Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐

@Breeze geçmiş olsun

• @Kedicik1616, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Peki ortaya bir olay daha atayım, diyelim pasaportun son hane veya 1 rakam yanlış yazanlar da direkt sahte pasaport algılanıp elenecek mi yoksa onlar bunu düşünüp bunu mülakata bırakacak olabilirler mi eğer öyleyse sahte başvuru yapanlar da mülakata girebilir demek olur, ve o gün öyle bir pasaport olmadığı ortaya çıkar sonuçta yeni aldım deme şansı olacak mı, bir de bilerek yanlış girip kazanırsa bu adam bunu bilerek masraf yapar mı oda muamma herhalde çıkarsa kesin başka yollar dener sanmam bunu dert edeceğini

sadece pasaport degil yanlis herhangi bir bilgide elenme sebebi olabilir. ornegin dogum tarihinizi , isminizi vs.. yanlis yazarsaniz buyuk ihtimalle elenme sebebi.

• @haymatlos_ teşşekkür ederim, Allah kimseye yaşatmasın.

• @sncr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@yakisikligenc34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

iler o an elinizde ne varsa onu işaretlemelisiniz 12. sınıfsanız başvuru yapamazsınız diyor

bu durumla ilgili bir bilgim yok ama dusuncemi paylasmak istiyorum

basvurmak icin en az lise mezunu ve 18 yasin uzerinde olma sarti var. basvurdugunuz anda henuz lise mezunu olmadiginiz icin basvuru formunda lise mezunuyum diye isaretleyemezsiniz.

diyelim o sekilde isaretlediniz ve kazandiniz. dokumanlar sirasinda tarihlere de dikkat ediceklerdir.

mantiken basvurular bittikten sonra lise mezunu olsaniz bile bu meseleye takilabilirler. bu konuda dokumanlari detaylica okumak gerek.emin degilim.

18 yaş sınırı yok hocam lise mezunu olması yeterli

• ⭐⭐

@sncr doğum tarihi veya da isim de yapılan hatalar yalan boyutunda olmadığı sürece sorun olmuyor ancak hatalar 2 veya 3 değil 5 6 tane olursa bu elenme sebebi ufak yazım hataları vize almaya engel değil ancak çocuğunuz olduğu halde yok demişseniz o zaman vizeyi alamazsınız.

@Kedicik1616, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Peki ortaya bir olay daha atayım, diyelim pasaportun son hane veya 1 rakam yanlış yazanlar da direkt sahte pasaport algılanıp elenecek mi yoksa onlar bunu düşünüp bunu mülakata bırakacak olabilirler mi eğer öyleyse sahte başvuru yapanlar da mülakata girebilir demek olur, ve o gün öyle bir pasaport olmadığı ortaya çıkar sonuçta yeni aldım deme şansı olacak mı, bir de bilerek yanlış girip kazanırsa bu adam bunu bilerek masraf yapar mı oda muamma herhalde çıkarsa kesin başka yollar dener sanmam bunu dert edeceğini

sadece pasaport degil yanlis herhangi bir bilgide elenme sebebi olabilir. ornegin dogum tarihinizi , isminizi vs.. yanlis yazarsaniz buyuk ihtimalle elenme sebebi.

Biliyorsunuz usa da doğum tarihi normal tarih vs bizden farklı yazılıyor, ay gün yıl şeklinde bizdeyse gün ay yıl. Bu durumda kendi sistemimizi kullandık diye gene mi hatalı sayarlar? Birde adresimizi vs özel bilgileri yazarken

• ⭐⭐

@Kedicik1616 sistem amerikan sisteminde kabul ediyor doğum günü mesela yüksek olunca benim gibi mecburen doğru yazmak zorunda kaldım :)

• @Kedicik1616, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@sncr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Biliyorsunuz usa da doğum tarihi normal tarih vs bizden farklı yazılıyor, ay gün yıl şeklinde bizdeyse gün ay yıl. Bu durumda kendi sistemimizi kullandık diye gene mi hatalı sayarlar? Birde adresimizi vs özel bilgileri yazarken

hatali sayarlar cunku formin farkli dilde versiyonlari mevcut.

turkce icin G/A/Y yada ingilizce D/M/Y seklinde ibareler var.bunlara dikkat etmek gerekiyor.

hatalidir , ama hatayi duzeltme , basvuruyu kabul edip etmeme kismi konsolosluga kalmis.

• ⭐⭐

@Kedicik1616 bu pek çok kazanın yaptığı bir hatadır yalan beyana girmediği için ufak basit bir hata olduğundan herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.

@sncr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

hatali sayarlar cunku formin farkli dilde versiyonlari mevcut.

turkce icin G/A/Y yada ingilizce D/M/Y seklinde ibareler var.bunlara dikkat etmek gerekiyor.

hatalidir , ama hatayi duzeltme , basvuruyu kabul edip etmeme kismi konsolosluga kalmis.

Aslında kazananlar cevap verse çok iyi olur, hem resim konusunda hem bunlar konusunda. Mesela kazanan biri kurallara uymayan fotoğrafımı koymuştum ona rağmen kazandım demişti o arkadaş aktif burada belki görür yazar..

• @delikadir54, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

aniza gerek yok dedigimi yapin 240 kb yi gecmeyen bir fo

en az 600x600 en fazla 1200x1200 fotograf yuklemek gerekiyor ve 240kb boyutu da gecmeyecek. bunu ayarlamak zor. illaki bir edit programina ihtiyac var.

korkulacak bisey yok aslinda fotografla ilgili. sonucta exif bilgilerini silmekte mumkun.fotografin oynanmis olup olmayacagini anlayacaklari tek gercek yol image processing yapmak.

kameralarin uzerinde bir noise vardir. bu fotografa yansir. bu noise fotografta sivilce duzeltmesi vs.. yaparsaniz yokolur. bozulur. filtreden gecirilerek bu noise patterni bulunabiliyor. bunuda anlayabilecek cok basit yazilimlar ve yontemler var.

9104d8f9-811d-4fd8-9ba5-735eff138125-image.png

ornek olarak su resim. eger bu fotoyla oynarsaniz gozunuzle gormesenizde cesitli filtrelerden gecirip anlasilir bu durum. kamera yazilimlari noise u yok etmeye calissa bile fotografla oynanmasi baska bisey.

100% anlasilir demiyorum ama sivilce silersen yada sacini duzeltirsen parlatirsan vs.. anlasilir :D cok profesyonel olmak lazim anlasilmayacak bir edit yapmak icin.

exif bilgisine bakarak insanlari elemezler , diye dusunuyorum.

ama yinede dediginiz gibi onlem almak ve dikkatli olmak her zaman iyidir.

• Uzun süredir fotoğraf muhabbeti görmemiştim forumda, özlemişim 😄

• Adam halen daha fotograf ayarlanmaz illaki edit programi lazim diyorya ... la havle yaaaa... naparsan yap yaaaa

• @Breeze geçmiş olsun. Yıllar önce bizde polisi çağırdık. O kadar saçma bir şekilde davrandı ki bize. Parmak izi için bi kaç siyah toz serpti kapı koluna ama bizi vazgeçirmek için bildiğin dil dökmüştü. Bu zeminden iz çıkmaz ki, başka nereye dokunmuştur ki, hep mat yüzeyler, yakalasak ne olacak satmıştır zaten v.b. şeyler söyleyince bizde memur beyin gitmesini istedik.

• @Passion, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Uzun süredir fotoğraf muhabbeti görmemiştim forumda, özlemişim 😄

:D napalim , cok az zaman kalmis ama vakit gecmiyor.

• @LordBolton, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@sncr doğum tarihi veya da isim de yapılan hatalar yalan boyutunda olmadığı sürece sorun olmuyor ancak hatalar 2 veya 3 değil 5 6 tane olursa bu elenme sebebi ufak yazım hataları vize almaya engel değil ancak çocuğunuz olduğu halde yok demişseniz o zaman vizeyi alamazsınız.

Zaten öyle durum da hem yalan beyan hem de çocuğunu götüremeyecek çünkü giriş yapmadı ve ds260 bile dolduramayacak otomatikman kendide vazgeçer veya eşi için öyle yapmışsa gene de başkasının kazanma hakkını gasp etmiş olur

• ⭐⭐

@sncr eskiden bi resim sorunmuş şimdi pasaport da eklendi işte

• @sncr Ben şayet kazanamazsam bu sefer resim işini şansa bırakmamak adına fotoğrafçıdan asla oynamamasını söyleyerek gren card için çektirmek isteyecektim, dijital ortamdan bana yollamasını o boyutlara göre öyle ekleyecektim gene bir sıkıntı olur mu?

• ⭐⭐

@Kedicik1616 açıkçası ben bu konuları çok araştırdım vize alırken ki elenme nedenleri eğitim durumu ve bankada yeterli para olmamasından kaynaklı genel olarak.. sizin bahsettiğiniz durumları konsolosluk sorun etmiyor bu forumda bunlar çok konuşuldu daha önceden de... foto açısından da önemli olan sizin üstünüzde bir oynama olmaması yoksa örneğin arka fonu beyaz yapmak bir sorun değil istenilen ölçülerde ve üstünüzde bir oynama yoksa sorun yoktur.

• @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@mexido, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

cok umit baglamayalim 14 yildir bekliyorum ve bu forumlarda bunca yil hayal kirikligi yasayan kisilere denk geldim ne yazikki. Green card a cok bel baglamamak lazim acikcasi. Herkes icin hayirlisi bakalim bu yil ne gosterecek sonuclar.

Benim anlayamadigim birsey var.Bu kadar cok ABD de yasamak isyen bir kisi nicin 10-15 yil cekilisin cikmasini beklerki? Gitmek isteyen parasini biriktirir gider bir College de dil kursuna yazilir ayni zamanda calisarakta gecimini saglar sonra bir hdefi varsa o ise gecis yapar olur biter..Yani ABD de yasamanin tek yolu DV Lottery degilki bu sadece bir sans oyunu loto-toto cidden isteyenler isi sansa birakmaz .Ben ilk defa deniyorum ve cikacagina inaniyorum ama cikmazsa b-c-d-e planlarim var :D

Benim de a dan z ye o planlarim vardi da yas,evlilik,cocuk ucgeninde olunca herseyin 4x4 luk olmasini ayarlamaya calisiyorsun ki esim cocugum gurbet elde benim bir macera askimla ac acikta kalmasinlar. Para dedigin oyle ha diye birikmiyor. O yuzden 17 yildir cekilis sonucu bekliyorum. Bir cok bekleyen de benim gibidir. Yine de cikmamasi durumunda c d e planlari hazir. Birine yeterlilik mumkun oldugunda derhal yola cikacagiz.

@Kedicik1616 , 14. basvurum bu yil. :)

@MuratUsa , 14 yil oturup gc yi beklemedim zaten 10 yil once f1 ile ogrenci gittim. 8 ay once de b2 turist ile gittim. :)
    Ama malesef oturum almak icin sponsor is teklifi gibi seyler gerekiyor bu da cok kolay birsey degil. b2 turist den diyelim f1 e geciceksin onunda garantisi yok , gectin diyelim tr ye gelirsen tekrar abd ye girmek icin vize almak zorundasin. Malesef kolay degil. Bekarsan b2 yada f1 ile gidip evlenirsin en kolayi bu ve senelerce de beklemezsin green cardi fakat evliysen isler zor ne yazikki o yuzden senelerce beklemen gerekicek :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k