Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
-
@Cemal-Kalın tekrar forumda araştırın derim, elinizde
greencard olmadan kanada sizden transit vize ister diye biliyorum
Bu arada önümüzdeki günlerde thy Türkiye'den Amerika'ya tahliye uçuşu yapıyor neden bu uçuşlara katılmıyorsunuz, aşağıdaki iletiyi inceleyin isterseniz ⬇️Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/134041
-
@Muhtaradana evet transit vize gerekiyor. Forumda baktım ona göre karar verdim. Onuda online alabiliyoruz. Normalde ben gitmeyi kafamda bitirmiştim. Açıkcası 3-4 önce gidelim mi gitmeyelim mi konusu geçti. Ve bilet alalım son haftaya yakın olursa olur olmazsa olmaz dedik. Ve karar verdik. O konu hakkında ki paylaşımlarınızı yeni gördüm. (bu arada gidip gitmeme düşünceme tepki gösterecekler olabilir. Ama aileye yeni katılan biri olunca maalesef olumlu ve olumsuz yönleri daha çok düşünüyorsunuz)
-
@epsilon05 merhaba, ilk girişini yapamamış bir çok arkadaşımız konsolosluğun formundaki ilgili seçeneğini (geçerli bir göçmen vizem var) seçerek formu doldurdu, sonrasında formu dolduran arkadaşlar thy nin internet sitesinde herkese açık satışa sunduğu tahliye uçuşuna biletlerini aldı
Konsolosluk doldurulan formlara bir cevap yada kod göndermedi diye biliyorum, biletleme herkese açıkken sadece formu dolduran yolcularımı uçuşa alacaklar yoksa farklı bir uygulamamı yapacaklar henüz bunu maalesef bilmiyoruz, ama konsolosluğun formunda göçmen vize sahipleri içinde bir seçenek olmasını, bu uçuşlara ilk girişi yapmak için göçmen vize sahiplerinin de katılabilecekleri şekilde yorumladık, umarım bir sıkıntı çıkmaz
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@arnblt evet, forumda buna yönelik bir seçenek var, muhtemelen konsolosluğun gönderdiği kodla biletin satışı yapılacak

-
@Cemal-Kalın daha ben yeni başladım bu biraz neşeni yerine getirir
-
@ayvalik10 abi bende bu uçuşu KLM üzerinden buldum. 1750 dolar idi. Ama korkum avrupayı almıyorum derse.
-
@Cemal-Kalın hakkınızda hayırlısı olsun
-
@Cemal-Kalın başka bir seçenek söyleyim sana istanbul jfk bak sonra jfk seattle bak o zaman çok daha ucuza geliyor jfk da işlemleri yaptırırsın dosya teslim edersin ondan sonra da seattle uçarsın yada bir gün new yorkta kalırsın çünkü yazın new yorkta sadece jfk değil newark havalimanı da çalışıyor
-
Daha öncede belirtmiştim bizim de vize 15 temmuzda doluyor. Benim fikrim Abd Avrupa ya uçuşu açmazsa Türkiye den de tahliye uçuşu dışındaki uçuşlara izin vermezler. Bizim biletimiz istanbul frankfurt seattle 28 haziran istanbul-frankfurt açılırsa gerisinde sorun olmaz diye düşünüyorum. Tahliye uçuşlarında şu anda sadece gidebiliyorsunuz uzun süreli gidiş yapacaklar ve şu anda uygun durumda olanlar için çok iyi fırsat. Ama bizim gibi okulun bitmesini bekleyen ve kısa süreli gidiş yapmak zorunda olanlar için uygun değil ne yazık ki
-
@Muhtaradana çok teşekkür ederim cevabınız için şu an işin net bir şey yok sanırım.Göçmen vize sahiplerini uçağa alıp Amerika da ger döndürme gibi bir şey olmaz sanırım yani umuyorum
-
@epsilon05 yok zaten o vakit uçuşa binmenize izin vermezler zaten, ama arkadaşların verdiği bilgilere göre bu uçuşlara katılacak Amerika ya göçmenlik vizesi ile ilk defa girecekler bir sorun yaşamayacak
Executive order kararları elimde göçmen vizeleri olanların zaten kapsamıyor, Amerika kısmında sıkıntı yok
-
@verdal gitmeyi düşündüğünüz eyaletteki thy temsilciliği ile dönüş tahliye uçuşuna katılmak için iletişime geçin lütfen
Eğer sizin durumunuzu anlar ve yardımcı olmak isterlerse, dönüş tahliye uçuşu ilede geri dönmeniz mümkün olabilir -
Elinde oturum kartı olmayıp sadece vizesi olup vizesi bitmeden thy ile ingiltere giriş yapanlar oldu.
sadece thy değil aynı zamanda pasport kısmına gidip bilgi aldılar ve herhangi bir sorun almadan uçuş yaptılar.
bilet almadan gümrük kısmındaki polis amirliğinden bilgi alınması sağlıklı olur. -
@birumut Merhabalar, İngiltere'den gerçekleştirilen uçuşla hangi tarihte giriş yapıldı? Bilginiz varsa öğrenebilir miyim?
Teşekkürler şimdiden.
-
@Gökhan-Kazanç merhabalar facebook grubunda 1 ay önce gördüm. istanbulda gümrük memurlarına sorup bilet alıp uçuş yapmışlar .
-
@Muhtaradana umarım kimse bir sorun yaşamaz. Ben hazirana kadar gidemeyeceğim maalesef 28 mayıstan sonra bilet satıyor thy acaba açarlar mı uçuşları şu an için açılacağını söylüyorlar
-
12 Aralıkta Türkiye'ye giriş yaptım GC'im elimde dün itibari ile 6 aydır Amerika dışında bulunmuş oluyorum. Korona'dan dolayı biraz gitmekten çekiniyorum açıkçası gittiğimde iş bulmak konusunda sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüğüm için. Haziran-Temmuz gibi gitmeyi düşünüyorum biraz daha oradaki durumu görerek. Sizce bu tahliye uçuşlarını kaçırmış olmamdan dolayı 6 ayı geçeceği için sıkıntı yaşar mıyım? Ayrıca gittiğimde iş konusunda sıkıntı yaşayabilirim muhtemelen şuan durumlar nedir orada tam olarak. Hayat ne düzeyde şuan lyft veya delivery işleri düşünüyordum ama muhtemelen şu sıra o işlerden de yanıt alamam diye endişe ediyorum. Alsam bile ne kadar iş olur?
-
@epsilon05 bugün pegasus 15 hazirana kadarki tüm yurtdışı seferlerini durdurduğunu açıkladı, muhtemelen thy da yakında bu tarihlere kadar ki uçuşları iptal ettiğini açıklayacaktır
Thy nın haziran ortasında bazı ülkelere seferler düzenleyeceği açıklandı ama maalesef en yakın Amerika uçuşları temmuz başı gibi olacak sanırımİnşallah, haziran başı en azından bir Amerika havalimanına uçuş başlatılır
-
@Orhan-Volkan-Zanbak bu gidişiniz ikinci girişiniz olacaksa 1 yıla kadar müsamaha gösterdiklerini daha önceki deneyimlerden biliyoruz,bu konuyla daha fazla bilgi aşağıdaki başlıkta bulabilirsiniz ⬇️
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82
-
@Muhtaradana Teşekkür ederim bilgi için evet ikinci girişim olacak bu, daha önce bu başlıkta okumuştum ama tedirgin oluyorum yinede bir an evvel giriş yapmalıyım diye düşünüyorum. Açıkçası hazırda işim olmadığı için çekiniyorum bir yandan da hele de böylesi bir süreçte..
-
@Orhan-Volkan-Zanbak sıkıntı olacağını düşünmüyorum, hali hazırda covid 19 salgının etkilerinden dolayı ikinci girişinizi ertelemek makul bir sebep olarak gözükecektir
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum