DV2019 bekleme odası
-
@sharm DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@crazycells DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@hadi @Sharm eger 16 milyon demisse DV2011'dir.
Son yillardaki cekilise basvuru sayilari soyle (tum dunyadaki toplam basvuru sayisi):
DV2010 : 13,597,828
DV2011 : 16,511,508
DV2012 : 19,672,268
DV2013 : 12,577,355
DV2014 : 14,633,970
DV2015 : 14,397,887
DV2016 : 17,573,350
DV2017 : 19,344,586
DV2018 : 23,088,613Ayrica Sayin @Sharm 'in dedigi gibi her bolgenin kazanma orani farkli.
Evet gecen yil diyerek DV2011'den bahsediyordu, haklisin.
Bu arada, toplam cekilis basvurulari son 4 yilda surekli yukselmis. DV2019 basvuru sayisini merak ediyorum.Ornegin DV2018 basvurusu yapilirken Trump henuz baskanlik koltuguna oturmamisti. Yeni baskanin ve politikalarinin DV2019 basvuru sayisina bir etkisi olmus mudur acaba?
Trump'in cok etkiledigini dusunmuyorum aslinda :) insanlar Trump'in gecici oldugunun farkindadirlar. Dediginiz yillarda sadece DV2018'de Ekvador dahil olmus cekilise ve DV2019'da da dahil olarak kalmis, onun disinda cekilise uygun ulkelerde bir degisiklik olmamis. Bence sayi artmistir.
Aslinda basvuru sayilari surekli artmis gibi dusunebiliriz. DV2012'den 13'e geciste Banglades artik cekilis disi kaldi (zaten basvuranlarin yarisi Banglades'ten basvuru yapiyordu :) ) o nedenle dusus var gibi gorunuyor ama tek ulkeden kaynakli. DV2014'ten 15'e geciste de diger milyon+ basvuru yapan Nijerya cekilis disi kalmis.
-
bir sorum daha olacaktı ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2 yıllık öğrenci pasaportu alsam daha sonra pasaportun süresini dolmadan uzatabilirmiyim veya pasaportu yazın değiştirirsem bir sıkıntı olurmu vize ile ilgili ?
-
@freeworld L1 vizesi ile en fazla kaç yıl amerikada yaşayabiliyorsunuz ? ve l1 vizesi göçmenlik vizesine dönüp ömür boyu kalma şansınız var mı . belki green card çıkmazsa en kötü öyle yaparsınız
-
@yekta Max 5 yıl sayın hocam. EB kategorilerinden geçiş mümkün, şirket kabul ettiği sürece. Bende bu amaç için beklemedeyim, sözleşmem gereği bunu şirketin başlatması gerekiyor. Fakat tabiki bu ekstra kontrat ve daha uzun şirkete bağlı kalmak gibi sonuçlar getirecek. GC çekilişi mucizevi bir olay, minimum masrafla koşulsuz mükemmel bir yol. Keşke çıksada kimseye bağlı kalmasam.
-
@freeworld olacak olacak o sene bu sene :)
-
@yekta DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@freeworld L1 vizesi ile en fazla kaç yıl amerikada yaşayabiliyorsunuz ? ve l1 vizesi göçmenlik vizesine dönüp ömür boyu kalma şansınız var mı . belki green card çıkmazsa en kötü öyle yaparsınız
sayin @yekta su konuya da danisabilirsiniz :)
https://yesilkartforum.com/forum/topic/104/l-şirket-i̇çi-transfer-vizesi
-
@emre-koç DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
bir sorum daha olacaktı ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2 yıllık öğrenci pasaportu alsam daha sonra pasaportun süresini dolmadan uzatabilirmiyim veya pasaportu yazın değiştirirsem bir sıkıntı olurmu vize ile ilgili ?
bildigim kadariyla yillik veriliyor o pasaportlar, zaten son siniftayken 2 yillik alabileceginizi de zannetmiyorum. Eger daha once paylastiysaniz kacirdim, amacinizi tam anlayamadim ama vize icin normal pasaport almanizi tavsiye ederim. Pasaportunuz en az 6 ay daha gecerli olmali, degistirirseniz ve vize eski pasaportta kalirsa iki pasaportu tasiyarak seyahat edebilirsiniz.
-
@crazycells case numarası nedir? green card çıktığında nasıl veriliyor. bunun hakkında bir bilgi verir misiniz?
-
Süreç kabaca şöyle işliyor.
Ekim ayı başvurular (https://www.dvlottery.state.gov) buradan ücretsiz yapılıyor.
Başvuru sonrası verilen kayıt numarasını kaybetmeyin bununla kontrol yapacaksınız (kaybeder veya unutursanız aynı adresten öğrenebiliyorsunuz.)
Mayıs ayında yine aynı adresten sonuçlar kontrol ediliyor.
Rastgele yapılan bu çekilişte size çıkarsa çekiliş sıranız dosya numaranız (Case Number) oluyor ve tüm işlemler bununla yürüyor.
Kazandığınızı öğrendiğinizde DS 260 kodlu formu online olarak dolduruyorsunuz.
CN aylık açıklanan bültenlerde (Visa Bulletin) yer aldığında da yaklaşık 1-1.5 ay sonra konsolosluğa görüşmeye çağırılıyorsunuz (hemen öncesinde sağlık raporu alacaksınız).
Konsolosluk uygun gördüğünde sizden aldığı pasaportunuzu vize basılı olarak size gönderiyor.
Çok kabaca olaylar böyle... -
@crazycells case numarası nedir? green card çıktığında nasıl veriliyor. bunun hakkında bir bilgi verir misiniz?
case numarasi, sizin gocmenlik dosyanizin numarasi. Ne zaman mulakata gideceginizi bu sayi belirleyecek. Ayni zamanda cekilisten secilme numaraniz. Cekilisten ilk secilenler kucuk numaralara sahip ve kendilerine cok erken sira geliyor, sonra cekilenler ise buyuk numaralara sahip ve daha gec mulakat tarihi aliyorlar.
-
case numrasını green card sonuçlarına baktığımızda sistemden mi veriliyor?
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells
case numrasını green card sonuçlarına baktığımızda sistemden mi veriliyor? -
Evet ekranın sol alt köşesinde çıkıyor.
case numrasını green card sonuçlarına baktığımızda sistemden mi veriliyor?
-
@sharm teşekkür ettim cok😊
-
@crazycells
case numrasını green card sonuçlarına baktığımızda sistemden mi veriliyor?hayir, siz secildiginizde belli oluyor. Sonuca 1 gun ya da 1 ay sonra bakmaniz dosya numaranizi degistirmiyor.
-
You Have Been Randomly Selected YAZDIRACAĞIZ !
-
Sizi bilmem ama hayal kurmaktan uyuyamadım. Yine eyalet araştırması içine girdim. Şu gc çıksın yemin ediyorum Amerikada görmediğim yer kalmayacak. Herşeyin en iyisini yapmaya çalışıcam. Rabbim yardım etsin.
-
@crazycells teşekkür ederim
-
@freeworld L1 vizeli misin ?biraz teknoloji ozurluyum yazismalari pek anlayamadim,eger L1 isen ve lottaryden gc cikarsa Turkiye ye gitmek zorunda misin yoksa legal olarak yasadigin abd de bu islemleri halletme imkani var mi tr ye gitmeden ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum