Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kepce O günler sağlıkla hayırlısıyla bir gelsin her ayrıntısıyla anlatıcam. 🙂 2sini kargoda birini kabinde yanımıza alacağız gibi görünüyor şimdilik. Çekiliş sonuçlarına az kaldı müjdeli haberinizi bekliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.


  • @znerus kargodaki canlılar için pilotu uyarmayı unutmayın lütfen


  • @Muhtaradana unutmam 🙂 teşekkür ederim


  • @yasemin o eyaletle ile ilgili değil sanırım havayolu firmasıyla ilgili thy de kabin içi kişi başı 1 hayvan diye biliyorum


  • Merhabalar, eğer bu olaylar geçer ve her şey yoluna girerse 20 Haziran'da Abd'ye yolculuk yapacağız. Yanımızda bir de kedimiz var. Veteriner kuduz titrasyon testi yapacağını söyledi ama emin de değil gerektiğinden, konsolosluğun sayfasını incelediğimde de böyle bir şeye rastlamadım. daha önce yolculuk yapan arkadaşlar kedileri için kuduz titrasyon testi yaptırdılar mı acaba? Şimdiden çok teşekkürler.


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz merhabalar , kuduz titrasyona amerika için gerek yok biz daha yeni getirdik kedimizi, sadece kuduz aşısına, iç dış parazitine bir de tarım ilçeden alacağınız kağıda bakıyorlar.


  • herkese merhabalar kopegım ıle Thy Los Angeles direkt ucusu yapacağız kopegım totelede 9 kilo ve Thy yollarının verdigi kilo 8 kg 1 kilo icin tolerans tanırlar mı bu konuda tecrübeli etmiş arkadaşlar bılgılendırırse çok sevınırım. rezervasyon anında kabın mı yoksa kargo mu ayırtmalıyım bilemedim kargoda gıtmesını hiç istemiyorum. sımdıden çok teşekkür ederim


  • arkadaslar bende bir kedi var, bir kedi daha sahiplenmek istiyorum. abd ye iki kediyle gitmek zor olur mu benim icin green karti alırsam?

    birde kedi ve kopek asilari veterinerlik hizmetleri Türkiye'ye gore pahalı midir?


  • @mkonca Kopek icin yaziyorum (mini poodle), henuz daha 10 aylik. Her bir veteriner ziyaretinde booster asilarini oldugu icin, en az $100 oduyoruz. 1 yasindan sonra, hastalik falan olmazsa, yilda 1 veya iki ziyaret olacak, yillik asilari icin. Heartworm ve tick ilaclarini Amazon'dan aliyorum. Veterinerden daha ucuza geliyor. ABD'de kopekler icin kuduz (rabies) ve diger bir asi daha (bordetella) var, bunun ikisi yillik mecburi. Bunlar olmazsa, hicbiryere goturemezsiniz.


  • Merhaba, benim 2 yasinda kucuk irk kopegim var. yillik asilari geldigi icin gecen gun bir veterinere gittim. Kuduz, Bordetella ve 2 asi daha var suan ismini hatirlayamadigim. Fakat hicbirini yaptiramadim maalesef. Ozel asi yapilamadigini, sadet paket seklinde satin alabilicegi soylediler. Paket iceri yillik asilar, kalp, kan ve kaka analizi seklindeydi. Fiyati ise 155$. Bunjn uzerine yaklasik 6 veterineri aradim ve bilgi aldim. Fiyatlar ve paketler hemen hemen ayniydi. Biz suanlik yaptirmadik fakat ileride dusunebiliriz.


  • @cisilhayat Normalde ayri ayri asilarini yapmalari lazim. Ve ona gore fiyatlandirmalari. Arastirin, belki paket seklinde yaptirmak, ayri ayri fiyatlandirmadan daha ucuza gelebilir. Bence $155 cokta abarti bir fiyat degil, eger tum asilar ve lab work icindeyse.


  • @MySea anladigim kadariyla corona sebebiyle kimse sadece asi yapmak istemiyor. Fiyat banada uygun geldi. Durumlar biraz duzelsin degerlendirmeyi dusunuyorum.


  • Merhabalar, Eğer salgın hastalık biterse THY ile Washington dc ye kedim ile giriş yapmak istiyorum. Şuan evcil hayvan yasağı var. Ve ben kedimle geri dönemeyeceğim diye korkuyorum açıkçası.
    Kuduz aşısı ve parazit aşıları tamamlandı. Chip taktıracağım. Thy”den kendim ve kedim rezervasyon yaptıracagım .Tarım il müdürlüğünden izin de alacagım.
    Şuanlık bu kadar.

    Fakat bir sorum var?
    Kedim için rezervasyon yaptırdığımda, uçuş günü geldiğinde, kedi ile kuşu aynı uçakda taşıyamıyoruz yada bir yolcumuzun alerjisi var diyip kedimi uçağa almayabilirler mi? Yada uçağa almasalar bile kargo bölümünde mi gidecek kedi? Bana yardımcı olabilir misiniz? Ve kediyle uçacak başka arkadaşlar var mı?


  • @handuş merhaba, biz thy ile gelmistik. Ucakta baska hayvan olmasi konusunda yardimci olabilirim. Ben rezervasyon yaptirirken baska bir evcil hayvan olup olmadigini sormustum. Hic evcil hayvan olmadigini ogrendikten sonra rezervasyon yapmistim. Eger ucus gunu ucagimizda baska evcil hayvan olmasi durumda ne yapmaliyim diye sordugumda, ilk olarak kimin rezervasyonu onceden yapilmis diye bakiliyor diye bilgi verilmisti. Yani sizin rezervasyonunuz sistemde goruldugu halde kusu olan bir yolcuya rezervasyon yapmak onlarin hatasi oluyor. Magdur olmamak adina ilk rezervasyonu yapmak daha garanti gibi gorunuyor.


  • @cisilhayat merhabalar, çok ama çok teşekkür ederim. Kafamda ki soruya tam oturan bir cevap oldu. Yardımınız için cok teşekkür ediyorum. Birde kedinizi nasıl götürdünüz acaba? Kafes içinde mi yoksa çantada mı? Güvenlikten geçerken kedinin atlamasından huzursuzlanmasından çekiniyorum, güvenlikten geçerken kediyi kucağınıza mı aldınız? Birde kedi ile havaalanında uçuşdan ne kadar önce olmalıyım? Siz kedinin tuvaletini ve mama ihtiyacın da sıkıntı yaşadınız mı? Birde son bir soru kusura bakmayın. Uçağa binerken bir yolcu alerji raporunu iletirse kedimi kabine almıyorlar ve kargo tarafında mı gidiyor yoksa hiç mi uçağa almıyorlar?

    Çok teşekkür Ederim şimdiden


  • @handuş merak etmeyın ben de kafamda bu sorularla kendimi yiye yiye gelmiştim. rezervasyon yaptığınızda sistemde uygunluğunu kontrol edip rezervasyonunuz onaylandı diyorlar ya da onaylanmadı,Thy yolları çanta kabul ediyor onun da belli ölçüleri var,daha önceki gönderilermde hangi çantayla gittiğimiz vardı,ben özellikle şeffaf çanta aldım ki güvenlikten geçerken sorun olmasın diye çünkü kedimiz engelli,ama yine de çantadan çıkmasını istediler iki kez güvenlikte çantadan çıkartıyor,ben ayrıca kimliğine veterinerden uçabilir diye imzada attırmıştım ve veterinere danışarak kedime onun belirttği ölçü kadar sedaped verdim gözleri kayık oldu ama bütün yolculuk boyunca hafif sarhoş gibi rahatça geldi hiç tuvaletini yapmadı ama indiğimiz havaalanı çok kalabalık olduğu için orada çok oyalandım artık kendine gelmişt ve biraz huysuzlandı, ben de evcil hayvantaşıma izninin çıkmasını bekliyorum, köpeğimi getirmek için.merak etmeyin yolculuğunuz çok iyi geçicek


  • @handuş alerji konusunda bilgim yok malesef. Ben kopegim ile gelmistim herhangi bir sorun yasamadim. Sadece ucus boyunca cantadan cikartmayin dediler. Biz havaalanina ucustan 4 saat once gitmistik. Islemlerimizi gercektestirip havaalanin park girisinde cimenlikler vardi orada son bir tuvalet ihtiyacini karsilamistik. Sizde icinizi ferah tutun, evcil hayvanlarimiz bizim kadar stres yapmiyor 🙂


  • @dilara1424 gerçekten coook yardımcı oldunuz cok ama cok teşekkür ederim . Gerçekten beynimi kemiriyor tüm sorular. Acaba diyorum ki 1 hazirandan sonra yine pet yasağı devam eder mi? Cok üzülüyorum kendi kendime:(


  • @cisilhayat çook teşekkür ederim cevabınız için, yinede cok endişeliyim inşallah kedim benimle birlikte gelebilir. Bende 4-5 saat öncesinden gitmeyi düşünüyorum her riske karşı...


  • @handuş umarım devam etmez gerçekten ben de bekliyorum , kedi köpek aynı anda taşınmıyor diye kabinde köpeğimi annemlerle bırakmak zorunda kaldım geldikten hemen sonra köpeğimi almaya dönücektim ama kalakaldım 😞


Benzer Başlıklar

  • 50
  • 254
  • 1
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum