@MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@TughanTug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@LordBolton Ne yazık ki dünyanın en saçma uygulamalarından biri olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da vatandaşlığa sahiplerse Türkiye'de yapılan seçimlerde söz sahibi durumdalar, bulundukları ülkeden oy kullanıp Türkiye'deki yaşamı etkileyip kendileri yurt dışında yaşamaya devam ediyorlar. 
Kisisel fikrim, bu konu Turkiye tarafindan bence cok yanlis uygulaniyor. Yurtdisinda yasayan Turkler, eger Turkiye'den maas aliyorlarsa veya gorevli olarak yurtdisinda bulunuyorlarsa, oy kullanabilmeliler. Bulunduklari ulkede eger gocmen olarak yasiyorlarsa, Turkiye'de oy kullanmamalilar.
Mesela, ABD secimlerinde yurtdisindaki ABD vatandaslari oy kullanabiliyorlar, posta yolu ile. Ama genel olarak bu kisiler ya yurtdisinda gorevli yada is/turizm nedenleri ile oradalar.
Mesela, Turkiye'de yasayan bircok Alman ve Ingiliz vatandaslari var, ulkelerindeki secimlerde oy kullaniyorlar ama hepsi bir sekilde ulkelerinden maas aliyorlar, yani kullandiklari oy kendilerini direct olarak etkiliyor.
ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak yasayan bir TC vatandasinin, eger Turkiye'den maas almiyorsa, kullandigi oy direct olarak kendisini etkilemiyor. Halbuki, Turkiye'de yasayan herkesi etkiliyor.
Cok dogru söylemişsin.yurtdisinda bir eli yağda bir eli bağda rahat yaşayanların kullandigi oylar secim zamanı gelince bu ülkenin sorunlarını sırtına yükleyen geçim derdi işsizlik ve hayat pahalılığı gibi sorunlarla savaşan insanların hayatlarını etkileyebilmekte.aman ne olaca demeyin sadece almanyada 2 milyona yakin turk oldugu soyleniyor.diger ulkeri saymadim bile.bence insanlar yasadigi ulkenin kanunlarina tabi olmali ve o ülkede oy kullanmalı.bu benim dusuncem.şahsen gc çıkar abd ye gidersem cezasi yok ise vatandaşlık alana kadar oy kullanmak istemiyorum.bu benim firim