ay - tl çevirip yansıtıyorlar artık dolar üstü orada dolar kazanmak gerek yoksa tl kazanıp orada harcamak herkezin harcı değil ://


  • Herkese selam!
    Zamaninda IR1/CR1 Sureci basligini asindirdim simdi sira burada 🙂 Yerlesme konusunda arastirma yapanlar vardir, New Jersey sectiniz tamam ama New Jersey'nin neresi? Her yeri de ayni degil ki kocaman bir eyalet. Bu konuda en azindan kendi yasadigim yerlerden bahsedeyim fikir olur. Biz North Arlington'da 1+1 apartman dairesinde yasiyoruz. Suborb olarak geciyor suborb ne yazik ki turkce de varos gibi bir anlam da tasiyor ama boyle varosa can kurban diceksiniz arastirinca 😃 Sessiz, sakin, kendi halinde nezih bir bolgedeyiz. Apartman az var genellikle iki katli villa tipi evler.
    Okullar yurume mesafesinde,
    Super Food Town, CVS, Walgreens yurume mesafesinde. Costco, Trader Joe's ve Home Depot hepsi bir caddede ve buraya arabayla 15 dakika.
    Italyanlarin ve Portekizlilerin tercihi bir bolge oldugunu duydum North Arlington'in o yuzden puan olarak iyi, okul puanlari da iyi.
    Turklerin agirlikta oldugu Paterson, Clifton buraya arabayla 20 dakika falan. Turk marketinden ihtiyaclarimiz oldugu zaman gidiyoruz.
    Manhattan, 25 dakika. Ridge Road uzerinde Decamp otobus sirketinin duraklari var. Buradan New York'a ise gidenler cok kullaniyor. Ama bir tik pahali normalde otobuse 1 - 1,25 dolar verirken bu otobus ozel diye 7-8 dolarmis.
    Bol yesillikli parklar yurume mesafesinde.
    Simdi neden mesafelere parmak basiyorum? 1 bucuk ayim West New York'ta gecti ve biz buyuk alisverislerimizi yapmak icin cok uzun yollar gidiyorduk, her sey de her yerden alinmaz, ekonomi yapmak icin ne nerede uygunsa oraya gitmek gerek. Her zaman gidemiyorduk ki arabamiz yoktu cevremizdeki Turkler sagolsun onlar bizi alisverise goturuyordu. Ilk basta arabasiz yasayabilmek adina North Arlington daha uygun cunku 6 dakikada Migros gibi Super Food Town'a gidiyorum. Karsisinda CVS, bazen kupon firsat indirim oluyor 4 dolara 2 sampuan alabiliyorsunuz.
    Koronadan dolayi cocuklar eve kapandi ama bizim mahallede kapisinin onunde ip atlayan, top oynayan, bisiklet suren cocuklar vardi. Guvenli bir bolge.
    Library koronadan once acikken, kres cagindaki cocuklara haftanin her gunu okuma etkinligi yapiyordu. Buyukler icin de okuma etkinlikleri vardi.
    Eger Youtube'daki videomu izlerseniz gorceksiniz (Aslı'nın Amerika Hikayesi) evimi cektim, ev esyalarimin fiyatlarindan bahsettim. Bazi esyalarimizi bit pazarindan aldik ama kutusunda kullanilmamis sifir sekilde. Bu bit pazarinin adi: Meadowlands Flea Market. Arabayla 10-15dk (Koronadan dolayi su anda kurulmuyor pazar)
    Newark Airport arabayla 20 dakika. Misafirleriniz direkt burayi kullanabilir JFK'ya gitmek cok uzun suruyor.
    Kearny bizim bir cadde ustumuz, North Arlington ile ayni ozelliklerde.
    Biz 1+1 dairemize icerisinde su dahil 975 dolar oduyoruz. Ama biz sansimiza ucuz bulduk 1200 den basliyormus normalde 1+1 ler 1200-1500 mus.
    Merak edenler Instagram hesabimi da takip edebilir, yuruyuse ciktikca buralari cekip duruyorum. @aslikozel
    Youtube'dan da abone olursaniz sevinirim: Aslı'nın Amerika Hikayesi
    Merak ettiginiz her seyi elimden geldigince cevaplarim 🙂


  • teşekkürler izledim videoyu. 🙂


  • @serkanist Izledigin icin tesekkur ederim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

41
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum