Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976
  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Zelene 6 aylık şuan ama başvurulara kadar 10 aylığı geçecek pasaportla ekliyor muyuz okadar küçük bebeği tam bi bilgim de yok

    Siz kendi adınıza başvuru yaptığınızda bebeğinizi ekleyebilirsiniz çocuk için pasaport zorunluluğu yok. DS-260 formunu doldururken lazım olacak. Şuan da bizde DS-260 formunu doldurmuyoruz 🥺


  • @ibrahimasar 53 yaşında bir abiye çıkmış facebookta gördümm oğlum ve gelinime çıkmadı diyor 😭


  • yerimizi aldık :call_me_hand_light_skin_tone:

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu kaçıncı basvurusuymuş?


  • @Oktay-İbiş vardi DV2021 bekleme odasinda. Haber alan var mi?

  • ⭐⭐

    Ben en iyi yolun E vizesi olduğunu düşünüyorum. Sürece B veya F ile girip devamında statüyü E ye çevirip küçük yatırımcı olarak kendi emeğiyle devam etmek en mantıklısı. Yine çekilişe katılırım ama bir an önce en az 50.000 - 100.000$ arası bir meblağ yapıp gidip ufak bir isletme ile surece baslamak en iyi yol gibi gorunuyor. Tabi 50.000 ile 100.000 $ Türkiye şartlarında elde etmesi yüksek ve zor bir meblağ. Zaten GC çıksada 30-40.000 $ dan aşağı oraya gitmeyi düşünmezdim. En azindan gidince bir ev pesinati elimde olmadan gidilmez oralara. 50.000 her halükarda zaten kafamda var olan rakamdi. Ama E vizesi için de fena bir rakam değil. Bakalım. Hayırlısı. Demek istediğim kendinizi sadece dv lottery olayına sartlandirmayin. Yani sıra alternatif yollari maliyet fayda analizi yaparak değerlendirin arkadaşlar. Benim Amerika düşüncemin ilk yılıydı bu yıl. GC olmadı. Ve ikinci adım olarak orada franchise olanaklarını araştırmayı düşünüyorum. Geriye sadece para kısmı kalıyor. Amerikaya onurlu ve dimdik gitmek lazım. Gidip oralarda ruhunuzun aksi pozisyon ve statülerde yaşamak bana ters geliyor. Amerikaya gidilecekse de adam gibi onurluca gidilmeli.


  • 26 yaşında ilk çekilişimdi olmadı kısmet degil dedim yapacak bisey yok. Baska yollar denemeyi düşünüyorum ama cekilis devam ettigi surece de katilirim sanirim. Çıkan arkadasları gönülden tebrik ediyorum. Burada önlerden yerimizi aldik bakalim. 1000sayfayı gecer bu konu artik benim gibi yenilerle beraber:)


  • @LordBolton inş 53 yaşımıza kadar bekletmezler :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @Drywall Greencard harici her yol masraflı ve uzun iş maalesef o yüzden insanlar GC'ye göbek bağlıyorlar. Dolar kuru bu kadar yüksek olmasaydı eminim herkes kendine uygun bir vize türüyle giderdi şuan turist olarak gitmek bile çok lüx :/

  • ⭐⭐⭐

    @MySea biraz işleri var oktay abinin bir kaç hafta sonra bakacağını söyledi

  • ⭐⭐

    @FreeMen aynen maalesef öyle green card maddi durumu iyi olmayan veyada her kesin yapabileceği bir şey

  • ⭐⭐

    @FreeMen Ama artik GC olayı da paraya dayanıyor. Yani eğer sponsor veya iş teklifi yoksa 20.000$ gerekiyor. Aile fert sayısı arttıkça bu rakamda artıyor. Amerika da yıllık en ucuz minimum living wage 20.000 $ dan aşağı yer yok. GC bedavaymış gibi bir izlenim var. GC olsa da para lazım. Ve 4 kişilik bir aile en aşağı 30.000$ göstermese yeterli görülmüyor. Bu yıl yürürlüğe giren yasa işleri çok zorlaştırdı.


  • @Drywall, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @FreeMen Ama artik GC olayı da paraya dayanıyor. Yani eğer sponsor veya iş teklifi yoksa 20.000$ gerekiyor. Aile fert sayısı arttıkça bu rakamda artıyor. Amerika da yıllık en ucuz minimum living wage 20.000 $ dan aşağı yer yok. GC bedavaymış gibi bir izlenim var. GC olsa da para lazım. Ve 4 kişilik bir aile en aşağı 30.000$ göstermese yeterli görülmüyor. Bu yıl yürürlüğe giren yasa işleri çok zorlaştırdı.

    yanlış düşünüyorsunuz hocam göstermeniz gereken para gideceğiniz yere göre değişiyor bu yıl Florida saratosa ya gideceğini beyan edip 10 bin dolar ile onay alan birini tanıyorum

  • ⭐⭐

    @Rhonster O arkadaşın başka türlü extra donanımları vardır. Ingilizcesi çok iyidir. Veya bir iş teklifi vardır. Vardır bir ekstrası. Ben hiç bir ekstrası olmayan yalın bir vatandaş için söyledim.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea buradayım yıkılmadım ayaktayım :) daha bakmadım bir müddet bakmıyacam acelem yok baştada demiştim çıksada çıkmasada benim için değişen pek bir şey olmaz....


  • Arkadaşlar kimse moralini bozmasın. 12 senedir kovalıyorum, her çekilişi sabahında bu şarkıyla çiftetelli oynuyorum. Dert etmeyin dostlar.
    https://youtu.be/HJC4ew2yAuQ


  • @Drywall, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @FreeMen Ama artik GC olayı da paraya dayanıyor. Yani eğer sponsor veya iş teklifi yoksa 20.000$ gerekiyor. Aile fert sayısı arttıkça bu rakamda artıyor. Amerika da yıllık en ucuz minimum living wage 20.000 $ dan aşağı yer yok. GC bedavaymış gibi bir izlenim var. GC olsa da para lazım. Ve 4 kişilik bir aile en aşağı 30.000$ göstermese yeterli görülmüyor. Bu yıl yürürlüğe giren yasa işleri çok zorlaştırdı.

    GC göçmen statüsünde olduğu için gerekirse aileden destek alınır veya kredi çekilir gidilir ve orada kazandıktan sonra tl borcunuzu çok rahat ödeyebilirsiniz. Diğer vize türleri için kredi çekmek risk oluyor. Gösterilmesi istenen maddi birikim ise dediğiniz gibi fert sayısına, gidilecek eyalete ve o seneki mülakat deneyim gözlemlerine göre değişiyor. GC vizesini diğer vize türlerinden ayırmak lazım diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    @FreeMen Tabi ki GC vizesi diğerlerine göre daha iyi. Keşke çıksa da GC ile gidilse. Ama benim bahsettiğim GC çıkmaması halinde bu vizeye en yakın ve en olumlu vize olan E vizesi. E vizesi de iyi bir avukat ile yola çıkılırsa garanti gibi bir şey. Yani hedef Amerika ise E vizesi de GC gibi garanti bir vize. Hem sağladığı avantajlar da GC dan geri kalır değil. Hemen hemen aynı imkanları sağlıyor aşağı yukarı.


  • @Drywall E vizesi veya diğer vizeler kötüdür iyidir demiyorum, GC'nin rağbet görmesinin en büyük nedeninin daha az masraflı ve göçmenlikten sonra vatandaş olmanın çok daha rahat elde edilebilir olmasından ötürü insanlar diğer vize türlerine rağbet göstermiyor dedim. Dolar kuru da malumunuz, 2 sene öncesine kadar bile dil okulu ile gitmek istiyordum ama şimdi sorsan aklımın ucundan geçiremiyrorum, çok lüx bir harcama olarak kalıyor.


  • @LordBolton 1.ciymiş


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum