Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976
  • ⭐⭐⭐

    @İrem-Özbey, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar Ankara'daki Konsolosluk ne zaman açılacak bilen var mı?

    1 Temmuz diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin beni


  • @byhero, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Bu sene bana çıkmadı çok şükür çıksa bile gidemeyecektim
    Paramız yok. :( Ancak seneye amerikaya gitmekten vazgeçtim. 35.000 euro verip maltadan ev alacağım. malta vatandaşı olunca tüm avrupada oturma ve çalışma izni alabiliyorum. amerika ingiltere kanadaya vizesiz girebiliyorum. Grenn card benim için bitmiştir.

    Paran yoksa 350.000 Euro ile nasıl ev alacaksın Allah aşkına... GC çıkarsa gösterecek 15 bin doların yok ama ev alacak 350 bin Euro var 😂


  • Ben genelde şanslı biri olduğumu düşünürdüm. Öyleyimde aslında hep dört ayağımın üstüne düşerim ama şunu unutmuşum çekiliş gibi şeylerde hiç bir zaman kazanmadım. En basitinden küçükken dondurmada cipste hiç bedava çıkmadı. Bi iki kredi çektim faizli, ödediğim faiz kadar da biryerlerden çıktı hep o para. Saçma sapan üzerimde bir el var gibi beni haram yemekten alıkoyan. Ama öyle böyle bir şekilde çıkmaya çalışacağım dışarıya. Burada çok bunalıyorum artık.


  • Bide çok üzülürüm sanıyordum, yedi çeyrek gibi öğrendim yedi buçukta uyudum iki saat halbuki öğlen uyanmıştım 😅 ben stresi üzüntüyü uykuyla atabiliyorum galiba. uyandım üstüne umudunu kaybetme izledim sabaha karşı beşte uyudum biraz düşündüm ettim ama bugün normale döndüm. Ama bir yıl daha bekleyecek değilim üzerimdeki lanet bana hiç bir zaman çekilişte bir şey kazandırmayacak. Ben gayretin ekmeğini yiyenlerden olacağım her zaman artık şanslı falan olduğuma da inanmayacağım. Şanslı olsaydım bulunduğum konumdan memnun olduğum bir hayatım olurdu.


  • Bu Yıl bu kadar az kişiye çıkması beni şaşırttı. Çünkü Passaport şartından haberi olmayan veya Pasaport unu yetiştiremeyen çok fazla insan oldu. Ülkemizdede yaşam şartlarının gün geçtikçe zorlaştığını düşünürsek. 2022 Green Carda dahada fazla kişinin başvuracağını düşünürsek. Herkesin de artık Passaport şartından haberdar olduğunu ve önlemini alacağını düşünürsek. 2022 de çıkma ihtimali bence daha da düşük olacaktır. Yazdıklarımı kimsenin moralini bozmak için yazmadım yanlış anlaşılma olmasın. Sadece gerçekten isteyen kişiler olarak farklı yollar bulmaya çalışmamız gerekebileceğini anlatmaya çalışıyorum.

  • ⭐⭐

    @Zeki geçen yıl kaç kişiye bu yıl kaç kişiye çıktı ki? Ama bir paylaşım gördüm hatta paylaşayım arkadaşlar içeriğine siz bakın ama resmi rakamlar açıklandığında öğreneceğiz kaç kişiye çıktığını bu yıl

    ve kesinlikle katılıyorum arkadaşlar eğer gerçekten istiyorsanız farklı yollar deneyin evlilik öğrenci olarak gitmek gibi... Senede bir kez oluyor ve çoğu insanın yılları eskiyor... Böyle bir şeye bel bağlanmaz..

  • ⭐⭐⭐

    @Zelene 6 aylık şuan ama başvurulara kadar 10 aylığı geçecek pasaportla ekliyor muyuz okadar küçük bebeği tam bi bilgim de yok

  • ⭐⭐⭐

    @bidünya hahaha teşekkür ederimm bu yılda onun şansına başvurmuştum annesinin şanssızlığını aldı sanırım 😂


  • @haymatlos_ umutlandıran şey doların artışından ve amerikanın şuan karışık olarak bizlere yansıtılmasına bağlı olarak belge göndermeyeceklerin olması umudu 😂

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu yok ya öyle değildir o:grinning_face_with_sweat:

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Zelene 6 aylık şuan ama başvurulara kadar 10 aylığı geçecek pasaportla ekliyor muyuz okadar küçük bebeği tam bi bilgim de yok

    Siz kendi adınıza başvuru yaptığınızda bebeğinizi ekleyebilirsiniz çocuk için pasaport zorunluluğu yok. DS-260 formunu doldururken lazım olacak. Şuan da bizde DS-260 formunu doldurmuyoruz 🥺


  • @ibrahimasar 53 yaşında bir abiye çıkmış facebookta gördümm oğlum ve gelinime çıkmadı diyor 😭


  • yerimizi aldık :call_me_hand_light_skin_tone:

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu kaçıncı basvurusuymuş?


  • @Oktay-İbiş vardi DV2021 bekleme odasinda. Haber alan var mi?

  • ⭐⭐

    Ben en iyi yolun E vizesi olduğunu düşünüyorum. Sürece B veya F ile girip devamında statüyü E ye çevirip küçük yatırımcı olarak kendi emeğiyle devam etmek en mantıklısı. Yine çekilişe katılırım ama bir an önce en az 50.000 - 100.000$ arası bir meblağ yapıp gidip ufak bir isletme ile surece baslamak en iyi yol gibi gorunuyor. Tabi 50.000 ile 100.000 $ Türkiye şartlarında elde etmesi yüksek ve zor bir meblağ. Zaten GC çıksada 30-40.000 $ dan aşağı oraya gitmeyi düşünmezdim. En azindan gidince bir ev pesinati elimde olmadan gidilmez oralara. 50.000 her halükarda zaten kafamda var olan rakamdi. Ama E vizesi için de fena bir rakam değil. Bakalım. Hayırlısı. Demek istediğim kendinizi sadece dv lottery olayına sartlandirmayin. Yani sıra alternatif yollari maliyet fayda analizi yaparak değerlendirin arkadaşlar. Benim Amerika düşüncemin ilk yılıydı bu yıl. GC olmadı. Ve ikinci adım olarak orada franchise olanaklarını araştırmayı düşünüyorum. Geriye sadece para kısmı kalıyor. Amerikaya onurlu ve dimdik gitmek lazım. Gidip oralarda ruhunuzun aksi pozisyon ve statülerde yaşamak bana ters geliyor. Amerikaya gidilecekse de adam gibi onurluca gidilmeli.


  • 26 yaşında ilk çekilişimdi olmadı kısmet degil dedim yapacak bisey yok. Baska yollar denemeyi düşünüyorum ama cekilis devam ettigi surece de katilirim sanirim. Çıkan arkadasları gönülden tebrik ediyorum. Burada önlerden yerimizi aldik bakalim. 1000sayfayı gecer bu konu artik benim gibi yenilerle beraber:)


  • @LordBolton inş 53 yaşımıza kadar bekletmezler :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @Drywall Greencard harici her yol masraflı ve uzun iş maalesef o yüzden insanlar GC'ye göbek bağlıyorlar. Dolar kuru bu kadar yüksek olmasaydı eminim herkes kendine uygun bir vize türüyle giderdi şuan turist olarak gitmek bile çok lüx :/

  • ⭐⭐⭐

    @MySea biraz işleri var oktay abinin bir kaç hafta sonra bakacağını söyledi


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum