@Rhonster tamam yazayim teşekkürler
-
@mlsscu usa kimse için bir rüya ülkesi değil kesin. Tüm konfor alanını bırakıp her şeyin göze alındığı yer. Siz yasal gelmiş olduğunuz için daha iyisiniz en azından hareket özgürlüğü açısından ama diğer şeyler için kimse hiç bir şey için ayağımıza kırmızı halı sermiyor USA' de. İki defa turist olarak geldim birisinde 5,5 ay kaldım bir çok insanla tanıştım çoğu yasal gelmiş insanlar ve hatta kariyeri mükemmel olanlar da vardı. Genel olarak en iyinden en kötüsüne kadar herkesin sorunu var. Anlatsam sayfalar alır kendi tecrübelerim de var muhakkak. ama yaşanan hayat you tube da övülen şeylerle alakası yok... Allah kolaylık versin hepimize
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
@MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Tolga33 Florida ..Peki is guc ekonomi ?
ben Tampa'dan başlayacağım serüvene yine başlangıç için iyi bir eyalet. Tampa'nın sağlık sistemi de gelişmiş hemşire olarak daha rahat iş bulabilirim birde hemşirelik lisansı için iş tecrübesi istemiyor florida o da + benim için.
-
1 Haziran’dan itibaren normale dönüyoruz. İşletmeler açılıyor, umarım gerekli bilinç oluşmuştur ve daha büyük sıkıntı yaşamayız.
-
@Tolga33, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Kazanırda Houston a giderseniz arabayı kimden alacaksınız Bey'ler bayanlar
Kadir abiden almayı düşünüyorum ama belki açık arttırmadan da alabilirim. İlk araç kiralarım işlerimi onla görürüm bir hafta. Daha sonrasında yürüyen bir araç açık arttırmadan temin edilir. Kadir abide 5000'lik araçı oradan 3000 ila 4000'e alırsın.
-
@this-time89, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Neden herkes Texas'a gitmek istiyor anlamadım? Özel bir sebebi var mı?
Tax - vergi olayı diğer eyaletlere göre daha düşük. Sıcak bir memleket, belirli sayıda türk var. Büyük bir şehir bu sebeplerden dolayı. En önemlisi ev ve kira fiyatlarıda uygun.
-
Hayat Indiana'da yaşanır.
-
@Final-Approach Mike Pence gibi birini çıkarmış Indıana'ya turist olarak bile gitmem
Pete Buttigieg var tek sevdiğim Indiana'lı politikacı 
-
@serdal, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
ARKADASLAR BILENLERE 2 SORU SORMAK ISTIYORUM
1.BEN 20 SENEDIR HEPATIT B .VAR BU SIKINTI YARATIRMI
2.DIYELIM BEN KAZANDIM..AILEMI GOTURMEDEN( ESIM VE 2 COCUGUM)ONDEN GIDIP EN AZINDAN 1 SENE ISLER GUCLER EV GIBI PROBLEMLERI HALLETSEM VE 1 SENE SONRA AILEMI GETIRSEM AILEM KABUL OLURMU..TESEKUR EDERIM
hepatit b sorun olmuyor.
aileniz DV'den yararlanamazlar ama onlar icin sonra basvuru yapabilirsiniz, su konuyu okumalisiniz:
-
@enesbaba Mekanik motor bilgin yoksa sakin oyle bir hata yapma.Ilk aracini Kadir beyden yada profesyonel birinden al. Auction dan aldigin araba daha yola cikmadan ariza yapabilir perisan olursun.Ben Fransada kaporta mekanik isleri yapiyorum bu isten anlarim.Aman dikkat.
-
arkadaşlar zamanında bir youtuber'ın videosunda görmüştüm. Kalıcı bir adres belirtemediği için ,green card teslimat adresi olarak dolapların bulunduğu post office gibi bir yer kiralayıp oraya gitmesini sağlamıştı. Bu yöntemi bilen var mı ? Yani amerikan filmlerinde liselerde kitapların koyulduğu dolaplara benzer bir posta dolabı kiralamıştı. oranın ptt sinin verdiği bir hizmet gibi bir şey.. Arıyorum videoyu bulamıyorum.
-
@Rhonster Is konusunda avantaj saglamasiydi yinede Tampa olurmuydu tercihin yada neresi olurdu?
-
@Rhonster Is konusunda avantaj saglamasiydi yinede Tampa olurmuydu tercihin yada neresi olurdu?
herhalde yine Florida şehri olurdu texas gibi başlangıç için baya iyi ama Texas olmazdı orası kesin en başından beri hiç içime sinmedi benim Texas belki Vancouver olabilirdi Portland a 5 dk birinde satış vergisi yok birinde gelir

-
@cüneyt-tarıkman Ayni sistem avrupadada var.Genelde sirketler kullaniyor.Posta kutusu kiralayan firmalar var.
-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
herhalde yine Florida şehri olurdu texas gibi başlangıç için baya iyi ama Texas olmazdı orası kesin en başından beri hiç içime sinmedi benim Texas belki Vancouver olabilirdi Portland a 5 dk birinde satış vergisi yok birinde gelir

Texas ta güzel ama genç biri için söylediğin yerler çok daha güzel.
Ya da bende öyle bir algı oluşmuş. -
@enesbaba Mekanik motor bilgin yoksa sakin oyle bir hata yapma.Ilk aracini Kadir beyden yada profesyonel birinden al. Action dan aldigin araba daha yola cikmadan ariza yapabilir perisan olursun.Ben Fransada kaporta mekanik isleri yapiyorum bu isten anlarim.Aman dikkat.
Çok anlamıyorum lakin araçların exper bilgileri ortada oluyormuş. Ne sorunun olup olmadığını görebiliyormuşsunuz. Eğer sağlam ise yeşil ışık yanıyormuş. ( Tam bilmemekle ) beraber. ABD'de ki bir arkadaşım bu yöntemle al-sat yapıyormuş.
Cargurus veya offer up sitelerinden araçta alabilirsiniz. Çok temiz ve uygun araçlar var. Chevrolet 2013 - 2014 kasalar 5000 ila 4500$ arasında. Zaten ABD'de ilk yapacağım iş delivery olacak. Arabaya en az 5000$ gömeceğim. Atımızın sağlam olması demek bizim hayatımız. Bu konuda ki ilgin için çok sağ olasın.

-
@GÖKHAN-DUMAN, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Sevgili forum sakinleri öncelikle hepinize selamlar olsun.Ben ''DS 260 FORMU EN SIK SORULAN SORULAR''isimli bir başlık açmayı düşünüyorum,lakin forum yöneticileri bu konu hakkında ne düşünür bilmiyorum.Bu yüzden fikrinize başvurmak istedim.Dönüşünüzü bekliyor olacağım.
Hayir, maalesef boyle bir baslik acamazsiniz

DS-260 formunu cekilisten secildiginiz icin dolduracaksaniz, olusturulacak DV2021 Green Card asamalari konusunda sorunuzu sorabilirsiniz.
-
@Eren98, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Ya da bende öyle bir algı oluşmuş.Vallahi ABD'ye gideceksek zaten orayı benimsemeye, oranın kültürünü yaşamaya ve alışmaya karşılık gideceğiz veyahut gitmeliyiz diye düşünüyorum. Hal böyle olunca Amerika'da bir kaç arkadaşım bu sebeplerden dolayı kendilerini salmışlar. Örneğin haftada 5 gün çalışayım diyor, 2 gün off'um olsun diyor. Şu clubtan bu cluba, şu partiden bu partiye zihniyetine bürünüyorlar. İşte akşam işten geldiğimde yorulmayayım diyor. Bu kafaya bürünmek hiç etik değil. Bürüneceğiz için demiyorum da işte
Vallahi yaş 22. Hiç o taraklarda değilim. İstanbul'da günde 15 16 saat çalıştığım zamanları biliyorum. En azından Türkiye'den ABD'ye gittiğimizde buradaki hayatımızdan çok daha iyi bir konuma gelmek için gitmeliyiz. Şu an %50 tapulu bir dairem var. Altımda 2011 Nissan Micra aracım var. Eee? ABD'ye bu yaşam standartlardan daha kötü bir yaşama gitmek hiç mantıklı değil. O yüzden fazla çalışmak gerekirse yoğun çalışıp bir yere gelene kadar mücadele etmek daha doğru diye düşünüyorum. Malum insanı olgunlaştıran iradedir. Velhasıl kelam belirli eyaletler hariç zaten her yer birbirine uzak. -
New York, Los Angeles, San Francisco'da başkalarına ait olan evlerdeki kiralık tek kişilik odalarda öğrenci hayatı yaşamayı seven arkadaşlarımla elbette gurur duyarım.

-
@enesbaba, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Ya da bende öyle bir algı oluşmuş.Vallahi ABD'ye gideceksek zaten orayı benimsemeye, oranın kültürünü yaşamaya ve alışmaya karşılık gideceğiz veyahut gitmeliyiz diye düşünüyorum. Hal böyle olunca Amerika'da bir kaç arkadaşım bu sebeplerden dolayı kendilerini salmışlar. Örneğin haftada 5 gün çalışayım diyor, 2 gün off'um olsun diyor. Şu clubtan bu cluba, şu partiden bu partiye zihniyetine bürünüyorlar. İşte akşam işten geldiğimde yorulmayayım diyor. Bu kafaya bürünmek hiç etik değil. Bürüneceğiz için demiyorum da işte
Vallahi yaş 22. Hiç o taraklarda değilim. İstanbul'da günde 15 16 saat çalıştığım zamanları biliyorum. En azından Türkiye'den ABD'ye gittiğimizde buradaki hayatımızdan çok daha iyi bir konuma gelmek için gitmeliyiz. Şu an %50 tapulu bir dairem var. Altımda 2011 Nissan Micra aracım var. Eee? ABD'ye bu yaşam standartlardan daha kötü bir yaşama gitmek hiç mantıklı değil. O yüzden fazla çalışmak gerekirse yoğun çalışıp bir yere gelene kadar mücadele etmek daha doğru diye düşünüyorum. Malum insanı olgunlaştıran iradedir. Velhasıl kelam belirli eyaletler hariç zaten her yer birbirine uzak.Hocam yanlış anlama, söylediklerin çok güzel lakin benim yazdığımla ne alakası var onu anlayamadım.
-
@enesbaba, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Vallahi yaş 22. Hiç o taraklarda değilim. İstanbul'da günde 15 16 saat çalıştığım zamanları biliyorum. En azından Türkiye'den ABD'ye gittiğimizde buradaki hayatımızdan çok daha iyi bir konuma gelmek için gitmeliyiz. Şu an %50 tapulu bir dairem var. Altımda 2011 Nissan Micra aracım var. Eee? ABD'ye bu yaşam standartlardan daha kötü bir yaşama gitmek hiç mantıklı değil. O yüzden fazla çalışmak gerekirse yoğun çalışıp bir yere gelene kadar mücadele etmek daha doğru diye düşünüyorum. Malum insanı olgunlaştıran iradedir. Velhasıl kelam belirli eyaletler hariç zaten her yer birbirine uzak.Hocam yanlış anlama, söylediklerin çok güzel lakin benim yazdığımla ne alakası var onu anlayamadım.
Hem genelleme yaptım hem de ( Texas ta güzel ama genç biri için söylediğin yerler çok daha güzel.
Ya da bende öyle bir algı oluşmuş. ) dedin ya ona istinaden yazdım. -
@this-time89 bu zamana kadarhep bize bindiler bari amerika da biz bir şeye binelim diye gidiyorlar
Benzer Başlıklar
111
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k