Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türk vatandaşların ABD’den tahliyesi

Gündem ve Sohbet
37 15 1.3k 12

  • Washington - Ankara 849$


  • @katakomp, içinde söyledi: Türk vatandaşların ABD’den tahliyesi

    onsolosluguyla bircok kez gorustum.Belki bu sureci takip edenler bilir,Tr'ye donus basvurusu icin konsoloslugun bir duyurusu olmadi.Fakat arayanlar ismini yazdirmis.Sonra 14 nisana kadar olan basvurular ve vize durumu kisa sureli olanlar alinacaktir seklinde aciklama yapildi.Amerikada en cok vaka New York'ta.Bugun tekrar aradigimda yer kalirsa,belkide ek sefer yapilirsa sizide alabilirler dendi.Elbette oncelik olanlar kisa sureli is,ogrenci vizelerinde olmali fakat diger Turk vatandaslarini kapsamamasi cok uzucu oldu.Ornegin buraya Re-permit icin,ilk giris icin gelen veya hala ikameti Turkiyede bulunan Greencardlilar var.Amerikan vatandasi olup ayni zamanda Turk vatandasi olanlar var.Sonucta aileleri ulkelerinde ve Turkiyeye gitmek istiyorlar.Umarim bir an once duzeltilecek bir uygulama olur.

    Thy nin NY irtibat adresi ile iletişime geçin. Durumunuzu yazın. Washington irtibat maili [email protected] NY nin kini bilmiyorum. Yer kaldıysa bilet alabilirsiniz.


  • @arnblt Gereken tum kurumlarla iletisime gectim.Maalesef bu ucuslara Greencard veya cifte vatandaslarin alinamayacagini soylediler.Burada ikameti Turkiyede olan cok insan var.Ramazan ayini ve bayrami insanlar aileleriyle gecirmek istiyolar.Boyle bir ayrimin yapilmasi cok uzucu oldu.Konsolosluk tum vatandaslarin alimi icin belki calisma yapilabilecegini soyledi.Yapacak bisey yok.


  • Ny de bu dediğiniz geçerli olabilir ama dc de uçağı dolduramadılar


  • @katakomp DV2020 talihlisi bir arkadaşımız bu uçuşlara kabul edildi, şu anda Amerika'dan Türkiye'de geri dönüş için biletini aldı, burda önemli olan 14 nisandan önce konsoloslukla iletişime geçmek sanırım


  • @Muhtaradana New York Konsoloslugu maalesef bu donemde iyi bi sinav vermedi.Saglik olsun diyelim.


  • Maalesef tahliye uçuşları ile ilgili çok iyi haberler gelmiyor, sosyal mesafe kurallarına neden uyulmadığı merak konusu bu insanlar bu şekilde riskli yolculuk yapmıyor mu?
    Bu kararları thy hangi bilimsel yönergelere göre almış bunlar soru işareti

    Ayrıca daha önce ki tahliye uçuşlarında öğrendiğimiz 12-13 saat uçuşlarda sadece bir kek bir meyve suyu vermeleriyle yolcuları uzun süre aç bırakmak, sonrasında gidilecek yurdun mesafesine göre uçağın piste inişinden yurda gidilen süre zarfında geçen yaklaşık 10-12 saate yolcuların aç bırakılması, ihtiyaçlarının giderilmesine izin verilmediği söyleniyor bunların düzeltilmesi lazım ( son uçuşta koltuklara gıda çantası bırakıldığı söylenmiş)

    Twitter da aşağıdaki paylaşımda Washington-Ankara seferi yapan bir tahliye uçuşu hakkında bilgi paylaşılmış, güzel bir gelişme var artık o gida çantasında ne varsa yolcular belki aç kalmayacak ama yan yana koltuklarda sosyal mesafe kurallarına uymadan seyahat etmiş olacaklar

    Thy yöneticileri 700-900 $ civarında kişi başı ücretlendirme yaptığı tahliye uçuşlarda zarar ziyan düşünmemesi lazım bu uçuşlar adı üstünde tahliye uçuşu ve gerekli sosyal mesafe kurallarına uyularak tahliyeler yapılmalı, yapılmayacaksada bu kamuoyuna açıkça belirtilmeli ki, bu tahliye uçuşuna katılmak isteyenler bu riskleri bilerek hareket etsinler

    Normalde bu tür uçuşlarda yolculukların nasıl olması gerektiğine dair fikir verecek bir yazı

    https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7942257/amp/The-safest-place-sit-plane-avoid-catching-coronavirus-window.html


  • @Muhtaradana Washington - Ankara uçağı biraz önce Gaziantep'e indi. Uçakta herkese eldiven ve maske verildi. Check-in sırasında sosyal mesefa kuralı uygulandı. Evet koltuklarda yiyecekler vardı. Genel anlamada kurallara riayet edilmiş.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ABD'de kisa sureli vizelerle bulunup Turkiye'ye donmek isteyenlerin dikkatine!

    THY seferleri:

    • 15 Mayis 2020 New York ve Chicago
    • 16 Mayis 2020 Houston
    • 17 Mayis 2020 Miami

    95657247_3201139336577094_3307295388251193344_o.jpg


  • Sn @crazycells bu uçuşlara Green Card lı vatandaşlarda yer müsaitliği durumuna göre kabul ediliyor bilginiz olsun. Konsolosluk ve THY nin yurt dışı irtibat mailleri üzerinde süreci takip edilebilir.


  • @arnblt, içinde söyledi: Türk vatandaşların ABD’den tahliyesi

    Sn @crazycells bu uçuşlara Green Card lı vatandaşlarda yer müsaitliği durumuna göre kabul ediliyor bilginiz olsun. Konsolosluk ve THY nin yurt dışı irtibat mailleri üzerinde süreci takip edilebilir.

    bilgilendirme icin tesekkurler sayin @arnblt , sanirim oncelik vize sahiplerinin oluyor, fakat ucak dolmazsa bos ucak kaldirmamak icin GC sahiplerini de aliyorlar... dogru mudur?


  • 28 Mayistan itibaren zaten Thy'nin normal tarifeli seferler baslamiyor muydu?


  • @Murat-Yılmaz en son açıklama Haziran sonu gibi başlayacağı, ama o tarihte kesin değil.


  • @israfil turk hava yollarinin web sitesinden 28 Mayistan sonraki herhangi bir tarihe bilet alabiliyorum su anda. Boyle olunca 28 mayistan itibaren ucuslar karsilikli olarak basliyor diye dusunmustum. Sizde ki bilgi teyitli bir bilgi mi acaba?


  • @Murat-Yılmaz uçuşlar kesinleşmeden bilet almanızı tavsiye etmem, bir erteleme daha olursa para iade işleri uzun sürüyor, çok fazla şikayet var.

    https://www.hurriyet.com.tr/galeri-ucuslar-ne-zaman-baslayacak-hangi-ulkelere-sefer-yapilacak-thynin-yurt-disi-ucus-programi-ve-takvimi-41510657

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

    Gündem ve Sohbet
    32
    1 Oy
    32 İleti
    1k Bakış
    M
    @OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım. Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
  • ABD'ye Yapılan Seyahat İstatistikleri (TC Vatandaşları ve Diğer Ülkeler)

    Taşındı Gündem ve Sohbet
    2
    2
    3 Oy
    2 İleti
    708 Bakış
    crazycellsC
    @gucarslan elinize saglik sayin @gucarslan , ilginc bir istatistik... grafiklerde 2020 oncesini de gormek iyi olurdu. dediginiz gibi pandemi doneminde genel olarak seyahatin azalmasi anlasilir bir durum...
  • 3 Oy
    354 İleti
    20k Bakış
    S
    ....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
  • 40 yıldır amerikada yaşayan Türk mühendisin harika bir sohbeti

    Gündem ve Sohbet
    5
    8 Oy
    5 İleti
    397 Bakış
    mehmet.JSM
    @Oktay-İbiş, içinde söyledi: 40 yıldır amerikada yaşayan Türk mühendisin harika bir sohbeti @mehmet-JS, içinde söyledi: 40 yıldır amerikada yaşayan Türk mühendisin harika bir sohbeti @ayvalik10 paylasim icin tesekkurker. Turkiyede haftada 7 gun calisiyorum, Yillik 1 hafta tatil yapiyorum, Computer Science alaninda master planliyorum. Adama gore sartlara uygunum. Tek eksigim green card. ALLAH gönlünüze göre verir inşallah. Hepimiz icin insallah 🙏
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum