Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Belki bazı arkadaşların işine yarar diye açtım bu konuyu, kazanan arkadaşlar mülakata girip vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde giriş yapmaları isteniyor, giriş yapmamaları durumunda vizeleri iptal oluyor, eğer ki mülakata girdiyseniz vizeyi aldıysanız ve 6 ay içinde giriş yapamıyorsanız abd ankara konsolosluğuna mesaj atın durumunuzu belirtin size yeni bir mülakat tarihi verecekler tekrar sağlık raporu almanız ve pasaportunuzla birlikte bunu götürürseniz eski vizeniz iptal olur yeni vize alırsınız

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redur47 Elinize saglik, bu konuyu ayirmaniz iyi oldu.

    Ben de hemen ekleme yapayim ayni sekilde. Eger mulakatinizdan sonra 6 ay icinde giris yapamayacaginizi biliyorsaniz (yani buna eminseniz), en makulu saglik raporunu almayip mulakata eksik belgeyle gitmek olur. Konsolosa neden 6 ay icinde ABD'ye giremeyeceginizi anlatirsaniz (okul durumu vs.) zaten daha sonra saglik raporunu gonderip vizeyi alabileceginizi belirtiyorlar. Boylelikle ne saglik raporuna ne de vizeye ikinci kez para vermemis olursunuz.

  • ⭐⭐

    Selam,

    Case numberım 7 binlerde. Muhtemelen kasım ayı grubu ile çağırılacağım. Fakat muhtemel mülakat tarihinden tam 6 ay sonraki dönem benim final sınavlarıma denk geliyor. İlk görüşmeye sağlık raporu almadan gidip söz konusu mazeretimi bildirirsem eğer bir sonraki görüşme tarihini ne kadar süre sonrası için verirler ve bu erteleme beni olumsuz anlamda etkiler mi? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Bir yanlış anlaşılma olmuş. İki alternatif var:

    -Size verilen randevuya gitmeyip randevu tarihi geçtikten sonra konsolosluktan yeni bir görüşme tarihi isteyeceksiniz. Konsolosluğun iş yüküne göre genelde 1-2 ay içinde size yeni bir randevu verirler.

    -Size verilen randevuya eksik evrakla (sağlık raporu vb) gideceksiniz. Bu durumda (diğer her şey uygunsa) size eksik evrak formu verecekler. Tekrar vize görüşmesine girmeyeceksiniz, eksik evrakı posta ile yolladıktan sonra vizenizi verecekler.

    İki durumda da olumsuz bir etki olacağını sanmıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss

    sayin @knnrn 'in dedigi gibi, eksik evrak ile mulakata girdiginizde, bir daha girmenize gerek yok. Siz istediginiz zaman eksik evrakinizi gondereceksiniz, konsolosluk da birkac haftaya dosyanizi kapatip size vizenizi verecek.


  • merhaba, konuyla ilgili 2 sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    1)mülakat erteleme talebini nasıl ve nereden yapıyoruz.(varsa mail adresi)
    2)ertelenmesini istediğimiz yeni tarihte iş seyahati sebebiyle yurtdışında olacaksak bulunduğumuz başka ülkedeki amerikan büyükelçiliğinde mülakata girebilir miyiz?


  • öncelikle case numberinin kaçlarda?
    sorularınıza gelcek olursak:
    1)mülakat erteleme talebi diye bir şey yok mülakat zamanı geldiğinde gitmiyorsunuz sonra yeniden mülakat isteğinde bulunuyorsunuz.
    2)bu sorudan tam emin değilim ancak bildiğim kadarıyla zor bir süreç çok tavsiye edilen bir şey değil.zaten şu tarihte olsun diyemiyorsun onlar sana uygun bir zaman veriyorlar.iş seyehatinden sonra almak sizin için daha rahat olacaktır diye düşünüyorum.tabi dediğim gbi case numberiniz onemli eger yüksekse erteleme sonucu bir daha tarih alamaya bilirsiniz.


  • @yucell 1-) mülakat tarihinde Ankara da usa elciligine gidip "ben gitmek istemiyorum vazgectim"deseniz bile hakkınizi koruyorlar "git şu tarihe kadar tekrar düşün "diyorlar.bunu yapani bizzat biliyorum.numaranız aktif olduğunda gitmezsiniz. Daha sonra yeni randevu talebinde bulunursunuz 2-) bunu tavsiye etmem. işten fedakarlık edip ankara da görüşmeye girmen lazım. Oldukça karışık prosedürü var.yine istersen özelden yazarım.


  • cevaplar için tşk ederim. eşimin ve çocukların mülakatı bu haziran ayında. ben mülakatta olamayacağım maalesef. yaklaşık 2 ay erteleyemeyeceğim (tazminat ödemek zorunda kalırım)iş seyahati için başka bir ülkede olmam lazım. bu nedenle zorda olsa bu işin nasıl bir prosedürü olduğunu öğrenmem lazım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yucell Mülakat tarihini erteleme yada iki kere mülakata girme içinde söyledi:

    cevaplar için tşk ederim. eşimin ve çocukların mülakatı bu haziran ayında. ben mülakatta olamayacağım maalesef. yaklaşık 2 ay erteleyemeyeceğim (tazminat ödemek zorunda kalırım)iş seyahati için başka bir ülkede olmam lazım. bu nedenle zorda olsa bu işin nasıl bir prosedürü olduğunu öğrenmem lazım.

    hayir, bunu yapmaniz pek mumkun degil. Cunku gideceginiz ulkede ABD konsoloslugu siz orada yasamadiginiz icin dosyaniza bakmak istemeyecektir. Ulkede gecici olarak bulunan kisilerin dosyalarini genelde kabul etmiyorlar. Eger etse bile hem Ankara'daki konsoloslugu hem de gideceginiz ulkedeki konsoloslugu ikna etmeniz ve dosyanizin tasinmasini saglamaniz lazim.

    Prosedur su, oncelikle gideceginiz yerdeki konsoloslukla , eger kabul ederlerse Ankara'daki konsoloslukla iletisime gecip durumunuzu anlatmaniz lazim.


  • Esas tahlili siz degilsiniz o zaman?vizelerde sikinti oldugu su donemde bir daha tarih alabilir misiniz bilmiyorum.


  • @crazycells Merhaba, bu başlıktaki konu bağlamında Ankara’daki büyükelçilik ile yaptığımız yazışmalar (mailler) Türkçe olursa, büyükelçilik maillerimizi dikkate alıp cevap verir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yucell Mülakat tarihini erteleme yada iki kere mülakata girme içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba, bu başlıktaki konu bağlamında Ankara’daki büyükelçilik ile yaptığımız yazışmalar (mailler) Türkçe olursa, büyükelçilik maillerimizi dikkate alıp cevap verir mi?

    Ankara konsoloslugu turkce sorsaniz da cevap verir ama iletisimi iki konsolosluk arasinda daha rahat saglayabilmek icin ingilizce kullanmanizi tavsiye ederim.

    Talihli siz miydiniz bu arada?


  • @crazycells esas talihli eşim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yucell Mülakat tarihini erteleme yada iki kere mülakata girme içinde söyledi:

    @crazycells esas talihli eşim.

    ok, esiniz vizeyi aldiktan sonra ancak siz de basvuru yapabilirsiniz. sizin en buyuk sorununuz, gideceginiz ulkedeki konsoloslugu ikna etmek olacak. Simdiden o konsolosluga mesajlar gondererek nabiz yoklayin.


  • Bu basligon ayri sekilde ayrilmasi iyi olmus. Heryerde soruluyor ozellikle covid sebebi ile ilk 6 ayda ucus yoklugu ve saglik cekinceleri yuzunden ilk girisini yapamayanlar, konsoloslukla iletisime gecmeli ve daha sonra yeni bir saglik raporu alip mulakata girmeli. Ilk girisini daha once yapamayip, yeniden vizebastiranlarin tecrubeleri bizim icin onemli. Yanlisim varsa duzeltin lutfen. Diger basliklarda da bu soru cok soruluyordu. Burda toplanirsa yararli olur diye dusunuyorum.

    Ayrica gecmis yillarda bu mesaj yazilmis. Forumdaki bir kisi 2019 eylul ayinda gocmen vizesini almis, mart 2020 ye kadar giris yapamaz ise ne olur diye sormus, uzatma alabilirmiyim demis ve asagida gelen ret cevabi.

    2019a dair DV programi 30 Eylul itibariyle sona erdiginden, vizenizin yenilenmesi mumkun degildir. Amerika’ya 6 Mart 2020 tarihinden once giris yapamazsaniz, kazanilmis hakkinizi kullanamamis olursunuz. Arzu ederseniz, izleyen donemde ayni sekilde DV program icin bir basvuru yapmayi deneyebilirsiniz.
    Saygilarimizla,
    Gocmen Vize Bolumu

    Benim kafam karisti, saglik raporu ve ek belgeler ile yeni bir vize veriliyor mu veriomiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkpnt, içinde söyledi: Mülakat tarihini erteleme yada iki kere mülakata girme

    Bu basligon ayri sekilde ayrilmasi iyi olmus. Heryerde soruluyor ozellikle covid sebebi ile ilk 6 ayda ucus yoklugu ve saglik cekinceleri yuzunden ilk girisini yapamayanlar, konsoloslukla iletisime gecmeli ve daha sonra yeni bir saglik raporu alip mulakata girmeli. Ilk girisini daha once yapamayip, yeniden vizebastiranlarin tecrubeleri bizim icin onemli. Yanlisim varsa duzeltin lutfen. Diger basliklarda da bu soru cok soruluyordu. Burda toplanirsa yararli olur diye dusunuyorum.

    Ayrica gecmis yillarda bu mesaj yazilmis. Forumdaki bir kisi 2019 eylul ayinda gocmen vizesini almis, mart 2020 ye kadar giris yapamaz ise ne olur diye sormus, uzatma alabilirmiyim demis ve asagida gelen ret cevabi.

    2019a dair DV programi 30 Eylul itibariyle sona erdiginden, vizenizin yenilenmesi mumkun degildir. Amerika’ya 6 Mart 2020 tarihinden once giris yapamazsaniz, kazanilmis hakkinizi kullanamamis olursunuz. Arzu ederseniz, izleyen donemde ayni sekilde DV program icin bir basvuru yapmayi deneyebilirsiniz.
    Saygilarimizla,
    Gocmen Vize Bolumu

    Benim kafam karisti, saglik raporu ve ek belgeler ile yeni bir vize veriliyor mu veriomiyor mu?

    6 Eylul'de vizesini almis, 30 Eylul'de de surec bitmis... 30 Eylul'den sonra ne yeni vize alabilirsiniz, ne de var olan vizenizi guncelleyebilirsiniz.


  • 6 eylul 2019 da almis, 6 mart 2020 ye kadar giris hakki vermis. 6 mart 2020 ye kadar giremez ise, tekrardan niye almiyor. O zaman kasim 2019 da alanda mi hakkini kaybediyor?
    Gercekten anlayamadim. Bu kisiye giris hakki mart 2020 ye kadar verilmis zaten. Cidden anlayamadim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkpnt DV2019 için 30 Eylül 2019 ve DV2020 talihlileri için 30 Eylül 2020'den sonra DV vizesi basılması mümkün değil. Kişinin elinde olmayan durumlardan dolayı son gününden önce giriş yapamazsa yeniden vize alma şansı var, ama şu şartlarla:

    • DV programı bitmemiş olmalı
    • Konsolosluk mazeretin geçerli olduğunu kabul etmeli
    • Konsolosluğun elinde DV vizesi kalmış olmalı (bunların sınırlı sayıda olduğunu unutmayın)

    Ben şahsen hiç kimseye özellikle DV programının son aylarında buna güvenmesini tavsiye etmem. Size verilen sürede girmenin yollarını aramak daha mantıklı bir hareket olur. Ayrıca boşa harcadığınız DV vizesi bir başka talihlinin alabileceği bir vizedir ve onun hakkını yemiş olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkpnt, içinde söyledi: Mülakat tarihini erteleme yada iki kere mülakata girme

    6 eylul 2019 da almis, 6 mart 2020 ye kadar giris hakki vermis. 6 mart 2020 ye kadar giremez ise, tekrardan niye almiyor. O zaman kasim 2019 da alanda mi hakkini kaybediyor?
    Gercekten anlayamadim. Bu kisiye giris hakki mart 2020 ye kadar verilmis zaten. Cidden anlayamadim.

    Takvimi bir daha inceleyin, aylarla ilgili bir karmasa yasiyorsunuz.

    alt metni

    30 Eylul'den sonra yeni vize alamazsiniz, var olan vizeyi de yenileyemezsiniz. Eger elinizdeki vizeyi kullanamazsaniz, sansinizi yitirmis olursunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum