Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Şansa bak,trump greencard ı durdurdu


  • Bence çıkma ihtimali tamamen şans eşimin anne ve babası Amerikan vatandaşı kız kardeşi Amerikan vatandaşı 5yıl önce aile üzerinden başvuru yaptık hala bekliyoruz 2 defa Amerika’ya onların yanına gittik ayrıca bu yıl greencarda 10. başvuruşumuz ve beklemedeyiz içtenlikle isteyen herkese bol şans

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    amerikaya birisi Türk atasözünü söylesin bir deli kuyuya bir taş atar kırk akıllı inanır. Sürekli söylüyoruz dvprogram.state.gov adresinde ki yazıda ne yazıyor ona inanın. Eğer bu site de eğer yazı değişirse ozaman eteklerin zil çalsın. ekim ayında green kart kaldıracağım dedi adres olarak program olarak değiştiği zaman da söyledik amerikada tek adam değildir. Meclis var senato var yani buradan geçmeden yürürlüğe geçmez. Ondan dolayı buraya yazın ama inanmayın ki bu işi bilmeyen insanların hayallerini kimsenin yıkılmasına hakkı yoktur. Çünkü yaklaştıkça siteye üye olanların sayısı artış olur. Bu kişiler bu işi bilmeyen insanlar biraz daha bu konu da dikkatli yazalım. Ayrıca ekim ayında mülakatlar başlayacak. Zaten ekim ayına kadar eğer bu coronanın kökünü kazımazsa ozaman zaten amerika denilen bir şey kalmayacak ki batacak olarak bakmayın sadece ekonomi olarak sıfırdan başlayacak bir insan çok çok zorlanır. Kasım da seçim de var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jimano senden 1 dakika sonra yazdığım yazıyı okur musun


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @jimano senden 1 dakika sonra yazdığım yazıyı okur musun

    Hepimizin temennisi olması zaten,hadi inş


  • 2021 cekilisi yapilir mi?


  • trump yine yaptı yapacağını gündem değiştirmeyi kendisinden başka suçlu bulmayı çok iyi biliyor.karar çıkablir ama bunun hukuki itiraz süreçi olur.
    liderler başladı önce dışarıdan sonrada içeride düşman arayıp kendi becereksizliklerini örtmeye.
    sadece kendi vatandaşlarım diyerek hastenelerde çalışan hayatını tehlikeye atan göçmenlerin fedakarlığın diğer siyasiler görmemezlikten gelmez.


  • bu adam ırkçı vs. yazdığımda bunu savunan adamlar vardı bana bu forumda. şimdi beklesinler bol bol green card sırası gelmesini artık tabi çekiliş olursa 😃 bu sene için unutun bu çekilişi artık, kasım ayında tekrar seçilirse yine coronayı bahane edip göçmenliği doktorlar, çok önemli yazılımcılar vs. gibi meslek grupları dışında tamamen yasaklar. Biden seçilirse kasım ayındaki seçimde bunları iptal eder seneye tekrar başvururuz artık. hadi geçmiş olsun. Bize de gele gele böyle bir dönem denk geldi dünya tarihinde şansa bak.


  • @ayvalik10 executive order denen bir başkanlık kararnamesi var. eğer onu imzalayıp göçmenliği durdurdum derse senatoya falan gerek kalmıyor sadece anayasa mahkemesi iptal edebiliyor bu kararnameyi. şu anda anayasa mahkamesi trump tarafında abd'de, yani hiçbir şey bizim lehimize değil.


  • Abd başkanı kasim ayindaki seçime kadar ırkçı ve göçmen karsitlarinin oylarının peşinde bence.Nabza göre şerbet veriyor.Başkan turp (turp u bilerek yazdim😃)kasımda kazanamazsa green card işleri normale döner.


  • ABD göçmenler ülkesi eğer Trump göçmenlik yasasını durdurursa çok büyük tepki alır Corona virüsün faturasını göçmenler üzerinden çıkarmayı amaçlayan Trump' in asıl hedefi kasım ayındaki seçimde göçmenlik karşıtı ve ırkçı kesimlerin oylarını almayı amaçladığını şu twitinden rahatlıkla anlaşılıyor


  • 2020 etkilenirse 2021 kesin etkilenir

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 bu dediği işlemi kararname ile yapabilir muhtemelen yarın imzalayacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LordBolton Başkanlık kararnameleri yargı tarafından kontrol edilebiliyor, ayrıca yasama da kararnamenin direktifine net olarak karşı bir kanunu yürürlüğe geçirerek kararnameyi etkisiz hale getirebiliyor.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 artık ilk zamanlar gibi değil maalesef yargı da ki güç dengesi değişti


  • @ayvalik10 bildiğim kadarıyla yine trump'ın seyahat kısıtlaması ile alakalı başkanlık kararnamesinde de karşı yargı kararları alındı ancak buna rağmen yasa hala yürürlükte. çok ayrıntısına hakim değilim olayın ama alınan karşı yargı kararlarının etkisi çok fazla yok anladığım kadarıyla. herhalde bir hiyerarşi var bu kararlarının etkisi ile alakalı, anayasa mahkemesi almadığı sürece etkisi sınırlı oluyor herhalde. anayasa mahkemesi ise şu anda trump lehinde kararlar alıyor çünkü sayısal üstünlük trump'ın son iki yargıcı ataması ile trump'ın tarafına geçmiş durumda.

  • ⭐⭐

    @this-time89 aynen öyle yüksek mahkeme en üst mahkemedir o bahsettiğiniz durumu tam bilmiyorum ama yüksek mahkemeden de karar çıkmaz

  • ⭐⭐⭐

    Sonuç olarak 5 Mayıs da açıklanır ve süreç askıya mı alınır gibi görünüyor


  • @this-time89 daha öncede dv 2020 süreci ve önceki süreçler için bir çok karara imza atmıştı, dediğiniz gibi bu tür bir karara imza atıp süreci durdurma gücü var(zaten fiilen dv 2020 süreci konsoloslukların rutin vize işlemlerini ara vermesiyle durdu)
    Amerika'da yaşayıp göçmenlik işlemlerini yürütenler için Uscisin yüzyüze işlemlerine kapalı olmasından dolayı işlemler mülakat aşamasına geçemiyordu( yalnız bu karar halihazırda Amerika'da olanları kapsıyacağını zannetmiyorum)

    Yani şu anda süreç fiilen durmuş durumda, belli ki başkan Trump bu durumun böyle devam etmesini istiyor
    Önemli olan muhaliflerin ve göçmen derneklerinin bu karara verecekleri tepki, yine bu karar mahkeme kararı ile durdurulabilir(Allah'a çok şükür hala Amerika'da çalışan bir hukuk sistemi var ve güç sadece bir kişi üzerinde toplanmamış), açıkçası bizim tek umudumuz bu kararın mahkeme tarafından durdurulması olacak, yoksa çoktan konsolosluklara sürecin durdurulduğuna dair bilgilendirme yapıldı bile sanırım⬇

    DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/130594

    Bu arada dv 2021 sürecini etkileyeceğini zannetmiyorum, dv 2020 için ise 1-2 aylık aradan sonra sürecin tekrar başlayacağına inanıyorum, belki bu şekilde daha hayırlıdır


  • @LordBolton yerel mahkeme bu tür kararları durduruyor sonra Anayasa mahkemesi genellikle izin veriyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum