Lise diplomasini universiteden geri almak
-
Selamun Aleykum green card kazanilirsa Lise diplomasi sart Amma benim diploma unversitede Ben Azərbaycan vatandasiyim Türkiyədən sinir dişi edildim bu zaman nasil oluyor benim 6 aydan cok kaldigim ölkədən suç raporu almam gerekiyo bu işləmələri nasil YAP-a bilirim bilgisi olan arkadaslar kimsə cevabliya bilirmi acaba green card bekleyen her kəsə iyi sanslar
-
@network, içinde söyledi: Lise diplomasini universiteden geri almak
Selamun Aleykum green card kazanilirsa Lise diplomasi sart Amma benim diploma unversitede Ben Azərbaycan vatandasiyim Türkiyədən sinir dişi edildim bu zaman nasil oluyor benim 6 aydan cok kaldigim ölkədən suç raporu almam gerekiyo bu işləmələri nasil YAP-a bilirim bilgisi olan arkadaslar kimsə cevabliya bilirmi acaba green card bekleyen her kəsə iyi sanslar
Universiteye dilekce verip diplomanizi geri alabilmeniz lazim. Ogrenci islerini ararsaniz, sizi yonlendirebilmeleri lazim.
Bulundugunuz ulkedeki konsolosluklardan basvuru yapabilirsiniz cogunlukla, fakat bu surec ulkeden ulkeye degisiyor, su konudan bilgi alabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak
Eger Turkiye'den adli sicil kaydi alacaksaniz, o durumda en yakinda TC konsolosluguna basvuru yapabilirsiniz.
-
5 Sene kadar önce tekrar üniversiteye kayıt olmak istemiştim (spor amaçlı). Kayıt işlemleri için okula gittiğimde lise diploması istemişlerdi. Halbuki üniversite diplomam vardı. Her ne ise, okulun öğrenci işlerine (Hacettepe) dilekçeyi faksladım. Dilekçede şu şu adrese lise diplomamın gönderilmesini istiyorum yazmıştım. 1 hafta içinde geldi. Tabi kayıt işlemlerini kaçırdığım için yeni üniversiteye kayıt olamadım o ayrı.
Siz de okul ile iletişime geçerek diplomanızı alabilirsiniz. -
@crazycells Peki ya kayıpsa ne yapacağız abi? E devletten diploma örneği almakta orjinali yerine geçmiyor mu? Sonuçta devletin resmî sitesi
-
@Kedicik1616, içinde söyledi: Lise diplomasini universiteden geri almak
@crazycells Peki ya kayıpsa ne yapacağız abi? E devletten diploma örneği almakta orjinali yerine geçmiyor mu? Sonuçta devletin resmî sitesi
E-devletten alınan belgeler kabul ediliyor.
-
@Kedicik1616, içinde söyledi: Lise diplomasini universiteden geri almak
Yapacaginiz isleme gore kabul edilebilir de, edilmeyebilir de...
Mezun oldugunuz liseden yenisini cikarttirmaniz gerekiyor, daha dogrusu diploma yerine belge almaniz gerekiyor. Universite diplomalarinin aksine, lise diplomalari yeniden cikarttirilmiyor, fakat lise muduru size bir belge hazirlayabilir.
-
@crazycells bən Azərbaycan vatandasiyim Türkiyədən sinir dişi edildim Lise diplomam da orda kaldi və adlı sicil kaydi için evraki nasil ala bilirime bakiyorum.sizin atdığınız linkdeki mevzuyu olurdum bu durum Türkiyə içində gecerlimi onu biliyormusunuz?
-
@network, içinde söyledi: Lise diplomasini universiteden geri almak
@crazycells bən Azərbaycan vatandasiyim Türkiyədən sinir dişi edildim Lise diplomam da orda kaldi və adlı sicil kaydi için evraki nasil ala bilirime bakiyorum.sizin atdığınız linkdeki mevzuyu olurdum bu durum Türkiyə içində gecerlimi onu biliyormusunuz?
Evet, gecerli:
Lise diplomasi icin okulun ogrenci islerine ulasmaniz lazim.
Adli sicil kaydi icin ise, sizin bulundugunuz bolgeye bakan TC Konsoloslugu'na ulasmaniz lazim.
-
Təşəkkür ederim yardimci olduğunuz için
-
Təşəkkür ederim yardimci olduğunuz için
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum