@betlkbra, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Merak ettiğim bir soru değil aslında birçok soru var ,ben Türkiye'de mühendis olarak çalışıyorum fakat akıcı bir İngilizcem yok çevremizde herkes Türkçe konuşuyor ve bunun gibi handikaplar oraya gittiğimde bu seviye benim için yetersiz ve kendi meslek grubumda iş bulmami engelleyebilir , ilk sorum giden arkadaslar bir kursa yazılıyor mu ya da sponsor iş yeri denilen konuyu açıklar mısınız ? Hem çalışıp hem master yapabilir miyim ya da bu bütçeyi kazanabilir miyim gibi binlerce sorum var .Henüz sürecin başındayız net bir şey yok ama yinede bunlar aklıma takıldı ,herkese selamlar.
Greencard talihlisi iseniz sponsor iş yeri olayının sizinle ilgisi yok. Sadece Amerika’ya gitmeden iş bulup iş teklifi alırsanız mülakatta size faydası oluyor. Sizin durumunuz açıkçası cesaretinize bağlı. Amerika’ya gelip sıfırdan başlar gibi, başlangıç seviyesi işlerle uğraşıp, bu süreçte ingilizcenizi iyi seviyeye getirmelisiniz. Community Collage’ların çoğu yerde ücretsiz olan English as a second language (ESL) kurslarına başlayıp, iş seçmeden ne iş olursa yaparak ingilizcenizi geliştirmelisiniz. Daha sonra hem yüksek lisans başvurularınızı, eş zamanlı olarak iş başvurularınızı yapabilir, kendi meslek alanınızda çalışabilirsiniz. Cesaretinize bağlı dediğim kısmı ise, biraz azminize birazda şansınıza bağlı olarak bu süreç 3-4 yılı bile bulabilir. Mühendis olarak bir işe girdiğiniz anda da herşey bambaşka bir noktaya gider. Ben giderim 6 ay 1 yıl içerisinde mühendis olarak işe başlarım şeklinde düşünmeyip, herşeyi göze alıp, geçmişinizi Türkiye’de bırakıp gelmeniz gerekiyor. Amerika’da bir diploma sahibi olduktan sonrası ise sizin için çok güzel olabilir. Tabi 1 sene içinde mühendis olarak işe başlayamazsınız demiyorum. En kötüye hazırlıklı gelmek en iyisi diyorum.