Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Legal Guardıans hk.

• Merhabalar sitede bir çok soruya cevap verdiğinize görerek bir cesaret size yazdım eşimin abisi nc de yaşıyor 18 yıldır.kızım 13 yaşında ve 7 sınıfa gidiyor seneye liseyi abd okumasını istiyoruz legal guardıans la daha rahat edebileceği konsunda forumda yazışmalar gördüm legal gauardıan ile ilgili bilginiz var mı izliyceğimiz yol nasıl olmalı şimdiden ilginize teşekkür ederim

• @notry, içinde söyledi: Legal Guardıans hk.

Merhabalar sitede bir çok soruya cevap verdiğinize görerek bir cesaret size yazdım eşimin abisi nc de yaşıyor 18 yıldır.kızım 13 yaşında ve 7 sınıfa gidiyor seneye liseyi abd okumasını istiyoruz legal guardıans la daha rahat edebileceği konsunda forumda yazışmalar gördüm legal gauardıan ile ilgili bilginiz var mı izliyceğimiz yol nasıl olmalı şimdiden ilginize teşekkür ederim

Bu bolumle ilgili su basligi incelemeyi unutmayin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız

Sorunuza cevap verip vermemeye Muslu Hukuk Burosu karar verecek; ama bu konuyla ilgili forumda bilgi oldugunu belirtmek istedim sadece... Ozellikle su konuyu da incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/175/amerikan-vatandaşı-çocuğun-abd-de-eğitimi-anne-baba-türk-vatandaşı

• Kendileriyle görüştüm burdan sormamı istediler.

• @notry, içinde söyledi: Legal Guardıans hk.

Merhabalar sitede bir çok soruya cevap verdiğinize görerek bir cesaret size yazdım eşimin abisi nc de yaşıyor 18 yıldır.kızım 13 yaşında ve 7 sınıfa gidiyor seneye liseyi abd okumasını istiyoruz legal guardıans la daha rahat edebileceği konsunda forumda yazışmalar gördüm legal gauardıan ile ilgili bilginiz var mı izliyceğimiz yol nasıl olmalı şimdiden ilginize teşekkür ederim

Sayın @Notry,
    Guardianship eyaletten eyalete değişebilen bir konudur. Ben Massachusetts ve Ohio eyaletinde her konuyla ilgili görüş bildirebilirim. Bunun dışında federal hukuk olan göçmenlik ve vatandaşlık alanı ile ilgili her eyalette hizmet verebiliyorum. Ancak guardianship North Carolina kanunlarına tabii olacaktır. Sizin bakacağınız konu guardianship of a minordir. Size North Caroline’nin mahkeme sitesinden guardianship ile ilgili bilgileri aktarıyorum. https://www.nccourts.gov/help-topics/guardianship/guardianship#minor-guardianship-6192 North Carolina mahkemelerinin sitesinden verilen bilgiye göre mahkeme sadece bazı durumlarda 18 yaşından küçük birine guardian tayin edebilir. Mahkemenin guardian tayin etmesi için çocuğun malvarlığı olmalı (miras yolu ile gecen, hayat sigortası, veya bir davadan kazanılan miktarın idaresi) ve guardian bu malvarligini idare etmek icin atanmali, veya cocugun anne-babasının vefat etmiş olması veya anne-babalık haklarının ellerinden alınmış olması gerekmektedir. Bu durumda sizin isteklerinize North Carolina guardianship kuralları uygun olmayacaktır. Yine de bu bilgilerin doğruluğunu mahkemeyi arayarak kontrol etmenizi tavsiye ederim.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    279 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk? Merhaba, ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
  • 0 Oy
    2 İleti
    327 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Denise-González, içinde söyledi: ABD'deki bir üniversiteden aldığım resmi bir iş teklifi hk. Herkese merhaba, ABD'deki bir üniversiteden resmi bir iş teklifi aldım. Kısa zamanım var şirket benden haber bekliyor, en kısa sürede seyahat etmem gerekiyor, Ancak, konsolosluk dönüş yapmıyor. Bu belge ile hangi vize türüne başvurmam gerektiğini bile bilmiyorum. Bu iş teklif belgesi ile hangi vize türüne başvurmalıyım? (Çünkü belge referans mektubu niteliğinde) Direkt Acil vize randevusuna başvurabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sayın @Denise-González, konsolosluğa acil vize talebinde bulunabilirsiniz. Ancak talebinizi kabul etmek zorunda değiller. İş teklifi ile genelde iş vizelerine başvurabilirsiniz. Bunların onayını size işyeri alır siz almazsınız. Onay direkt konsolosluğa da iletilir. Siz de kopyanız ile konsolosluğa randevu tarihinizde gidip vizenizi alırsınız.
  • 1 Oy
    4 İleti
    298 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @kronos, içinde söyledi: Registered Agent ile LLC Şirket Kurulumu Sonrası Greencard Kazanılması Hk. Merhaba Sayın @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu Eşim DV2022 talihlisi ve bu süreçte doğru ilerlemek için mümkün ise size danışmak istediğim bir konu var. Amerika'daki vergi sistemi hakkında çok bilgim olmadığımdan dolayı, farkında olmadan yasal olmayan bir işlem yapmış olmamak ve bu süreçte tamamiyle "yasal" , kurallara uygun ilerlemek istiyorum. 2019 yılında Amazon.com üzerinden e-ticaret yapmak için "Registered Agent" aracılığı ile bir "Single Member LLC" şirket kurulumu gerçekleştirdim ve şirketime ait Bank Of America hesabı açıldı ve "EIN Numarası" 'da alındı. Amazon.com seller hesabım da LLC şirketim üzerinden açıldı. Her ay, Bank Of America hesabımdan hesap işletim ücreti olarak 16$ ve Amazon.com'un 39.99$ subscription ücreti kesildi ancak bugüne kadar hiç satış yapmadım ve işe başlamadım. Eksi bakiyeye düşmemek için; Türkiye'deki banka hesabımdan Transferwise aracılığı ile BOA hesabıma belirli aralıklarla para gönderdim. 2019 yılından bu yana her yıl "Wyoming Eyalet Vergisi" olan 50$ vergimi ödüyorum. Greencard kazandığımız için, sizce bu işlemler bizim için bir sorun teşkil eder mi, yapılması gereken herhangi birşey var mı diye size danışmak istedim. Saygılarımla, Teşekkür ederim. Sayın @kronos , Anlattıklarınızda genel olarak problem yaratacak bir şey göremiyorum. Bütün vergilerinizi ödediğinize emin olun hem eyalet hem de federal vergiler buna dahildir. Federal verginin ödenmiş olması federal bir hakka başvurduğunuz için (vatandaşlık ve göçmenlik federal hukuktur) çok önemlidir. Federal vergi yükümlülüğünüz henüz satış yapmadığınız için olmamış olabilir. Ancak vergi durumunuzu bir vergi uzmanı ile kontrol etmenizde yarar olabilir. Ayrıca şirketlerin kurulusu eyalet bazında farklı kurallara tabi oluyor. Wymoning’de vergi yükümlüsü iseniz şirketiniz sanırım Wyomingde kuruldu. Öyle ise şirketiniz Wyoming şirketidir. Bu nedenle Wyoming eyaleti ile ilgili şirket hukuku konularında ben görüş bildirmiyorum. Bilginiz olsun. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    597 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @steganos, içinde söyledi: B1 > E2 vize değişikliği sonrası eş durumu için çalışma izni hk. Merhaba, B1/2 vize türüne sahip birisinin, ABD içerisinde E2 vize başvuru yaparak statü değişikliği yapma hakkı var. Bu başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde, TR içerisinde gerçekleşen başvuru gibi, 21 yaş altı çocuklara ve eşe tanınan haklar devam ediyor mu? Daha net bir örnekle açıklamak isterim. Turist olarak CA' ya geldim. Burada iş planımla beraber bir şirket kurup işimi devam ettirme kararı aldım ve statü değişikliğim kabul edildi. Bu durumda 2 adet soru çıkıyor karşımıza. (Benim statü değişikliğinden dolayı tekrar vize almam gerekeceğinin farkındayım.) Eğer eşim benimle beraber turist olarak ABD içerisinde olsaydı, E2 vize türü haklarından " çalışma iznine " sahip olacak mı? Eğer eşim Türkiyede ise, benim statü değişikliğim nedeni kazanacağı " çalışma izni " durumu için TR'de nasıl bir vize prosedürü gerçekleştirecek. Vize reddi gibi bir durumla karşılaşabilir mi. Tüm belgeleri, caseleri inceselemde genelde her olay kendi içerisinde özel olduğu için net bir cevaba ulaşamadım. Siz değerleri avukat arkadaşlarımın yorumlarını almak beni mutlu edecektir. Şimdiden emeğinize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sevgiler Sayın @steganos , Eşiniz sizinle turist olarak ABD’ye gelmiş olsa ve E2 ye sizinle beraber başvurmuş olsa size bağlı olarak E2 başvurusundan yararlanabilir ve izin verilirse sizinle ayni sure için ABD’de kalma hakkına sahip olur. Bu 21 yaş altı çocuklar için de ayindir. ABD’de bu başvuruyu beraber yaparsanız I-539 formunu aile için doldurarak bunu yapabiliyorsunuz. Eşin ayrıca I-765 formu doldurarak çalışma izni almaşı gerekir. Daha detaylı bilgi için bu linke bakabilirsiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors İkinci sorunuza gelince esiniz bu vizeye TC’de başvurursa siz ABD’de onay almış olsanız bile esinizin TC’den ret alma durumu vardır. Yani ABD’de onay alıp Turkiyede red alma durumunuz olabilir. Her konsolosluk E2 es başvuruları için farklı taleplerde bulunabilmektedir. Türkiye’de su anda bunun için istenen şeyler, konsolosluğun sitesinde sıralanmıştır. https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/tuccar-ve-yatirimci-vizeler/“Asıl E vizesi sahibine eşlik edecek eş ve 21 yaş altı çocuklar, uyruklarına bakılmaksızın aile bireyi için E vizesi alabilirler. E vizesi sahiplerinin eşleri ABD’de çalışma iznine başvurabilir. E vizesi sahipleri, ABD’deki ticari faaliyetleri sürüp, işletmedeki statüleri devam ettiği sürece ABD’de kalmaya devam edebilirler. Aile bireyi olarak başvuru yapmak için öncelikle her başvuru sahibi için DS-160 vize başvuru formunu doldurunuz. Formu tamamladıktan sonra www.usvisa-info.com adresinden hesap oluşturup her bir başvuru için vize ücreti ödemesini gerçekleştiriniz. (E-1/E-2 vizeleri için başvuru ücreti 205 ABD doları olup, iadesi yapılmaz.) Ödeme yaptıktan sonra asıl başvuru sahibinin E-1 veya E-2 statüsünde olduğunu kanıtlayan E-1/E-2 vize kopyası ya da I-797 form kopyasını PDF dosyası halinde [email protected] adresine gönderiniz. Bu aşamadan sonra, Konsolosluk E Vize Bölümü size E-1 ya da E-2 aile bireyi olarak vize alabilmeniz için göndermeniz gereken belgelerin listesini e-posta yoluyla ulaştıracaktır. Sizden istenilen bütün belgeleri eksiksiz olarak tarafımıza ilettikten sonra, dosyanız incelenecek ve size bir vize görüşme randevusu verilecektir.” Karşılaştırmak acısında E2 başvurusunu esiniz için Meksika’dan yapıyor olsanız istenen şeyler biraz daha farklıdır. Buradan bakabilirsiniz. https://mx.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/investor/dependentse2/ Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k