@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
Bir çok ülke bulduklarını açıkladı ancak açıkladıklarıyla kaldılar. Geliştirilmesi, pozitif denekte test süreci, iyileştirme oranı bla bla. Öyle kolay değil bu işler. İşkembeden bulduk demek bana komik geliyor.
-
Ablam pharma sirketinde calisiyor (Documentation Team Leader) olarak.. bir ilaci veya hap cikartmak icin kac yüztane test, ondan sonra asamalari giriyor.. 4 asama oluyormus genellikle.. yani öyle biz bisey buoduk yaptik ettik olmuyor malesef.
-
DV2021 talihlisi olursak mülakatlarımız 30 eylül 2021 tarihine kadar sürecek.
Diyelim ki mülakatımız yapıldı ve vizeyi de aldık. 6 ay içerisinde giriş yapma hakkımız var.
En az 1,5 yıllık süreden bahsediyoruz.
Karamsarlığa kapılmaktansa bu süreyi kendinizi geliştirme adına değerlendirin.
İngilizceniz yoksa öğrenin eğer varsa daha da ileri seviyelere (Advanced) taşımaya odaklanın.
TOEFL 110 üstü bir güzel İngilizce ile birçok plazada/şirkette ofis işi bulabilirsiniz Türkiye'de de ofis ortamlarında tecrübeniz varsa.
Kasiyer, Uber/Lyft şoförü olmaya odaklanmayın. Kolaya kaçmayın. Bunlar geçici işler.
Bu geçici işlere güvenerek Amerika'ya gidecekseniz zaten illa corona olmasına gerek bambaşka bir olumsuzlukta da sıkıntı yaşarsınız.
-
@önder-çalışkan corona ilacı felan bulmamış. tedavide yardımcı olabilecek olan hammaddesi klorokin fosfat olan bir ilaç üretimine başlamış. sıtma ilacı sanırım. Daha önceden üretmiş oldukları bir ilaçmış.
-
Benim dusuncem bu sekilde bunun icin dusuncemi belirttim gidin yada gitmeyin demiyorum kimseye. Olumlu yada olumsuz yorum da olacaktir. Hersey gulluk gulustanlik degil malesef.
-
@ibrahimasar Yalnız gidip düzeni kurar sonra eşim ve çocuğumu alırım yanıma demişsiniz ya hani. Peki asıl talihli eşiniz olursa o zaman siz eşiniz olmadan gidemiyorsunuz değil mi?? Ben öyle okumuştum birkaç konuda ama...
Asıl talihliden önce eşi girebiliyor mu ki pasaporttaki vizesiyle? -
@Selda Hayır giremiyor. Asıl talihli eşim olursa mecbur hep beraber gideriz tabii.
-
@ibrahimasar Anladım. Teşekkür ederim yanıtınız için. Şansınız açık olsun
-
@mexido Düşüncenizi neden belirttiniz demiyorum ben, tabii ki herkes gibi sizin de düşünceniz, fikriniz olabilir buna bir şey demiyorum. Ben de yorumunuza karşılık kendi fikrimi söyledim ki hala daha arkasındayım. Tutunamayacağını, başaramayacağını düşünen kişilerin başaracağına inanların önünü açması gerekiyor (kendi fikrimce)
-
-
@ibrahimasar ibrahim gerçekten asıl talihli diye öyle bir kural varmı.çünkü aile fertlerinin hepsinin pasaportuna vize basılıyor.
-
@ibrahimasar Başvuru yaptım ama lise mezunu değilim Arabistan'da çalıştığımdan dolayı onlara sunacak bir iş ispatı SGK tarzı evrakta yok.
-
Asıl talihli dışındakiler ilk girişi asıl talihliden önce yapamıyorlar. Yani diğer hak sahipleri ya asıl talihliyle birlikte veya asıl talihliden sonra yapabilir girişlerini(tabi süreleri dahilinde).
-
Bu arada @mexido ‘kendi adına’ haklı bir çekincesini dile getirmiş, tamamen kendisi için konuşmuş, ki bence genellenebilir de, olağanüstü bir durum yaşıyoruz, herhangi birimiz tedirgin olabiliriz acab diyebiliriz, bunu ifade de edebiliriz, hoppaa yüklenmenin alemi yok, yok kimin ne mezunu olduğunu biliyor muymuş(ki tekrar ediyorum kendi adına yazmış arkadaş zaten) yok kendine güvenmeyen başvurmasaymış siz ds260ı hiç doldurmayın falan, gerek yok bunlara arkadaşlar, nacizane tavsiyemdir fikir beyanlarınızı daha usturuplu yaparsanız kalp incitmemiş olursunuz
Fikir belirtmek var fikir belirtmek var.. -
@ibrahimasar Başvuru yaptım ama lise mezunu değilim Arabistan'da çalıştığımdan dolayı onlara sunacak bir iş ispatı SGK tarzı evrakta yok.
-
Herkeze selamlar nasıl olcak bu işler böyle
şu mayıs'ın 5 i gelsede görsek neyse az kaldı. -
@clourpoint sen ds260 formuna kaç kişi yazarsan o kadar kişi ungan sağlık kontrolüne ve mülakata gidiyor. Hemen tüm aileye basılmıyor. @redsat2000 en canlı örnektir kendisi evli çocuğu olan insan fakat ds260 sadece kendisini yazdı sadece ona vize basıldı sadece kendisini yazıp tüm aileye basılmadı yani
-
@clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
ünkü ail
Abi asıl talihli evraklarda görünüyor. Diğer talihliler eş durumundan ve 21 yaş altı çocuk durumundan faydalananlar olduğu da belli vize üzerinde. Konsoloslukta da ilk girişte de ana muhatap asıl talihli.
-
@fifadan, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@ibrahimasar Başvuru yaptım ama lise mezunu değilim Arabistan'da çalıştığımdan dolayı onlara sunacak bir iş ispatı SGK tarzı evrakta yok.
Herhangi bir işte 2-3-5 sene tecrübe de yeterli değil zaten. https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-almak/10 başlığı incelersin. Benzeri konularda da arama yaparsın. Hangi mesleklerin yeterliliğinin olduğunu, meslek kodlarından görebilirsin. İstenilen evrak sgk dökümanından ziyade firmandan alacağın belgeler olacaktır zaten.
-
@Final-Approach 1- kazanalimda bakariz2- he bekliyor plazalar gel calis diye.. ))))
Benzer Başlıklar
146
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum