Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • birde şöyle bir data paylaşmışlar 2017 nin verilerinden https://dvlottery.me/win-chances-green-card-lottery tr de %1.28 miş o yıl.


  • @Rhonster ornegin bir ulke tum ulkelere ayrilan hakkinda %7 sinden fazlasini alamaz seklinde bir kural koymuslar. wikipediada okumustum sanirim. (sende belirtmissin) boyle bir kural koyuldugunda ve bazi ulkelere dagilimlarin belirlenmesi gibi kosullar koyuldugunda bu durum rastgeleligi biraz yok ediyor. tamamen rastgele bir sistemde cekilise katilan tum insanlarin kazanma sansi esit olurdu.

    boyle durumlar beni hep suphelendiriyor

    %7 de 3800 kusur birsey yapiyor. yani tum turkiye basvursa bile yinede secilebilecek kisi sayisi turkiyeden bu civarda olacak demek. yani tamamen rastgele degil. avrupa bolgesinden hickimse basvurmamis olsa sana cikma sansida 100% (buda imkansiz).

    herneyse cok teknik incelemeye gerek yok. sonuc itibari ile sans :)


  • @sncr,

    ben amerikaya gidip domates patates soyarak saatlik en az 10 -11 dolardan aylik 180 saat calisarak 2000 dolara yakin parayi tasasiz , stressiz ve asiri sorumluluk almadan kazanmayi bir rehabilitasyon olarak dusunuyorum. bir kac yil agir sorumluluktan , stresten ve dertten uzak biriktirdigim para ile gelecekte neler yapabilirim diye plan yapmak guzel olurdu.

    Sayın sncr, aylık 2000 dolarlık bir gelir burada insana saç baş yoldurur rehabilite etmek bir yana... :) 3-4 bin arası olsun.


  • @mydream rakamlari sallamasyon vermistim. sonucta dusuk ucretli asiri yetkinlik istemeyen bir iste calisan herkes orada sac bas yolmuyordur. asiri sorumlulugun olmamasi ve cok fazla dusunmek zorunda kalmadigin icin rehabilitasyon olur demek istedim. sonucta eve geldiginde hala daha domatesi yarin nasil soymaliyim , sogani nasil dogramaliyim gibi planlar yapmiyorsun.


  • @sncr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Rhonster ornegin bir ulke tum ulkelere ayrilan hakkinda %7 sinden fazlasini alamaz seklinde bir kural koymuslar. wikipediada okumustum sanirim. (sende belirtmissin) boyle bir kural koyuldugunda ve bazi ulkelere dagilimlarin belirlenmesi gibi kosullar koyuldugunda bu durum rastgeleligi biraz yok ediyor. tamamen rastgele bir sistemde cekilise katilan tum insanlarin kazanma sansi esit olurdu.

    boyle durumlar beni hep suphelendiriyor

    %7 de 3800 kusur birsey yapiyor. yani tum turkiye basvursa bile yinede secilebilecek kisi sayisi turkiyeden bu civarda olacak demek. yani tamamen rastgele degil. avrupa bolgesinden hickimse basvurmamis olsa sana cikma sansida 100% (buda imkansiz).

    herneyse cok teknik incelemeye gerek yok. sonuc itibari ile sans :)

    çeşitliliği arttırmak için getirilmiş bir kısıtlama ilk yıllarında kazananların büyük bir yoğunluğu asya ve afrikadandı bunun önüne geçmek için yapılmış şeyler dv ban ı olan ülkeler bile var bu sebepten.


  • sonuçta tamamen rastgele bir çekiliş.


  • @Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    sonuçta tamamen rastgele bir çekiliş.

    İmzanı gördükçe son 5 gün diye okuyorum.. :))


  • @sncr Elbette herkes saç baş yolmuyor burada. Bir çok değişken var aslında bunu etkileyen. Yapılan iş, hanedeki kişi ve çalışan sayısı vb. gibi. Pizza delivery, uber, uber eat gibi daha az stresli işler yapılarak görece daha iyi paralar kazanılabiliyor.


  • @KadirTPT, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    sonuçta tamamen rastgele bir çekiliş.

    İmzanı gördükçe son 5 gün diye okuyorum.. :))

    ahaha :D


  • @mydream hayalimdeki is. istedigin zaman birak istedigin zaman basla. canin istediginde ara ver canin istediginde daha cok calis. calisirken muzik dinle , telefonla konus , podcast dinle , ....


  • @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @TughanTug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @LordBolton Ne yazık ki dünyanın en saçma uygulamalarından biri olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da vatandaşlığa sahiplerse Türkiye'de yapılan seçimlerde söz sahibi durumdalar, bulundukları ülkeden oy kullanıp Türkiye'deki yaşamı etkileyip kendileri yurt dışında yaşamaya devam ediyorlar. :)

    Kisisel fikrim, bu konu Turkiye tarafindan bence cok yanlis uygulaniyor. Yurtdisinda yasayan Turkler, eger Turkiye'den maas aliyorlarsa veya gorevli olarak yurtdisinda bulunuyorlarsa, oy kullanabilmeliler. Bulunduklari ulkede eger gocmen olarak yasiyorlarsa, Turkiye'de oy kullanmamalilar.

    Mesela, ABD secimlerinde yurtdisindaki ABD vatandaslari oy kullanabiliyorlar, posta yolu ile. Ama genel olarak bu kisiler ya yurtdisinda gorevli yada is/turizm nedenleri ile oradalar.

    Mesela, Turkiye'de yasayan bircok Alman ve Ingiliz vatandaslari var, ulkelerindeki secimlerde oy kullaniyorlar ama hepsi bir sekilde ulkelerinden maas aliyorlar, yani kullandiklari oy kendilerini direct olarak etkiliyor.

    ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak yasayan bir TC vatandasinin, eger Turkiye'den maas almiyorsa, kullandigi oy direct olarak kendisini etkilemiyor. Halbuki, Turkiye'de yasayan herkesi etkiliyor.

    Cok dogru söylemişsin.yurtdisinda bir eli yağda bir eli bağda rahat yaşayanların kullandigi oylar secim zamanı gelince bu ülkenin sorunlarını sırtına yükleyen geçim derdi işsizlik ve hayat pahalılığı gibi sorunlarla savaşan insanların hayatlarını etkileyebilmekte.aman ne olaca demeyin sadece almanyada 2 milyona yakin turk oldugu soyleniyor.diger ulkeri saymadim bile.bence insanlar yasadigi ulkenin kanunlarina tabi olmali ve o ülkede oy kullanmalı.bu benim dusuncem.şahsen gc çıkar abd ye gidersem cezasi yok ise vatandaşlık alana kadar oy kullanmak istemiyorum.bu benim firim


  • Yüzde 1 lik bi ihtimal için çok bel bağlamayın, çıkarsa ne ala.


  • @fleux, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Yüzde 1 lik bi ihtimal için çok bel bağlamayın, çıkarsa ne ala.

    Ben de senin gibi düşünüyorum. Çıkarsa güzel olur çıkmazsa da hayırlısı.


  • @sncr

    İlk iletiyi lütfen okuyun
    Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış https://yesilkartforum.com/forum/post/3072


  • @Ahmet-VAROL elbette yapar ancak kanunu değiştirmesi zaman alır. bir de inanın 150 bin kişi vefat da etse nüfus olarak birden greencard talihli sayısını arttıracak kadar değişikliğe gidemezler belki bir sonrakinde ama bunda sanmıyorum. bir de 2008 krizinde ABD deydim 13 yaşında çocuklara bile iş verip bize vermiyorlardı. çok milliyetçilerdir ve ucuz iş gücü de olsa kriz dönemlerinde önce kendileri kazansın isterler


  • Çekilişin zaten çıkması zor elimizde 10 15k dolar olmadan 5k 10k dolar varken başvurmak mantıksız mı ? yani az parayla gideceğine hiç gitme diyen varmı ?


  • @Voom, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    olar varken başvurmak mantıksız

    forumda tek basina gidicekler icin 15k dolar yeterli diyorlar. belki kredi cekilir yada tanidiklardan borc alinabilir. basvurmanin mantikli olup olmamasi , ne kadar istiyor olduguna bagli.

    @Muhtaradana Tesekkurler bilgiler icin. Biraz tembellik etmisim. Arama yapsam iyi olurmus :smiling_face_with_halo:


  • @sncr Çok istiyorum, zaten ilk başvuruda kazanacağımı düşünmüyorum o yüzden param olsa da olmasa da başvurmak istiyorum ama kazanırsam 15k dolar bulmam hayal olur biraz en fazla 10k falan bulurum başvurmalı mıyım sizce ?


  • @cokomisket, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Ahmet-VAROL elbette yapar ancak kanunu değiştirmesi zaman alır. bir de inanın 150 bin kişi vefat da etse nüfus olarak birden greencard talihli sayısını arttıracak kadar değişikliğe gidemezler belki bir sonrakinde ama bunda sanmıyorum. bir de 2008 krizinde ABD deydim 13 yaşında çocuklara bile iş verip bize vermiyorlardı. çok milliyetçilerdir ve ucuz iş gücü de olsa kriz dönemlerinde önce kendileri kazansın isterler

    Su ana kadar ABD'de covid-19 nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 90 bini gecti ve istatistik olarak buyuk cogunlugu 65-70 yas ve ustu. Yani kisaca emekliler. Bu sunu gosterkiyor ki yeni gelecek greencardlilar icin avantaj olusturabilecek kadar ekonomideki is alanlarini etkileyecek bir durum olumlerden dolayi soz konusu degil.

  • ⭐⭐

    @MySea çok türkiye de ki gibi düşünmemek lazim hatta hiç düşünmemek lazim.. gidenlerin en çok şaşırdığı şeylerden biri de yaşlı nüfusun çalışması ben çok kişiden duydum buraya geldim artık 70 mi 80 o civarda bir Türk kadın geldi Uber olarak diyordu bunun gibi çok örnek var burada Türkiye'de mağazalarda gençler olur oraya gidince hep yaşlı insanlar gördüm diyordu giden arkadaşlarım orada burada emekli olan yaş grubunu çalışması çok olağan bir durumdur...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum