Mulakat deneyimleri konusunu incelemelisiniz ve sorunuzu yine o konuda sormalisiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Merhaba dün itibariyle green card kazandım ve ds 260 formunu doldurmaya başladım ncak green card adresi isteniyor ve onu yazmam gerek bu tarz şeyleri karşlayıp benim ve benim gibi çıkmış kişileri ilk yıllar alıp eğiten ne biliyim çevreyi eyaleti iş bulmamaıza yardımzı olabilecek güvenilir kurumlar var mı yardımcıı olabilir misiniz ne yapmamı önerirsiniz ?
@darkstar, içinde söyledi: Green card kazandım amerikaay gitmeme yardımcı olacak kuruluşlar var mı ?
Merhaba dün itibariyle green card kazandım ve ds 260 formunu doldurmaya başladım ncak green card adresi isteniyor ve onu yazmam gerek bu tarz şeyleri karşlayıp benim ve benim gibi çıkmış kişileri ilk yıllar alıp eğiten ne biliyim çevreyi eyaleti iş bulmamaıza yardımzı olabilecek güvenilir kurumlar var mı yardımcıı olabilir misiniz ne yapmamı önerirsiniz ?
Sayin @darkstar siz kurulus degil "dolandirici" ariyorsunuz 
Size soruyu soyle sorayim, durumu daha iyi anlarsiniz... Suriye'den gelen gocmenlere onculuk eden, onlara Turkiye'deki hayati ogreten, is bulmalarina ve sehir secmelerine yardimci olan birileri var miydi?
Bu sorunun cevabi ile, sizin sordugunuz sorunun cevabi ayni...
Yapmaniz gereken, ABD'deki hayati, kulturu ogrenip, seceneklerinizi bilip, bilincli ve kisisel secimler yapmak olmali... Lutfen bu sekilde "butun islemleri bitirecek" kisiler veya kurumlar aramayin, sizin iyiliginiz icin soyluyorum... cunku siz "umut taciri dolandirici"larin tanimini yapiyorsunuz sorunuzda
Bu konu, istismar edilmeye cok acik...
Tabii, yanlis anlasilmasin, dediginiz soruyu kucuk parcalara ayirip hepsini ayri ayri profesyonel olarak yapan kisilere ulasabilirsiniz, ama siz "her sey bir paket" sorusu sorunca, benim aklima umut taciri dolandiricilar geliyor...
@crazycells Arkadaşın talebi dolandırılmaya açık olsa da herkes dolandırıcı değil. Bu talebi iş fırsatı olarak görenler de var.
@crazycells, içinde söyledi:
Sayin @darkstar siz kurulus degil "dolandirici" ariyorsunuz
Gece gece güldüm. 
@knnrn Teşekkür ediyorum hocam
Sayin knnrn , bu arkadasi hatirladim sanirim...
Hani tum Green Card sureci boyunca forumda verdigimiz bilgilerden yararlanan, forum kaynaklarini kullanan ve forumda sorularini soran ve cevaplarini alan... ama vizeyi alir almaz forumu terk edip kendine blog acip, sanki tum sureci kendi cabasiyla halletmis gibi bizi ve herkesi insanlara bilgi vermek icin para istiyorlar, yarim yamalak bilgi veriyorlar ve tum isi ticarete dokmusler diye suclayan... ayrica benim kendisine bu dediklerinin kesinlikle forum hakkinda yalan ve yaniltici oldugunu belirttigimde "burasi benim sitem, istedigimi yazarim" tarzi bir cevap veren Mehmet adli arkadas degil mi bu
?
Kendisi yukarida tanimladigim gibi birisi kanimca... Size ve iyi niyetinize ne kadar guveniyorsam, linkte verdiginiz arkadasa o kadar guvenmiyorum
Insanlarin parasini almak icin her turlu yalani soyleyebilecek biri kendisi bence... Daha once yapmadigi sey degil 
Bu sekilde dolandiranlar olabilecegi gibi, boyle bir durumu firsata cevirip, insanlari kendi menfaatlari ugruna kullanan cok fazla kisiler de var. Ozellikle, Turkiye'den ilk defa gelen gocmenler, ogrenciler ve hatta turist vizesiyle gelenler malesef boyle kisilere denk gelebiliyorlar.
Mesela, adamin pizza restauranti var ve hicbirsey bilmeyen ama yardima ihtiyaci olan kisileri yaninda en ucuz sekilde calistirmaya basliyor. Kendisine sorsaniz, yardimci oluyorum der ama aslinda kendisine yardimci oluyor. Amerikali calistirsa, 1- fazla saat ucreti odemek zorunda kalacak, 2- vergisini falan odeyecek, 3- birseyler ters giderse, kendisini sikayet edebilir. Halbuki yeni gelmis gocmen veya ogrenci vb ona en azindan bir sure muhtac, kimseye birsey sikayette edemez ve ustelik vergisiz, undertable is gucu....
Boyle durumlara cok dikkat edin! Cok var ornekleri. Sadece pizzacilar icin degil, her alanda var. O yuzden hep diyoruz, yeni gelenlere ilk birkac hafta, ev-is-araba gibi konularda yardimci olacak, yol gosterecek bir yakin tanidik bulmak cok onemli. Eger hicbir tanidik yoksa, malesef zorluk ilk basta cok fazla olacak.
@MySea, içinde söyledi: Green card kazandım amerikaay gitmeme yardımcı olacak kuruluşlar var mı ?
giderse, kendisini sikayet edebilir. Halbuki yeni gelmis gocmen veya ogrenci vb ona en azindan bir sure muhtac, kimseye birsey sikayette edemez ve ustelik vergisiz, undertable is gucu....
youtube de bu durumdan mağdur olanlar var başta benim aklıma iboabd ile yesoabd geldi mesela saatlik ücreti 2 dolara çalışmışlar zamanında bir markette. asgari ücretin bile altındaydı ozaman diyor.
@darkstar Bambaşka bir ülkeye gitmeye cesaret ediyorsunuz, o halde tüm zorlukları kendiniz deneyimlemeyi göze almalısınız. Zorluklar, süreç eşittir tecrübe demektir. Zorluklarla başa çıkabilme gücünüz yoksa zaten hiç gitmeyin bence, yine de sizin kararınız.
@darkstar bende senin gibiyim şuan hiç bir konuya vakıf değilim bana da yardımcı olabilirmisiniz