Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikada uzun kalabilmek için vize

Amerikan Vizeleri
6 5 447 5

  • Ben 7 yaşında ki oğlumla Amerikaya gidicem. Oğlumun orada okuması için. Onun okulla ilgili kısmını çözdüm ama ben hangi vize türüyle gitmeliyim ki orada en aşa 2 sene kalabileyim. Turist vizesiyle gitsem oğlum orada okula başladığı için bunu neden gösterip uzatabilir miyim? Açıkçası vize konusunda takılı ve bilgisiz kaldım


  • Turist vizesiyle uzun süre kalamazsınız, oglunuzun okulunu neden olarak kabul etmezler. Bence ogrenci vizesiyle gidin..

  • ⭐⭐

    @aslidinc Turist vizesi ile giderseniz orada cocugunuzun okulundan i20 belgesi alip F1 statü değişikliği yaparak çocuğunuzun öğrenciliği bitene kadar cocugunuz kalabilir. Ama siz kalamazsiniz diye biliyorum. Tabi ilkokulda i20 veriliyor mu bilmiyorum. Siz de en fazla turist vizenize girişte verilecek olan 6 aylik sureye ilave bir +6 ay ek süre alarak 1 yıl kalabilirsiniz. Sizde bir college yada üniversiteye kaydolabilir ve i20 alarak statü değiştirebilirsiniz. Dil okuluda olabilir. Yani sizin öğrenciliginiz uzerinden F1 e gecebilir boylece rahatca kalabilirsiniz. Ama orada bir avukatla bu işleri yapmanız gerekecek. Bu nedenle avukat size alternatif çözümler sunabilir. Belki sizde turist vizenize süre uzatarak 2 yıl kalabilirsiniz. Tam olarak bilmiyorum ama gidince avukat size detaylı açıklar zaten. Tabi paranız varsa orada bir iş kurabilir ve E2 vizesi alarak daha rahat bir şekilde aynı GC vizesi gibi haklara sahip olabilirsiniz. Kısacası bir çok yol var. Ama oraya gittiğinizde bir avukatla hareket etmeniz daha saglikli olur. Bizim bilmedigimiz ayrıntılar olabilir. Ben yüzeysel olarak bildiklerimi anlattım sadece.


  • @Drywall merhabalar turist vizesi ile gittiğinizde +6 ay uzatmayı nasıl alıyorsunuz

  • ⭐⭐

    @leon, içinde söyledi: Amerikada uzun kalabilmek için vize

    @Drywall merhabalar turist vizesi ile gittiğinizde +6 ay uzatmayı nasıl alıyorsunuz

    Gecerli bir mazaretiniz varsa, I539 formu ile kalis surenizi uzatmak icin basvuru yapabiliyorsunuz.

    Su konuyu inceleyebilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/176/b1-b2-turist-vizesi-i̇le-amerikada-uzun-süre-kalabilmek

    Buda form;
    https://www.uscis.gov/i-539

  • ⭐⭐

    @leon @Ryback 'in dediği gibi uzatma nedeni önemli. Örneğin B2 ile girdiyseniz mesela sağlık ve tedavi ile ilgili bir neden olabilir, eğer B1 ile girdiyseniz iş kurma veya iş takibi ile ilgili bir neden olabilir. Hiç başıma gelmedi ama bildiklerim çerçevesinde bunları söyleyebilirim. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa konu daha net anlaşılacaktır. Bu konuyu @Ryback ' inde linkini verdiği konu başlığı altından takip ederseniz daha çok bilgi edineceginizi düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • Vize geçerliliği kontrol edilebilir mi?

    Amerikan Vizeleri
    2
    0 Oy
    2 İleti
    205 Bakış
    B
    @Azat-Köklü Azat Bey 3 sene giris yasagi kondugu bilgisi size kim tarafindan verildi? E mail mi geldi yoksa siz mi internetteki bilgilerden boyle bir kaniya mi vardiniz?
  • Avustralya'dan Vize Başvurusu Yapmak

    Amerikan Vizeleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    185 Bakış
    M
    Merhabalar, Ben 2020 yilinda j-1 vizesi ile amerikadya gittim ve statumu once turiste sonra ogrenciye cevirdim.Haziran 2023 de amerikadan ayrildim.Bu surecte avustralya ogrenci ve kanada turist vizesi aldim.Yakin zamanda avustralyadan turist vizesi icin randevum var sizce vize alma olasiligim dusuk mudur? avsutralyaya yeni geldigim icin esim sponsor olacak onun turist vizesi var beraber seyahat edecegiz.
  • AB vatandaşlığı ile Amerika'da vize durumları

    Amerikan Vizeleri
    14
    0 Oy
    14 İleti
    969 Bakış
    gucarslanG
    @Gül-Nur başınız sağolsun öncelikle. çocuklarınız green card almış mıydı yoksa onlar siz kart sahibi olduktan sonra mı dünyaya geldiler?
  • Başka Ülkede Vize Başvurusu Yapmak

    Taşındı Amerikan Vizeleri
    5
    0 Oy
    5 İleti
    572 Bakış
    crazycellsC
    @HeyDouglas, içinde söyledi: Başka Ülkede Vize Başvurusu Yapmak Avrupa ülkesinde bir süredir bulunurken abd vizesi almak daha kolay olur mu? Her konsolosluktaki atmosfer biraz farkli oluyor ve bu durum vizelerin verilme oranlarini etkiliyor. Hangi ulkedesiniz bilmiyorum, ama suradan bulundugunuz ulkedeki vize verilme istatistiklerini inceleyebilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/nonimmigrant-visa-statistics.html Eger istatistikler Turkiye'dekinden daha iyiyse o ulkede basvuru yapmaniz daha iyi olabilir. O ulkedeki konsolosluga ulasip basvuru yapip yapamayacaginizi da sormalisiniz, bazen konsolosluklar basvuru icin o ulkede oturum izni isteyebiliyorlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum