Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J-1 waiver ile AOS basvurusu

• Merhabalar,

Gectigimiz gunlerde J-1 waiver basvurum icin DOS favorable recommendation gonderdi. Waiver basvurusunu no objection statusunde gerceklestirdim. Benim sorum USCIS waiver'i onaylamadan evlilik yoluyla AOS basvurusunda bulunabilir miyim yoksa USCIS onayini mi beklemeliyim? Su siralar zaten processing times baya artmis durumda bu sekilde zamandan tasarruf edebilir miyim diye dusunuyorum.

• @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu

Merhabalar,

Gectigimiz gunlerde J-1 waiver basvurum icin DOS favorable recommendation gonderdi. Waiver basvurusunu no objection statusunde gerceklestirdim. Benim sorum USCIS waiver'i onaylamadan evlilik yoluyla AOS basvurusunda bulunabilir miyim yoksa USCIS onayini mi beklemeliyim? Su siralar zaten processing times baya artmis durumda bu sekilde zamandan tasarruf edebilir miyim diye dusunuyorum.

Sayın @dream-for-a-requiem ,
    INA 212 (e) bu konuyu düzenleyen kanun maddesidir. Kanun J-1e tabii kişilerin göçmen vizesine başvurabilmesi için onay alınmasını şart koşmuştur. Evlilik ise göçmen vizesi vermektedir. Bu nedenle onay almadan yapacağınız I-485 adjustment of status başvurusu reddedilecektir. Onayı beklemeniz gerekir. Ancak yavaşlayan processing timesi hızlandırmanın bir takım yolları vardır. Buna expedite request (hızlandırma talebi) denir ve USCIS (United States Citizenship and Immigraiton Services’e) ilgili belgeleri ile yapmak gerekir. Hızlandırma taleplerinden olumlu sonuç alınırsa işlemler genelde bir-iki ay içinde sonlandırılabilir.
    Teşekkürler.

• Sayin @Claudia-J-Muslu,

Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim:

24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement?
    If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c.

24.b. Have you complied with the foreign residence requirement?
    24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you?

24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda?

Sayin @Claudia-J-Muslu,

Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim:

24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement?

24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you?

24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda?

Sayın @dream-for-a-requiem,
    Eğer J vizesine tabii olup 2 yıl ülkenize dönüş mecburiyetiniz var ise ya 2 yıl ülkenize dönmüş olmanız veya feragat prosedürlerinden birini tam olarak tamamlamış olmanız gerekir. Department of Statein vereceği favaroble recommendation letter da tek başına yeterli olmaz. Lütfen ilgili linke bakiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/exchange/waiver-of-the-exchange-visitor/how-to-apply-waiver.html İlgili linkteki önemli kısım sudur: USCIS is the final waiver authority. You do not have a waiver of the two-year home-country physical presence requirement until USCIS informs you of an approved waiver. Yani Department of Stateden alınacak mektup çok önemli ve genelde waiveri olumlu sonuçlandırır ama son karar USCISe aittir. USCISin olumlu waiver kararı olmadan işlem tamamlanmış değildir.
    Teşekkürler.

Sayin @Claudia-J-Muslu,

Sayın @dream-for-a-requiem,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• CP surecini AOS'a cevirmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    309 Bakış
    B
    Sayin Muslu, Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Izninizle sizin de bahsettiginiz bi kac nokta icin daha sorularim olacak. 1- "Ogrenci vizesi ile gelmesi uygun olur." Ancak esimle CP surecine basladik. Suan immigrant surecinde oldugun icin ogrenci vizesi alma ihtimali bulunuyor mu? 2-B2 ile "AOS vize statusu icinde yapilmasinda sorun olmaz" derken I-94 de yazan sureden once basvuru yapilmasi yeterli midir? Basvuruyu yapmak ve Notice of Actionu almak I-94 suresi gecse bile ABD de kalmayi sagliyor mu? Yoksa ABD kalma suresinin uzatilmasi icin ayrica bir talepte bulunulmasi gerekir mi? 3-CP yi AOS a cevirmek icin sadece I-485 i ek olarak gondermek yeterlidir diye anliyorum. I-130 ile ilgili herhangi bir duzenlemeye ihtiyac bulunmuyor. Dogru mudur? 4-Son olarak Florida'da yasiyorum. Sanirim ortalama AOS icin 16 aylik bir surec gozukuyor. AOS basvurularinda, seyahat ve calisma izinlerinin onden onaylanma ihtimali var (COMBO card) diye biliyorum. Surec tam olarak tamamlanmasa bile esimin doktoraya devam edebilmesi icin calisma izninin onaylanmasi yeterli midir? iyi calismalar
  • Sabıka kaydı ile vize başvurusu

4
    0 Oy
    4 İleti
    533 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı Size Istanbulda avukat öneremiyorum.
  • I-193 waiver

4
    0 Oy
    4 İleti
    259 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu? Sayın @floryalı , Sorunuza cevap verebilmek için hangi kategoride ABD’ye giriş yaptığınıza emin olmak gerekir. I-193 genelde, eğer pasaport veya vizeniz yok ise veya sona ermiş ise ABD’ye giriş için özel bir izindir. Anlattığınızdan size yeşil kartlı olarak aldılar diye değerlendiriyorum. Ama bunu mutlaka I-94 kartınıza bakarak onaylayın. Buna su linkten ulaşabilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Vatandaşlık değerlendirmesi için surenin ne olduğu hangi kategoride giriş yaptığınızla direkt ilgilidir. Yeşil kartlı olarak alindi iseniz sureniz islemeye devam eder, ancak sizi turist gibi bir kategoride aldılar ise yeşil kartı kaybetmiş olursunuz ve zaten vatandaşlık sureci söz konusu olmaz. Teşekkürler.
  • Adjusment of status ve Waiver iliskisi

4
    1 Oy
    4 İleti
    244 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: Adjusment of status ve Waiver iliskisi @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim vakit ayirip cevaadiginiz icin. Vakit daraldikca panik oluyorum o sebeple bir an once statumu kaybetmeden basvuru yapmak istiyorum. J-1 vizem 2 yil kuralina tabi ama hali hazirda Waiver’im DOS’te isleme alindi ilk olumlu cevabi alip basvururabilirim . AOS basvurumda ki gonderecegim pakete ilk Waiver ile ilgili olumu cevap kagidimi eklesem ve Waiver surecim tamamlaninca gondersem yanlis yapmis olmayacagim anladigim kadariyla. Sayın @Buse-Aktaş Eğer gerçekten J1 waivere tabii iseniz waiver almadan adjustment of statuse başvurmanızı tavsiye etmem çünkü reddedilir. Ancak örneğin pasaportunuzda J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da aslında J1 vize 2 yıl kuralına tabii değilseniz, o zaman adjustment of statuse başvurabilirsiniz. Değişik J1 vize türleri olduğu için bazen J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da pasaportunuzdaki yazı yanlış olabiliyor. Aynı zamanda değişik J1 vize waiverleri da vardir. Bunların bazılarını almak daha kolay ( TC elçiliğinden alınan 2 yıl kuralına tabii değildir yazısı gibi) ve bazılarını almak ise çok daha zordur (J1 hardship waiver). Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k