Önümüzde ki hafta 4 tane sınavım var ama tek düşündüğüm şey gc sonucu. Kendi kendime her ne kadar çıkmayacak desem de ya çıkarsa ihtimalinin yarattığı heyecan insanı tamamen kilitliyor. Birikimim şuan anca 1500 dolar ama kazandıktan sonra ne yapar eder tamamlarım diye düşünüyorum, önceden maddiyat konusunda çok umutlu değildim ama yaklaştıkça diyorum ki çıksın bir yolu bulunur elbet. Henüz 23 yaşındayım mülakat-ilk gidiş derken 25 yaşında olurum. Herhalde hayata başlamak için güzel bir yaştır.
Burada gerçekten artık beklentim kalmadı, insan dünyaya bir defa geliyor, eminim gidenlerde böyle düşünüyordur. Gerçekten güzel kaliteli bir hayat yaşamak istiyorum. Burada inşaat mühendisliği yapacak olsam küçümsemek olarak söylemiyorum binebileceğim araba clio gittiğimde aynı emek aynı işle binebileceğim araba daha üst klasman da olacak, yanlış anlaşılmak istemem amacım gösteriş yapmak vs değil aynı emekle daha güzel bir hayat yaşamak. Neden bir defa geldiğim hayatta bir araba almak için bir tane kendime bir tane devlete alacak kadar vergi ödeyeyim? Markete gidiyoruz et almak istiyoruz güzel bir et kilosu 100lira, yani amerikan rüyası dedikleri şey aslında istediğini yapabilme,istediğini alabilme,istediğini yiyebilme özgürlüğünden fazlası değil bence. Sosyal ilişkiler,ekonomik sebepler yüzünden kendi ülkemizi çevremizi değiştiriyoruz. Gidecek olsam 25 yaşında kimseyi tanımadan,hiçbir yeri bilmeden gideceğim ve gram pişmanlık duymayacağım.Ailemin ekonomik durumu ortanın üstünde değil, ben mezun olduğumda da ortanın üstünde olmayacak. Ev kirası,araba kredisi,market alışverişi,gelecekte çocuk eğitim masrafları asla önümü kestiremiyorum. İçimi dökmek istedim öyle, hepimize bol şans