Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @ekpr evet tabi sevmiyorsanız o ayrı konu.

• Bu ileti silindi!

• bu sene 3. başvuru.. sabırsızlıkla bekliyorum, saat saat hesaplıyorum sonucu.. ama salı günü kontrol etmicem. tabi dayanabilirsem..
    1-2 gün sonra bakacağım. 😛
    önceki senelerde, sitedeki tüm yoğunluğa rağmen ilk akşam öğrendim. çıkmadı.
    çıkanlara bakıyorum.. yok biz unutmuştuk çekilişi, yok başvurduğumuzu bilmiyorduk.. hep sonradan öğrenmişler 😀
    ilk gün bakan heveslileri eliyor mu acep sistem diyorum. :-) teknik olarak öyle birşey ile uğraşacaklarını sanmıyorum, ama totem de diyebilirsiniz. dayanabilirsem, en azından ertesi günü bekleyeceğim. :-D

• bu arada 3 gün, 22 saat, 27 dakika kaldı açıklanmasına :-))

• Şöyle yap 00.01 itibarıyla bak sakin olur 😉

@burak DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

bu sene 3. başvuru.. sabırsızlıkla bekliyorum, saat saat hesaplıyorum sonucu.. ama salı günü kontrol etmicem. tabi dayanabilirsem..
    1-2 gün sonra bakacağım. 😛
    önceki senelerde, sitedeki tüm yoğunluğa rağmen ilk akşam öğrendim. çıkmadı.
    çıkanlara bakıyorum.. yok biz unutmuştuk çekilişi, yok başvurduğumuzu bilmiyorduk.. hep sonradan öğrenmişler 😀
    ilk gün bakan heveslileri eliyor mu acep sistem diyorum. :-) teknik olarak öyle birşey ile uğraşacaklarını sanmıyorum, ama totem de diyebilirsiniz. dayanabilirsem, en azından ertesi günü bekleyeceğim. :-D

• @ekpr DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@fouray Sıkıntı orada değil zaten. Sorun şu ki çekilişin çıkmasını bekleyen hayalini kuran binlerce insanla apaçık alay etmektir. Gitmeyeceksen niye başvurdun hadi diyelim haspel kader bir talihsizlik yaşadın ondan gidemiyorsun ama ''Bana çıktı ben gitmeyeceğim.'' deyip bunu dillendirip de insanları delirtme.
    Benim bakış açım bu şekilde.

Sende haklısın. :) Sonuçta yüz binler başvuruyor.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Sessizliğe bürünmüş bunu buldum dolaşırken.

çekiliş prosesi şöyle:

1. internet üzerinden belirli bir tarih aralığında başvurular toplanır.

2. başvuru süreci bitince, bu başvurulardan ilk aşamada geçersiz olduğu anlaşılanlar elenir. (çekilişine katılmaya uygun olmayan ülke vatandaşları, eğitim seviyesi yetersizler, başvuru için yaşı uygun olmayanlar, birden fazla başvuru yapanlar)

3. ilk elemenin ardından çekilişle greencard adaylığı değerlendirilecek kişiler belirlenir. dikkat greencard alacaklar değil değerlendirilecekler. mesela o sene 50.000 kişiye greencard verilecekse, 100.000 kişi seçilir. çünkü sonraki aşamalarda elenenler olacaktır. (bu aşamada, greencard çekilişindeki sıranız size bildirilir. bu sıra numarası çok önemli, bu konuya geleceğiz.)

4. bu 100.000 kişiden ekstra bazı formlar istenir. bu formları göndermeyenler elenir. (mesela bu aşamada 20.000 kişi elensin. kaldı 80.000)

5. formlarını gönderenlerin evrakları incelenir. bu aşamada, formlardaki bazı önemli kriterleri sağlayamayanlar elenir. mesela formlarda soruyor, "hiç bir çocuğu kaçırdınız mı?" bu soruya evet diyenler eleniyor. (mesela geriye 70.000 kalmış olsun)

6. formlar nedeniyle de elenmemiş olanlara, 3. maddede bahsedilen, greencard çekiliş sıra numarasına göre sırayla abd konsolosluğunda randevu tarihi verilir. randevuya giderken, yanınızda götürmeniz gereken belgelerin listesi verilir.

7. bu belgelerle ilgili tarihte abd konsolosluğuna gidip, görüşme yaparsınız. görüşmede bakılan şey şudur: önemli konularda beyanlarınızın yanlış olmaması (doğduğunuz ülke, sabıka, okul mezuniyeti seviyesi, yaş) ve public burden yani topluma yük olacak bir kişi olmamanız (buradaki bakılan şey de iş bulana kadar, mesela 12 ay kadar, kendinizi geçindirecek paranız var mı? iş tecrübenizle/diplomanızla abd'de iş bulabilir misiniz? dil bilgisi çok önemli değil ama öğrenebilecek durumda olmak önemli.).

8. randevu verilenlere greencard verildikçe, başlangıçta verilen 50.000 kişilik greencard kontenjanı gittikçe azalır. mesela (1. sıradaki amca 5 çocuğu ve eşi ile greencard alma hakkını kazandı diyelim. kontenjandan 1 değil 7 kişi eksiliyor. ). 50.000 kişi dolduğunda ise artık randevu verilmez. yani çekilişi kazanmış olsanız bile, greencard çekiliş sıra numaranız büyükse, randevu alamama ihtimaliniz var.

• @badman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

totoro bro, bugün burası cok sessiz nerde bu gencler,pusudalar mı acep?

forum haftasonu moduna giriyor sanirim sayin @badman :) genelde haftasonlari daha sakin oluyor...

• @badman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

tr de sevdiğin işi yapmak zor.

tr de is yapmak zor 😃

• @crazycells @badman biz buralardayız üstadım 😉

• @likable burada yanlis olan bilgiler var sayin @likable , birden fazla basvuru yapma disinda elenme sureci konsolosluklardaki gorusmelerde gerceklesiyor, bilginize.

• Doğru olduğunu söylemedim fikir alışverişi için paylaştım. Şu kısmı hem iyi hem kötü “50000 kişi seçecekler 100K kişiye kazandığı bildiriliyor”

@crazycells DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@likable burada yanlis olan bilgiler var sayin @likable , birden fazla basvuru yapma disinda elenme sureci konsolosluklardaki gorusmelerde gerceklesiyor, bilginize.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• 200K başvuran 5000-6000 kişi kazandığı bildiriliyor eş ve çocuk durumlarından doluyor büyük numaralara sıra gelmiyor. Diğer yandan da elenenlerin yerini yedekliyorlar. @crazycells şöyle diyebilirmiyiz kazanma oranı %2,5-3’e kadar çıkıyor fakat yüksek dosya numaralarından dolayı alamama durumu mevcut ?

• @likable evet, maalesef kotalari doldurmak icin boyle bir sey yapiyorlar. Su konuya goz atmanizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış

• Yurtdışı iş görüşmem var tekrar yurtdışına çıkacağım 1 yıl ara vermiştim. Ankara’ya gideceğim görüşme için Salı günü çağırdılar

@badman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@likable DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells @badman biz buralardayız üstadım 😉

senin kanka tati, ankara'ya gitti, napcan yanlız şimdi ,haftasonu senin için gecmez ...

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• DV2019 Geç Başvuru Hakkında

4
    0 Oy
    4 İleti
    310 Bakış
    entelmanE
    Önümüzdeki bültene olmasa da sonraki 2 bültene yetişme şansınız hala var. Bir an önce DS260 formunu doldurup süreci takip edebilirsiniz.
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k