Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @alpecino DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Sevgili Arkadaşlar size bir uzmanlık sorum olacak
    Benim eşim Green karta başvuramayacak olan ülkeler arasında vatandaşlığı dolayısıyla onun adına değil sadece kendi adıma başvurumu yaptım eşimin vatandaşlığı benim elenmemede sebeb olabilirmi acaba diye merak ediyorum öyleyse sonuçları kontrol bile etmeme gerek kalmayacak :)

selamlar iyi şanslar

Sayin @alpecino sanirim forumdan cikmissiniz ama okuyacaginizi farzederek ben sorunuzu cevaplayayim. Green Card'a basvuramayacak ulkeler demek yanlis olur, bu yapilan sadece Green Card cesitlilik vizesi cekilisi. Green Card almanin bir suru farkli yolu var, her ulke vatandasi green card alabilir.

Ama diger yollardan farkli olarak cekilisin bir amaci da ABD'ye son 5 yil icinde 50.000'den daha az gocmen gonderen ulkelere daha fazla firsat tanimak, o nedenle her yil cekilise basvurabilecek ulke listesinde degisiklikler olabiliyor.

Esiniz eger basvuruya uygun olmayan bir ulkede dogduysa sizin uzerinizden cekilise kendi adina da basvuru yapabilir (Turkiye diye isaretleme yaparak), siz veya esiniz cekilis talihlisi olursaniz ikiniz de Green Card alabilirsiniz, bu konuda "vatandasliktan" ya da dogum yerinizden dolayi sorun yasamazsiniz. Bol sanslar!

• @crazycells sonuç olarak da burada 2 aydır çoğu insan ile belli düzeyde bir samimiyetim var. Çevremde tanıdığım insan ne ise benim için burada samimi olduğum kişi de aynıdır. Böyle şeyler görünce sinirleniyorum. Ne gereği var ne güzel konuşuyoruz muhabbet ediyoruz zaman geçiyor. Zaten kalmış 3 gün. @badman kişisine yazdığım son mesajın son cümlesi için kusura bakmayın biraz doz aştı.

• geçen sene bizde böyleydik :)) whatsapp grubunda ne kavgalar tartişmalar olurdu . olacak bu tür seyler . sizin daha 2019 eylüle kadar yolunuz var çok enteresan tipler çıkacak karsınıza :))

• Arkadaş göçmeden, beyin göç etmiş olabilir..

@gözde DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Kelin merhemi olsa kendi başına sürer o zaman demezler mi madem bu kadar çok biliyorsun neden hala çekiliş sonucu bekliyorsun bulup birini evlenip gitseydin

• sayin @likable lutfen provokatif cumlelerden kacinalim.

• Mesajlarımı okuduğunuzu varsayarak üzüldüm açıkcası provokasyonla uzaktan yakından alakam Yok buradaki arkadaşların benimle hemfikir olduğunu biliyorum. Neyse uzatmanın manası yok..

@crazycells DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

sayin @likable lutfen provokatif cumlelerden kacinalim.

• @yekta DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

geçen sene bizde böyleydik :)) whatsapp grubunda ne kavgalar tartişmalar olurdu . olacak bu tür seyler . sizin daha 2019 eylüle kadar yolunuz var çok enteresan tipler çıkacak karsınıza :))

bu yil whatsapp grubu yok sayin @yekta , olgunlasmamis insanlarin triplerine daha fazla vakit ayiramayacagim :) bilgi isteyenler facebook grubunu ve forumu kullanabilirler. insanlar kaziklanmasin ya da dogru bilgiye ulassin diye ekstra mesai yapmayi dusunmuyorum bu yil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hsndmn DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

82 çevrimiçi ve gördüğüm en yüksek rakam. Emeklerin boşa çıkmayacak inşallah. @crazycells

sagolun sayin @hsndmn :) zaten hickimsenin forumdan maddi bir kazanci yok. Maksat insanlarin tecrubelerini aktarip birbirlerine baska ulkelerde destek olmasi. Eger insanlar bu amacla kullaniyorsa ne mutlu bize :)

Şahsen bu forum da emektar kişilerin para kazanmasını destekliyorum. En azından Adwords üzerinden reklam alınmasını isterim. Bu forumun verdiği bilgiler Amerika'da yaşamaya başlamış veya başlayacak kişiler için hayati önem taşıyor. Çekiliş var olduğu sürece daima burada olacağım.

Cok sagolun, lakin boyle bir amacimiz yok :) ama belli bir asamadan sonra reklam alip forumun teknik altyapi giderlerini karsilamasini dusunuyoruz. Daha fazlasina gerek yok :) Amacimiz buradan para kazanmak degil :)
    https://yesilkartforum.com/kunye/

Ama yine de her kosulda foruma katkida bulunmanizi kesinlikle desteklerim. Forumun temelinde cekilis degil, ABD'de yasam ve gocmenlik var :) o nedenle cekilis programi kaldirilsa da biz buradayiz. Ayrica forumun borcu sifirlaninca elde edilecek gelirleri Turkiye'deki CYDD, TEV, Alikev gibi cagdas ve bilimsel egitimi destekleyen kurumlara forum kullanicilari adina bagislayacagiz. Boylece bize de yola devam etmek guzel bir amac vermis oluyoruz :)

• @likable crazycells sadece bu olayların üzerini kapatmak için böyle yazılar yazıyor. Onun da işi kolay değil. Her konunun altında bu tür tartışmalar çıksa hangi birisine yetişecek. Hepimizin istediği gibi forum uyumlu bir muhabbet ile ilerlesin. Daha bugüne kadar kimsenin forumda ban yediğini görmedim. Bu da adminin iyi niyetindendir. O yüzden anlayışlı olup @crazycells yardımcı olalım. Yazdığın yazıda haklısın. Uzatmaya gerek yok hocam. Adam gitti zaten.

• Bu 10+ bir davranış olur hiç şüphem yok

82 çevrimiçi ve gördüğüm en yüksek rakam. Emeklerin boşa çıkmayacak inşallah. @crazycells

sagolun sayin @hsndmn :) zaten hickimsenin forumdan maddi bir kazanci yok. Maksat insanlarin tecrubelerini aktarip birbirlerine baska ulkelerde destek olmasi. Eger insanlar bu amacla kullaniyorsa ne mutlu bize :)

Şahsen bu forum da emektar kişilerin para kazanmasını destekliyorum. En azından Adwords üzerinden reklam alınmasını isterim. Bu forumun verdiği bilgiler Amerika'da yaşamaya başlamış veya başlayacak kişiler için hayati önem taşıyor. Çekiliş var olduğu sürece daima burada olacağım.

Cok sagolun, lakin boyle bir amacimiz yok :) ama belli bir asamadan sonra reklam alip forumun teknik altyapi giderlerini karsilamasini dusunuyoruz. Daha fazlasina gerek yok :) Amacimiz buradan para kazanmak degil :)
    https://yesilkartforum.com/kunye/

Ama yine de her kosulda foruma katkida bulunmanizi kesinlikle desteklerim. Forumun temelinde cekilis degil, ABD'de yasam ve gocmenlik var :) o nedenle cekilis programi kaldirilsa da biz buradayiz. Ayrica forumun borcu sifirlaninca elde edilecek gelirleri Turkiye'deki CYDD, TEV, Alikev gibi cagdas ve bilimsel egitimi destekleyen kurumlara forum kullanicilari adina bagislayacagiz. Boylece bize de yola devam etmek guzel bir amac vermis oluyoruz :)

• Anam anam neler olmuş sayfada konuyu tam anlayamadım ama çözüme kavuşmuştur umarım.

Çok az kaldı dananın kuyruğu kopuyor. Bu arada youtube da AmerikaTV kanalını biliyorsunuzdur adı Musa yanılmıyorsam o da son canlı yayınında 18 yaşından itibaren başvurmaya başlayıp 6. denemesinde çıktığını söylemiş. Şansımızın dönmesi bu kadar uzun sürmez umarım.

• @ekpr biliyorum çok naif güzel bir insan takip ederim videolarını , tavsiyede ederim Biraz yavaş konuşuyor hızı 1,5 aldığınız zaman daha keyifle izliyorsunuz :)

• @vecihi Ayıp olmasın ama hızı x2 alınca da iyi gidiyor 🤣

• ben almanya doğumlu olduğum için almanya popülasyonundan kabul ediyorlar e almanaydan da daha az kişi seçiyor sistem kaderin cilvesi artık bu son deneme benim için.

• @ekpr DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Anam anam neler olmuş sayfada konuyu tam anlayamadım ama çözüme kavuşmuştur umarım.

Çok az kaldı dananın kuyruğu kopuyor. Bu arada youtube da AmerikaTV kanalını biliyorsunuzdur adı Musa yanılmıyorsam o da son canlı yayınında 18 yaşından itibaren başvurmaya başlayıp 6. denemesinde çıktığını söylemiş. Şansımızın dönmesi bu kadar uzun sürmez umarım.

Bu konudaki tavsiyeler icin su konuyu kullanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/171/abd-deki-turk-youtuber-tavsiyeleri

• @tanseliq DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

ben almanya doğumlu olduğum için almanya popülasyonundan kabul ediyorlar e almanaydan da daha az kişi seçiyor sistem kaderin cilvesi artık bu son deneme benim için.

O, yapilan basvuru sayisiyla alakali bir durum. Almanya ve Turkiye ayni bolgede, basvurudan secilme sansinin ayni olmasi lazim. Tabii bir ulkeden asiri fazla basvuru yapilmadigi surece.

• @crazycells yok başvuru klavuzunda "hangi ülkede yaşıyorsun yada vatandaşısın buna bakmaksızın doğduğun ülke üzerinden çekilişe katılırsın" diyordu o bölümü 10 kere okudum evet öyle imiş yani alman vatandaşı olmama rağmen doğduğun yere bakarım diyor çekiliş kuralı bende almanyadan 1200 kişi alınacaksa şansımın o 1200 kişi içinde olmasını bekleyeceğim ama Türkiyeden daha fazla kişi kazanıyor bunu birde abdyolu.com diye ankaralı şirket vardı onlara danıştım doğrudur dediler.

• arkadaşlar saat kaçta açıklanır bilginiz var mı? Sitesinde sanki saat yazmıyordu..

• @crazycells Hocam ben senin iyi niyetine şahit olmuş kişilerdenim,Türkiyede hiçbir işim yolunda gitmediği dönemler,kaçmak istediğim dönemler bana çok yardımcı olmuştun o zaman kullanamadım verdiğin bilgileri ama bana umut oldun bir heves geldi belki de gidebilme ihtimalim benim türkiyedeki işlerimi rayına soktu minnettarım sana gerçekten. verdiğin bilgileri ileride illa ki kullanıcam merak etme bir gün ben de amerikada olucam.Dediğin gibi kendini fazla yorma forumda ve grupta çoğu şey yazıyor gerçekten gitmek isteyen araştırıp bulabilir.Ayrıca forum kuralları gayet açık yanlış yapan biri olursa engelleyebilirsin ikaz ettiğin halde devam ediyorlarsa o senin insiyatifin tabii .İyi ki varsın hocam gelirsem sözüm olsun seni kesinlikle yemeğe çıkarıcam :)

• @apex EDT – Eastern Daylight Time diyor yani oranın 15 mayısının gündüz saatleri sanırım mesai başlangıcı falandır

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k