Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • @tanti cezalardan parayı buldular desene işlerine yarıyor başka bir açıklaması olamaz


  • @kryilkilic Green Card talihlisi olarak seçilirseniz size bir "case number" verilecek. Sizin case number'ınızın ne zaman aktif olacağını da vize bülteni adı verilen bültenden takip edeceksiniz. Numaranız ne kadar düşükse o kadar çabuk aktif "current" olacaksınız. Takip edeceğiniz yer de şurası oluyor:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html


  • @Mustafa34 @kryilkilic DS-260 formuyla ilgili ayrıntılı bilgilere şu başlık altında ulaşabilir, sorularınıza daha hızlı yanıt alabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari


  • @kaankocer İnşallah hayallerinize kavuşursunuz, nerede olursa.


  • @tanti Gerçekten bıktım usandım. eğer büyükşehirde yaşıyorsanız beni çok iyi anlarsınız. hafta içi marketler sokaklar hınç mı hınç dolu ama hafta sonu sokağa çıkma yaşağı.. ee be güzel kardeşim benim gibi muaf olan insanları hiç düşünmüyor musunuz ? otobüs geliyor saat başı bu yüzden 2-3 saat önce işe gitmem gerekiyor ki benden önce çalışan vardiya arkadaşımı değiştireyim oda evine ulaşım sona ermeden evine gitsin. gece nöbetçiyim toplam 15 saat. yol süresini hesaba katmıyorum. Ah be arkadaş.
    sadece kendi sitemimdir.


  • Bugün günlerden New York. :statue_of_liberty:

    20 milyona yakın nüfusuyla en kalabalık eyaletlerden olan New York'un başkenti Albany.

    Serveti ve kaynakları nedeniyle “Empire State” olarak da biliniyor.

    New York aynı zamanda California'dan sonra en çok gelir vergisi toplanan eyalet.

    Her ne kadar başkent Albany olsa da aslında bu eyaletin en ünlü ve kalabalık şehri 9 milyonluk nüfusuyla New York City. :)

    Özgürlük Heykeli, Empire State Binası, Times Meydanı, Wall Street Caddesi, gökdelenleri ile ünlü olan şehir 24 saat işleyen toplu taşıması ve canlılığı nedeniyle “The City that Never Sleeps” yani “Hiç Uyumayan Şehir” adını almıştır. :man_dancing:

    Rockefeller, Columbia ve New York Üniversitesi gibi birçok ünlü üniversiteyi de barındıran şehirde 120'den fazla kolej ve üniversite bulunuyor. :books:

    Her ne kadar eğitim, finans gibi birçok sektörün öncüsü olsa da şehir merkezindeki 1 odalı evlerin kirası ortalama 3500 dolar kadar. Bu rakam şehir merkezinden uzaklaştıkça ortalama 2000 dolara kadar düşüyor. :house:

    alt text


  • @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Bugün günlerden New York. :statue_of_liberty:

    20 milyona yakın nüfusuyla en kalabalık eyaletlerden olan New York'un başkenti Albany.

    Serveti ve kaynakları nedeniyle “Empire State” olarak da biliniyor.

    New York aynı zamanda California'dan sonra en çok gelir vergisi toplanan eyalet.

    Her ne kadar başkent Albany olsa da aslında bu eyaletin en ünlü ve kalabalık şehri 9 milyonluk nüfusuyla New York City. :)

    Özgürlük Heykeli, Empire State Binası, Times Meydanı, Wall Street Caddesi, gökdelenleri ile ünlü olan şehir 24 saat işleyen toplu taşıması ve canlılığı nedeniyle “The City that Never Sleeps” yani “Hiç Uyumayan Şehir” adını almıştır. :man_dancing:

    Rockefeller, Columbia ve New York Üniversitesi gibi birçok ünlü üniversiteyi de barındıran şehirde 120'den fazla kolej ve üniversite bulunuyor. :books:

    Her ne kadar eğitim, finans gibi birçok sektörün öncüsü olsa da şehir merkezindeki 1 odalı evlerin kirası ortalama 3500 dolar kadar. Bu rakam şehir merkezinden uzaklaştıkça ortalama 2000 dolara kadar düşüyor. :house:

    alt text

    İşte hayallerimin şehri 🙂 çıksa da newyorker olsak 😂


  • @Sympathique, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @tanti Gerçekten bıktım usandım. eğer büyükşehirde yaşıyorsanız beni çok iyi anlarsınız. hafta içi marketler sokaklar hınç mı hınç dolu ama hafta sonu sokağa çıkma yaşağı.. ee be güzel kardeşim benim gibi muaf olan insanları hiç düşünmüyor musunuz ? otobüs geliyor saat başı bu yüzden 2-3 saat önce işe gitmem gerekiyor ki benden önce çalışan vardiya arkadaşımı değiştireyim oda evine ulaşım sona ermeden evine gitsin. gece nöbetçiyim toplam 15 saat. yol süresini hesaba katmıyorum. Ah be arkadaş.
    sadece kendi sitemimdir.

    Benim de uçak biletim vardı ondan sitemim 😂


  • @tanti haha boston dan newyork 3 saat olduğunu söylüyorlar çıksada komşu olsak :)


  • @Sympathique, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @tanti haha boston dan newyork 3 saat olduğunu söylüyorlar çıksada komşu olsak :)

    İçlik şart aklında olsun


  • sorma yahu bir egeli olarak nasıl yaparım bilmiyorum. aslında cevap basit hele bir gidelim de :) soğuk sorun değil :D


  • Gecenin şarkısı olsun madem

    https://youtu.be/q54ucBh0Ck0


  • .........


  • Selamlar abd birbirine girdi ne cesaret oraya gitmek ne kadar doğru bilemiyorum.bizim medyamı öyle gösteriyor.abdde yaşayanlar daha iyi cevap verir.çoluk çocuk var sonuçta birde işsizlik çoğalmış oradaki adamlar iş bulamıyorken bizim gibi göçmenler nasıl bulacak.seçimden sonra düzelirmi iyice kötüyemi gider bilemiyorum.


  • @TughanTug vay be dostum newyork gibi bir şehri gördün ve umut içerisinde orada yaşamayı hayal ediyorsun. yarın herşeyin gönlünce olmasını diliyorum.


  • @Uğur-Sözcü cevap çok basit sevgili dostum 3. dünya ülkelerinde oluşan gösteriler son bulurken amerika gibi bir ülkenin yandığını söylemek bilmiyorum ama ahmaklıktır. iş konusuna gelirsek türkiye de geçimi sağlayan bir askeri ücretliden daha kötü olamazsın.. aksini iddaa eden var mı ? kaldı ki her şey yolunda 1 sene sonra ayak basacaksın medeniyete.


  • @Sympathique inşallah düzelir.insanlık adına gitsekde gitmesekte.allah herkesin gönlüne göre versin


  • @Sympathique evet çok istiyorum gerçekten. İnşallah öyle olur, sizin için de öyle olmasını diliyorum çok teşekkür ederim güzel dilekler için :folded_hands:

  • ⭐⭐⭐⭐

    Iyi geceler. @Oktay-İbiş kardesim geldi aksam. Cay ictik sohbet ettik. Forumdan ilk yuz yuze tanismamiz gerceklesti. Zaten burada da ilk gunden pek samimi olduk birbirimizle. Forumda bir suredir devamsizligi var ama sebebi saglam. Tum forumdaslara son 40 kusur saatte sans diliyorum.


  • Boston'da yaşayan yada şehir hakkında bilgisi olan var mı?
    Youtube videolarında izlediğim kadarıyla çok hoşuma gitti. Önceden ucuz olduğu için teksas (houston) diyordum ama izledikçe cezbedecek bir şehir yaşantısı göremedim hem de anlatılan sıcak iklim benlik değil.
    Boston videolarında izlediğim kadarıyla şehir ulaşım, etkinlik, şehirleşme, park ve yeşillik, iklim (çok sıcak olmaması) demokratların ağırlıkta ve en önemlisi suç oranının ortalama altında olması sebebiyle çok mantıklı, yaşanabilir görünüyor. Doğru çözebilmiş miyim 😬
    Mesela gc çıksa uber ile bekar olarak bu şehirde en azından ilk 1 seneyi atlatabilir miyiz?


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2021 Police Certificate İle İlgili Problem Yardımm

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    crazycellsC
    @mhmmdkvnci yeni baslik olusturmadan sorularinizi surada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum