Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard kazananlar amerikada ne kadar yasamak zorunda

• @crazycells uzmanlik yapmadim henuz demek diploma geciyor bu cok iyi uzmanliga da amerikada devam edebilirim.demekki

• @dtsbp Greencard kazananlar amerikada ne kadar yasamak zorunda içinde söyledi:

Tamam pizzacilik da yapariz ama oncelikle egititmimi kariyerimi tamamlamam lazim ve cikan greencard firsatink da kacirmak istemiyorum yokmu bunu kesin bilen biri bi yolu

sayın @dtsbp buradaki eğitiminin tam anlamıyla orada bir karşılığı yok, kendinle alakalı daha detaylı bilgi verirsen emin ol tavsiye verenler olacaktır . Mesela çıktığında hemen gidip orada da denklik almanın yollarını arayabilirsin. Atıyorum 2,5 sene Türkiye de eğitimine devam etsen de gene oraya gittiğinde bazı şeylere sıfırdan başlayacaksın, Senin bir SWOT analizi yapman gerek yani demek istediğim güçlü yanlarını, zayıf yanlarını, amerikayı kazanırsan oluşacak fırsatları ve tehditleri ölçmen gereklidir.Belki burada harcayacağın 2,5 sene senin için orada kaçan bir fırsat olacaktır. Ne kadar erken atılırsan oradaki hayatına o kadar iyidir.

@crazycells ben yazarken zaten gerekli açıklamayı yapmış. Tıp fakültesini bitiriydesiniz, uzmanlık zaten geçerli olmayacağı için gidip direk orada uzmanlık eğitimin alman senin için daha faydalı olacaktır

• @vecihi yalniz.uzmanligi tanitmak icin ayrica sinav var diye biliyorum.emin misiniz? Ben aslinda turkiyede kariyerime devam etmeyi planliyorum.ama amerika vatandasligi da istiyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dtsbp Greencard kazananlar amerikada ne kadar yasamak zorunda içinde söyledi:

@vecihi yalniz.uzmanligi tanitmak icin ayrica sinav var diye biliyorum.emin misiniz? Ben aslinda turkiyede kariyerime devam etmeyi planliyorum.ama amerika vatandasligi da istiyorum

Bilen biri olarak söyleyeyim, ABD'ye yerleşmeyi en fazla 3-4 yıl erteleyebilirsiniz. Ancak vatandaşlık için gerekli olan 5 yıllık süre yerleştikten sonra başlar.

Uzman doktor bir arkadaşım şu anda MD lisansı almak için gerekli sınavlara (USMLE) hazırlanıyor. Onun gibi birkaç kişi daha tanıyorum. Hepsinin söylediği ortak şey "Keşke mezun olur olmaz gelseydim".

Hem Türkiye'de kariyere devam edip hem ABD'de göçmen olmak mümkün değil maalesef. Önünde sonunda birini seçmek zorunda kalacaksınız.

• Dogru diyorsunuz ama gerçekçi olmak lazim orada egitim tamamlamak icin birikim gerek ve bu bende yok

• Sanirim once vatandasligi alip sonra turkiyeye geri donup kariyerimi tamamlayacagim kararim bu sekilde

• Anladigim kadariyle daha gc kazanmadiniz.daha gc kazanmadan vatandas olmayi dusunuyorsunuz kazaninin sonra dusunursunuz

• ABD de vatandasliga green kart sonrasi 5 sene yasadiktan sonra muracaat edebilirsiniz... O sure icinde yilin en az 6 ayini ABD de gecirmeniz lazim... Egitim icin birikimim yok derken USMLE icin kendinizi hazir hissetmiyorsunuz herhalde...

Benzer Başlıklar

• -4 Oy
    2 İleti
    202 Bakış
    crazycellsC
    @Ücretli-Wifi-Kırma-Servisi, içinde söyledi: Greencard kazananı Amerikadaki üniversitelerde in-state statüsünde mi sayılıyor? Soru başlıkta olduğu gibi. Greencard kazanıp oraya yerleştiğimde oradaki üniversite ücretlerini in-state statüsündeki bir Amerika'lı gibi mi ödeyeceğim. Bunun şartları vs. var mı ? Teşekkürler Sorunuz ne Green Card ne de Gocmenlikle ilgili... ABD'de Egitim ile ilgili sorulariniz icin ilgili kategorileri kullanmalisiniz. Ayrica isminiz de forum kurallarina aykiri, yeni bir hesap olusturarak ve dogru kategoriyi kullanarak forumu kullanabilirsiniz.
  • Greencard için ikinci şans

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    1 Oy
    2 İleti
    393 Bakış
    crazycellsC
    @aslanamca, içinde söyledi: Greencard için ikinci şans Merhabalar değerli forum üyeleri.Netden edindiğim bilgiye göre greencard çıkmayanlar eylül ayı sonunda bir daha kontrol etsinler demişlerdi.Sizce ne kadar doğrudur bu? Oyle demiyor. Numaranizi program bitene kadar yani Eylul'e kadar saklayin diyor. Oldukca sagduyulu bir yonlendirme, eger programda bir sorun cikarsa ve yeniden kontrol etmeniz gereken bir durum olursa (ki daha once de cekilisin iptal edilip, yeniden cekilmesi durumu olmustu) ayni numarayi kullanacaginiz icin boyle bir yonlendirme yapmislar. Bunun altinda baska bir anlam aramaniza gerek yok.
  • Evlilik ile Greencard

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Liliac, içinde söyledi: Evlilik ile Greencard Merhabalar ben greencardliyim 4 sene ulke disinda kaldim gecerli sebeplerim vardi tekrar ulkeye giris yaptim. Nisanliyim ve nisanlimi en kisa surede buraya getirmek istiyorum. iltica basvurusunda bulunsa sponsor olan biriyle benim bulundugum yere getirilse iltica eden biri greencardli biriyle evlenebilir mi sorum bu. Birde ben evlenip bosandigim icin greencardimi eski esim sayesinde almistim cekilis ona cikmisti buda bir sorun teskil eder mi ? Cevaplar icin simdiden tesekkuler:) Maalesef Green Card'lilar nisanlilarina sponsor olamiyorlar, ABD vatandasi olduktan sonra nisanliniza K1 ile sponsor olabilirsiniz. Genelde yeniden evlenip Green Card sponsoru olacaksaniz gocmen olma tarihinizin ustunden en az 5 yil gecmis olmasini istiyorlar.
  • GreenCard fotoğraf pixeli

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    C
    @crazycells teşekkür ederim ilginiz için kafama takıldıda öyle acaba problem olurmu diye
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k