@this-time89, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Bu sahte pasaport numarası konusunda tekrar görüşümü yazayım. Bence kafamızda abarttığımız gibi çekiliş sırasında bu numaraları tespit edip eleyen bir sistem yok. Daha çok caydırıcı bir önlem gibi geliyor bana. Eskiden 30 kişiye birden başvuran kişi her bir kişiye sahte pasaport numarası uyduracak kadar kasmaz herhalde diye getirilmiş bir sistem sanki. Uydurursa bir tane falan uydurur diye düşündüler herhalde. En çok merak ettiğim konu zaten daha öncede yazdım sahte pasaport numarası ile başvuranlardan kazanan çıkacak mı? İşte o zaman sorgularlar hiç böyle bir numara oldu mu olmadı mı diye ve başvurusu geçersiz olur ki muhtemelen süreç böyle işleyecek. Yani kesinlikle hak yeme olacak bence bu konuda.
pasaportun sahte olup olmadigini kontrol etmek icin bir sistem mevcut. soru su ki greenkart basvurusunda bu sistem uzerinden sorgulaniyormu? bunu bilmiyorum.
ama kisisel dusuncem sorgulandigi yonunde.
basvuran kisinin kimlik bilgileri ile uyusan gecerli pasaport numarasi demek , basvuranin kisinin kimliginin basvurdugu devlet tarafindan oncesinde dogrulanmasi demek
ulkemizdeki pasaport sistemi gibi dusunme. baska ulkelerde pasaport almak bizim ulkemizdeki gibi zor degil.ornegin avrupada pasaport cikartma ucreti 50-60 euro gibi bisey. bir cok ulkede ucuz. hepsini bilmem ama biraz aratinca google da cikiyor ucretleri.
bizim ulkemizde pasaport cikartmak asgari ucretin buyuk bir kismi.dolayisi ile gercekten isteyen kisiler bu parayada kiymistir. bu sebeple ki rastgele akrabasinin yerine basvuranlar olamamistir.
dunya genelinde dusunmek lazim.