Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• Merhabalar, ben 2 yildir Rusya da calisiyorum ve bu soruyu Gc'yi kazandim varsayarak sormak istiyorum cunku kazanmam durumunda hizli bir reaksiyon almam gerekiyor, malum Turkiyede degilim ve ucak seferleri bir hayli problem ve bu yuzden erken planlama yapmaliyim.

GC kazandigim takdirde sirasiyla yapmam gereken islemler nelerdir?
    Turkiye de yapmam gereken islemler icin en erken ne zaman Turkiye'ye ucmaliyim?

• Selamlar,sayılı günler kaldı. Var mı Arizona isteyen benim gibi deli :-)

• Yasaklı

@imerafera Orda ne varmis ? Anlatirsaniz belki fikrimiz degisebilir.

• Aslında benim isteme sebeplerim çok mantıklı ama sadece benim özelimde mantıklı.Daha evvelinden 8 aylık bir çalışma sürecim olduğundan(W&T),ve çalıştığım firmanın GC çıkan eski çalışanlarına dört elle sarıldığını bildiğimden istiyorum.4 ayda 15k kadar bir birikim imkanı sunuyor(sezonluk iş olduğundan yaz sezonu çalışabiliyorsun,dilersen kış sezonu da çalışabilirsin tabi ama kazanç ve sosyal olanaklar çok kısıtlanıyor).Kira desen konaklama sağlıyorlar ve fatura vs hiçbirşey yok,aylık 50 dolar.

Tabi bir de eşsiz doğası var.Yakıp kavursa da gram terletmeyen sıcağı,tertemiz havası ve akşam galaksiyi beyaz perdeye taşırcasına açık gökyüzü ve yıldızlar...

• @scinrussia DS260 formunda isterseniz rusya da mülakata girebileceğinizi yazabilirsiniz illa da Türkiye gelme şartın yok ki kaldı ki rusyadan polis evrağı alacaksınız. Diğer tüm evraklar e devletten çıkacağı için ankaraya gelmek için bir neden yok.

• Daha gitmeden dünya karıştı,amerika karıştı minnieapolisin her tarafı yangın yeri birde gidersek neler olacak Allah bilir

• @Selim-kocer-0 Hocam Mineapolis'in karışmaması abzürt olurdu bence. Polisin zencinin boğazını diziyle sıkıştırıp kaldırım kenarında öldürüşünü tüm dünya izledi. Polisi hapse atınca olaylar yatışır.

• @Selim-kocer-0, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Daha gitmeden dünya karıştı,amerika karıştı minnieapolisin her tarafı yangın yeri birde gidersek neler olacak Allah bilir

Biz için pek sorun olacağını düşünmüyorum. Ne yazık ki ırkçılık yok dense de siyahi ve beyaz olarak bir ırkçılık var. O konuda avantajlıyız. Youtube'da yerli aynasız var; türk, amerikan polisi. Yani olayları anlatıyor ve izahını yapıyor, beğeniyorum kendisini. Malum her adımın bir karşılığı olmalı. O şerefsiz beyaz polis zaten karşılığını mahkeme önünde alacaktır.

• Trump tekrar seçilirse ABD'ye gitmek pek mantıklı bir olay olur mu emin değilim. Kışkırtıcı hareketleri ve o ırkçı polis gibi tiplere sürekli cesaret verici hareketleri var. Tekrar seçilirse ABD nasıl bir yere dönüşür bundan da emin değilim.

• @imerafera seçim yapmaktan terdüteyim kaynakçıyım kaynak işi nerede daha iyi doğru bilgiye ulaşamadım henüz inşallah çıkarda gerisi Allah kerim

• Yasaklı

@Mustafa34 Kaynak isi heryerde olabilir bence bu sekilde bi sonuca ulasamazsiniz.Oncelikle hangi kaynak hangi alanda tecrubeniz var buna gore Indeed den arama yaparsaniz ortaya cikar zaten

• @ayvalik10 Anladim o halde bu benim icin cok iyi olacak tabi kazanirsam daha iyi :) tesekkur ederim.

• @heleniki çıkarsa hemen çıkaracağım

• @Mustafa34 yanlış bilmiyorsam kaynakçı,berber,tesisatçı,marangoz,badanacı gibi daha çok el sanatı isteyen işler de çok kazanılıyor ABD'de. Tabi tam teşekküllü bir yazılımcı veya bütçe raporlama uzmanı gibi çok kalifiye işler kadar olmasa da TR deki gibi kazanç uçurumu olmuyor.

Denklik konusunda bilgim yok ancak eminim ki youtube da bunun hakkında içerik vardır.Eğer çıkarsa GC çok şanslısınız demektir.En azından çok "meşakkatli lisans derecesinde" denklik kovalamayacksınız demektir. Şayet kendi özelimde konuşmak gerekirse,GC çıkar ise 1-2 yıl yarı kalifiye işlerde çalıştıktan sonra yüksek lisans kovalayıp,bir altın bilezik daha eklemek olacak hedefim.

• Çok az kaldı arkadaşlar her geçen gün daha da heyecanımız artıyor

• Minnepolis teki son olaylar gösteriyor ki ABD de yaşayan biri kendi ve ailesini korumak için yasal çerçevede silah sahibi olmalı.
    işyerlerini evleri yağmalayıp yakıyorlar.yayınlanan videolar ve fotoğraflarda savaş alanı gibi.yağmayı engellemeye çalışan tekerli sandelyedeki birine
    yaptıklarıı gördükten sonra herkesin kendini koruması gerektiğii düşünüyorum.

• @imerafera aynı fikirdeyim bir müddet orda bu besleği yapıp daha sonra alanımda çalışmak diploma Avrupa Birliği onaylı ben araştırdım Almanya kabul ediyor muhtemelen amerikada sıkıntı olmaz benim düşüncem bu yönde selamlar

• @birumut Yağma elbette savunulacak bir durum değil ama buna neden olan ırkçı yapılanmayı da dile getirmeden buna değinmek doğru değil.

• Greencard mülakatında sosyal medya hesaplarını istiyorlar mı?

• @this-time89 göçmen olarak gideceğimz için biz bir çok olay ile karşılaşabiliriz. kendimizi ve ailemizi korumak adına yasal çercevede silah almak gerekliliğini belirtmek istemiştim.ırkçı olaylar herzaman oldu olacakta bunu engellemek çok zor.
    bir çok yerde ırkçılar ellerinde silahla poz veren fotolar dolaşıyor ortalıkta.ırkçılığı kabul tasvip etmesekte göçmen olarak giden biri burda bir taraf olmaktan çok kendini korumaya hazırlıklı olmalı.bu yağmalamalar sadece ırkçılık olaylarından sonra değil kasırga fırtına sonralarıda yaşanıyor.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

193
    12 Oy
    193 İleti
    8k Bakış
    CalibraturboC
    Case 39 bine ekmek cıkmayacak degilmi
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k